Konzol

A Rockstar előnyben részesíti a Sony konzoljait, ugyanis az elmúlt hónapokban szépen lassan, de valamennyi klasszikus Grand Theft Autót kiadtak eredeti formájukban a platformra. A PlayStation Network kínálatában megtalálható a GTA III-tól a City Stories-játékokig bezárólag minden, a múltban megjelent epizód, a kissé még foghíjas felhozatal pedig hamarosan teljessé válik. Az ESRB hivatalos oldalán az elmúlt héten feltűnt az eredeti GTA első és második részének besorolása PS3-ra, PSP-re és PlayStation Vitára. Megjelenési dátumot még nem kaptunk.

A Terraria az európai PlayStation Network hálózatán május 15-én fog megjelenni 15 eurós árcédulával.

Lehetséges, hogy következő generációs konzolokra is meg fog jelenni a Batman: Arkham Origins. A fejlesztést végző WB Montreal olyan leendő munkatársakat kezdett el keresni, akik jártasak a következő generációs, AAA-kategóriájú játékot fejlesztésében, hogy „segítsenek tovább bővíteni a DC Comics-univerzum jelenlétét az interaktív közegben.”

Az a pletyka járja, hogy az EA elkaszálta a jövőre esedékes Tiger Woods PGA Tour 15-öt. 

A Portalt kitaláló fejlesztő , Kim Swift vezetése alatt működő Airtight Games a Quantum Conundrum után egy újabb kurta-furcsa játékot készít. Ennek a Soul Fjord nevet adták, s a koncepcióban a 80-as évek funky stílusa keveredik a kőkemény norvég mitológiával. A játék főhőseként az a feladatunk, hogy egy véletlenszerűen generált arénában a zene ritmusára számoljunk le mindennel, amit elénk dob a játék, a végcél pedig a világvége megakadályozása. A Soul Fjord kizárólag a június 4-én érkező Ouya konzolra lesz kapható, de, hogy mikor, az még kérdéses.

A Nintendo vezérigazgatójától tudjuk: a cég a jövőben el fog gondolkodni azon, hogy a Wii U-n ingyenesen játszható vagy előfizetéses játékokat jelentessenek meg. A terv az, hogy jobban kihasználják a digitális piac nyújtotta lehetőségeket, ne csak letölthető programokat kínáljanak. Ehhez a témához kapcsolódik, hogy a Bungie új játékában lesz valamiféle mikrotranzakciós rendszer. Tényleg nincs menekvés a free-to-play elől.

Shelly Pierce, a Nintendo UK PR direktora a japán cég marketingstratégiájáról beszélt a CVG stábjának. Ebben kifejtette, hogyan próbálják a vásárlókat visszahódítani a Wii U-hoz: „Júliustól egyre több Wii U címet jelentetünk meg, melynek extrém nagy médiakampányt tervezünk egészen az év végéig. A marketing tevékenységünk tévében és nyomtatott sajtóban, online felületeken és a közösségi oldalakon is menni fog.” Olyan játékok nem jelentek meg, mint a Pikmin 3, a Wonderful 101, egy 3D-s Mario, és a Legend of Zelda:  The Wind Waker HD. Ivata Szatoru ezek késéséről azt nyilatkozta áprilisban, hogy alábecsülték e játékok fejlesztésének erőforrásigényét, emiatt nem jelentek meg időben. Tudja azt is, hogy a lassú és rossz rajtot nem lehet helyrehozni egyetlen éjszaka alatt, de igyekeznek új életet lehetni a Wii U piacába, és az év második felében sok third-party cím is meg fog jelenni a konzolra.  Shelly Pierce erre reagálva hozzáfűzte, hogy nagyon várja az előbb említett játékoknak a megjelenését, mert ezek be fogják bizonyítani, hogy igenis van erő a Nintendo Wii U-ban. Közben a brit Amazon követte a szintén brit Asda áruházlánc újabb leárazását, így már mindkét helyről kedvezményesen lehet megvenni a Wii U-t.

