Konzol

A Rayman Legends eredetileg a Wii U kezdőcíme lett volna, de végül gazdasági vagy ki tudja milyen megfontolásból a Ubisoft eltolta a megjelenést, s bejelentette, hogy végül multiplatform lesz a folytatás. Ez a lépés senkinek sem tetszett a Nintendo-táborból, még magának a tervezőnek, Michel Ancelnek sem, aki munkatársaival a stúdió előtt egy transzparenssel követelte az egyébként kész játék megjelenését. A kiadó persze ezt nem tette meg, de azt megígérte, hogy Wii U-ra lesz egy második demó, illetve most közölték: az extra időt arra használják ki, hogy mintegy 30 pályával és jó pár főellenséggel bővítsék a játékot. A Rayman Legends szeptember 27-én fog megjelenni Wii U-ra, Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra.

Már itt van a küszöbön az Injustice: Gods Among Us, ennek alkalmából pedig meg is érkezett a játék utolsó videója, közismertebb nevén a launch trailer.

A Quantic Dream hivatalos oldalán feltűnt egy álláshirdetés, mely szerint a cég egy olyan programozót keres, aki otthonosan mozog a multiplayer műfajban, s a karrierje során legalább egy AAA-kategóriájú, többjátékos szekcióval kiegészített játék fejlesztésében részt vett. Ennek hallatán rögtön beindult a találgatás, hogy a francia csapat eddig titokban tartotta a Beyond: Two Souls multiplayer módját, illetve az is felmerült, hogy a következő játékukhoz keresik az új embert -- ez utóbbi tűnik inkább valószínűnek.

Az Insomniac Games közölt pár fontos dolgot a Fuse-zal kapcsolatban. Ezek pontokba szedve a következők:

  • A játékban nem lesz semmilyen mikrotranzakció.
  • A játék multiplayer módjának feloldásához nem szükséges egy Online Pass.
  • Nem lesz Season Pass a jövőben érkező DLC-khez.
  • A megjelenés előtt mindkét platformra (Xbox 360, PlayStation 3) letölthető lesz egy demó.

Az Egyesült Királyságban működő ASDA áruházlánc úgy véli, hogy a szigetországban még idén meg fog jelenni a PlayStation 4, s már elő is lehet rendelni náluk a konzolt. A cég szóvivője beismerte, hogy ezt pontosan nulla hivatalos információra alapozzák; ez csak a saját elgondolásuk.

Achievementek: kiszivárgott a Dead Island: Riptide és a Fuse achievement-listája, illetve megtudtuk, hogy a BioShock: Infinite első letölthető tartalma tíz ilyen jutalmat foglal magába

Akárcsak a PC-s nagy testvér, úgy a konzolra írt Minecraft is kiugróan sikeres, hiszen milliónyi játékos vette meg, ezek az emberek pedig kifejezetten sok időt töltenek az egységkockákból álló világban. Egy frissen nyilvánosságra hozott adat szerint eddig összesen egymilliárd órát töltöttek az önjelölt építészek a konzolos verzióval, tehát kijelenthető, hogy nagy az imádat, s biztosra vehető, hogy a lemezes kiadás is kelendő lesz -- már ha megjelenik. A Microsoft bejelentette: a lemezes Minecraft egy kicsivel később, június 4-én fog megjelenni, hogy minden friss újdonságot a lemezre tudjanak tenni.

A Disney Infinity új videójában láthatjuk, hogy pontosan milyen a Toy Box játékmód.

Az évek során alaposan megtanulhattuk, hogy zombikból egyszerűen sosem elég; a játékipar olyan lenne az élőhalottak nélkül, mint a Gyűrűk Ura hobbitok nélkül. Így aztán teljesen természetes, hogy havonta kapunk egy ebben a témában mozgó játékot -- június sem lesz különb, hiszen ekkor fog megjelenni az XBLA kínálatában a State of Decay.

Aki nem emlékezne arra, hogy mi is ez a program, annak annyit kell tudnia, hogy a zombiapokalipszis utáni veszélyes világban kell túlélnünk, választva aközött, hogy óvatos életet élünk, elbarikádozva magunkat a csoszogó hulláktól, vagy inkább akcióba lendülünk, gyakorta járva mentőakciókra.

A hordozható eszközökön hódító Draw Something az Egyesült Királyságban egy főműsoridős vetélkedő lesz. A szükséges licenceket birtokló Channel 4 fogja műsorra tűzni a Draw It! névre átkeresztelt programot, melyben két csapat (egyik hírességekből, míg a másik átlagemberekből áll) próbál rajzokon keresztül felülkerekedni egymáson.

A Ubisoft a héten bejelentette, hogy a klasszikus Prince of Persia 2 felfrissített változata táblagépekre és okostelefonokra hamarosan meg fog jelenni. Az eredetileg 1993-ban kiadott játék alaposan felfrissített grafikát és finomított játékmenet fog kapni. Íme a trailer:

Mivel itt a Wii U, a Nintendo új generációs asztali konzolja, a cég azt szeretné, ha minél többen választanák az erősebb hardverrel operáló, több lehetőséget kínáló platformot. Ennek érdekében a cég június 28-án lekapcsolja a következő Wii-csatornákat:

  • Nintendo Channel
  • News Channel
  • Forecast Channel
  • Everybody Votes Channel
  • Mii Contest Channel
  • Data exchange with Wii Friends (a Mii karakterek cseréje, valamint bizonyos játékokban az üzenetküldés is ki lesz kapcsolva)

A Soul Sacrifice Európában május elsején fog megjelenni, de még bőven a megjelenés előtt lehetőségünk lesz belekóstolni a Mega Man alkotója, Inafune Keidzsi új játékába. A demó április 16-án válik letölthetővé a PlayStation Network hálózatán keresztül, s a játék kezdeti szakaszát nyüstölhetjük benne.

Nemsokára, április 26-án fog megjelenni a Dragon's Dogma nagy kiegészítője, a Dark Arisen, mely most egy új videót kapott. Ebben a ránk leselkedő ellenfelekkel ismerkedhetünk meg, még mielőtt a játékban szemtől szembe kerülnénk velük.

A Ni no Kunit jegyző Level-5 egy PlayStation 4-es játékot fejleszt, melyet hamarosan be is fognak jelenteni. A vezérigazgató szavaiból az vehető ki, hogy a közösségi élményre koncentrálnak, ami egyébként is szerves részét képezi a Sony új gépének.

A hét kérdése: te hogy viszonyulsz az ingyenesen játszható programokhoz?

1 2