PC

Az Obsidian Entertainment évekkel ezelőtt szerette volna elkészíteni a harmadik Star Wars Knights of the Old Republic játékot, ugyanis egy trilógiának képzelték el a sorozatot. A tervek szerint a lezáró fejezetben az első részből Revan, illetve a másodikból Exile összetalálkoznak, és közösen megtalálják az igazi sith urakat. A játékból azonban valahogy nem lett semmi -- a csapat többször is feldobta az ötletet, de a zöld lámpáig nem jutottak el, így egy idő után egyszerűen feladták. Kár.

Ennek a videónak a társaságában jelent meg a Rise of the Triad remake:

Brian Fargo büszkén jelentette be, hogy a Wasteland 2 olyan hatalmas és szerteágazó játék, hogy gyakorlatilag lehetetlen, hogy két embernek pontosan ugyanolyan élményben legyen része, sőt nagyjából a játék felét a felhasználók többsége nem is fogja látni. Ez azért van, mert minden döntésünk egy utat nyit meg, egy másikat pedig lezár, egy lezárás pedig egy teljes pályaszekció is lehet.

A Call of Duty: Ghosts multiplayer módját augusztus 14-én fogják leleplezni!

Talán kakukktojásnak tűnhet, de mivel a hazai játékfejlesztés 90 százalékban PC platformon nyugszik, ezért végül is belefér: a Parlamentben Józsa Szabolcs, a Magyar Játékfejlesztők Szövetségének elnöke egy, “A videojáték-ipar, mint export húzóágazat?” című felszólalásában beszélt arról, hogy a magyar államnak támogatnia kellene a videojátékok fejlesztőit. A lent látható videót érdemes végignézni, Józsa egész ügyesen érvel -- reméljük, egy nap lesz foganatja a dolognak.

A Facebook már a játékiparban is komolyabb szerepet játszik, beindítja ugyanis a kiadói ágát, ám ez nem pont úgy fog működni, mint a normál esetben. A Facebook nem fog dobozos termékeket kiadni, nem szól bele a fejlesztésbe és pénzzel sem támogatja a csapatokat, csupán annyit tesz, hogy különböző csatornákon reklámozza az adott játékot, minél több emberhez megpróbálva eljuttatni azt. A Facebook Mobile Games Publishing első körben csupán nyolc játékkal indul el, amolyan kísérleti jelleggel, majd pedig kiterjeszti a csápjait. Amelyik cég részt akar venni ebben, annak természetesen meg kell osztania a bevételét a közösségi oldallal, de hogy milyen arányban, az még nem világos.

Újabb fejlesztői videónapló látott napvilágot a DayZ-ből, mely még mindig fejlesztés alatt áll. A sok-sok gameplay-jeleneten túl az angolul tudók a sebesülési rendszerről is megtudhatnak ezt-azt.

Az EA hároméves megállapodást kötött az FC Barcelona csapatával, melynek értelmében a katalán gárda exkluzív partnere lesz a FIFA-sorozatnak, kezdve az idei FIFA 14-gyel. Ez azt jelenti, hogy a csapat játékosai közül 17 fő teljes 3D-s letapogatást kapott, hogy hitelesen kerüljenek a játékba, valamint mindenféle versenyek és események is lesznek egymás reklámozására.

Eközben a Konami sikeresen tette rá a kezét 20 argentin klubcsapat licencére. A csomag része néhány nagyobb stadion pontos mása, a helyi kommentátorok orgánuma és persze a jól ismert labdarúgók is bekerülnek a PES 2014-be.

Új képeken feszít a Wolfenstein: The New Order, melyet nemrég elcsúsztattak 2014-re. A játék nem néz ki rosszul, de annyira jól sem, reméljük, az extra hónapok lehetőséget adnak a további csiszolásra.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Vegyétek elő a naptárakat és a piros tollat: megjelenési dátumot kapott a Train Simulator 2014! A várva várt játék szeptember 26-án fog megjelenni, ami azt jelenti, hogy már 27-én jöhet az Ezzel játszunk: Train Simulator 2014. Ugye, Chocho?

