PC

Az új Tomb Raidernek nemcsak megjelenés előtti kipróbálható verziója nem lesz, hanem Season Passt és Online Passt sem tervez a csapat. Az előbbivel egy csomagban, akciósan lehetett volna megvenni a jövőben érkező letölthető tartalmakat, míg az utóbbi arra jó, hogy azok is fizessenek egy keveset, akik használtan veszik meg a programot, az Online Pass ugyanis elzárja előlük a játék bizonyos szekcióját.

A Microsoft Studios a frissen indult PLAY program keretében 15 játékot iktatott be a Windows 8-at futtató gépek felhozatalába. Ezek kereszt-kompatibilisek lesznek a különböző eszközök között, így gyakorlatilag bárhol játszhatunk majd velük, legyen szó asztali PC-ről, laptopról, vagy éppen táblagépről. Természetesen ahol lehetséges, ott van multiplayer mód, mindegyik játék kipróbálható vásárlás előtt, illetve az achievementek sem maradnak el. Íme a teljes felhozatal:

  • Toy Soldiers (nem kompatibilis Windows RT-vel)
  • 4 Elements: Special Edition
  • Hydro Thunder Hurricane
  • Rocket Riot 3D
  • Reckless Racing Ultimate
  • Microsoft Solitaire Collection
  • Microsoft Mahjong
  • Microsoft Minesweeper
  • Taptiles
  • Adera
  • Pinball FX2
  • Wordament
  • Gunstringer: Dead Man Running
  • Ilomilo+
  • Skulls of the Shogun (ez csak valamikor január végén fog megjelenni)



A Gearbox gyártásvezetője, James Lopez azt ígérte, hogy a közeljövőben, pár hét múlva meg fogják emelni a Borderlands 2 maximális szintjét. Az még nem derült ki, hogy pontosan mikor és mennyi plusz szintet kapunk a meglévő 50 fölé, de Lopez azt mondta, még ebben a negyedévben, tehát március vége előtt megjön a csomag, ami az elmondása szerint „lehetővé teszi, hogy még jó sokáig tápoljuk a karakterünket."

Elindult a Left 4 Dead 2 Workshop, amiben a közösség elkészítheti a saját bővítményeit, ami aztán egymás közt megoszthatnak és értékelhetnek. A program tesztelése során több mint ezer közösségi alkotás született, melyek hamarosan csatlakoznak azokhoz a pályákhoz, tárgyakhoz és fegyverekhez, melyek jelenleg is formálódnak.

A Sonic & All-Stars Racing Transformed személyi számítógépekre írt változata exkluzív karaktereket fog tartalmazni. A Team Fortress 2-ből a Pyro, a Spy és a Heavy jön versenyezni, a Football Managerből a The Tacticiant kapjuk, míg a Total War: Shogun 2-ből a Deadly Assassint.



A Microsoft február 15-én leállítja a Halo 2 PC-s szervereit. A döntés oka nagyon egyszerű: csúcsidőben csak 20 ember játszik.

A Just Add Water a hivatalos oldalán azt a kérdést tette fel a rajongóinak, hogy mit készítsenek el, miután az Oddworld: Abe’s Oddysee New 'n' Tasty a boltokba kerül. Az érdeklődők az alábbi kilenc lehetőség közül választhatnak:

  • Oddworld: Abe's Exoddus HD
  • The Brutal Ballad of Fangus Klot
  • Sligstorm
  • Oddworld: Sqeek's Oddysee
  • Oddworld: The Hand of Odd
  • Oddworld: Munch's Exoddus
  • Something completely new on Oddworld
  • Oddworld: Stranger's Wrath 2
  • "Csak fogjátok be, és vigyétek a pénzem!"
  • Valamit mobil platformra

Január 22-én fog megjelenni a Resident Evil 6 következő nagy frissítése, ami több változást is hoz a játék életébe. Hamarosan már a játék teljesítése nélkül is elérhető lesz az Agent Hunt mód, melynek a paramétereit is beállíthatjuk; kedvünk szerint választhatjuk ki, hogy melyik fejezetét akarjuk teljesíteni a történetnek; bizonyos pályák nehézsége változott a közösség visszajelzései alapján, illetve Amatőr nehézségi szinttől bekapcsolható a QTE assist, ami a nehezebb összecsapásokban nyújthat segítséget.

