PC

A héten megjelent a Dreamatrix műhelyében készült Legends of Dawn címre keresztelt szerepjáték. A program mindösszesen 14 euróba kerül, s egy „lebilincselő történetet, a helyzethez alkalmazkodó mesterséges intelligenciát, komplex varázslatrendszert és fegyverkészítési lehetőséget” ígér, illetve támogatja a modokat, s közvetíthetjük a játékunkat is a nagyvilág számára.

A héten már mindhárom nagy régióban, vagyis Észak-Amerikában, Európában és Oroszországban is elérhető a World of Warplanes nyílt bétatesztelése. Ahhoz, hogy részt vehessünk a légi csatározásban, nem kell mást tennünk, mit regisztrálni a hivatalos oldalon. Az egész ingyenesen játszható, de ha ez nem volna elég ösztönzés, akkor alant megtekinthető egy friss kedvcsináló videó.

A Gaijin Games (Bit.Trip játékok) kiadta első ingyenes játékát, mely a Commander Video nevet kapta. Ez lényegében a Bit.Trip Runner 2 lecsupaszított változata, melyben a jól ismert karakterünkkel egy végtelen pályán addig kell életben maradnunk, ameddig csak tudunk. A mozdulataink a szokásosak, tehát ugrás, csúszás, rúgás és blokkolás, a másodlagos célunk pedig minél több aranyrúd megszerzése, ezekkel ugyanis extra karaktereket oldhatunk fel. Akit érdekel a böngészőből futó Commander Video, az erre a linkre kattintva tehet egy próbát.

Július 22-én jelenik meg a Runescape 3! Az ingyenesen játszható MMORPG elhagyja a lassú Java alapú motort, s HTML 5-re vált, ami szebb grafikát, nagyobb látótávolságot, javított kamerakezelést és tisztább hangokat tesz lehetővé, ami mind nagyon fontos lesz ahhoz, hogy átélhessük Gielinor közelgő Hatodik korszakát. A Jagex továbbá bejelentette azt is, hogy heti és havi rendszerességgel ranglétrákat fognak felállítani, melyeket szezonálisan összesítenek, hogy kiderüljön ki az adott időszak bajnoka.

A Dark című vámpíros lopakodó akciójáték launch trailert kapott.

Ha minden jól megy, akkor pár hónap múlva megjelenhet a Just Cause 2 rajongói multiplayer módja. Ezt a mod egyik fejlesztője közölte a héten, aki azt is elmondta, hogy mind a kliens, mind pedig a szerverekre szánt csomag egyszerre lesz elérhető, hogy a premierkor bárki indíthasson egy többjátékos homokozót. Természetesen a megjelenés előtt még igyekeznek minél több hibát kijavítani, s tesztelni ezek a foltokat.

Habár az E3-nak már rég vége, még mindig jönnek videók a találkozóról -- most éppen a Zombie Studios által készített Daylight című játékból láthatunk pár perc játékmenetet.

Tim Schafer Twitteren tagadta azt, hogy több pénzre volna szükségük a Broken Age befejezéséhez. A játék két részletben fog megjelenni: az első adag januárban a Steam Early Access program keretében lesz kapható, majd a többi május-június környékén.

Az amerikai Focus Lab olyan játékos headsetet fejlesztett ki, amely négy elektródával a játék alatt rendszeres áramot vezet az agy homloklebenyébe. Ez a cég leírása szerint „túlpörgeti az agyat, és segít a koncentráció fenntartásában, azáltal, hogy gyorsítja a szinapszisokat.” A Sidney Morning Herald című újság szerint a headsetet nem hagyta jóvá az Amerikai Gyógyszer- és Élelmezésügyi Hivatal. Ez a kormányzati szerv felelős minden új egészségügyi eljárás, gyógyszer bevezetéséért, azonban mivel ez nem tartozik a hatáskörükbe, nem vizsgálhatják. Az eszközt 250 dollárért már árusítják, ugyanakkor a New South Wales-i Egyetem pszichiátria-professzora, Colleen Loo elmondta, az elektródák pontos elhelyezése az egyik legkritikusabb pont az ilyen dolgok egészségügyi használatában, a csináld magad elhelyezés pedig kifejezetten veszélyes. Ebből a szempontból tehát a termék hihetetlenül káros, amelynek mellékhatásait még csak megbecsülni sem lehet. Döbbenet.

Új videót jelentettek meg a Final Fantasy 14: A Realm Reborn című játékhoz. 

Még nem tudunk sok mindent a PC-exkluzív Worms: Clan Warsról, de az már legalább világos, hogy a Team 17 semmilyen DLC-vel nem készül, hanem ehelyett a modok komoly támogatásával igyekeznek garantálni a játék hosszú élettartamát. Teljes Steam Workshop integrálásról van szó, így szabadon készíthetünk és oszthatunk meg alkotásokat, legyen az egy pálya, tárgy, küldetés vagy éppen ruházat.

A felújított Leisure Suit Larry digitális változatban június 27-e óta elérhető, de aki egy kézzelfogható kiadást akar a klasszikus kalandjátékból, az valamikor július közepén a dobozos Leisure Suit Larry: Reloadedet is megveheti.

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!

1 2