Konzol

A Ubisoft alelnöke, Lionel Raynaud az EDGE magazinnak adott interjújában elmondta: még évekig nem fogják figyelmen kívül hagyni az előző generációs konzolokat, vagyis az Xbox 360-at és a PS3-at. „Adunk ki idén játékokat PS3-ra és Xbox 360-ra, és ez valószínűleg még évekig így is lesz. Az a célunk, hogy programokkal lássuk el azokat, akik a konzoljukon játszanak.”

A Microsoft még idén lehetővé teszi azt, hogy a médiaboxunkat az Xbox One konzolunkra csatlakoztathassuk, és azon keresztül irányítsuk. Ez a funkció jelenleg csak az Egyesült Államok területén érhető el, de idén Kanada, Franciaország, az Egyesült Királyság, Németország, Olaszország, és Spanyolországban lakosai is kipróbálhatják majd -- várhatóan idővel a többi térségbe is eljut ez az opció.

A Microsoft továbbá bejelentette, hogy bővül a SmartGlass applikáció, mégpedig azzal, hogy megjelenik a OneGuide lehetőség, amivel a tévékészüléket irányíthatjuk a konzolon keresztül.

Randy Pitchford jelezte, hogy a Gearbox talán még idén, az év vége felé bejelenti a következő, már új generációs konzolokra írt játékát, de egyelőre mást nem volt hajlandó elmondani.

Hamarosan megjelenik egy frissítés az Infamous: Second Sonhoz, amivel kikapcsolható lesz a HUD, 30 fps-re szabályozhatjuk a képfrissítést, valamint, azok, akik már teljesítették a sztorit, manuálisan beállíthatják a napszakot, hogy a nekik tetsző időpontban eresszék szabadjára képességeiket a nagyvárosban.

Március 11. óta Xbox One-ra is van Twitch támogatás, a játékosok pedig több mint 2,7 millió percet közvetítettek. Az app megjelenésének első napján a Twitch összes sugárzásának 30%-át az Xbox One-osok tették ki, az első hét végén pedig a teljes forgalom 20%-át hozták össze.

Azt már egy ideje tudjuk, hogy Xbox One-ra is el fog jutni a Games with Gold program, aminek keretében az Xbox 360 Arany előfizetéssel rendelkező tagjai havonta két ingyenes játékot vehetnek át, ám az már új információ, hogy a program nem biztos, hogy érintetlenül kerül át. Az Xbox részleg új vezére, Phil Spencer elmondta: noha a Games with Gold sikeres a számukra, számítsunk arra, hogy változni fog a program Xbox One-on.

Megjelent a Killzone: Shadow Fall 10 dolláros Insurgent Pack DLC-je. Itt a trailer is!

Egyre több dolgot tudni az Xbox 360-as Titanfallról: a játék 1 GB-nyi adatot mindenképp feltelepít a konzolra, 30 fps-sel fut, és mindent tartalmaz, amit a PC-s és Xbox One-os kiadások. Megjelenésére április 11-én lehet számítani.

Ha már Xbox, érdemes kiemelni, hogy az Xbox One-t a Microsoft Phil Spencerrel szeretné helyre tenni, ő lett a „Head of Xbox”, azaz a konzolos divízió vezetője. Major Nelson meginterjúvolta az új fejest, aki sok okos dolgot mondott a lenti videóban. Többek között, hogy szeretne figyelni a rajongói véleményekre, mert eddig ezt nem tette meg senki, és meg is lett az eredménye. A jövő szerinte a multimédiás lehetőségekben rejlik (ezek kiaknázására született az Xbox One) -- reméljük, ő az az ember, akire az Xboxnak szüksége van.

Április 8-án külön Nintendo Direct adást kap a Wii U-ra érkező Super Smash Bros., ami már most biztos, hogy tartalmazni fogja Mega Mant. Örülünk, Vincent?

12 millió Xbox 360-as Minecraftet adtak el. Nuff’ said.

Az év égése: a BAFTA kiküldte a Forza 5 díjjelölési levelét a Codemastersnek. A Dirtökkel és F1-ekkel foglalkozó kiadó Twitteren kérdezte meg viccesen a Turn10-től, hogy nem hozzájuk kellett-e volna befutni a borítéknak.

bafta.jpg

A hét kérdése: melyik videojáték-szereplőt vennéd feleségül?

1 2