PC

A hét legnagyobb híre: jön a Steam Box! Gabe Newell a Kotakunak erősítette meg, hogy mivel a Big Picture nagy siker, belevágnak egy erősen kontroll alatt tartott, játékosoknak épített PC kifejlesztésébe, mely valószínűleg 2013-ban kerül boltokba. Gabe szerint egyébként ez mások is meglépik majd, így az ipar jóval sokszínűbb lesz, mint most.

Lassan hat éve készül a Path of Exile, de csak nem akar megjelenni. A munkálatok lassan haladnak, sok a gond, de a Grinding Gear Games bizakodó tudott maradni a nehézségek ellenére is. A csapat azt nyilatkozta, hogy akár decemberben is el tudnák indítani a játékuk nyílt bétatesztelését, de ezt nem teszik meg az ünnepek miatt. A béta január 23-án fog elkezdődni.

December 18-án fog megjelenni a Need for Speed Most Wanted első letölthető tartama, az Ultimate Speed Pack. Ebben a McLaren F1 LM-et, a Lamborghini Aventador J-t, a Pagani Zonda R-t, a Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse-t, és a Hennessey Venom GT-t találjuk, melyekhez kapcsolódóan 95 eseményt, köztük versenyeket és kihívásokat kapunk.

Igen érdekes, ingyenesen letölthető játékot jelentett be a Capcom. A Street Fighter X Mega Man december 17-én jelenik meg, kizárólag PC-re, játékmenete pedig a klasszikus Mega Maneket idézi majd: Rolento, Dhalsim, Urien, Ryu, Blanka, Rose, C. Viper és Chun Li ereje után ered a kis robot, alant trailer is látható.



A Dark Vale Games berkeiben készült FORGE megjelent a Steam és egyéb digitális piacterek kínálatában. A játék 20 euróba kerül.



Steamen is megvásárolható a Far Cry 3! A játék 49,99 euróba kerül, és nemsokára HUD-patchet is kap, mert egyeseknél vannak gondok a kijelzőrendszerrel.

Ezt is megértük: 15 éves lett a Quake II, az első olyan id-féle shooter, amin már nem dolgozott a kultikus John Romero. A Bethesda a saját blogján ünnepel, érdemes csatlakozni hozzájuk.

Furcsa dolog történt a League of Legends háza táján: a játék először feltűnt a Steam regisztrációs adatbázisában, majd a Riot cáfolta, hogy áttérnének a Valve rendszerére. Vajon csökkenteni szeretnék a károkat, vagy tényleg csak a 2009-es gyűjtői kiadás szerepel a listán, ahogy a fejlesztők állítják?

Új videóval jelentkezett Ron Gilbert készülőfélben lévő játéka, a The Cave.



Mégsem olyan biztos a Crytek F2P-jövője? Cevat Yerli a Rock, Paper, Shotgunnak elmondta, hogy bár hiszi, hogy a távoli jövő a free-to-play üzleti modell diadalát hozza, a mostani, alapáras terjesztés megférhet majd a félig-meddig ingyenes megoldások mellett.

Ingyenessé váltak a Dragon Age: Origins, az Awakening kiegészítő, és a Dragon Age II promóciós tárgyai. Csak be kell jelentkezni értük a BioWare-profilunkkal.

Ezeket a grafikai opciókat állíthatjuk a BioShock: Infinite-ben (lesznek DX10-es és 11-es effektek is). Alant új képek is találhatók.

  • Élsimítás
  • Textúrarészletesség
  • Dinamikus árnyékok
  • Utófeldolgozás minősége
  • Fényélesség
  • Környezet minősége
  • Objektumrészletesség
  • V-sync
  • FOV
  • Felhasználói felület szélessége
  • A keresendő tárgyak kiemelése
Ez történt... (2012. - 49. hét)Ez történt... (2012. - 49. hét)Ez történt... (2012. - 49. hét)


Íme a Tomb Raider VGA-trailere -- részletes előzetesünket lásd a 2012/13-as PC Guruban!


Jövő héten érkezik a Star Wars: The Old Republic 1.6-os, Ancient Hypergate című frissítése.

Új képekkel és trailerrel lett gazdagabb az Army of Two: The Devil's Cartel.



Ez történt... (2012. - 49. hét)Ez történt... (2012. - 49. hét)Ez történt... (2012. - 49. hét)

Konzol

Kissé meglepődtünk, mikor megtudtuk, hogy a Nintendo Wii Mini nem tartalmaz semmilyen olyan módot, amivel a világhálóra csatlakozhatnánk. Egy wifi adapter, ne adj isten egy Ethernet-csatlakozó nem dobta volna meg túlzottan a gyártási költséget, sem pedig a vételárat, így tanácstalanul álltunk a dolog előtt -- egészen idáig. A Nintendótól Matt Ryan közölte: egyrészt költségcsökkentés miatt nem lehet az internetre kapcsolódni, másrészt pedig azért, mert a cégnél úgy gondolják, hogy nem mindenkinek szükséges az internet. Az elgondolás az, hogy a konzolra megjelent közel 1400 lemezes játéknak csak egy töredéke támogatja az online módot, így ha az összképet nézzük, a csatlakozó elhagyható.

