Konzol

A Nintendo bekeményít a kalózok ellen, ugyanis beperelték a HackYourConsole.com üzemeltetőit. A portálon többek között a Nintendo DS védelmét kikerülő, s így kalózjátékokat futtató kártyákat lehet venni, illetve már fogadják az előrendeléseket a 3DS-en hasonló mutatványt bemutató Gateway 3DS kártyára is. Érthető tehát, hogy miért szeretné a Nagy N, ha ez az oldal megszűnne, ugyanis kifejezetten nagy problémát jelent számukra a warez, különösen a marokkonzolokon -- ráadásul a 3DS épp mostanában kezd lábra állni a gyenge start után, egy ilyen kártya pedig ártana a cég erőfeszítéseinek.

A japán Index Corporation, az Atlus anyacége csődvédelmet kért. Tudjátok, ők azok, akik az Atlus nevű fejlesztő-kiadót birtokolták, így a Personát és a Catherine-t készítő cég is bajba került. Most azonban kiderült, hogy az Atlust a SEGA veheti meg, feltéve, ha elég magas a felajánlott 132 millió fontos vételár. A Japan Bloomberg gazdasági szakújság szerint közel húsz cég érdeklődik az Atlus iránt.

Európában már letölthető a The Wonderful 101 című játék demója, melyhez kiadtak egy majdnem félórás videót is.

Az Infinity Blade Dungeonsből már nem lesz semmi, ez azonban nem jelenti azt, hogy magának a sorozatnak is meg kellene szűnnie, sőt! A héten egy tesztelő szakmai önéletrajzából megtudtuk, hogy a Chair Entertainment már javában dolgozik az Infinity Blade 3-on. A hivatalos bejelentésre várhatóan az új iPhone bemutatóján kerül majd sor, ami idén ősszel esedékes már (a legfrissebb infók szerint szeptemberben), ha lehet hinni a pletykáknak.

Az online lövöldék közössége hamar eldurvulhat, ha ellepik a nagyszájú, mindenkinek beszólogató, s sűrűn anyaázó játékosok. Ha ez bekövetkezik, a normális emberek inkább kerülik a fórumokat, vagy a chates beszélgetéseket, hiszen nem öröm részt venni a játék életében, ami mondani sem kell, baj, ám a probléma még nagyobb, ha az ember egy olyan játékot készít, amiben a közösségi élmény a lényeg. Pontosan ezzel kell szembenéznie a Bungie csapatának, mikor a Destiny fejlesztését végzi, ám szerencsére a gárda már rendelkezik annyi tapasztalattal a Halós időkből, hogy tudja, hogyan kell megzabolázni a közösséget -- az új játékuk a pozitív viselkedést szorgalmazza majd, s tesznek arról, hogy a senkiháziak ne tudják elrontani mások örömét.

Augusztus 13-án egy újabb karakterrel bővül az Injustice: Gods Among Us -- ezúttal Zatanna csatlakozik a felhozatalhoz, 5 dollár fejében. Íme a bemutatkozó videója:

A Platinum Games vezetőjének friss nyilatkozatából kiderült, hogy egyszerre tanulságos és izzasztó a Nintendóval dolgozni. A Bayonetta 2 fejlesztése során a kiadó a játékmenet tökéletesítését kéri minden esetben, nem tűrve, hogy szebb grafikával vagy átvezető videókkal leplezzék az esetleges hiányosságokat. Ugyanakkor a Nintendo inkább csak a megfigyelő szerepét tölti be, aki a megjegyzéseivel tereli a fejlesztés irányát, miközben a fontosabb döntéseket már a Platinum Games csapatára bízza.

Így fog kinézni az Észak-Amerikában megjelenő The Legend of Zelda: The Wind Waker dobozképe.

the-legend-of-zelda-the-wind-waker-box-art.jpg

New Jersey államban bepereltek egy GameStop üzletet, mégpedig használt játékok eladása miatt. Három vásárló nyújtotta be a keresetet, mert a használt játék vásárlásakor azt hitték, hogy az „tartalmazni fog minden olyan tartalmat, mint ami egy új játékban is megtalálható”. Azt is kifogásolták, hogy a használt játékért és egy egyszer használatos kódért (DLC letöltő kód) többet fizettek, mintha ugyanazt újonnan vették volna meg. Állításuk szerint a GameStop tisztában volt azzal, hogy a DLC-t nem tartalmazza a játék, de erről a felpereseket nem tájékoztatta. Továbbá megtévesztő a cég hirdetése, mert a szövegével -- „Értéket adunk ügyfeleink számára a Használt játékok-programunkban!” -- ráveszi az embereket arra, hogy ilyen termékeket vásároljanak.

A Zen Studios szeptember harmadikán megjelenteti a Kickbeat nevű játékot PS3-ra/PS Vitára.

A Simpson család írója, Al Jean elárulta: egy időben komolyan gondolkodtak azon, hogy készüljön egy RPG a híres sorozat alapján, s noha ebből nem lett semmi, megvan a lehetőség arra, hogy később még új játékok jelenjenek meg, különösen az iOS-re írt Tapped Out sikerei után.

Egy friss pletyka szerint Games-Comon a Microsoft egy eddig titkos játékát fogja bemutatni -- természetesen egy Xbox One-exkluzív címről van szó.

Az Egyesült Államokat is eléri a csökkentett árú PS Vita? Erre lehet következtetni a Target áruház legújabb reklámújságjának egyik hirdetéséből.

target-ps-vita-reklam.jpg

A hét kérdése: melyik játék főszereplője lennél legszívesebben?

1 2