Konzol

Kodzsima Hideo Twitter-csatornáján jelentette be, hogy olyan fejlesztőcsapatokat keres, akik sikerrel készítenének el egy Metal Gear Solid remake-et. A találgatások rögtön megindultak, hogy minden eddigi résznek akar-e a japán tervezőzseni új részt, így nem sokkal a közlemény kiadása után pontosított Kodzsima: egyelőre csak az első rész újraalkotását tervezi. Az Oddworld alkotóstábja, a Just Add Water rögtön írt egy levelet, melyben kifejtették, hogy miért ők lennének a legjobb választás: „Kedves Kodzsima úr! Örömmel olvastuk a VG247-en, hogy olyan stúdiót keres, amely újraalkotná a Metal Gear Solidot a FOX Engine-nel, amelyen olyan keményen dolgozott. Mi itt a Just Add Waternél úgy érezzük, hogy ideális csapat lennénk a játék elkészítéséhez a következő okok miatt: van tapasztalatunk legendás címek megalkotásában (Oddworld Inhabitants), amelyeket olyan tisztelettel kezelünk, amilyent megérdemelnek. Munkatársaink többsége elkötelezett MGS rajongó, akik kiválóan ismerik az alapjátékot. Végül, de nem utolsósorban: NAGYON, de NAGYON meg akarjuk csinálni. Kérjük, nézze meg munkáinkat: ilyen az Oddworld: Stranger's Wrath HD, mely PS3-on, Vitán és PC-n jelent meg, és ilyen az Abe's Oddysee újraalkotása, melynek új címe Oddworld: New 'n' Tasty. Várjuk megtisztelő válaszát: a JAW csapata”

A Metal Gear Solid gyűjtői kiadást kap. PS3-ra jelenik meg a Metal Gear Solid: Legacy kollekció, mely minden eddig megjelent részt tartalmazni fog, plusz a PSP-re megjelent Peace Walker című epizódot, sőt még két digitális novellát is. Ezzel a gyűjteménnyel a Konami a sorozat 25 éves évfordulóját ünnepli, összesen nyolc játékkal és a két novellával együtt. Sajnos azt nem tudjuk, hogy Európában megjelenik-e a csomag, mi nagyon örülnénk neki. Nézzétek meg a videót!

Az Xbox One bemutatóján a szemfüles játékosok észrevehették, hogy a konzol főmenüjében egy ismerős ikon látható. Ez a logo az Xbox 360-on indult Crackdown sorozaté volt, s most megtudtuk, hogy nem csak helyfoglaló, vagy a véletlen folytán volt ott, hanem szánt szándékkal. Ezt a Microsoft Game Studios alelnöke, Phil Spencer erősítette meg, aki szerint az Xbox One felhőjével támogatott Crackdown egy természetes evolúciós lépés lenne a sorozat számára, mely a véleménye szerint ugyan nem halott, de nem is jelentett be semmi konkrétumot. A Crackdown 2 2010-ben jelent meg.

Az Nvidia Android operációs rendszerre támaszkodó hordozható konzoljának június 27-én kellett volna megjelennie, ám a premier előtti napon a gyártó váratlanul lefújta az egészet. A cég közlése szerint egy külső gyártó által beszállított komponenssel kapcsolatos műszaki probléma merült fel, ami miatt csak valamikor júliusban kerülhet a boltokba az Nvidia Shield.

Az ókorban játszódó verekedős játék, a Spartacus Legends launch trailer kapott.

Az Egyesült Államokban már megjelent az androidos Ouya asztali konzol, amit gyorsan el is kapkodtak az emberek -- ám nem mindenki élvezheti a gépét, ugyanis a támogatók egy része nem kapta meg a beígért konzolt. A gyártó természetesen bocsánatot kért a történtekért, s megígérték, hogy már dolgoznak a megoldáson, amelyért egyébként az egyik kínai beszállítót és a DHL futárszolgálatot nevezték meg felelősként.

A független játékok egyik gyöngyszeme, a Limbo immáron több mint hárommillió példányban kelt el, s folytatja hódító útját. A játék eddig konzolokra és PC-re is megjelent, július 3-án pedig már mobileszközökön is elérhető lesz a fekete-fehér, oldalnézetes platformjáték, jön ugyanis a Limbo iOS átirata. Az iPhone, az iPad és az iPod Touch változat 5 dollárba kerül egységesen. 

