Konzol

Ken Levine nemcsak a sima BioShockot szeretné PS Vitán látni, de a legújabb BioShock: Infinite-et is! A híres tervező a Kotakunak magyarázta el, hogy szerinte nagyon fontos lenne, hogy egyre több franchise költözzön kézi konzolokra, de a projekt egyelőre nem kapott zöld utat.

A Dreamfall Chapters: The Longest Journey Wii U konzolra is meg fog jelenni, miután maga a Nintendo kereste meg a Red Thread Games csapatát ezzel. A már várt folytatás PC-re, Macintoshra és Linuxra 2014 novemberében lesz kész, de nem biztos, hogy a Wii U átirat is ekkorra fut be.

A Batman: Arkham Origins Wii U-ra írt változata nem fog multiplayer módot tartalmazni. A hivatalos indoklás szerint a Warner szeretné a legnagyobb közönséget megfogni az online küzdelemmel, ami magyarra fordítva azt jelenti, hogy nem éri meg nekik foglalkozni a gyenge eladásokat produkáló konzollal.

Vajon miért olyanok a Nintendo játékai, amilyenek? Nos, Ivata Szatoru cégelnök szerint a válasz a cég hozzáállásában rejlik: „Nem arról van szó, hogy művészetet alkotnánk, hanem olyan termékeket készítünk, amik elfogadhatók a vásárlóink számára.” Hát, ha te mondod, főnök…

Egyébként, ha már Nintendo: Íme a Legend of Zelda: The Wind Waker HD japán dobozképe, Európában is ilyesmire számíthatunk.

Ez történt... (2013. - 31. hét)

Ééés még mindig Nintendo! A 3DS-re érkező Pokémon X és Y cirka 1,7 GB helyet követel magának a kézi konzolon, ami 14 ezer szabad blokkot jelent.

A Killer is Dead gyönyörű lánykái újabb sztárral gazdagodnak: immár biztos, hogy a Lollipop Chainsaw sztárja, Juliet Starling is feltűnik Suda51 agymenésében.

Gyorsult az Xbox One: a konzol grafikusegységét egy frissített driver segítségével 800-ról 853 MHz-re tornázták fel a Microsoft szoftvermérnökei. Hiába, a PC-szerű architektúrának is megvannak a maga előnyei.

Szeptemberre csúszott a PS3-as és PS Vitás Lone Survivor: The Director’s Cut. Sebaj, még a PC-s alapjátékot is félünk újra végigjátszani...

Íme 15 perc gameplay a Castle of Illusion című játékból.

A Forza Motorsport 5 mesterséges intelligenciája 600 százalékos túlteljesítésre képes az Xbox One felhőrendszerének köszönhetően. Ez nagyon durva adat, reméljük, nem csak a Turn10 szája nagy. Apropó, azt verebelik a csiripek, hogy a Playground csapata épp a Forza Horizon 2-t hegeszti, mely a Forza Motorsport 5 után egy évvel, azaz jövőre jelenne megy Xbox One-ra. Bizakodjunk!

A Rainről sem feledkeztünk meg: az alant látható fejlesztői videóban a játék világát ismerhetjük meg közelebbről.

Az Xbox One kontrollere 60 dolláros végfelhasználói áron fog a boltokba kerülni, ami épp 10 dollárral több, mint amennyit az Xbox 360 gamepadért kérnek el, de pont ugyanannyi, mint a PS4 DualShock 4 perifériája. A konzolhoz tartozó headset 30 dollár lesz.

God Eater 2 -- PS Vita vs. PSP összehasonlító képek. Hát igen.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A Media Molecule új játéka, a Tearaway mégsem október közepén fog megjelenni, hanem november 22-én. A késés azért szükséges, mert a csapat máskülönben nem tudott volna elkészülni a játékkal.

A Killzone: Mercenary nyílt bétatesztelésére augusztus végén veszi kezdetét.

A kanadai EB Games oldalán feltűnt egy bizonyos Capcom Essentials csomag PS3-ra és Xbox 360-ra. A dobozban a Devil May Cry 4, a Dead Rising 2, a Super Street Fighter IV, a Resident Evil 6 és a MegaMan 10 lapul, mindezért pedig csak 60 dollárt kell fizetni. A Capcom Essentials állítólag augusztus 10-én jelenik meg.

A hét kérdése: melyik játékot várod a legjobban az őszi felhozatalból?

1 2