PC

Elindult a Steam Community Market, ami nem más, mint a játékosok által üzemeltetett piactér, ahol a Steam Wallet egyenlegünket költhetjük el. A szolgáltatás egyelőre csak bétaállapotban működik, ami azzal jár, hogy meglehetősen korlátozva vagyunk: egyelőre csak a Team Fortress 2-ben megtalálható tárgyak cserélhetnek gazdát, de a Valve azt ígéri, hogy jövőre bővülni fog a kínálat.

A rendszerrel kapcsolatban tudni kell, hogy a Valve 15 százalék tranzakciós díjat csippent le, amit a vásárlónak kell kifizetni, illetve egy naptári évben csak 200 tárgyat vásárolhatunk. Természetesen ezek a szabályok még változhatnak, s várhatóan fognak is a felhasználók visszajelzéseinek függvényében.

A CCP Games bejelentette, hogy az EVE Online-nak már 450 ezer előfizetője van, ami ugyan nem egy kimagaslóan nagy szám, de vegyük figyelembe, hogy az egyre több ingyenesen játszható MMOG táborában ez a rétegjáték továbbra is stabil teljesítményt nyújt, sőt kínai megjelenése az elvárásokon felül teljesített. A játék 2003-ban indult el, s nemrég jelent meg a friss kiegészítője, a Retribution.

Egy új játékmenet-videó érkezett az Elite: Dangerousből, ezúttal a játék multiplayer módjába nyerünk egy kis betekintést. A kickstarteres gyűjtés jelenleg 768 ezer fontnál tart, de 1,25 millió kellene. Még 19 nap van hátra.



Nem biztos, hogy elkészül jövőre a Dark Souls II. A fejlesztést 2011 szeptemberében kezdték, és most állnak 25%-on, így elég esélyes, hogy 2014-re csúszik az eredetileg jövőre tervezett premier, PC-re és konzolokra.

A Hero Academy már nem csak személyi számítógépekre és iOS-re érhető le, hanem Macintoshra is. Mindhárom verzió kompatibilis egymással, így ha úgy tartja kedvünk, PC kontra Mac vagy iPhone meccset is lebonyolíthatunk. A játék a Steamről tölthető le 15 dollárért.

Döbbenetes technikai demonstrációkat adott ki a Square Enix az E3-on bemutatott, nextgen konzolokon és PC-ken futó Final Fantasy motorból, melyeken a karakterek kidolgozását vehetjük szemügyre.





Hivatalossá vált a RAGE The Scorchers DLC-je, mely hat új területet foglal magába, sztorija szerint pedig Hager városkáját kell megóvnunk az azonos nevű banditák támadásaitól. Új évaddal jelentkezik a Mutant Bash TV, kapunk egy nailgunt, illetve jön egy Ultra-Nightmare-nek nevezett, minden eddiginél keményebb nehézségi szint is. Továbbá az Extended Play opciót választva tovább játszhatunk (az amúgy roppant kiábrándító) végkifejletet követően, valahogy úgy, ahogy egy Bethesda-féle szerepjátékban. Megjelenési dátum nincs (elvileg a jövő hét folyamán kijön), de azt tudjuk, hogy 5 eurót / 400 MS pontot kell majd kicsengetnünk a csomagért.

Ez történt... (2012. - 50. hét)Ez történt... (2012. - 50. hét)Ez történt... (2012. - 50. hét)

December 18-án jelenik meg a Might & Magic: Duel of Champions. Regisztrálni itt lehet.

Új képek érkeztek az Aliens: Colonial Marinesból:

Ez történt... (2012. - 50. hét)Ez történt... (2012. - 50. hét)Ez történt... (2012. - 50. hét)

Noha a Radical Entertainmentnél már csak 15-en dolgoznak, ez nem jelenti azt, hogy a teljes termelés leállt volna. Az Activisiontól Dan Amrich közölte: még mindig szomorú a júliusi elbocsátások miatt, de a csapat továbbra is aktív, hiszen jelenleg egy érdekes új projekten dolgoznak -- az persze már nem derült ki, hogy mi ez, de az biztos, hogy nem egy nagy kaliberű, AAA-játék.

Visszatér a 2005-ben nyugdíjazott Asheron's Call 2: a játék ingyen hozzáférhető lesz a Dawnsong szerveren azok számára, akiknek aktív Asheron's Call előfizetésük van (bizony, az első rész még most is üzemel).