Így fest a Disney Infinity homokozója, melyben olyan játékvilágot készítünk, amilyet csak akarunk.

Felújított változatban megjelent a több mint 25 éves Contra iOS platformra. Akit érdekel egy kis múltidézés, az az iTunes kínálatában 1 dollárért iPhone-ra vagy iPod Touchra, illetve 2 dollárért iPadre veheti meg.

Az AMD mindhárom nyolcadik generációs konzol fejlesztésében részt vesz: a Wii U tőlük kapja a grafikusmagot, míg az Xbox One és a PS4 a processzort és a GPU-t is. Az AMD ezek tükrében biztosított mindenkit arról, hogy állni tudják a sarat, s rajtuk nem múlik az, hogy lesz-e elegendő készlet.

A Square Enix pénzügyi problémáira hivatkozva lemondott a cég elnöke, Vada Joicsi, de nem ment messzire, a héten ugyanis kiderült, hogy igazgatóság elnöke lett.

Az Xbox One csomagban nem találunk headsetet, ugyanis az újratervezett Kinect szenzor tartalmazza magát a mikrofont is, amely lehetővé teszi a kétirányú kommunikációt. Ugyanakkor akik mindenképpen szeretnének fejhallgatót használni, azok megvásárolhatják majd az Xbox One Chat Headsetet, melyre árat még nem jelentett be a Microsoft. Ezzel együtt az Xbox 360 kontrollere nem lesz használható az új konzollal, sem annak korábbi kiegészítői. A Microsoft pedig már nagyban dolgozik azon, hogy third-party kiegészítő gyártók termékeit használni lehessen az új konzol új kontrollerével. És ennek mi az oka? Egyszerű, újratervezték a kontrollert, hogy magasabb adatátviteli sebességet érjenek el. Emiatt az eszköz egy újfajta bővítőportot kapott, ez azonban nem egyszerűen egy sima audiobemenet. Így vagy a gyártóknak kell erre az új portra fejleszteniük a kiegészítők csatlakozását, vagy pedig a Microsoftnak kell kifejleszteni egy illesztőadaptert.

Így nézne ki a Game of Thrones dobozképe, ha abból a Rockstar készítene játékot. 

Ez történt... (2013. - 26. hét)

Ismertették a Sonic: The Lost World multiplayer lehetőségeit, mely különböző lesz Nintendo Wii U-n és 3DS-en. A Wii U helyi, míg a 3DS verzió online lehetőségeket kínál. A Nintendo nagykonzolján kooperatív és versus játékmódok lesznek. Kooperatív módban Sonicot a Wii U Gamepad-del lehet irányítani, míg támogatóját a Wii U Remote-tal. Versus módban pedig egymás ellen lehet játszani, az egyik játékos a tévéképernyőn, míg a másik a Wii U Gamepad-en irányíthatja a saját karakterét. A 3DS verzióban maximum négyen versenyezhetnek egyszerre online.

A Layton Brothers Mystery Room Room megjelent iOS rendszerekre. Ez a Professor Layton játékok egyik mellékága. Ingyenesen csak a prológust és az első két ügyet lehet letölteni a kilenc epizódból. A harmadik-hatodik epizódokat tartalmazó csomag két fontba kerül, míg az utolsó három epizódot egyben másfél fontért lehet megvásárolni.

Az Egyesült Államokban a Time Warner Cable a jövő hónapban megjelentet egy alkalmazást Xbox 360-ra, mellyel a használók több mint 300 élő tévécsatornát nézhetnek majd. A szolgáltatás igénybevételéhez természetesen Xbox Live Gold és Time Warner előfizetés szükséges.

Az Angry Birds Trilogy augusztusban megjelenik Nintendo Wii-n és Nintendo Wii U-n.

Július 12-én Xbox 360-ra megjelenik egy Serious Sam kollekció, mely minden eddig megjelent játékot tartalmazni fog. Így benne lesz a Serious Sam HD: First és Second Encounter, a harmadik rész, annak kiegészítőjével a Jewel of the Nile DLC-vel együtt, és Samu oldalnézetes kalandja, a Serious Sam: Double D XXL. A kollekció lemezes kiadást (egyelőre) nem kap, csak XBLA-ról lehet letölteni. Árat még nem ismerünk.

A hét kérdése: van gamepadod? Ha igen, milyen játékokhoz használod legtöbbet? Ha nem, miért nincs?

1 2