A Nintendo Wii U-ra megjelenő Ninja Gaiden 3: Razor's Edge egy ingyenes letöltés formájában megkapja a Dead or Alive szériából ismerős Kasumit.

Egy ismeretlen forrás beszámolója szerint 2011-ben fejlesztés alatt állt a Guitar Hero 7, ám a játék katasztrofális volt. A munkálatokat a Vicarious Visions csapata végezte, akik kidobták az éneklést és a dobolást, csak a gitározásra koncentrálva. A periféria egy hathúros gitár lett volna, de a tervezés során egy rosszul kezelhető és méregdrágán legyártható prototípust találtak ki, így végül maradtak a műanyag gitárnál, ami semmivel sem nyújtott többet, mint az elődök kezelőszervei. A másik nagy probléma az volt, hogy a szűkös költségvetéssel csak kevésbé ismert, gyenge számokat tudtak megszerezni; a lista a 90-es évek közepesnek sem mondható rockslágereiből állt. A Guitar Hero 7 fejlesztésére két évet szánt a kiadó, de mikor az elnök, Eric Hirshberg meglátta a projektet, kukázta az egészet.

A Castlevania: Lords of Shadow - Mirror of Fate Európában márciusban fog megjelenni.

Ezekkel az új fegyverekkel irthatjuk egymást a Gears of War: Judgementben.


Januárban folytatódik a Halo 4 Spartan Ops.

Ilyen volt a Wii U GamePad első prototípusa.

Wii U gamepad prototípus

A Zen Studios a héten boldogan jelentette be, hogy a népszerű Zen Pinball 2 nevű játékuk még ebben az évben elérhető lesz Wii U-ra is a Nintendo eShopon keresztül. Az alapjáték itt is ingyenes lesz, az új asztalokért viszont már fizetni kell.

Érdekel, milyen lett a Wii U-s Assassin's Creed III? Íme a Digital Foundy összevetése!

Így néz majd ki a Shin Sangoku Musou 7 -- már ha van itt olyan ínyenc, aki várja e címet.

Ez történt... (2012. - 49. hét)Ez történt... (2012. - 49. hét)Ez történt... (2012. - 49. hét)

Ez történt... (2012. - 49. hét)Ez történt... (2012. - 49. hét)Ez történt... (2012. - 49. hét)

Decemberben fog megjelenni a Trials Evolution legújabb letölthető tartalma. A 400 MS Pontos Riders of Doom 40 új pályát tartalmaz, melyek mind az apokalipszis által inspirált új környezetben, a The Big Sand Landsben kaptak helyet. Ezen felül egy extra erős, Banshee névre keresztelt új motort kapunk, több száz új elemet a pályakészítőhöz, illetve bemutatkozik a Skill Games, melyben többek között egy végtelenített pályát kapunk.



A jövő év elején egy ingyenes letölthető tartalom fog megjelenni a PlayStation All-Stars Battle Royale-hoz, amiben egy új pálya kap helyet. Ez az aréna a Heavenly Swordot és a Wipeoutot elegyíti, érdekes látványvilágot alkotva.

Ez történt... (2012. - 49. hét) 

Mobil

December 20-án jelenik meg az iOS-es Final Fantasy IV remake. Az androidos port tavasszal érkezik. Alant képek.

Final Fantasy IVFinal Fantasy IVFinal Fantasy IV

Egyéb

LEGO Portal -- hát nem cuki?



Hónapokkal ezelőtt kaptunk hírt arról, hogy egy rajongói Street Fighter kisfilm készül, most pedig végre a kész, eléggé meggyőző anyag is megtekinthető.



Íme a Journey egy rajongó által megálmodott alternatív befejezése:



A lampenpam nevet használó modder sikeresen mosta össze a Team Fortress 2-t és a The Binding of Isaacet. Az alkotása még mindig fejlesztés alatt áll, hiszen szeretne még nagyjából 20 százaléknyi tartalmat, egy-két főellenséget és egyebeket beépíteni.



Az Egyesült Államok Szabadalmi hivatala megtagadta a Microsoftnak, hogy megújítsák az 1996 óta érintetlen Killer Instinct nevet. Az indoklás az, hogy ha a cég megtartaná a címet, az kavarodást okozna, ugyanis 2005-ben a FOX televízió csatorna egy rövid életű sorozatot indított ugyanezzel a névvel. Az MS-nek most kevesebb mint hat hónapja van arra, hogy reagáljon az ügyre, különben a név szabaddá válik.



A jövő héten az alábbi játékok fognak megjelenni:
  • Iron Sky: Invasion (december 12.) - PC, Xbox 360, PS3



A hét kérdése: melyik játék okozta idén a legnagyobb csalódást?