PC

Az 1994 óta működő International Data Corporation adatai szerint az év első negyedében a vártnál jóval kevesebb személyi számítógép talált gazdára. A becslés az volt, hogy a tavalyi adatokhoz képest 7,7 százalék lesz a csökkenés, de végül 13,9 százalékos mínuszról számoltak be. Ez a cég kutatási vezetője, David Daoud szerint egyszerre meglepő és aggasztó.

Az IDC alelnöke, Bob O'Donnell véleménye szerint a Windows 8 megjelenése nem hogy növelte volna az eladásokat, hanem egyenesen elijesztette a potenciális vásárlókat -- úgy látja, hogy a kezelőfelület radikális megváltozása, a Start gomb eltüntetése és a tabletszerű kezelés előtérbe helyezése eltántorította az embereket a vásárlástól, s a Microsoftnak komolyan fontolóra kell vennie a stratégiáját, ha valóban új életet szeretne lehelni a PC-s iparba.

A Ubisoft egyik programozójának, illetve a cég marketinggel foglalkozó munkatársának önéletrajzából az derült ki, hogy a Watch Dogs és a Assassin's Creed IV: Black Flag a következő generációs Xboxra is meg fog jelenni. A hír hallatán az ég egy adta világon senki sem lepődött meg, maximum csak azon, hogy egyszerre két ubisoftos is elkotyogta a nyilvánvalót.

Mindannyiunkat nagyon meglepett az a hír, hogy lelkes rajongók egy csoportja egy új, kézzel rajzolt Monkey Island-játékot készítene, The Carnival of Monkey Island címen. A projektet szerzői jogok miatt ingyenesen kínálták volna, annak reményében, hogy a jogok birtokosát így nem zavarná a dolog, de a Disney keményen fellépett, s nem sokkal a bejelentés után felszólították a készítőket, hogy azonnal szüntessék be a munkálatokat, ezzel pedig a rövid életű játéknak be is fellegzett. Egyébként valahogy így nézett volna ki, ha elkészül. 

Ez történt... (2013. - 15. hét)

Nagyon úgy tűnik, hogy a Sega idén nyáron boltokba kerülő, a Disneyvel kapcsolatos játéka a Miki egeret főszerepbe helyező Castle of Illusion remake-je lesz. Ha maga a kedvcsináló trailer erre nem volna elegendő bizonyíték, akkor érdemes tudni, hogy a cég ezt a címet már benyújtotta korhatár-besorolásra, sőt a dobozkép is előkerült. Nagyon meg lennénk lepve, ha valami egészen mást mutatnának be.

A Gamasutrához eljutott információk szerint az EA elbocsátotta a montreali stúdiójának 200 vagy 250 alkalmazottját, s leállította a készülő projekteket, ezzel megkezdte azt a folyamatot, mely végeredményben a stúdió bezárását jelenti. A kiadó elismerte, hogy valóban volt leépítés, de korántsem akkora, mint a beszámoló szerint, és az sem igaz, hogy be fog zárni az EA Montreal.

A Bethesda tulajdonosa, a Zenimax kérelmet nyújtott be a Prey név foglalásának meghosszabbítására. Ez nem jelzés arra, hogy hamarosan itt a nagy bejelentés vagy a megjelenés.

Friss videót kapott az Infinite Crisis. A MOBA játék, melyben a DC-univerzum különböző szegleteiből összejött hősök esnek egymásnak, őszintén szólva nem tűnik egy világot megváltó alkotásnak, de a Guardians of Middle-earth is minden erre előzetes várakozás ellenére sem volt totális bukás, így nem ítéljük el már jó előre ezt sem. Az új mozgóképes anyagban mellesleg a Zöld Lámpást láthatjuk.

Június 11-én Macintoshra is meg fog jelenni a SimCity, de csak digitális letöltés formájában. Aki korábban PC-re már beszerezte a játékot az ingyen és bérmentve veheti át az almás változatot (ugyanez fordítva is működik), s még jobb hír, hogy a két verzió polgármesterei mindenféle megkötés nélkül egymással is játszhatnak.

További SimCityvel kapcsolatos hír, hogy a Maxis a szerverek körüli problémák miatt lekapcsolt Cheetah sebességfokozatot újra aktiválta, illetve azt ígérték, hogy hamarosan részleteket is elárulnak a már javában készülő 2.0-s frissítésről, mely számos hibát hivatott kijavítani.

Úgy látszik, nagyon sokan szeretik a kemény kihívást, ugyanis a Dark Souls a 2011-es megjelenése óta 2,3 millió példányban fogyott -- ebből félmilliót a Japánban élő játékosoknak köszönhet a From Software, míg a többit az európai és észak-amerikai játékosok hozták össze. A játék azon példányából, mely tartalmazta az Artorios of the Abyss DLC-t, 700 ezer kópia talált gazdára, míg a PC-s verzió kicsivel kevesebb mint 300 ezer embert érdekelt.

A Warner Bros. több Mad Maxszel kapcsolatos doménnevet is lefoglalt, tovább valószínűsítve azt, hogy az Avalanche egy ehhez kapcsolódó játékot készít. Ez persze továbbra is csak pletyka, de egy nagyon régi szóbeszéd, ami akár igaz is lehet.

Az Irrational Games hivatalos oldaláról már letölthetők a BioShock: Infinite alternatív borítói. Így néz ki az egyik:

Ez történt... (2013. - 15. hét)

A Ubisoft felvásárolta az Anno-sorozatot jegyző Related Designs csapatát. A francia kiadó eddig 30 százalékos részesedést tudhatott magáénak, majd most tisztázatlan összegért a maradék 70 százalékot is megvették, ezzel tulajdonossá válva.

A Rockstar összegyűjtötte rádióállomásokként csoportosítva az eddig megjelent valamennyi GTA zenéit a Spotifyra és az             iTunesra. A csapat hivatalos oldalán megtalálható a tömérdek link, de tudni kell, hogy csak azok a számok érhetők el, melyek már korábban fent voltak a két portál könyvtárában. A Rockstar azt reméli, hogy idővel teljessé válhat a kollekció.

Az EA tagadta azt a híresztelést, miszerint a LucasArts felvásárlását tervezgették. A hírt egy névtelen forrás kezdte el terjeszteni, s szerinte csak akkor mondott le a kiadó az egészről, mikor katasztrofális körülmények mellett jelent meg a SimCity, s távozott a vezérigazgató, John Riccitiello.

A Saber Interactive berkeiben készülő, négy fős kooperatív játék, a God Mode április 19-én fog megjelenni PC-re és Xbox 360-ra. A játékban ugyebár az a feladatunk, hogy Hadész gyermekeként kiverekedjük magunkat a pokoli arénából, melyet mindenféle csúfságok tarkítanak.

Új képek érkeztek a Mars: War Logsból. Íme:

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A TimeGate Studios (Section 8, Aliens: Colonial Marines) a héten jelentette be a Minimum című ingyenesen játszható multiplayer lövöldéjét. A cég egyelőre nem volt hajlandó részletekbe menően beszélni új játékról, s csak annyit árultak el, hogy egy olyan őrült világban vehetünk majd részt, ahol egy lángoló kard és egy ötcsövű puska tökéletesen megfér egymás mellett.

A PC-exkluzív Minimum még nem kapott megjelenési dátumot, de azt tudjuk, hogy az alfatesztelés a Steam Early Access programjának keretében április 15-én veszi kezdetét.

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!

1 2