PC

A Sterne Agee elemzője szerint a Battlefield 4 14 millió példányban fog elkelni, de ezzel nem tarolja le a nagy konkurenciát, vagyis a Call of Duty: Ghostsot -- Arvind Bhatia meglátása szerint a két óriás meg tud férni egymás mellett. Az elemző továbbá azt is előre látja, hogy a Battlefield 4 eladásainak egyharmada a PC-s játékosoknak lesz köszönhető, míg a legújabb CoD-ot elsősorban a konzolos játékosok fogják venni.

A Ubisoft jó hírt hozott a PC-s játékosoknak: a Watch Dogs nem fog késni személyi számítógépekre, mint ahogy a cég szinte összes többi, de különösen az Assassin’s Creed játékai. Karikázzuk be tehát november 22-ét, jön ugyanis a Watch Dogs PC, Xbox 360, PS3 és Wii U platformra!

A 2KGames közzétette a Civilization 5: Brave New World launch trailerét, mellyel a közelgő megjelenést ünneplik.

Nemrégiben az IO Interactive alaposan csökkentette a létszámát, s most már tudjuk azt is, hogy nagyjából 70 ember távozott a stúdiótól. A csapat most csak és kizárólag a Hitman szériára koncentrál, lelőve minden egyéb projektjét.

Még több mint két hónap van hátra a GTA 5 megjelenéséig, de a játék az Egyesült Királyságban már megdöntött minden rekordot, ugyanis eddig kb. hárommillió előrendelést vettek fel a játékra! Ez hihetetlenül nagy szám, az eddigi rekorder a Call of Duty: Black Ops első része volt, 1,4 milliós számmal, míg a 2008-ban megjelent GTA 4-ből a megjelenés napján csak 630.000 lemezt adtak el.

Július elsején jelenik meg a PC-s Minecraft 1.6-os frissítése, aminek a főattrakciója a lovak bevezetése lesz, de ezen felül más újdonságokat is hoz. A teljes lista a hivatalos oldalon található.

Íme 27 perc játékmenet-videó a PC-exkluzív Divinity: Dragon Commanderből. A program a Larian Studios berkeiben készül, s idén augusztusban várható a megjelenése.

Az ArmA 3 szépen halad a megjelenés felé: nemrégiben lezárult az alfatesztelés, s mivel ez sikeresnek volt tekinthető, megkezdődhetett a béta. Aki szeretné már most kipróbálni a folytatást, az megveheti az Arma 3 Beta kliensét 35 euróért, vagy a térképet, segédletet, az Arma: Cold War Assaultot és a zenei albumot tartalmazó Digital Deluxe Editiont 45 euróért, illetve a minden korábbi extrát és a jövőben érkező letölthető tartalmakat, valamint az Arma X: Anniversary Editiont magába foglaló Supporter Editiont 70 euróért. Aki benne volt az alfatesztelésben, az automatikusan belépést nyert a bétába, s természetesen a kliens ára magába foglalja a majdan megjelenő teljes játékot is.

A FIFA 14 Észak-Amerikában megjelenő verziójában a borítóra a mexikói Javier „Chicharito” Hernandez kerül, jelentette az EA, egyúttal bemutatták a dobozképet is.

Ez történt... (2013. - 26. hét)

A napokban megnövekedtek az illetéktelen behatolási kísérletek a World of WarCraftba. A Blizzard a tevékenységet a weboldalon és a mobilos Armory applikáción vette észre, így utóbbi számára megvonták a hozzáférést az aukciósházhoz, s figyelmeztették a játékosokat arra, hogy cseréljék le a jelszavukat.

A Bethesda kitart a hagyományos piacok mellett, s nem készít facebookos- vagy mobilos alkalmazásokat. A cég jól tudja, hogy mihez ért, s hol érzi magát kényelmesen, így továbbra is PC-re, illetve konzolokra fognak fejleszteni -- kivéve Wii U-ra. A Bethesda már a platform bemutatásakor sem mutatott túl nagy érdeklődést a konzol iránt, s ez az utóbbi időben sem változott meg; nincs bejelentett vagy készülő játékuk a gépre.

Új kedvcsináló videót kapott a független Lunar Software műhelyében készülő túlélőhorror, a Routine. A játék egy nyitott világban kapott helyet, ahol teljesen magunkra vagyunk utalva, a szörnyek véletlenszerűen jelennek meg, egyetlen rossz lépéssel pedig mindent kezdhetünk elölről, csak egy életünk van.

Az NCSoft és az ArenaNet minden erejével azon van, hogy a lehető legfrissebb legyen a Guild Wars 2, ezért a csapat úgy határozott, hogy felgyorsítják a tempót, s immáron kéthetente adnak ki egy-egy testes frissítést. Ez úgy lehetséges, hogy az indulás óta sok tapasztalatot gyűjtött a mintegy 300 fős csapat, akik megtanulták jól beosztani az idejüket és költségvetésüket ahhoz, hogy most már az eddigiekhez képest kétszer sűrűbb legyen a menetrend.

Az Armikrog, a Neverhood szellemi utóda már egymillió dollárt gyűjtött össze a Kickstarteren, a készítők pedig megjelentettek egy újabb videót.

A Precursor Games tervezőjét, íróját és művészét, Ken McCulloch-t letartóztatta a Niagara Regional Police, jelentette a Bullet News Niagara című újság. A vádak igen súlyosak: nagy mennyiségű gyermekpornográfiát tartalmazó fotó birtoklása és terjesztése. A cég elnök-vezérigazgatója, Paul Caporicci azonnal közleményt adott ki, miszerint azonnali hatállyal elbocsátották a letartóztatott alkalmazottat. A fejlesztőstúdió internetes oldalán a profilok közül is törölve lett Ken oldala, jelenleg 404-es hibakódot mutat a lap. 

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!

1 2