Konzol

A Witcher 3 PC-n minden akadály nélkül kezelni fogja az előző részben készített mentésfájljainkat, s az ezekben talált döntések függvényében változtat az új játék bizonyos pontjain. A next-gen konzolokon azonban már bajok vannak ezzel a lehetőséggel: az Xbox One esetében még beszélni kell a Microsofttal, hogy biztosan megvalósítható-e az átvitel az Xbox 360-ról, miközben a PS4-en egy, a Mass Effect szériában látott interaktív filmecskével szeretnék megoldani a döntéseink érvényesítését, ugyanis PS3-ra nem jelent meg a Witcher 2, ahonnan importálni lehetne a fájlokat.

A Sony nyilvánosságra hozta, hogy a PlayStation Plus előfizetők júliusban milyen játékokat tölthetnek le ingyenesen. Akinek a nappalijában egy PS3 csücsül, az az előfizetése lejártáig ingyen élvezheti mostantól a Battlefield 3, a Saints Row The Third és a PayDay: The Heist programokat, míg a Vita tulajdonosai ebben a hónapban a Unit 13 és a Ninja Gaiden S Plus játékokat tölthetik le.

Az Xbox One-exkluzív Sunset Overdrive egy látványos videóval mutatkozott be az E3 során, melyből egyrészt a játék stílusát sikerült leszűrni, s érezhető volt az is, hogy a multiplayer mód felé kacsingat a program -- a fejlesztést végző csapat vezérigazgatója azonban cáfolta azt, hogy csak többjátékos mód lenne az új játékukban. Az Insomniac Gamestől Ted Price megerősítette, hogy a Sunset Overdrive tartalmazni fog egy offline szólista játékmódot, mindezek ellenére azonban a játék erősen támaszkodik a közösségre és a felhőre, így hogy teljes mértékben élvezhessük azt, amit az SO kínálni tud, online kapcsolatra lesz szükségünk.

A Microsoft egyórás sajtókonferenciát tervez tartani az idei augusztusi GamesConon, melyről már értesítették a szervezőket. A rendezvény célja állítólag az, hogy a Microsoft bebizonyítsa az öreg kontinens játékosainak, hogy milyen komolyan törődik velük a redmondi cég. Kár, hogy ezt Magyarországon mostanában kevéssé érezzük.

A Nintendo Wii U karaoke alkalmazást kap. A Joysound által fejlesztett applikáció Japánban már megjelent, most készítik az európai és észak-amerikai piacra szánt verziót. A keretprogram maga ingyenes lesz, a hozzávetőlegesen 200.000 dalból jegyek vásárlásával lehet válogatni. Egy-egy jegyet hatvan perces, 24 órás, vagy 30 napos időtartamra lehet megvásárolni, azonban ezek tervezett ára még nem ismert. Kérdéses az is, hogy mennyi dal lesz elérhető a célközönségnek, hisz eddig az adatbázis nagy része japán előadóművészek szerzeményeit tartalmazza. A klasszikus játékmód mellett (dal után pontszám) lesz egy olyan, amely az éneklési teljesítményt méri végig a dal alatt, míg az utolsó egy ranglistaverseny lesz, amelyben európai és észak-amerikai ranglistákon érhetünk el eredményt. Az alkalmazást lehet használni a Wii U Gamepad mikrofonjával, vagy egy arra kötött külön mikrofonnal.

Úgy látszik Don Mattrick távozásával még nem múlt el a fejetlenség az Xbox One divíziója körül. Pont egy hete írtunk arról, hogy az Xbox One csomagban nem lesz gyári headset. Minek az, ha a Kinect 2.0 úgyis tartalmaz mikrofont a kamera mellett, amely megfigyeli életünket? Ha valaki headsetet akar, az vegyen egy kiegészítőt, plusz pénzért. Azonban egy magazinban egy olyan előrendelői hirdetés jelent meg, melyben a konzolhoz jár egy gyári füles, de amikor az újságírók rákérdeztek a dologra a Microsoftnál, kitérő választ kaptak. Szóval, lehet, hogy lesz egy bundle, amely valamikor, valamilyen módon megjelenik, csak a Microsoft nem akar még nyilatkozni róla. Egy biztos: a novemberben megjelenő alapcsomag nem tartalmazza a kiegészítőt.