A The Cave új trailerében bemutatkoznak a kaland aprócska hősei. Tündéri anyag, látni kell, hogy elhiggyük.



Megjelent a Star Wars: The Old Republic legújabb, 1.6-os frissítése, ami magával hozta a The Ancient Hypergate arénát, amiben két energiatorony megszerzése a cél, hogy egy portál kinyitásával el tudjuk söpörni az ellenfelünket. Ezen felül pedig hat, 50-es szintű űrhajós küldetés is érkezett, amik a fejlesztők szerint az eddigi legjobb élményt nyújtják majd.



Jonatan Söderström és Dennis Wedin, a Hotline Miami alkotói elárulták, hogy a játékuk 130 ezer példányban kelt el, aminek nagyon örülnek, annak viszont már nem, hogy mennyien töltötték le illegálisan a cuccot. Pontos számot nem mondtak, csak annyit, hogy elképesztően sokan loptak.

Új videón feszít a Neverwinter című akciódús MMORPG. Szép-szép, de még mindig nem tudjuk, mikorra várható, csak azt, hogy "majd jövőre" kijön.



Feljavították a Far Cry 3-at: az 1.03-as javítás kiköszörüli a HUD hibáit, és pár grafikai problémát is orvosol.

Három évnyi tetszhalál után feltámadt az Edge of Twilight. A steampunk szerepjáték 2009-es leállítása miatt nagyon szomorúak voltunk, hisz roppant ígéretes programról volt szó -- nos, ha minden igaz, 2013-ban elkészül a polcra tett játék.

Ez történt... (2012. - 50. hét)

Új játékon dolgozik Cliff Bleszinski! Silverstreak munkacímű projektje "lassan fejlődik", de CliffyB optimista: állítja, nem szeretné, ha egy láncfűrészes gépfegyver válna a hagyatékává. Több információ egyelőre nincs.

Konzol

Amerikában nem kicsit lesz brutális a Metal Gear Rising: Revengeance dobozképe. Mi is kérjük!

Ez történt... (2012. - 50. hét)

A THQ próbálja menteni a menthetőt: ismét elmondták, hogy nem a Wii U lassú processzora miatt nem lesz Metro: Last Light a gépre. Szerintünk jobb lenne inkább hagyni a dolgot...

A Microsoft tavaszig nem kevesebb mint negyven alkalmazást fog kiadni Xbox 360-ra. Az első körben a CNET, a Karaoke, a Maxim és a Skydrive program landolt, a későbbiekben pedig többek között jönni fog az All3M, az Ameba TV, a Flixster, a GameTrailers, az IndieFlix, az MTV, a PBS, a PopcornFlix, a Slacker Radio, a CW Network, a CrunchyRoll, a Deezer és a Machinima app.

A játékosok elkezdtek aláírásokat gyűjteni annak érdekében, hogy a Tomb Raider és a Dark Souls II megjelenjen Wii U-ra is. Előbbi csupán 450 szignónál tart, míg utóbbi jóval népszerűbb, hiszen 13490 támogatója van.

Ezer évvel a bejelentése után úgy tűnik, végre tényleg megjelenik a Munch Oddysee és a Stranger's Wrath HD PS3-ra, illetve PS Vitára. Munch nagykonzolos kalandja december 19-től lesz letölthető 9 eurós áron, míg a fejvadász Stranger szintén 19-én támadja be a PS Vitát, 12 euró fejében.

Tim Schafer aggódik a kis csapatokért a nextgen konzolok megjelenése miatt. Bár állítása szerint a gyártók megpróbálták megnyugtatni, mondván, az új gépek is kedveznek az indie-knek, Tim még mindig szkeptikus -- bízzunk benne, hogy ok nélkül.

Szakirai Maszahiro szerint lesz Wii U-s Super Smash Bros.-felvonás, csak legyünk türelemmel. A játékot még a 2011-es E3-on jelentették be, azóta semmi hír róla.

Március 1-én jelenik meg a PS Vitás Ninja Gaiden Sigma 2 Plus.

