PC

Március 5-én fog megjelenni a Total War: Shogun 2 Gold Edition, így aki a teljes csomagra várt, kezdheti számolni a napokat. Az Európába érkező változat tartalmazza a megjelent két nagy kiegészítőt, a Rise of The Samurait és a Fall of The Samurait, illetve a Blood Packet leszámítva minden letölthető tartalmat. A csomagolás ráadásul egy Wajima-nuri által inspirált borítóval érkezik, hogy még csábítóbb legyen.

Megérkezett az első videó a Star Wars: The Old Republic tavasszal esedékes nagy kiegészítőjéből, a Rise of the Hutt Cartelből. A 20 dollárt kóstáló csomag (az előfizetőknek csak 10 dollár) 55-re emeli a maximálisan elérhető szintet, egy rakat új küldetést hoz, illetve bemutatja a már most botrányos Makeb nevű bolygót, ahol a homoszexuális NPC-k kaptak helyet.



Februárban egy novella fog megjelenni a BioShock: Infinite-hez. A címe Mind in Revolt, s ez segítséget fog nyújtani abban, hogy megértsük, milyen érdekek és erők mozognak Columbia hátterében, fény derül egy-két érdekességre a várossal kapcsolatban, illetve még a játék előtt megismerkedhetünk a fontosabb karakterekkel, természetesen anélkül, hogy lelőnénk bármilyen poént. A kötet kizárólag digitális formában kerül terjesztésre, 3 dollár fejében.

Megjelent az első kép a régóta várt Dreamfall Chapters: The Longest Journeyből. Megtudtuk továbbá azt is, hogy visszatérünk Marcuriába, ahol a legutóbbi ottlétünk óta sok minden változott. Egyelőre ennyivel kell beérnünk.

Ez történt... (2013. - 4. hét)

A Blizzardtól Chris Sigaty jelezte: a látszat ellenére a stúdió továbbra is aktívan dolgozik a Blizzard All-Starson, a fejlesztést azonban lelassítja az, hogy ki kell dolgozniuk az üzleti modell részleteit. Az nem derült ki, hogy pontosan milyen modellben gondolkodnak, de mivel Sigaty a jelenleg kapható MOBA címeket említette követendő példaként, nagy valószínűséggel egy free-to-play programmal állunk szemben, ez pedig egy ismeretlen játszótér a cégnek -- nem is csoda, hogy sokat gondolkodnak.

Ezen az oldalon lehet jelentkezni a Hi-Rez Studios MOBA-játéka, a Smite bétatesztelésére.

A Dead Space 3-ban véghezvitt változtatások (mikrotranzakció, kooperatív mód, fegyverkészítés, nyersanyaggyűjtés) sok rajongót váratlanul értek, s meg is osztották a közösséget. Van, aki még most is dúl-fúl a társ jelenléte miatt, illetve sokan nem tudják elfogadni azt sem, hogy egy opcionális mikrotranzakció került beépítése. Nos, ezek a játékosok jobb, ha felkészülnek arra, hogy tovább változhat a sorozat. A játék gyártásvezetőjétől, Yara Khourytől megtudtuk, hogy a csapat kész tovább módosítani a formulán, de csak akkor, ha a rajongók is ezt szeretnék. Elmondása szerint eddig minden azért került be, mert azt a vásárlók szerették volna, s a továbbiakban is ennek szellemiségében fognak dolgozni.

Az Aliens: Colonial Marines legújabb, Kick Ass névre keresztelt videója az állig felfegyverzett katonák tökösségét hivatott bemutatni. De vajon elég kemények akkor is, ha idegen lényekkel kell farkasszemet nézniük?



A struktúraváltás keretében a Funcom bezárta a pekingi irodáját és alaposan csökkentette a montreali stúdiójának létszámát. A céljuk az, hogy az eddigieknél olcsóbb, gyorsabb tempóban készülő játékokkal álljanak elő, miközben a meglévő termékeiket a megfelelő támogatásban részesítik. Nem kell tehát attól tartani, hogy a The Secret World, az Age of Conan és az Anarchy Online szerverei a közeljövőben leállnának, sőt éppen ellenkezőleg, külön csapat felel ezekért.

A harmadik negyedév lesújtó pénzügyi jelentése után (14 százalékos zuhanás az eladások terén) a Logitech vezérigazgatója bejelentette, hogy a cége kiszáll a játékosoknak szánt perifériák gyártásából, s ezentúl csak a PC-re, mobiltelefonokra, illetve táblagépekre adnak ki eszközöket.

