Hosszú ideje várunk már arra, hogy a Blizzard bejelentse a Warcraft-sorozat következő részét, ám a cég az utóbbi években látszólag teljesen megfeledkezett a szeretett játékról, s inkább a Diablo-, a StarCraft- és persze a World of WarCraft franchise-zal foglalkoztak, így a modderekre hárult a feladat, hogy teljesítsék a milliónyi rajongó kívánságát. Így született meg a Warcraft: A New Dawn, ami egy, a StarCraft II-re támaszkodó nem hivatalos folytatás. Ezzel az a célja a csapatnak, hogy az eddigi eseményekbe beillő, érzelmi töltettel is rendelkező kampányon vezesse át a közönséget, akik új egységekkel és új hősökkel harcolhatnak, mindeközben pedig új képességeket is használhatnak. Sajnos attól még nagyon messze vagyunk, hogy a megjelenésről beszéljünk, de már van egy pre-alfa videó. Íme:



A múlt héten jól elfejtettem, pedig ezt tényleg érdemes minden férfitársamnak látnia: a gyönyörű Jessica Nigri ezúttal az Assassin’s Creed sorozat legújabb része előtt tisztelgett, így hát őslakos assassinnak öltözött be néhány szuper kép idejére.

Jessica Nigri, az assassin

Jessica Nigri, az assassinJessica Nigri, az assassinJessica Nigri, az assassin


Közel négy hónap rabosodás után óvadék ellenében végre hazatérhetett a két, Görögországban letartóztatott cseh fejlesztő, akiket a hatóságok kémkedéssel gyanúsítanak, miután videofelvételeket és fényképeket találtak náluk egy katonai támaszpontról. Szerencsétlen körülmények miatt (sokáig sztrájkolt a görög bíróság) a vártnál, illetve a megszokottnál jóval tovább kellett őrizetben lenniük, de most már beindultak az igazságszolgáltatás gépezetének kerekei, s remélhetőleg hamarosan pont kerülhet az eset végére. Íme a videó a hazaérkezésükről.



Amerikai játékosok egy csoportja petíciót indított annak érdekében, hogy az Amerikai Egyesült Államok kormánya szüntesse meg a régiózár rendszerét. Ez az a nagyon utált eljárás, amivel a külföldről importált játékokat nem tudja lejátszani egy régiózáras, Amerikában forgalomba került konzol, s így aki szereti a japán szerepjátékokat, az pórul járt -- vagy behozatja a konzolt is a játékkal együtt. Ahhoz, hogy a Fehér Ház egyáltalán megnézze a kezdeményezést, február 15-ig még 97 ezer aláírás kellene, Japánban egy hasonló ötlet megvalósítása pedig még nehezebb a helyi törvények kuszasága miatt. Nem jósolunk sikert a dolognak...

Mindenki emlékszik, mekkora meglepetés volt, mikor a Portal stáblistája alatt felcsendült a Still Alive. Ez volt a hab a tortán, ami tökéletessé tette az amúgy is remek játékot, s mivel egy nagyon fülbemászó számról van szó, sok száz feldolgozás született -- most például a Guild Wars 2-ben.



A hét elején a hardveripart egy per híre rázta fel: az AMD négy volt munkatársát azzal vádolja, hogy ipari titkokat loptak, s adtak át a nagy riválisnak, az Nvidiának. A periratok szerint mintegy 100 ezer szigorúan titkos fájlt sikerült ellopni, mielőtt a bűnös négyes felmondott volna. Ezek között licencek, partneri megállapodások, üzleti stratégiák és egyéb érzékeny dokumentumok vannak; mind olyan információt tartalmaz, ami előnyhöz juttatná a versenytársat.

Egyelőre még nem tudni, hogy a Sony és a Team Ico mikor szándékozik kiadni a Last Guardiant, úgyhogy amíg várunk, enyhítsük a játék iránti szomjunkat ezzel a nagyon szép és részletesen kidolgozott hangszóróval, ami a korábban elkészült Shadow of the Colossus stílusú külső merevlemez társa.

Team Ico inspirálta modok

A Defend the House csapatának specialitása, hogy a játékokban látni vélt városi legendáknak néznek utána, valahogy úgy, mint a Discovery csatornán futó Állítólag. Az új kedvencük éppen a Halo 4, amihez már az ötödik részt készítették el.



A héten Pekinget ellepte a szmog, de annyira, hogy a várost első ránézésre össze is lehetne keverni a Szárnyas fejvadász című, nagyszerű filmben látott tájképekkel. Igazából gyönyörű az egész, ha megfeledkezik az ember arról, hogy az utcákon meg lehet fulladni.

Szárnyas fejvadász

Most, hogy Ausztráliában is megjelent a 18-as besorolás, a Valve tervbe vette, hogy a korábban egészen megcsonkított Left 4 Dead 2-t újra kiadják az országban, de ezúttal már eredeti, véres formájában. Konkrét tervek egyelőre még nincsenek, de a Valve-ot ismerve biztosan kitalálnak valami jó megoldást, hogy az ausztrál rajongók boldogak legyenek.

Ti láttatok valami érdekeset a héten, amiről itt nem volt szó? Ha igen, akkor a kommentek közt osszátok meg velünk!