PC

Alapos késés után, de végre már személyi számítógépekre is elérhető a Microsoft konzolját már megjárt gyöngyszem, a FEZ. Az átirat szerda óta kapható a Steamen, a GOG-on illetve a fejlesztők hivatalos oldalán.

Elindult a Neverwinter nyílt bétatesztelése! Jelentkezni a hivatalos oldalon lehet.

A Pinball FX2 május 10-től ingyenesen letölthető lesz a Steamről, de minden egyes asztalért 10 dollárt kell fizetni. Először a következők lesznek megvásárolhatók:

  • Star Wars Pinball
  • Marvel Pinball
  • Marvel Pinball: Vengeance and Virtue
  • Marvel Pinball: Avengers Chronicles
  • Pinball FX2 Core Collection
  • Zen Classics

A megjelenés alkalmából egy videó is készült, melyet lejjebb láthattok.

A hét közepén az Activision bejelentette a következő konzolgenerációra felkészített Call of Dutyt, ami új történettel, karakterekkel és helyszínekkel várja a játékosokat, ráadásul még egy új grafikusmotort is kapunk. Mindez biztosan bőven elegendő lesz ahhoz, hogy a november 5-én esedékes premier napján ismét tömegeket mozgasson meg a játék, ám az Activision már most, egy meglehetősen soványka előrendelői akcióval próbálja kicsalogatni a pénzt a legnagyobb rajongók pénztárcájából: aki előrendeli a Call of Duty: Ghostsot a GAME áruházában, az egy exkluzív, a szóban forgó játékhoz passzoló fegyverfestést kap a Black Ops II-ben.

Az 11bit Studios bejelentette: az Anomaly 2 május 15-én fog megjelenni PC-re, Macintoshra és Linuxra.

A Resident Evil: Revelations készítői egy fejlesztői videóban a fertőzésről, és az azt kiváltó vírusról beszélnek.

A Valve bejelentette, hogy 2007-es sikerjátékuk, az év egyik legjobb fizikán alapuló puzzle-játéka, a Portal már elérhető a Steam Linuxos változatán. Az ára hét dollár/euró/font, így aki ezen a platformon játszik, ne habozzon megvenni!

A Rockstar öt rajongót be fog digitalizálni a GTA V-be a The Episilon Program szekta egyik tagjaként. Ahhoz, hogy jelentkezzünk, nincs más dolgunk, mint ellátogatni a program (mármint az Episilon Program) hivatalos oldalára, ahol egy rövid regisztráció után be is kerülünk a kalapba. Fontos tudni, hogy nem egy sorsolásról van szó, a fejlesztőcsapat válogatni fog, illetve nagy valószínűséggel csak észak-amerikai lakosokra vonatkozik ez az egész, bár a tájékoztatóban nincs erről említés.

A Kentucky Route Zero második fejezete csak május közepén fog megjelenni, de ennél pontosabbat még nem mondott a fejlesztőcsapat, amely eredetileg április vége előtt ki akarta adni a folytatást.

A CCP egy nagyon pofás videót adott ki, amiben az EVE Online univerzumának eredettörténetét mesélik el, kis utalásokkal arra, hogy mit hoz majd a jövő.

A Square Enix hamarosan újra elindítja a csúfosan nagyot bukó Final Fantasy XIV szervereit. Hacsak nem jön valami közbe, akkor a javított, kiegészített és alaposan átgondolt Final Fantasy XIV: A Realm Reborn még idén nyáron elindul PC-n és PlayStation 3-on egyaránt. A Sony konzolján még a start előtt, júniusban lesz egy zárt bétatesztelés.

A Duke Nukem Forever 2001-ben még kifejezetten jó játéknak tűnt, s akkoriban még bízott is mindenki abban, hogy az E3-on bemutatott anyagot hamarosan a saját monitorjaikon is átélhetjük -- persze aztán nem így lett, s évekkel később egy romhalmazat kaptunk. De mi lett volna, ha a játék 2001-ben tényleg megjelenik? Ezt a kérdést tette fel magának a Duke Nukem 3D két tehetséges moddere, Gambini és Mikko Sandt, majd a szavakat tett követte, s a héten elkészült az alkotás. Az április elsején bemutatott, először viccnek tartott Duke Nukem Forever 2013 a 2001-es bemutató, illetve az azt megelőző, 98-as információkra alapozva jött létre.

A Focus Home Interactive kiadott egy videót, melyben azt mutatják meg, milyen jótékony hatásai voltak annak, hogy a Sherlock Holmes: Crime and Punishments fejlesztéséhez egy modernebb grafikusmotort használnak. A szóban forgó eszközkészlet mellesleg a megbízható Unreal Engine 3.

A gyökereinek megfelelően a hivatalos Angry Video Game Nerd-játék a Nintendo két legfrissebb platformjára, a 3DS-re és a Wii U-ra is elérhető lesz -- jelentette be a fejlesztést végző ScrewAttack Games. Az Angry Video Game Nerd Adventures PC-re is megjelenik.

A Steamen 35 euróért megvásárolható még egy teljes napig a teljes Tomb Raider kollekció, mely a legújabb reboot játékon kívül a következőket is tartalmazza: Tomb Raider: Legend, Tomb Raider: Anniversary, Tomb Raider: Underworld,  Tomb Raider I, Tomb Raider IV: The Last Revelation, Tomb Raider V: Chronicles, Tomb Raider VI: The Angel of Darkness, Tomb Raider II, Tomb Raider III. Igazán szép csomag, szép áron, ha kedvelitek Lara kisasszony kalandjait, akkor hajrá!

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!

1 2