Ha a Uplay rendszerében rendeljük elő a február legvégén esedékes Might & Magic Heroes VI: Shades of Darknesst, egy csomag exkluzív fegyvert kapunk, amikkel a seregünket turbózhatjuk fel, illetve a mi oldalunkon tudhatjuk Belkethet, a necromancert.



A Valve nyilvánosságra hozta, hogy habár még a bétaállapotból sem lépett ki a DotA 2, már most nagyon népszerű játékról van szó, melynek közössége csak úgy virágzik. A játékosok eddig több mint 100 millió meccset bonyolítottak le, s havonta nagyjából hárommillió ember gyűlik össze.

Az alábbi videóban az ArenaNet ismerteti, hogy milyen változásokra számíthatnak a Guild Wars 2 játékosai 2013-ban. A játék mellesleg a megjelenése óta hárommillió példányban kelt el.



A Bungie a GDC során fog néhány részletet elárulni az Activision oltalmazó szárnyai alatt készülő új játékáról, a Destinyről.

A Steam Apps Database-ben egy szemfüles rajongó felfedezett egy érdekes, a Civilization V-tel kapcsolatos bejegyzést: egy bizonyos One World expanzió van készülőben a játékhoz. A kiadó és a fejlesztőcsapat sem kommentálta még az esetet, így nem tudjuk, hogy mit és mikor várjunk.

Konzol

Európában március 21-én fog megjelenni a Need for Speed: Most Wanted Wii U-ra írt változata, ami a többi konzolra és PC-re megjelent kiadáshoz képest tartalmaz extra lehetőségeket, amik kihasználják a konzol adottságait. Ezek közül a legfontosabb az aszimmetrikus kooperatív mód bemutatkozása, amiben az egyik játékos a kontrollerével az autóját irányítja, míg a társa a Wii U tablet perifériájával belátja a tejes térképet, s kénye-kedve szerint befolyásolhatja a játékvilágot: pár érintésre/gombnyomásra megváltoztatható a napszak, növelhető a forgalom, tuningolható a haverunk autója, illetve el is terelhetjük az üldöző rendőröket.

Persze, ha magányosan játszunk, akkor sem haszontalan a második képernyő, a tablet periférián ugyanis nyomon követhetjük a játékban elért eredményeinket, átnézhetjük a térképet, illetve a kis képernyőn is játszhatunk, felszabadítva a tévét mások számára. Az átirat továbbá tartalmazza a többi platformra még tavaly megjelent Ultimate Speed Pack bővítményt, aminek köszönhetően többek között egy Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse, egy Venom GT Spyder és egy McLaren F1 LM volánja mögé pattanhatunk be.

Ez történt... (2013. - 3. hét)

A Genesis olyan eszközt mutatott be, amellyel bármilyen vezetékes billentyűzetet és egeret a konzolhoz csatlakoztathatunk, ezzel megkönnyítve az azokon való játékot. A rendszer egy Eagle Eye Converterből és egy Eagle Eye szoftverből fog állni: az adaptert bele kell dugni a konzol hátulján lévő USB-be, majd a vezetékes billentyűzetet és az egeret az adapterbe, és máris indulhat a móka! A használatoz szükséges lesz egy hivatalos vezeték nélküli Xbox360 headsetre, és egy vezetékes kontrollerre.

Eagle Eye Converter

Az Army Of Two: The Devil's Cartel egy akciódús új trailerrel jelentkezett:



Még mindig jelennek meg játékok PSP-re! A Hakuoki: Warriors of the Shinsengumi február 19-én kerül a boltokba. A játék a Hakuoki: Demon of the Fleeting Blossom történetét folytatja, mely 2011-ben jelent meg, és a japán történelem Edo-korába kalauzolta a játékosokat, akik egy szamurájt alakítottak...

