PC

Bár még a Baldur's Gate: Enhanced Edition sem jelent meg, már kitűzték a Baldur's Gate II felújított változatának dátumát: "2013 nyár vége".

A Ubisoft egy új videót adott ki a Far Cry 3-ból, melyben az idilli nyaralás nagyon gyorsan egy pokoli élménnyé változik pár őrült gyilkos miatt.



Az Oculus Rift az egyik legérdekesebb készülőfélben lévő projekt, így mindig öröm hallani, ha valamelyik csapat úgy dönt, hogy támogatja ezt a különleges perifériát. Most éppen a Born Ready Games kötelezte el magát a szemüveg mellett, mégpedig a Kickstarteren jelenleg is pénzt gyűjtő Strike Suit Zero című játékukkal. Aki további egy dollárral támogatja a játék gyűjtését, az megkapja az Oculus Riftet támogató bétaverziót.

A Big Robot csapata sikeresen gyűjtötte össze Kickstarteren a Sir, You Are Being Hunted című játékuk fejlesztéséhez szükséges összeget. Ahhoz, hogy a korábban csak prototípusként létezett játékból egy teljes értékű program lehessen, 40.000 fontot kértek, ez a pénz pedig a gyűjtés indulása után egészen hamar össze is gyűlt. A játékban egyébként robotok elől kell menekülnünk valahol a ködös Angliában. Megjelenés 2013-ban PC-re, Macintoshra és Linuxra.



Visszatért a Doom 3 és a Resurrection of Evil a Steamre, mert a játékosok követelték, jelentette be a Bethesda. Hála az égnek! A Doom 3 10, a kiegészítő 5 euró.

Videóval és művészi munkákkal gazdagodott az Elite Dangerous Kickstarter-oldala.



Tegnap került fel Steamre egy nagyon szép platformjáték, a Fly'N. A játék 6,29 euróért vásárolható meg, alant pedig a hivatalos trailert tekinthetitek meg.



Trailert kapott a Star Trek Online Season 7: New Romulus.



Íme egy tanulságos infógrafikon a Natural Selection II-ről.

Ez történt... (2012. - 45. hét) 

A BioWare egy új Star Wars: The Old Republic fejlesztői videóval jelentkezett, melyben a játék 1.5-ös frissítésének részleteit ecsetelik.



Máris egy új játék készítésébe fogtak a Hotline Miami alkotói. Reméljük, nem lesz kevésbé beteg a végeredmény.

Íme az első hivatalos kép az immár PC-re is megjelenő Castlevania: Lords of Shadow 2-ből.

Ez történt... (2012. - 45. hét) 

Új videón csillogtatja a Crytek a Crysis 3 többjátékos módját -- főszerepben a vadászösztön!



Steve Papoutsis producer állítja, hogy a Dead Space 3 nem kötelez senkit a kooperatív élményre, és most is kellően ijesztőre vették a figurát a Viscerálnál -- hisszük, ha látjuk, Steve, hisszük, ha látjuk! Egyébként kaptunk új képeket is.

Ez történt... (2012. - 45. hét)Ez történt... (2012. - 45. hét)Ez történt... (2012. - 45. hét)

Konzol

A Ubisoft hivatalosan is megerősítette az Assassin's Creed Anthology érkezését. Az Xbox 360- és PlayStation 3-exkluzív csomag egyelőre kizárólag Európában, a Közel-Keleten és Afrikában fog megjelenni, s ahogy azt már korábban megtudtuk, tartalmazza a sorozat asztali konzolokra megjelent öt felvonását, illetve az ezekhez kiadott valamennyi letölthető tartalmat, ebbe beleértve az AC III Season Passt is. Mindez egy nagyméretű, szépen feldíszített dobozban jelenik meg, mely a játékokon kívül egy fémdobozt és egy-egy dombornyomott képeslapot is tartalmaz. Az Anthology az Egyesült Királyságban november 30-án fog megjelenni, míg Európa többi részén várhatóan november 29-én. Az ára 150 euró.

Ez történt... (2012. - 45. hét)

A Microsoft elindította a Halo 4 Combat Tour promóciót, melynek keretében Microsoft Pontokat kapunk azért, hogy játszunk a Halon 4-gyel -- ám a dolog sokkal bonyolultabb, mint amilyennek elsőre hangzik. Először is Xbox LIVE Rewards tagnak kell lennünk, másodszor pedig november végéig érvényes csak az akció, s összesen 10 millió MS pont kerül kiosztásra, s ezeket a leggyorsabb játékosok kapják meg. Ezen felül, ha sok pontot szeretnénk kaszálni, rengeteget kell játszanunk: 600 MS Pontért több mint 140 órát kell eltöltenünk a multiplayer csatatéren, 300 pontért elég 70 óra is, míg 100 pontért 35 óra szükséges. Továbbá akkor is kapunk pontokat, ha a Halo tematikájú tárgyakat vásárolunk a piactéren, de itt sem kifizetődő a dolog, hiszen 3000 pont elköltése után 200 pont kerül vissza a zsebünkbe, míg 1500 pont után 100 MS Pont.

Ilyen volt a Halo 4 Launch Party Londonban:



Yves Guillemot Ubisoft-elnök egy interjúban megerősítette, hogy cége tervezi a UPlay felület integrálását a Wii U-ba, valamikor a konzol premierje után.

Peter Molyneux nincs elragadtatva a Microsoft SmartGlasstől, szerinte a két képernyő egyidejű használata csak összezavarja a játékosokat. A Wii U miatt is aggódik kicsit.

Az Xbox 360 október végi frissítése (mely még nem mindenkihez ért el) 32 GB-ig bővíti a támogatott pendrive-ok kapacitását.

