PC

Richard Garriott formálisan is bejelentette az Ultima-széria szellemi folytatását: a játék a Shroud of the Avatar: Forsaken Virtues címet kapta. A projekt egy klasszikus szerepjáték nagyon gazdag egyedi történettel és világgal, ahol a karaktereink cselekedetei komoly kihatással vannak a játék további részére. Ez lesz Richard Garriott nagy visszatérése a játékvilágba -- persze csak akkor, ha sikerül összegyűjteni a kellő összeget a munkálatok elvégzéséhez.

A texasi székhelyű független csapat, a Portalarium nem kevesebbet, mint egymillió dollárt kér Kickstarteren, a pénzünkért cserébe pedig egy vérbeli, a legendás Ultima-sorozat nyomdokaiban járó játékot kapunk, melynek elkészítése során a fejlesztők ügyelni fognak arra, hogy ne csak a farmolásról szóljon a történet, hanem egy igazi szerepjátékot éljünk át. A cél az, hogy teljesen elmerülhessük a virtuális világban, s úgy játszhatunk, ahogy azt a kedvünk tartja; nem leszünk egyetlen kaszt keretei közé szorítva.

A digitálisan terjesztésre kerülő Shroud of the Avatar: Forsaken Virtues alapvetően egy szólista játék, különböző küldetésekkel (lesz egy nagy, bejárható világ, s azon belül dedikál zónák a nagyobb misszióknak), városokkal, fegyverfejlesztéssel és egyebekkel, de tartalmazni fog multiplayer komponenst is, amiről egyelőre még nem árultak el semmit a srácok, csak annyit hogy nem lesz frusztráló.

 

A Hairbraned Schemes egy 20 perces bemutatóval készült a Kickstarteren finanszírozott Shadowrun Returnsből. A felvételen a játék alfakiadása látható, de még a fejlesztés ilyen korai szakaszában is azt kell, hogy mondjam, jól fest a játék. 

A Torment: Tides of Numenera a Kickstarter új rekordere, ugyanis az inXile Entertainment friss ötlete kevesebb mint nyolc óra alatt ért el egymillió dollárt, s mostanra már 2,25 millió felett vannak -- a srácok eredetileg 900 ezer dollárt kértek. A fejlesztők az extra pénz arra fogják költeni, hogy jelentősen kibővítsék a játékteret, mélyítsék a történetet, és új játékszerekkel lássák el a vásárlókat.

Az Unknown Worlds Entertainment egy csalás következtében 30 ezer dollárral szegényebb lett. Az történt, hogy lopott bankkártyákon keresztül valakik 1341 Natural Selection 2 Steam-kulcsot vásároltak, de mikor ez kiderült, a kódokat a Valve letiltotta, az érintett bankok pedig visszaadták a pénzt, illetve egy bírságot akasztottak a fejlesztők nyakába az őket ért károkért, ugyanis pénzbe kerül a hamis átutalásokat rendbe tenni.

A City Interactive egy pöpec videóval hangolódik rá a Sniper: Ghost Warrior 2 március 15-én esedékes megjelenésére.

A Double Fine bejelentette legújabb játékát, a Dropchordot, ami nem más, mint egy ritmusalapú pontgyűjtögető. A program mobilkészülékekre, Macintoshra és PC-re fog megjelenni, illetve valamikor később a Leap Motion kontrollerre is, mely olyasmi, mint egy Kinect, csak az egész testünk helyett a kezünk és az ujjaink kapják a főszerepet.

A DICE megtette az elő lépéseket afelé, hogy a Frostbite támogassa az Oculus Riftet. A cég egy mesterképzésben résztvevő egyetemistát keres, aki ki tudná dolgozni annak a módját, hogy ez a technológia jól működjön a motorral s az erre épülő játékokkal, a feladata tehát nem csak annyiban merül ki, hogy működésre bírja a szemüveget, ez ugyanis elméletben már megoldott.

A Lost Planet 3 Észak-Amerikában június 26-án, míg Európában június 28-án fog megjelenni -- jelentette be a Capcom. Az eredeti tervek szerint az év elején érkezett volna meg a játék, ám úgy látszik komplikációkkal találták szemben magukat a Spark Unlimited emberei, kiknek korábban a Turning Point: Fall of Libertyt köszönhettük. A késésért engesztelésképpen kaptunk egy új videót.

Okos marketingesek dolgoznak a Haemimont Gamesnél és a Kalypso Mediánál: amíg a SimCity komoly problémákkal küszködik, addig a teljes Tropico-széria március 15-ig akcióban van. A legjobban akkor járunk, ha a legfrissebb részt választjuk, az ugyanis most csak 5,24 euró.

A Painkiller: Hell and Damnation Macintoshra és Linuxra is meg fog jelenni valamikor idén tavasszal. A Nordic Games továbbá bejelentette azt is, hogy a PC-s verzió egy modkészletet kap, ami kapcsolódik a Steam Workshophoz, hogy könnyedén meg tudjuk osztani a munkáinkat. Ennek bétatesztelése valamikor áprilisban kezdődik meg.

A DotA 2 most már hivatalosan is a Steam legnépszerűbb játéka, letaszítva ezzel a trónjáról a Skyrimet. A csúcs eddig 287 411 egyidejű játékos volt, de most már 297 116 játékos a mágikus szám.

Már a Steamen keresztül is megvásárolható az Angry Birds Space, ami természetesen támogatja a Steam achievementeket, a ranglistákat és a felhőbe történő mentést. A játék március 14-ig akciós, 4 euróért szerezhető be.

A South By Southwest találkozón a Gearbox egy kedvcsináló videó keretében megszellőztette a Borderlands 2 legfrissebb karakterét. A figurát persze nem mutatták meg teljes valójában, de nagyon úgy tűnik, hogy egy közelharcra szakosodott kemény legénnyel lesz dolgunk.

A hétéves fennállása során a Garry's Mod összesen 22 millió dollárt hozott a konyhára, ám az adózások miatt ennek a felét sem látta a csapat. A Facepunch persze nem panaszkodik, hiszen nagyon sokra vitték, s már megkezdték a munkálatokat az első saját játékukon. Részletek még nincsenek.

A Resident Evil: Revelationshöz megjelent egy 30 perces játékmenet-videó, melyet alább nézhettek meg. Figyelem, az egész németül van!

Blood Dragon alcímmel egy Far Cry 3 mellékhajtás készül. A digitális, PC-re, PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra érkező program először a NeoGAF-on tűnt fel, majd ezen a héten Brazíliában kapott korhatár-besorolást. A Ubisoft még nem kommentálta az esetet, de már közel kell, hogy legyen a bejelentés.

Ez történt... (2013. - 10. hét)

Új trailer kapott a Zeno Clash II:

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!

1 2