PC

A Dreamfall Chapters: The Longest Journey fejlesztői is a közösséghez fordulnak, hogy elkészülhessen a már nagyon régóta várt folytatás. A héten elindult Kickstarter kampány során 850 ezer dollárt szeretnének összegyűjteni, ami nem egy óriási összeg, s nagy valószínűséggel meg is lesz, elvégre 28 nappal a záró dátum előtt már a fele megvan. A Ragnar Tørnquist által alapított, független Red Thread Games a pénzünkért cserébe a sorozat méltó folytatását ígéri egy mély, komplex történet, egy gyönyörű, részletes világ és ötletes feladványok formájában, melyeket három különböző karakterrel oldhatunk meg.

A jövő héten esedékes Aliens: Colonial Marines a megjelenése után egy egész sor DLC-t fog kapni. Az első letölthető tartalom, a Bug Hunt valamikor márciusban fog megjelenni, s három új pályán egy hordamódot hoz, majd ezt egy most még ismeretlen időpontban három további bővítmény fogja követni. A csomagokat lehetőségünk lesz külön-külön megvásárolni, de ha kedvezményre fáj a fogunk, akkor érdemes beszerezni a Season Passt, amivel 30 dollárba kerül a négy DLC.

A VG24/7 stábjának köszönhetően két új játékmenet-videóval gazdagodtunk a májusban érkező Remember Me-ből, illetve érkezett pár új játékkép is.

Ez történt... (2013. - 6. hét)Ez történt... (2013. - 6. hét)Ez történt... (2013. - 6. hét)

Ez történt... (2013. - 6. hét)Ez történt... (2013. - 6. hét)Ez történt... (2013. - 6. hét)

Az Activision pénzügyi konferenciáján elhangzottak szerint a Bungie új játéka mégsem fog idén megjelenni. A cég pénzügyi főnöke, Eric Hirshberg azt nyilatkozta, hogy számos játékot nem kalkuláltak bele a 2013-as naptári évbe, s az egyik ilyen a Destiny. A játék várhatóan csak 2014-ben vagy még később fog a boltokba kerülni.

Az Electronic Arts állítása szerint az Originnek már közel 40 millió felhasználója van, ami egészen nagy ugrás a tavaly októberben közölt 30 milliós adathoz képest, de nem lehetetlen. A kliens egyébként már elérhető Macintoshra is 45 játékkal, melyek közül bizonyos címeket automatikusan megkap az ember, ha Windowsra egyszer már megvette.

Az Epic Games pár hónappal az indulás után bezárta az Impossible Studiost, ahol a Big Huge Games néhány volt dolgozója talált új munkát. A fiatal cégnél az iPad 2-vel együtt bejelentett Infinity Blade: Dungeons készült, de a bezárást követően ennek megjelenése alaposan csúszni fog. A kirúgott dolgozók három hónapnyi végkielégítést kaptak, s megtarthatják a stúdió nevére és logójára vonatkozó jogokat.

Három vadonatúj játékkép érkezett a Battlefield 3 utolsó letölthető tartalmából, a hivatalos blogon pedig a fejlesztők részletekbe menően is beszélnek a csomagról.

Ez történt... (2013. - 6. hét)Ez történt... (2013. - 6. hét)Ez történt... (2013. - 6. hét)

A Resident Evil 6 alaposan az elvárások alatt teljesített, a Capcom pedig már vizsgálja ennek okait. A kiadó a fejlesztéstől a terjesztésig mindent át fog nézni, hogy megtalálják a hiba forrását és kiiktassák azt, elvégre ez az egyik legnagyobb sorozatukról van szó.

Alapos késés után a héten végre megjelent a Rage modkészlete, melynek eredetileg a játékkal együtt kellett volna megjelennie még 2011-ben. Aki még mindig szeretne egyedi alkotásokat készíteni az idTech 5 alá, az a Steamről töltheti le a testes, több mint 35 GB-ot nyomó, komplex programcsomagot.

Ezen a hétvégén minden Eidos-játék fél áron kapható a GOG.com kínálatában. A felhozatalban többek között a klasszikus Tomb Raider játékokat, illetve a Legacy of Kain- és a Thief-sorozatot találjuk. Összesen 20 játék vár arra, hogy új otthont találjon.

A Codemasters egy friss játékmenet-videót adott ki a GRID 2-ből, ám spóroltak az anyaggal, ugyanis még az egy perc hosszúságot sem éri el a promó.