A Legend of Zelda: Link to the Past 2 -- ahogy 1991-es elődje is --, fog tartalmazni egy világos és egy sötét világot is, jelentette ki Aonuma Eidzsi, majd hozzátette, hogy a játék ki fogja használni a konzol 3D-s képességeit.

Múlt héten már írtunk az NHL 14 Collision Physics nevű ütközésszimuláló motorjáról, a fejlesztők pedig az alább látható videóban erről beszélnek.

A PlayStation 3-s Diablo III előrendelői az Infernal Helm névre keresztelt bónusztárggyal lesznek gazdagabbak, melynek az a jótékony tulajdonsága, hogy a viselőjét nagyobb mennyiségű tapasztalati ponttal ruházza fel, hogy így megkönnyítse a szinteken való feljebbjutást.

Suda 51 legújabb agymenése, a Killer is Dead az Egyesült Királyságban és Japánban valamikor augusztusban fog megjelenni. A Grasshopper Manufacture továbbra is hallgat az észak-amerikai premierrel kapcsolatban.

Idő előtt kiszivárgott az Injustice Batgirl DLC-je, a cikk írása alatt pedig megérkezett a hivatalos bejelentés is -- részletekért ide tessék kattintani!

Sid Meier neve összeforrt a minőségi stratégiai játékokkal, elsősorban a Civilization-sorozat kapcsán, de a nagy öreg új játéka is kifejezetten érdekesnek tűnik. A mobiltelefonokra írt Sid Meier's Ace Patrol az első világháború légi ütközeteit helyezi központi szerepbe -- 30-féle géptípussal, 120 misszió során próbálhatunk meg egységeink taktikus elhelyezésével túljárni a másik fél eszén, szólista vagy multiplayer módban. A játék május 9-én fog megjelenni.

A GameStop büszkén jelentette be, hogy az augusztus 28-án megrendezésre kerülő saját rendezvényükön játszató lesz néhány játék a kihelyezett PlayStation 4 konzolokon. Természetesen ez nem egy óriási, exkluzív üzlet, ugyanis nagy valószínűséggel az E3-on lehet majd elsőként kipróbálni, mit tud a konzol, aztán pedig majd talán a GamesComon is. Mindenesetre jó tudni, hogy az érdeklődőknek több lehetősége is lesz a premier előtt első kézből megvizsgálni a konzolt.

A Starbreeze tavasszal tervezi kiadni az új, digitális úton terjesztésre kerülő Brothers: A Tale of Two Sons című játékát, így éppen időszerű volt, hogy kiszivárogtak az achievementek. További, digitális jutalmakkal kapcsolatos hír, hogy előkerültek a Ratchet & Clank: Gladiator trófeái is, ami biztos jele annak, hogy már úton van a 2005-ben megjelent játék kipofozott változata.

Múlt hónapban jelentette be a Mojang, hogy a Minecraft PC-s verziójából, több mint 10 milliót adtak el, és most a Pocket Edition, vagyis a játék okostelefonokra és táblagépekre készített változata is átlépte ezt a bűvös számot. A kiadó közölte azt is, hogy további javításokat terveznek a játékba építeni, ezek közül az egyik az lesz, hogy nem kell majd kilépni a főmenübe ahhoz, hogy a játék beállításait megváltoztassuk.

Bár mobilhírekkel nem nagyon szoktunk foglalkozni itt a PC Gurun, most kivételt kell tennünk: az Apple App Store-jából ugyanis hamarosan letöltik az ötvenmilliárdodik alkalmazást! Elképesztően hatalmas szám, és aki ezt a jelentős, sőt történelmi mérföldkövet eléri, annak a jutalma egy 10.000 dolláros Apple ajándékkártya lesz! Igazán szép ajándék, 9500-10.000 zeneszámra elegendő pénz ez, de ha csak filmekre költené el az ember, abból is kijönne vagy 300 mozi... Az az 50 ember pedig, akik a mérföldkő elérése után tölt le alkalmazást, egy-egy 500 dolláros ajándékkártyát kap.

A hét kérdése: te várod már az új Call of Dutyt, vagy már rég lemondtál a sorozatról?

1 2