Mégiscsak megjelenik Wii U konzolra is a Batman: Arkham Origins Deathstroke letölthető tartalma. Az előrendelőknek járó bővítmény érkezését korábban cáfolta a kiadó, de mint kiderült, kommunikációs hibáról, illetve félreértésről volt szó, ők ugyanis az ilyenkor szokásos sablonszöveget mondták el, miszerint a DLC nem minden platformra jelenik meg -- ez hivatalosan a Warner berkeiben azt jelentette, hogy hordozható konzolokra nem fog megjelenni a csomag, ami kész szerencse, ugyanis az Arkham Origins sem lesz kapható egyik marokkonzolra sem.

Új képek láttak napvilágot a One Piece Pirate Warriors 2 című játékhoz.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A One Piece című ,legendás mangán alapuló szerepjáték nyugatra jön, méghozzá idén novemberben jelenik meg Nintendo 3DS-re. A játék alcíme Romance Dawn lesz, és a játékban az 1997-ben, Japánban útjára indult mangasorozat minden fontos karaktere elérhető lesz. Az első One Piece játék még 2000-ben jelent meg WonderSwan játékgépen (ez a kézi videójáték az ötödik generációba tartozik, a Bandai saját fejlesztése volt). A sorozatba összesen 33 játék tartozik a Romance Dawnnal együtt. „A One Piece le fogja nyűgözni a játékosokat Európa-szerte, és ez lesz az első One Piece RPG játék, amely maximálisan hű lesz az eredeti mesterműhöz (Oda Eiicsiró alkotásához).” -- jelentette ki Olivier Comte, a Namco Bandai Europe alelnöke.

Az Xbox Live tagok világszerte feliratkozhatnak a 2013 Xbox Live Update for Xbox 360 Public Beta nevű eseményre. Az alapképernyőn megjelenő ikonra kattintva érhető el a regisztrációs ív. A béta célja, hogy a felhasználók kipróbálhassák és egyben pontosítsák a helyi valutákkal történő fizetés módját, mellyel a nyugdíjba vonuló Microsoft Pontokat váltják fel. A bétára való jelentkezés lehetősége addig tart, amíg be nem telnek a helyek, utána lezárják a lehetőséget.

A Proteus valamikor a közeljövőben PS3 és PlayStation Vita konzolra is meg fog jelenni. A fejlesztést a Curve csapata végzi, akik korábban a Thomas Was Alone  átiratát hozták össze. A Proteus PlayStation platformra támogatja a Cross Buy lehetőséget, vagyis ha az egyik gépre megvesszük a játékot, automatikusan megkapjuk a másik verziót is.

Maszuda Junicsi, a Game Freak igazgatója Párizsban jelentette be, hogy a novemberben világszerte megjelenő Pokemon X & Pokemon Y című, 3DS-re megjelenő játékhoz teljesen egyedi Pokemont terveztek. Neve Honedge, amely akkor ölt alakot, ha egy eltávozott szellem olyan kardot birtokol, amely valaha egy emberé volt. Ebben az esetben egy kék ruhadarab jelenik meg a kard nyelén, mely után a Pokemon-trénerek fel tudják használni a kard energiáját, és így tudnak szembeszállni egy másik Pokemonnal. Maszuda azért választotta Párizst bejelentése színhelyéül, mert a francia táj  nagyban hatott rájuk a játék világának megalkotásakor. Ezzel együtt Japánban két különleges festésű 3DS kiadás is meg fog jelenni.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A 343 Industries, a Microsoft és a Virgin Gaming meghirdette az első Halo 4 bajnokságot. A versengés az RTX találkozón, július 5-én, illetve az Xbox Live-on július 15-én veszi kezdetét; a győztes 200 ezer dollárral lesz gazdagabb, míg 300 ezer dollárt a többi játékos között osztanak szét a szervezők. A bajnokság online free-for-all mérkőzésekkel fogja eldönteni, kik lesznek érdemesek arra, hogy részt vegyenek az augusztus 31-e és szeptember elseje között megrendezésre kerülő döntőben.

A Sony sajátos állatszimulátora, a lepukkant Tokióban játszódó Tokyo Jungle PlayStation Mobile platformra költözik, vagyis a játék PlayStation Vita konzolra és néhány androidos telefonra is kapható lesz. A Tokyo Jungle Észak-Amerikában július 10-én jelenik meg 3 dolláros áron.

A Sony törölte a Warrior's Lair megjelenését. Az Idol Minds berkeiben 2012 eleje óta készülő, eredetileg Ruin névre keresztelt, Diablo stílusú játék PS3-ra és PlayStation Vitára jelent volna meg. A kiadó nem közölte, hogy miért döntöttek a program elkaszálása mellett.

A hét kérdése: idáig mi volt számodra az év játéka?

1 2