A Maxis a SimCity fejlesztése közben gondolt azokra is, akik színvakságban szenvednek, így a játékban három különböző színbeállítási lehetőség áll a rendelkezésükre, amik lefedik ennek a betegségnek a leggyakoribb formáit. Talán mondani sem kell, hogy ez mennyire fontos dolog, hiszen a játékban megjelenő rengeteg adatot színek segítségével tudjuk a leghatékonyabban megkülönböztetni. A színvakokat segítő beállításokon túl egyébként további 15 variációt is találunk, amik különösebb célt nem szolgálnak, csak érdekességként vannak jelen. Íme a szépiabeállítás:



Nyilvánosságra kerültek a Game Developers Choice Awards jelöltjei. Az év játéka kategóriában a Dishonored, a The Walking Dead, a Mass Effect 3, az XCOM: Enemy Unknown és a Journey verseng egymással. A Journey-t továbbá jelölték a legjobb letölthető játék, a legjobb tervezés, a legjobb látvány, és a legjobb hang kategóriájában is.

Dean Hall már jó ideje dolgozik a DayZ különálló változatán, ám a hónapokon át tartó megfeszített munka után sem érkeztek el ahhoz a szakaszhoz, amikor már egy hozzávetőleges megjelenési dátumot tudnának mondani. A hivatalos válasz tehát egyelőre az, hogy majd kész lesz, de, hogy mikor, azt még a kitaláló sem tudja.

A CNBC olyan információkat kapott, miszerint a Microsoft 1-3 milliárd dollárt fog a Dell vállalatba fektetni, ezzel átvéve a vezető szerepet. A Tech Radar munkatársai szerint ez egy okos döntés, tekintve, hogy a redmondiak egyre jobban mozgolódnak a hardverpiacban, másrészt pedig a Dell a legnagyobb partnerük, akitől a Windows terjesztését várják.

Cliff Bleszinski a pihenője után szeretne visszatérni a játékiparba, ám kicsiben kívánja kezdeni. Elmondása szerint szeretné elkerülni Curt Schilling és John Romero hibáját, konkrétan azt, hogy azonnal egy nagy csapattal vág neki egy ötletnek. Ő először is egy független stúdiót szeretne nyitni, ahol egy kis csapattal dolgozna, s csak később, egy bizonyos idő eltelte után lépne vissza az AAA-játékok világába, amit egyébként nagyon szeret. Jelenleg azonban megteheti azt, hogy még vár és megnézi, mit hoz a jövő, és hogyan alakul a játékipar.

A vártnál később, csak április 10-én fog megjelenni a ShootMania Storm, jó hír viszont, hogy február 12-én indult a játék nyílt bétatesztelése, ami egészen a teljes verzió megjelenéséig fog tartani.

Konzol

Az Egyesült Királyságban beperelték a Sonyt a 2011-es elhíresült hackertámadás miatt, írja a BBC üzleti rovatának szerkesztője, Steph McGovern. A per alapja, hogy a hackerakcióval 77 millió felhasználó adatai kerültek veszélybe, amely nagyban sérti a brit adatvédelmi törvényt. A Sony „nem ért egyet”, és nagy valószínűséggel fellebbezni fog. „Ha valaki ilyen rengeteg bankkártyaadatot és belépési adatot tart kézben, akkor elsődleges feladatának kell tekintenie azok megőrzését is. Ez nem történt meg ebben az esetben.” – közölte David Smith, a brit adatvédelmi hatóság biztosa, majd hozzátette: „Ez az ügy az egyik legsúlyosabb, amit valaha jelentettek nekünk. Felhasználók hatalmas számát érintette, és könnyen lehetett volna a legnagyobb adatlopás az Egyesült Királyságban.”

A Nintendo 3DS-hez hamarosan új, stílusos tokokat lehet megvásárolni, azonban ezek valószínűleg csak a fiatalabbaknak vagy a játékszerető lánykáknak fognak tetszeni…

Ez történt... (2013. - 4. hét)

A Zombie Driver HD már elérhető a PlayStation Networkön, 10 euróért, a PC verzióhoz képest kibővített tartalommal fog megjelenni a játék. Tizenhét helyett 31 küldetést lehet végigjátszani, a város sokkal élőbb, a játékélmény pedig változatosabb lesz. Natív 1920*1080-as megjelenítést kapott a program. A 2009-es PC-s verzióhoz képest újdonság lesz a küldetésválasztó gomb is, amellyel bármelyik missziót végigjátszhatjuk újra, akár az eddig feloldott járműveket használva.