A márciusban megjelent Silent Hill: Downpour PlayStation 3-ra is megkapta a Xbox 360-ra már régóta elérhető hibajavítást. A tapasz javít a stabilitáson, eltünteti a mentéseket érintő gikszereket, és úgy általánosságban javít a teljesítményen.

A Microsoft büszkén jelentette be, hogy a Gears of War-sorozat eddig 19 millió példányban kelt el.

A ShopTo és a Zavvi kínálatában is feltűnt a Metal Gear Solid 4 25th Anniversary Edition. Előbbi áruház 15,85 fontért, míg utóbbi 37,45 fontért kínálja az állítólag november 30-án esedékes ünnepi kiadást, ám azt már nem árulták el, hogy pontosan mit is tartalmaz a csomag, illetve a Konami sem nyilatkozott az ügyben.

Ez történt... (2012. - 45. hét)

Hamarosan itt van a Nintendo következő generációs asztali konzolja, melyről már minden lényeges információ a birtokunkban van, egy valamit azonban eddig még nem láthattunk, ez pedig a boltok polcairól levehető doboz tartalma -- nem kell azonban tovább várnunk, a Nintendo főnöke ugyanis bemutatja nekünk, mi mindent kapunk a pénzünkért.



A Nintendo továbbá bejelentette, hogy búcsút inthetünk a gyűlölt barátkódoknak, s a helyüket a Nintendo Network ID rendszer veszi át. Ahhoz hogy ezt megkapjuk, első lépésként egy felhasználói fiókot kell készítenünk, amiből 12-t tud kezelni a konzol, majd ezután az avatarunkat készítjük el, s végül a Nintendo Network ID-t, melyhez egy jelszó, a nemünk, a születési dátumunk, a lakhelyünk és az e-mail címünk szükséges. Ez a fiók kezeli majd az eShopban történt vásárlásainkat, a Miiverse-t és a chatet, a felhasználói fiókokhoz pedig külön barátlista, mentések és internetes könyvjelzők tartoznak majd, ám a letöltött játékokat minden, a konzolon regisztrált felhasználó megkötések nélkül használhatja.



November 7-én megjelent a Worms Revolution Mars Pack DLC-je. Az öt dollárunkért öt új missziót, négy új fegyvert, pár achievementet/trófeát, és természetesen Mars tematikájú kiegészítőket és pályákat kapunk.

Egyéb

November 3-án ünnepelte 50. születésnapját Gabe Newell, a 4chan pedig egyszerűen nem hagyhatta ki ezt az alkalmat, így a szokásukhoz híven ismét lelátogattak a Valve főhadiszállására, ahol megajándékozták a cég fejét. Gaben egy óriási kártyát kapott tele üzenetekkel, illetve egy sisakot, amiért ki kellett pengetnie 2,5 dollárt, elvégre egy DLC-ről van szó.



A PlayStation: The Official Magazine US idén megszűnik; az utolsó szám az ünnepi szezonban fog megjelenni. A magazin 1997-ben kezdte a pályafutását nem hivatalos PlayStation újságként, majd 2007-ben a Future felvásárolta a lapot, s a Sonyval egyességet kötve létrejött az azóta is futó PlayStation: The Official Magazine US. A Future idén decemberben a szintén régóta futó Nintendo Power magazint is megszünteti.

Még mindig elégedetlen vagy a Mass Effect 3 befejezésével? Nos, itt egy nem hivatalos Happy Ending mod:





A Curiosity alkotói bocsánatot kérnek a szerverproblémák miatt.



Egy oldschool.Dave nevű moddernek nem jött be a Rebellion 2010-es AvP-játéka, így úgy döntött, hogy remake-et készít a legendás 1999-es részből, CryEngine 3-mal. A projekt Crysis 2 modként kezdte pályafutását, de a jövőben már mint önállóan futtatható játék fog megjelenni. Alant egy korai demófelvételt láthattok, és bár a pályák a klasszikusból való, Dave eszközöl pár módosítást: az idegenek támadásai nem lesznek scriptelve, és a sebeink sem gyógyulnak majd meg olyan gyorsan.



Az oroszok is csináltak egy élőszereplős reklámot a PlayStation All-Stars Battle Royale-hoz, és ha engem kérdeztek, sokkal jobb lett, mint a nyugati változat.



A PlayStation 3-on sokakat magával ragadó Journey nagyszerű zenéje lemezes formában is megjelent. Az Austin Wintory által megalkotott melódiák november 9-e óta kaphatóak a Sumthing Else kínálatában, 14 dollárért.



A jövő héten az alábbi játékok fognak megjelenni:

  • Call of Duty: Black Ops II (november 13.) - PC, Xbox 360, PS3
  • Call of Duty: Black Ops - Declassified (november 13.) - Vita
  • Rift: Storm Legion (november 13.) - PC
  • Pride & Prejudice (november 16.) - PC
  • Mystery Heritage: Sign of the Spirit (november 16.) - PC
  • Gem Smashers (november 16.) - Vita
  • Sonic & All-Stars Racing Transformed (november 16.) - Xbox 360, PS3, 3DS, Vita
  • Wonderbook: Book of Spells (november 16.) - PS3
  • F1 Race Stars (november 16.) - PC, Xbox 360, PS3
  • The Hip Hop Dance Experience (november 16.) - Xbox 360, Wii
  • The Sims 3: Seasons (november 16.) - PC
  • Monster High: Skultimate Roller Maze (november 16.) - Wii, DS
  • Toy Story Mania! (november 16.) - Xbox 360, PS3
  • Midway Arcade Origins (november 16.) - Xbox 360, PS3
  • New Style Boutique (november 16.) - 3DS



A hét kérdése: ki a kedvenc női karaktered?