A jövő héten fog megjelenni a LittleBigPlanet 2 Cross-Controller DLC, mely a Wii U-n már megtapasztalt játékélményt hoz a Sony konzoljára, a csomag ugyanis lehetővé teszi, hogy a PlayStation Vita birtokában két képernyőn játsszunk, s kihasználjuk a kézi konzol érintésérzékeny felületeit az új kaland által elénk tárt feladványok teljesítése során. A történet szerint Sackboy bájos űrkalózok társaságában egy elveszett kincs után fog kutatni.

Bemutatkoznak a Dust 514 fegyverei.



The Last of Us: íme Joel partnere, Tess, akit -- a többi szereplőhöz hasonlóan -- bonyolult MOCAP-pel kelt életre a Naughty Dog.



Ez történt... (2012. - 50. hét)Ez történt... (2012. - 50. hét)Ez történt... (2012. - 50. hét)

Lenyűgöző trailer kapott a 3DS-re megjelenő Dragon Quest VII. Sajnos a Square Enix letiltotta a beágyazást, de ide kattintva meg lehet nézni.

Mobil

A megjelenésének tizedik évfordulóját ünneplő Grand Theft Auto: Vice City kis késés után végre megjelent Androidra is. A program 5 dollárba kerül, s szebb textúrákat, nagyobb látótávolságot, személyre szabható menüt, illetve új kamerakezelést tartalmaz.



5 millió példány fogyott eddig a Minecraft: Pocked Editionből. Vajon Notchnak van már olyan aprópénz-medencéje, mint Dagobert bácsinak?

Japánban androidra is megjelent az Ikaruga. A Google Playről le lehet tölteni, de sajnos angolul nem tud.

Új iOS-es játékot jelentetett meg a GREE. A Knights & Dragons: Rise of the Dark Prince egy közösségi funkciókra épített szerepjáték, melyet innen tölthettek le, ingyenesen.

Androidra és iOS-re is megjelent az eredetileg neogeós klasszikus Metal Slug. A Metal Slug 2 és a Metal Slug X is jönnek majd, igaz, dátum nincs.

A Ubisoft-féle Rayman Jungle Run lett az év játéka az AppStore-ban.

Egyéb

Az Obsidian 2008-ban majdnem nekiállt a Baldur's Gate 3-nak! A játékot az Atari pénzelte volna, a csapat pedig olyan szintű munkát akart kiadni a kezéből, mint a Mass Effect. Sajnos azonban a Namco Bandai-féle felvásárlás kinyírta a projektet -- nagy kár, bizony nagy kár.

A Newtoo összeszedte, mennyit költött a világ MMOG-kre az elmúlt évben. Lásd a tartalmas infografikont!

Ingyenesen letölthető a Little Inferno nem kicsit beteg zenei albuma.

A Star Wars: Battlefrontot még az ág is húzza. A majdnem kész harmadik rész kiiktatása után a katasztrofális Resident Evil: Raccoon Cityvel előrukkoló Slant Six nekiesett egy MMOG-féle Battlefront Online-nak, de a játékot elkaszálták 2010 tavaszán. Most kiszivárgott pár művészi munka.

Ez történt... (2012. - 50. hét)Ez történt... (2012. - 50. hét)Ez történt... (2012. - 50. hét)

Gabe Newell munkássága egy perc alatt.



Egy közös képpel búcsúzott az évek óta üzemelő, a kereskedelmi tévékben egyedül álló X-Play stábja.

Ez történt... (2012. - 50. hét)

A Gaming Heads csapata egy 35,5 cm magas The Sniper-szobrot készített, melyet a jövő év második negyedében bárki megvehet 220 dollárért. Az alkotás természetesen piros és kék színben is kapható lesz, 15 dollár extráért pedig egy pajzzsal ellátott kiadást is beszerezhetünk.

Team Fortress 2Team Fortress 2Team Fortress 2

A Journey-vel Grammy-díjra jelölt Austin Wintory fogja elkészíteni a Leisure Suit Larry in the Land of the Lounge Lizards zenéjét.

A Wii U Japánban két nap alatt 300 ezer példányban kelt el. Ez 17 százalékkal rosszabb, mint a Wii 370 ezres nyitánya.



A jövő héten az alábbi játékok fognak megjelenni:
  • Battlefield 3: Aftermath (december 20.) -- PC



A hét kérdése: melyik játékkal fogod tölteni a karácsonyi szünetet?