Szeretted a Starship Trooperst? Akkor az Earth Defense Force 2017 a te játékod! A PS Vitára február elején PSN-en megjelenő játékban (31 font vagy 40 euró) újra lehet irtani a bogarakat, igaz, a játéknak nincs köze az 1997-es filmhez.

Imádsz pókerezni, de nem szeretnéd elveszteni a pénzed egy kaszinóban? Akkor lesd meg az alábbi trailert, mely a World Series of Poker: Full House of Pro bemutatkozása. Valószínűleg XBLA-n fog megjelenni a játék, valamikor idén.



A Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3-hoz új művészi rajzok érkeztek.

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

Idén lesz 25 éves a Mega Man, ennek örömére a Capcom és a Flashman Studios egy különleges kiadást tervez megjelentetni, melyben megtalálható lesz két póló is.

Akik megvásárolják a Tiger Woods PGA Tour 14: The Masters Historic Editiont, időutazást tehetnek a múltba. A sorozat történetében először átélhetik, hogy milyen volt a golf 1934-ben az Augusta National Golf Clubban, ahol az első mesterbajnokságot rendezték meg. Ebben a módban minden korhű lesz, a környezettől a ruhákig.

Az Atelier Ayesha: The Alchemist Of Dusk március 8-án jelenik meg PS3-ra. Új történetet, harcrendszert és RPG-elemeket ígérnek a fejlesztők.

Az NHL új szezonjához új trailer dukál. Tessék!



Nem csak PC-n, hanem konzolon is a Skype-ot kívánja a kommunikáció főszereplőjévé tenni a Microsoft. Az ügyhöz közelálló források szerint a fejlesztők már dolgoznak az ügyön, egyelőre azonban arról még nem esett szó, hogy mikor történik meg a váltás. A legvalószínűbb az, hogy a követező rendszerfrissítéssel, de akár az is lehet, hogy leghamarabb csak a következő generációs konzolban kerül ez bevezetésre.

Az a pletyka járja, hogy a Sony megszünteti a DualShock vonalat. Következő konzoljára a cég új kontrollerekkel kísérletezik: az egyik változatban egy érintésérzékeny képernyőt terveztek, egy másik pedig biometrikus adatokat gyűjt.

2013. január 22-től mindenki számára megnyílik a DUST 514 bétája, PS3-on ingyenesen lehet letölteni, és nekiindulni a harcnak!

A francia-lengyel Tate Multimedia jelentette, hogy motoros játékukhoz, az Urban Trial Freestyleshoz néhány új játékképet és egy videót adtak ki. A játékban városi környezetben kell nyaktörő akadálypályákon keresztülverekedni magunkat egy motorral, természetesen időre. A készítők valós fizikát, dinamikus környezetet ígérnek, mindezt PSN-re és PS Vitára.

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

A Nintendo eShopjában jelenik meg a cerasus.media kiadásában a Mahjong Mysteries – Ancient Athena című játék 3DS-re. Alant láthatjátok a trailert.



Február 26-án jelenik meg az Etrian Odyssey IV: Legends of the Titan, melyhez érkezett egy újabb videó.



A Dead or Alive 5 Plus PS Vitára jön március végén. Keresztplatformos játék lesz, tehát minden játékadat elérhető lesz egyszerre a PS Vitán és a PS3-on is. A fejlesztők stabil 60 fps sebességet ígérnek mindkét platformon, mindenféle lassulás nélkül.

Itt van a Monster Hunter 3 Ultimate WiiU dobozképe, ahogy az Egyesült Államokban meg fog jelenni.

Monster Hunter 3 Ultimate



Az érdekességek közt ezen a héten láttunk egy nagyon szexi assassint, egy kezdetleges, rajongói WarCraft 4-et és egy gyönyörű, egyedileg átalakított hangfalat. Továbbá ne felejtsétek el azt sem, hogy egy ezentúl egy külön rovatban kapjátok a jövő héten esedékes játékok listáját.



A hét kérdése: Melyik játékot várod a legjobban a tavaszi felhozatalból?