Emlékeztek még a Tekken X Street Fighter című projektre? Tudjátok, a PC-re is kiadott Street Fighter X Tekken testvérjátékára, melyben a két sorozat ikonikus karakterei a Tekken-sorozat realista grafikai stílusában csapnának össze. Nos, mi még emlékszünk, annak ellenére is, hogy ezer éve nem hallunk semmit róla. Pedig a játék még mindig készül, ezt maga Harata Kacuhiró erősítette meg. Szóval türelem!

Augusztus 8-án PC-re is meg fog jelenni a Guacamelee!, mely eddig kizárólag PS3 és PS Vitára volt elérhető. A játék egy oldalnézetes platformer, melyben egy bizonyos Juan nevű mexikói pankrátorral kell megmentenünk az elnök lányát, akit egy csontváz elrabolt -- szóval a szokásos. A Steam verzió tartalmazni fogja az eddig megjelent két letölthető tartalmat, valamint együttműködik a Steam Trading Cards rendszerrel is. Ára: 14 euró.

Az Ouya-exkluzívnak kikiáltott Polarity sem húzta sokáig a döglődő androidos platformon: már biztos, hogy megjelenik PC-re is, méghozzá Oculus Rift támogatással. A POV nézőpontú logikai játék jelenleg épp a GreenLighton várja a zöld lámpát, hogy Steamen is elérhető lehessen. Alant egy kedvcsináló trailert is megtekinthettek.

A 15 millió dollárt is túllépte a Star Citizen közösségi finanszírozási kampánya. Csak szólunk.

Megjelent a Deadpool Merc with a Map Pack DLC-je, mely két új térképet hozott a Challenge és az Infinite játékmódokba, valamint két új hacukát is kapunk. A csomag ára 3 dollár.

Kiszivárgott egy rövid, nem túl jó minőségű gameplay-felvétel a The Evil Within című horrojátékból. Íme:

Jön a Men of War: Assault Squad 2 -- jelentette be a Digital Mind Software. A folytatás új küldetéseket, illetve nyolcfős kooperatív és 16 fős kompetitív multiplayer módot tartalmaz majd 5 frakció különböző hadszínterein. Az év végén esedékes játék támogat minden fontosabb Steam lehetőséget, kivéve a kártyákat.

Döbbenetes új játékképekkel gazdagodott a Total War: Rome 2. Tessék gyönyörködni!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A Red Orchestra: The Battle of Stalingrad és annak önálló kiegészítője, a Red Orchestra: Rising Storm három ingyenes térképet kapott a Tripwire Interactive jóvoltából, később pedig még több ingyenes aréna fog megjelenni a Counterattack térképkészítő verseny keretében. Az ingyenes térképek a következők: Bridges of Druzhina, Cold Steel, Gumrak Station.

Két ingyenes játékmóddal bővült a Zeno Clash 2. A Framerate módban pálcikafigurák zaklatnak minket, a célunk pedig az, hogy ezek likvidálásával stabilan tartsuk az FPS értéket, míg a Coliseum mód egy arénaküzdelem, melyben 50, egyre nehezedő kört kell túlélnünk, de könnyítésképpen bármennyi szövetséges NPC velünk lehet.

A DuckTales: Remastered friss videójában az afrikai pályát vehetjük szemügyre részletesebben.

Noha az oroszoknak egyáltalán nem tetszik a Company of Heroes 2, mindenki más látszólag imádja a Relic új játéka, hiszen öt nap alatt 380 ezer kópia fogyott, ami nagyon szép teljesítmény. Igaz, ez is későn jött ahhoz, hogy lökni tudjon a Sega dobozos játékainak eladásán, mely csökkent tavalyhoz képest -- sebaj, a cég így is nyereséggel zárta a legutóbbi három hónapot, mintegy 130 millió dollár profitot termelve.

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!

1 2