Még a LucasArts felvásárlása előtt az Obsidian egy új játék ötletével kereste fel Lucasékat. A játék a Star Wars filmsorozat harmadik és negyedik része közötti érdekes időszakban játszódna, mikor a köztársaság összeomlik, s az Erő használóit szisztematikusan kivégzik. Az ötlet a cég vezérigazgatója szerint az eddigi legjobbjuk, de az SW-jogok tulajdonosváltása óta sok minden megváltozott, s kevésbé biztos a játék elkészülése. Az Obsidian természetesen próbálkozni fog, mert nagyon bíznak az ötletükben, már csak azért is, hiszen annak idején a LucasArts is érdekesnek találta.

Nem sokkal azután, hogy bejelentésre került a The Witcher-sorozat záróakkordja, a cég közölte, hogy a széria eddig megjelent részeiből már összesen ötmillió példányt adtak el. Ebben nagy szerepet játszott a 2012-ben kiadott konzolos Witcher 2, így nem is csoda, hogy a harmadik rész már rögtön multiplatform lesz.

Az Nvidia egy új, hetente jelentkező sorozatot indított abból a célból, hogy bemutassa, hogyan muzsikálnak az AAA-kategóriájú, PC-re írt programok a pöttöm, de nagyon erős Project Shielden. Az első videóban a Borderlands 2-t láthatjuk a kis képernyőn.

Már jó ideje nem hallottunk semmit a „lövölde XCOM”-ról a Take-Two azonban most biztosított minket arról, hogy a program továbbra is készül, csak éppen nem mostanában fog megjelenni, hanem valamikor a 2014-es gazdasági évben, azaz 2013. április elseje és 2014. március 31-e között.

Pofás CGI videót kapott a Neverwinter. Élvezzétek!

Nathan Andrews, moddernek sikerült úgy átalakítani a Half-Life 2-t, annak epizódjait és a The Lost Coastot, hogy azok használni tudják az Oculus Riftet. A munkájáról természetesen egy videót is készített.

A Dead Island a 2011-es megjelenése óta ötmillió példányban kelt el -- jelentette be a Deep Silver.

A ZeniMax Sweden műhelyében készülő Project Tungsten látszólag a következő Wolfensteint takarja, legalábbis erre enged következtetni a zeneszerző, Julian Beeston azóta már módosított (a Google megőrizte az eredeti verziót) önéletrajza.

Konzol

A Ninja Gaiden 3: Razor’s Edge meg fog jelenni PS3-ra és Xbox 360-ra! – jelentette be a Tecmo Koei Europe. Az alapoktól tervezték újra a játékot, új harcrendszert, fejlesztett mesterséges intelligenciát, új Ninja Skills rendszert, és egyéb nyalánkságokat ígérnek a fejlesztők. A Ninja Skills rendszert és a harcban kapott Karma-pontokat használva lehet majd fegyvereket, kosztümöket, fejlesztéseket vásárolni. Multiplayerben kooperatív és Clan Battles módban vívhatjuk meg csatáinkat, maximum nyolc játékosig. A program április 5-én jelenik meg. Az információval együtt kaptunk jó néhány művészi rajzot is!

Ez történt... (2013. - 6. hét)Ez történt... (2013. - 6. hét)Ez történt... (2013. - 6. hét)

Ez történt... (2013. - 6. hét)Ez történt... (2013. - 6. hét)Ez történt... (2013. - 6. hét)

Észak-Amerikában idén meg fog jelenni 390 dollárért egy Nintendo Wii U ZombiU Deluxe csomag, amelyben megtalálható lesz egy fekete Nintendo Wii U, egy Pro Kontroller, egy ZombiU játék, és művészi képeket tartalmazó könyvecske. A csomag 70 dollárral lesz így olcsóbb.

Ez történt... (2013. - 6. hét)

A God of War Ascension is különleges kiadást kap -- nem csoda, hisz az egyik legjobb konzolexkluzív sorozatról van szó. A csomag március 15-én jelenik meg, egy 500 GB-os fehér SuperSlim PS3-at, egy DualShock kontrollert, valamint a játék fémdobozos kiadását és zenei CD-jét tartalmazza. Kell? Hát persze!

Ez történt... (2013. - 6. hét)

Az Etrian Odyssey IV demója már elérhető a Nintendo eShopjában! Érdekesség, hogy QR kódok segítségével különleges, egyedi tárgyakat lehet kioldani a demón belül, ezek közül egyet a játék weblapján találhattok meg, míg továbbiakat az ATLUS különböző csatornáin (Facebook, Twitter) tesznek közzé a következő hetekben. Ráadásul egy képjátékot is hirdettek, melyben az Etrian Odyssey eddigi részeit lehet megnyerni. Ehhez nem kell mást tenni, mint követni az @AtlusUSA-t a Twitteren, letölteni a demót, és a guild cardról készíteni egy képernyő-mentést, majd twittelni a következő szöveget a képpel együtt: #EOIV #demo is on eShop! RT w/ guild card for a chance to win #Etrian prize pack! Hajrá!