Az Injustice: Gods Among Us játékhoz új trailer érkezett, melyben a Superman univerzum főgonosza, Lex Luthor a főszereplő.



A Corpse Party: Book of Shadows horrorjáték megjelent PSP-re és PS-Vitára is a PS Store-ban! A program a Corpse Party közvetlen folytatása, melyben középiskolás diákok rekedtek egy alternatív univerzumban, ahol borzalmas dolgokat kellett megtapasztalniuk. Az új játékban, a „mi van ha megmenekültek?” kérdésekre kapunk választ, ezek azok, amelyek nem lettek tisztázva az előző játék végén. A játék hangulatára következtetni lehet a kiadott játékképekből, amelyek eléggé felkavaróak...

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

A Port Royale 3: Pirates & Merchants Xbox360-as verziójához bejelentették a legújabb DLC csomagot, melynek neve Harbour Master, és 400 MS Pontért lehet majd megvásárolni. A DLC tartalmazni fog egy gazdasági tanácsadót, több új épülettípust és dekorációs eszközt, saját hajók építésének lehetőségét, és fejlesztett városvédelmi lehetőségeket.

Hétfőn folytatódik a Spartan Ops, a hetedik részben pedig az Infinity fedélzetét ellepik a rosszfiúk. Ezen felül a jövő héten érkezik a játék frissítése is, ami lehozza a már bizonyára nagyon hiányolt Grifball játékmódot.



Az április 16-án, kizárólag Nintendo 3DS-re megjelenő Shin Megami Tensei: Devil Summoner: Soul Hackers különleges limitált kiadást kap, melyben egy egyedi dobozban nemcsak maga a játék, de a játék zenéjét tartalmazó CD is megtalálható lesz. Bár a játék megvásárolható lesz a Nintendo eShopjában is, a CD csak a bolti verzióhoz fog járni. A Soul Hackers műfaját tekintve első személyű RPG, melyben keverednek a gótikus horror, a sci-fi, és a cyberpunk jegyek.

Íme a Scribblenauts Umlimited Wii U verziójának dobozképe!

Scribblenauts Umlimited

A Sony két új, azúrkék és gránátvörös színben pompázó SuperSlim PS3-at ad ki. Belső tárhelyük 500 gigabyte lesz, és két DualShock kontrollerrel érkeznek. Áruk egyelőre ismeretlen, és csak csak az Egyesült Királyságban jelennek meg.

Red vs. Blue

A Konami bejelentette, hogy a február 21/22-én megjelenő játékához, a Metal Gear Rising: Revengeance-höz egy ingyenes DLC kódot mellékel majd, amely minden Xbox 360 és PlayStation 3 program mellett megtalálható lesz. A kóddal a játékosok egy Cyborg Ninját oldhatnak fel, mely Gray Fox karakterén alapul, aki az eredeti Metal Gear Solid játékban volt népszerű figura. A karaktert nemcsak irányítani lehet majd, de fegyverét, a Fox Blade-et is fejleszthetjük.

Múlt héten már beszámoltunk a Tiger Woods PGA Tour 14 egyik újdonságáról, az 1934-es első mesterbajnokság újrajátszási lehetőségéről, és ezen a héten már meg is érkezett a játék dobozképe, melyen Rory McIlroy, Seve Ballesteros és maga Tiger látható, illetve kaptunk jó néhány játékképet is.

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

Tiger Woods PGA Tour 14

A One Piece Pirate Warriors 2-höz új karakterrajzok érkeztek!

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

A Microsoft bejelentette, hogy az Egyesült Államokban és Kanadában a közeljövőben megjelenő játékok (Bioshock Infinite, GTA V, Tomb Raider, Lost Planet 3) megvásárlói az elővételhez 1600 Microsoft XBLA pontot kapnak ajándékba, az Egyesült Államokban nagyon népszerű kártyákon. Nem rossz, igaz? Az ajándék értéke 20 dollár.

Robbanékony új videóval jelentkezett az Army of Two: The Devil’s Cartel.





Az érdekességekben ezen a héten a nagyon kedves Bungie-ról számoltunk be, amely egy műtét után lábadozó gyereknek segített. Ezen felül megmutattuk, az eddigi legjobb Portal 2 rajongói videót és megint láttunk egy gyönyörű szobrot. Ne felejtsétek el megnézni azt is, hogy jövő héten milyen játékok kerülnek a boltba -- annyit már most elárulhatok, hogy nem fogunk unatkozni.



A hét kérdése: Ha van, ki a kedvenc játékterveződ? (Nem csapatra, hanem személyre vagyunk kíváncsiak.)