PC

Az egész világból összeálltak fejlesztők, hogy elkészítsenek egy jRPG/RTS keveréket, mely a Project Phoenix címet viseli. A fejlesztők olyan játékok megalkotásában vettek részt, mint az L.A. Noire, a Halo 4, Crysis 3, World of WarCraft, vagy éppen a StarCraft 2. Indie játék lesz, melyet a Creative Intelligence Arts fejleszt, melynek alapítója Jura Hiroaki. A játék egy amnéziás angyal, Ruffles történetét fogja elmesélni, aki egy különös világban, Azuregard földjén tér magához. Három társával együtt kell felfedeznie a világot, melyet a meg nem értés és egymás elutasítása sodort háborúba. A játék zenéjét a Final Fantasy sorozat komponistája, Uemacu Nobuo jegyzi, aki így nyilatkozott: „Huszonöt éve írok zenéket játékokhoz, de ez az első alkalom, hogy egy független stúdiónak dolgozom. Nagyon jó dolog egy hatalmas cég alkalmazottjának lenni, de mindig is szerettem volna látni, hogy milyen egy kicsi, de szenvedélyes cégnél dolgozni. Hamarosan kipróbálhatom.” A játék a tervek szerint 2015-ben jelenik meg, PC-re, Mac-re, iOS-ra, és Andoidra. Pár koncepciórajzot már közzétettek a fejlesztők, akik pedig a projektet követni akarják, a www.projectphoenix.info oldalon tehetik meg.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Az Assassin's Creed 4 single player kampánya olyan 15-20 óra hosszúságú lesz, de ez bőven kitolható, ugyanis rengeteg mellékes tevékenység vár minket. Az érdekességekkel, minijátékokkal és titkokkal teli játékvilág a Ubisoft eddigi legnagyobb játszótere eme sorozatban, az egész játékteret keresztülhajózni pedig nagyjából fél óra lesz.

A Total War: Rome II vásárlói örülhetnek, ugyanis az előrendelők nemcsak azt az első napi DLC-hez jutnak hozzá, mellyel három görög néppel bővül a játszható frakciók száma, de korai hozzáférést is kapnak a GDC-n bemutatott, ingyenes Total War: Arenához. Sőt, nemcsak hogy korábban kezdhetnek el játszani a játékkal, de a Creative Assembly más jutalmakat is kínál. Exkluzív játékbeli tárgyakat és körülbelül 15 dollár értékben a játékban felhasználható pénzegyenleget kapnak azok, akik megvásárolják a legújabb, kőkemény wargame-stratégiát.

A múlt hétvégén lezajlott QuakeConon a Bethesda 30 percet mutatott a jövő tavasszal megjelenő The Elder Scrolls Online-ból. A prezentációban a harcrendszerről, a személyre szabhatóságról és dialógusokról volt szó.

Alig pár nap múlva megjelenik a Payday 2, amely már az előrendelések alatt nyereséges játékká vált. A játékot fejlesztő Starbreeze ezt a napokban újságolta el, így minden egyes további eladás már a fejlesztőstúdió és a kiadó 505 Games pénztárcáját gazdagítja. Bo Andersson-Klint, a stúdió elnök-vezérigazgatója kijelentette, hogy ez a siker bizonyítja, hogy helyes az a stratégia, amellyel a Starbreeze a saját szellemi tulajdonaival bánik.

Felkerült a netre az egymillió dolláros gyűjtői kiadásban is kapható Saints Row 4 első missziójának videója, ami a sorozathoz mérten kellően nagy marhaság filmes kikacsintásokkal és sok akcióval. Rajongóknak kötelező!

Néhány héttel ezelőtt írtuk meg, hogy az EA 2017-ig támogatni fogja a jelenlegi konzolgenerációt, és most a Microsoft is megszólalt az ügyben. Emlékezetes, hogy az első-második generációs Xbox váltáskor a redmondi cég villámgyorsan megszüntette az első Xbox gép támogatását. Most ez nem így lesz, jelentette ki Phil Spencer, a Microsoft Studios alelnöke. Elkötelezettek az Xbox 360 mellett, mely egy kiváló konzol a mai napig, így azt még évekig támogatni fogják. „Látszik, hogy egy egészen más időben tervezték, de azt hiszem, ennél nagyobb tartalomkönyvtára jelenleg semmilyen más eszköznek nincs a játéktörténelemben.” -- tette hozzá.