A zseniális Walking Dead sorozat a kalandjáték után hamarosan akcióprogramként is elérhető lesz PS3-ra, Xbox-ra, és Nintendo WiiU-ra, az előrendelők pedig egy exkluzív DLC kapnak, mellyel új játék indításakor kapnak meg különböző fegyvereket: késeket, machetéket, mindent, ami a túléléshez kell! Az akció csak az angol Game, illetve az ír GameStop áruházakban érvényes, de mivel az Egyesült Királyság nincs messze, és a posta is szállít Magyarországra, ha van lehetőségetek rá, használjátok ki, és rendeljetek!

A Wii U-exkluzív LEGO City Undercover friss videójában a legendás Chase McCain átlagos napjaiba kapunk egy kis betekintést.

A Rockstar tagadta azt, hogy valamilyen hátsó szándékból halasztották el a GTA V megjelenését tavaszról szeptemberre. A stúdió elmondása szerint semmi másról nincs szó, csak arról, hogy a lehető legjobb játékot szeretnék elkészíteni, de ehhez a vártnál több időre van szükségük. A csapat továbbá azt is elmondta, hogy a dobozkép leleplezésére is egy kicsit később kerül majd sor.

Új hét, új Halo 4: Spartan Ops előzetes, immár a kilencedik. Jó szórakozást!

A Superannuation információ szerint az Avalanche Studios már javában dolgozik a Just Cause sorozat harmadik részén, illetve egy Mad Max-játékon. Ezek a projektek már következő generációs konzolokra fognak megjelenni, nem csupán azok közelsége miatt, hanem azért is, mert a cég vezérigazgatója korábban azt nyilatkozta, hogy már ezekre a platformokra dolgoznak.

A Pokémon Mystery Dungeon: Gates to Infinity március végén jelenik meg Nintendo 3DS-re, és már DLC-kről is hírt kaptunk, az első már a megjelenés napján (március 24.) ingyenesen elérhető lesz. Ennek neve Poké Forest Mystery Dungeon, és három másik térkép pedig már a megjelenés napján letölthető lesz. További tartalmak április folyamán lesznek megvásárolhatók. A szólista mód vezeték nélküli hálózaton egyszerre négy játékos által is játszható lesz.

A Soccer Up! teaser trailert kapott. A játék valamikor 2013-ban fog megjelenni Nintendo 3DS-re.

Két új játékmenet videót tettek közé az Injustice: Gods Among Us című játékhoz, amelyek a Battle Arenában zajló harcokat mutatják be: az egyikben Batman akaszkodik össze Bane-nel, a másikban pedig Wonder Woman küzd meg Harley Quinn-nel…

A március 8-án megjelenő Naruto Powerful Shippudenhez új játékképek jelentek meg!

Ez történt... (2013. - 6. hét)Ez történt... (2013. - 6. hét)Ez történt... (2013. - 6. hét)

Ez történt... (2013. - 6. hét)Ez történt... (2013. - 6. hét)Ez történt... (2013. - 6. hét)

A valamikor 2013 folyamán PS Vitára megjelenő Tearaway új videót kapott.

A múlt heti Ez történtben Radagastot, a barna varázslót ismerhettétek meg, ezen a héten pedig újabb karakter mutatkozik be a Guardians of Middle-earthben: ő Gloin, aki Tölgypajzsos Thorin egyik törptársa volt a Hobbit: váratlan utazás című filmben. Mint törp, nagy erővel rendelkezik, és a közelében lévő ellenségeket könnyedén legyőzi tűztámadással vagy dermesztéssel, amelyet fejszéje meglengetésével ér el... Xbox 360-on a DLC már elérhető, PSN-en hamarosan megjelenik. Ráadásul az alapjáték PS Plus előfizetéssel rendelkezők számára március 4-ig ingyenesen letölthető!

Ez történt... (2013. - 6. hét)

Megjelent az Alien Breed PS3-ra és Vitára, PlayStation Plus előfizetők most 20% kedvezménnyel vásárolhatják meg!

Nagyon pörög a Tiger Woods PGA Tour 2014 marketingje, mert ezen a héten is új képeket kaptunk a játékból!

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

A Fist of the North Star: Ken’s Rage 2 megjelent Európában!

A Nintendo WiiU-ra megjelenő Scribblenauts Unlimited fejlesztői közleményben jelentették be, hogy a játék Európában késni fog.


Az érdekességek közt ezen a héten láthattuk, hogy milyen őrült borítókat tudnak kieszelni Kenyában és Szíriában már megjelent és jól ismert játékokhoz. Ezen felül meghallgattuk, hogy milyen a Skyrim főcímdala egy internetes celeb előadásában, illetve láttuk az L.A. Noire bakiparádéját.


A hét kérdése: a szimulátor vagy az arcade versenyjátékokat szereted inkább?