Ha nem szeretnél lemaradni semmiről, akkor neked szól az Ez történt rovatunk, melyben összefoglaljuk a hét eseményeit: röviden azon apróságokat, amiről a héten nem írtuk, s felsorolva azokat, amikről részletesebben értekeztünk. Jó böngészést és olvasgatást!

PC

Az EA közölte, hogy májusban bezárnak a Lord of Ultima szerverei. Okot nem mondtak, azt azonban igen, hogy azok, akik valós pénzért vettek valamilyen játékbeli elemet, semmilyen visszatérítést nem kapnak, így a kapuzárásig kénytelen lesznek elkölteni azt. A böngészős-építős játékot négy évig lehetett nyüstölni, de egyik legnagyobb hibájának éppen azt tartották a kritikusok, hogy nagyon kevés szállal kötődött az eredeti sorozathoz.

Jön a Space Pirates and Zombies 2. A MinMax Games folytatásában egy, a 2012-es elődhöz hasonló, ám lényegesen kibővített játékot kapunk. Itt már egy háromdimenziós térben kalandozhatunk, lesznek mesterséges intelligencia által irányított kapitányok, illetve időhöz kötött, némi történettel rendelkező küldetések, és akkor azt még nem is mondtam, hogy multiplayer küzdelmek és osztott képernyős kooperatív játszóház is vár minket. Íme a bemutatkozó gameplay videó.

Jeremy Blaustein és csapata a héten bemutatta a világnak a Blackmore című játék ötletét. Ebben egy alternatív, 1888-as, steampunk London tárul elénk, a főszereplőnk pedig egy bizonyos Emma Honda-Blackmore lesz, aki társával, a robot Descartes-tal egy brutális gyilkosság tettese után fog nyomozni egy 2,5 dimenziós játéktérben. A feladatunk a nyomok megtalálása és elemzése lesz, amit számos eszközzel tehetünk majd meg, köztük egy monoklival, ami fényképeket készít.

Az iQiOi Kickstarteren keresi a támogatókat, s 200 ezer dollárral tudnák elkészíteni az ötletüket. Bíznak abban, hogy az érdekes ötlet, a stílus, valamint a fejlesztést végző csapat szereplői elegendő lesz a sikerhez. Blaustein, aki régi motoros már az iparban (egyebek mellett ő lokalizálta Kodzsima Hideo Snatcher című alkotását) vezeti a projektet, őt segíti Josioka Szatosi (Snatcher, Policenauts) és Furukava Motoaki (Gradius, Snatcher), illetve szinkronszínésznek sikerült megnyerni David Haytert (Snake), aki Emma apját, Jonas Blackmore-t fogja életre kelteni.

Rég nem hallottunk már semmit a Kentucky Route Zero maradék három felvonásáról, de nem kell aggódni, a Carboard Computer titokban nem állította le a projektet, csak azt nem fogják elárulni, mikor fognak elkészülni az egyes felvonásokkal. A hivatalos oldalon közzétett nyilatkozat szerint tanultak a korábbi hibáikból, mikor jó előre elmondták a megjelenési dátumot, hogy az aztán csússzon. Ez gyakori jelenség a játékfejlesztésben, de rontja a munkamorált, a Carboard Computer számára pedig fontos, hogy a játékaik szabadon, nyomás nélkül fejlődjenek, s ha kell, valamit kidobjanak vagy bővítsenek. Egyszóval tehát egy darabig még nem derül ki, hogy mikor jön a várva várt harmadik rész, de az biztos, hogy jön, és tartalmasabb lesz, mint az eddigiek.

kentucky-route-zero.jpg

Megjelenési híreink: márciusban korai hozzáférésben, nyáron pedig teljes változatban fog megjelenni a Broforce, már tölthető a Dead Rising 3 második DLC-je, a Fallen Angel, kijött a World of Tanks Xbox 360 Edition, illetve valamikor a jövőben PS Vita konzolra is megjelenik a Risk of Rain.

Megjelent az Assassin's Creed 4 legújabb letölthető tartalma, a multiplayer módot bővítő Guild of Rogues multiplayer DLC. Alant a trailer, amiből megismerhetitek a három új karaktert. A csomag 3 dollárba kerül, s minden érintett platformra letölthető.

Bővült a Humble Sid Meier Bundle, mégpedig a Civilization 5 Scrambled Nations és a Scrambled Continents DLC-vel, valamint a Sid Meier's Pirates című játékkal. Hétfőig lehet megvenni a csomagot.

A Sony Online Entertainment majdnem megvette a Project Copernicust, a Kingdoms of Amalur MMORPG testvérét, de túl drága volt, pedig  John Smedley elmondása szerint a minőség és a látvány is nagyon megkapó volt.

A Street Fighter 4 idén kap egy újabb frissítést, mely ezúttal az Ultra Street Fighter 4 címet viseli. A frissítés hat új helyszínt, öt plusz karaktert, és pár újdonságot, fejlesztést fog tartalmazni. A júniusban konzolokra, illetve augusztusban PC-re megjelenő új verzióra 15 dollárért lehet frissíteni, illetve azt negyven dollárért megvásárolni. A játékhoz most érkezett egy új videó, melyben az egyik új szereplő, Poison mutatja be harci tudását és mozdulatait. 

Bate-nek valószínűleg meglesz a programja az elkövetkező időkben, ugyanis a Zen Studios bejelentette, hogy újabb téma-specifikus asztalcsomagot ad ki a Zen Pinball 2 nevű játékához. Ezúttal az európai futball elitjéhez kapcsolódó asztalokat lehet megvásárolni 3 eurós áron (mobileszközökre két euróért). A DLC-csomag tartalmazni fogja az Arsenal, Liverpool FC, FC Barcelona, Real Madrid, AC Milan, Juventus, AS Roma, és Zen Studios FC mintájú asztalokat, melyek jövő héttől érhetők el. A bejelentéshez érkezett egy videó is, lessétek meg!

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!

1 2