Egy friss videó jelent meg a FIFA 14-hez, melyben a fejlesztők a labdát kezelő fizikai rutinról és az ehhez kapcsolódó animációkról beszélnek közel két percen át.

A PlanetSide 2 hamarosan egy új területtel bővül -- jelentette be a Sony Online Entertainment. A negyedik kontinens a Hossin nevet kapta, s mocsaras, lápos helyszíneivel egy kis színt visz majd a játék szürke palettájára. A Sony pontos dátumot még nem adott meg, de tesztszerveren már lehet barangolni az új kontinensen, illetve van egy bemutatkozó videónk is, ha esetleg valaki azzal is megelégszik.

A héten feltűnt egy bizonyos HangoverX név, amit először még nem nagyon tudtunk mire vélni, de aztán kisvártatva világos lett, hogy a The Bureau: XCOM Declassified egy újabb marketingfogásával van dolgunk. A kreatív csapat a komoly, vicces, majd pedig megint komoly hangvétel közötti ingadozás során ismét a poénokra állt rá, a HangoverX ugyanis nem más, mint egy ingyenes böngészős játék, amiben a XCOM Declassified főszereplőjének leszármazottját kell átvezetnünk az irodán, ami egy kész aknamező másnaposan.

A Police Quest szellemi folytatása, a Precinct bebukta a Kickstarter-gyűjtését, de a csapat nem adja fel, s a saját oldalukon próbálják megszerezni a fejlesztéshez szükséges mintegy 400 ezer dollárt. A privát gyűjtésnek nincs végdátuma, s ajándékok sem járnak a támogatásért, azzal az indokkal, hogy így minden pénz a Precinct fejlesztésére mehet. Gond csak az, hogy ha nem érik el a célt, akkor is búcsút inthetünk a pénzünknek, tehát közvetlen átutalásról van szó, és nincs védőháló a sikertelenség esetére, mint a Kickstarteren.

A fejlesztés egyébként a gyűjtés sikerességének függvényében négy szakaszból állhat: ha sikerült 25 ezer dollárt begyűjteni, kiadják a Precinct első játszható, alfaállapotú változatát, ezt követi 90 ezernél az első betekintés kibővített kiadása, majd 200 ezernél a demó, s végül 400 ezernél a teljes játék.

Megjelent egy új kép az Obsidian Entertainment műhelyében készülő Project Eternity RPG-ből.

Ez történt... (2013. - 32. hét)

Nem ér véget a héten ezelőtt bejelentett Dead Island: Epidemickel a sorozat. A Redditen egy kérdezz-felelek játékban Guido Eickmeyer, a Deep Silver kreatív igazgatója egy kérdésre válaszolva elmondta: „Nem hiszem, hogy a Dead Island-sorozat befejeződne ezen a ponton. A rajongóknak üzenem, hogy legyenek türelemmel, mert a Dead Island jövőjével kapcsolatban hamarosan nagyon jó híreket fogunk közölni.”

A Wasteland hamarosan megjelenik a Good Old Games és a Steam kínálatában is, hála a Wasteland 2-t fejlesztő inXile és az eredeti játékot kiadó EA új megállapodásának.

A Splinter Cell: Blacklist CGI reklámvideót kapott az Egyesült Államokban.

Az Amazon is beszállt a digitális játékterjesztésbe a frissen elindított Game Download Store rendszerével. A szolgáltatás PC-n, valamint Macintoshon játszóknak szól, s lényegében ugyanazt nyújtja, mint a konkurencia: teljes játékok, free-to-play programok, letölthető tartalmak és nem játékokhoz kapcsolódó alkalmazások (Office, Photoshop stb.) kaphatók. Az Amazon azt ígéri, hogy versenyképes árakkal fogja várni az érdeklődőket, de egyelőre ne várjunk a nyári Steam-vásárhoz hasonló leárazásokat. 

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!

1 2