PC

A Dotemu kínálatában egy SEGA-játékcsomag jelent meg, melyben mindösszesen 10 dollárért 45 klasszikus játékot kapunk meg. A felhozatalban olyan gyöngyszemeket találunk, mint az Ecco The Dolphin, a Golden Axe és a Street of Rage. Az ajánlat október 24-ig érvényes.

Megjelent az első kép a Castlevania: Lords of Shadow 2-ből -- nagy kár, hogy éles szögből lett lefényképezve egy nagy képernyőjű tévéről, illetve nem lehet eldönteni, hogy játékkép, vagy művészi munka.

Ez történt... (2012. - 42. hét)

Új videó jelent meg az Epic Mickey 2: The Power of Two-ból
, melyben a fejlesztők most azt mutatják meg, hogyan kell használni a két fő fegyverünket, a mágikus ecsetet és a hígítót.



A héten két új, fizetős DLC jelent meg a Mass Effect 3-hoz. A Groundside Resistance pakk öt, a multiplayer módból átemelt fegyvert tartalmaz, név szerint a Kishock Harpoon Gunt, a Striker Assault Rifle-t, az N7 Typhoon Assault Rifle-t, az N7 Piranha Shotgunt és az Acolyte Pistolt, illetve két teljesen új fegyver is bemutatkozik: az Executioner Pistol és a Venom Shotgun.

Ez történt... (2012. - 42. hét)Ez történt... (2012. - 42. hét)Ez történt... (2012. - 42. hét)

A Firefight Pack hét fegyvert tartalmaz, melyek közül öt szintén ismerős lehet azoknak, akik sokat játszottak a többjátékos módban. Átköltözik az Indra és a Krysae mesterlövész puska, a Reegar Carbine, a Harrier battle rifle és a Geth SMG, a felhozatal pedig tovább bővül az új Blood Pack Punisher SMG-vel és az Adas Anti-Synthetic rifle-el.

Ez történt... (2012. - 42. hét)Ez történt... (2012. - 42. hét)Ez történt... (2012. - 42. hét)

Mindkét csomag 2-2 dollárba kerül, s mindhárom platformra elérhető.

2013 elején új frissítés lát napvilágot a DC Universe Online-hoz, melyben saját főhadiszállást vásárolhatunk szuperemberünknek.

Új hét, új Kickstarter-projekt: ezúttal egy Saga Kingdoms című fantasy MMORTS-ről van szó, melyhez mindössze 100 ezer dollárra van szüksége az alkotóknak. Hivatalos oldal itt -- te beszállsz?

Éééés újra a Kickstarter: a Star Citizen után újabb űrszimulátor landolt a közösségi finanszírozó oldalon. A Strike Suit Zeróról erre tudhattok meg többet, de elöljáróban legyen elég annyi, hogy 100 ezer dollár kell hozzá és korántsem olyan távoli vagy ambiciózus, mint Robertsék projektje.



Novemberben új kiegészítőket kap az EverQuest I-II. Az első rész 19. expanziója, a Rain of Fear november 28-án startol, míg a 9. EverQuest II küldetéscsomagra, a Chains of Eternityre november 13-án tehetjük rá a mancsunkat.

Három új játékkép érkezett a Medal of Honor Warfighterből, bemutatandó a játék, és ezzel együtt a Frostbite 2 szépségét.

Ez történt... (2012. - 42. hét)Ez történt... (2012. - 42. hét)Ez történt... (2012. - 42. hét)

Új Assassin’s Creed III reklám:



A Medal of Honor: Warfighter még ki sem jött, máris itt az első DLC trailere. A többek között Bin Laden egyik rejtekhelyét is felvonultató The Zero Dark Thirty Map Pack december 10-én jelenik meg, és 10 dollárt kóstál majd.



Novemberben jön a Stronghold és a Stronghold Crusader HD, 2560×1600-as felbontással. A játékok csak digitális formában lesznek megvásárolhatók elsejétől.

Ahogy annak idején az alapjátékról, úgy a Mechromancer DLC-ről is minden tudnivalót elmesél Sir Hammerlock.



Október 26-án egy különleges csomag fog megjelenni, mely teljes mértékben átalakítja a Minecraftot. Az ingyenes pakkot a Ubisoft készíti, s a népszerű játékot a Far Cry 3 érkezésének örömére díszítik fel. A játékosok lehetőséget kapnak arra, hogy bejárják az FPS-nek otthont adó szigetet, megismerjék a kockákból felépített gonoszokat, kipróbálják az átalakított fegyvereket, és felkutassanak 50 meglepetést.

Ez történt... (2012. - 42. hét)

Október 29-én indul a Wizardry Online bétatesztje. Ha még nem iratkoztál fel, itt megteheted.

PlanetSide 2: bemutatkozik Amerish!



David Vonderhaar Twitteren át erősítette meg, hogy a Call of Duty: Black Ops II-ben minden fegyver presztizselhető lesz.

Hiányoznak a régi, ultranehéz és hipertaktikus stratégiai játékok? Ha igen, akkor a Frontline Tactics a te játékod lesz. Alant a hivatalos trailer, megjelenés pedig PC-re, iOS-re és OSX-re várható a jövőben.



PC-n, vagy konzolokon szebb a Doom 3 BFG Edition? A Digital Foundry cikkéből kiderül. Nem kell megijedni, ha nem tudtok angolul, mert a videók magukért beszélnek.

Konzol

A Microsoft és az Attention Seekers Productions között egy megállapodás jött létre, melynek értelmében a PWNED sorozat havonta egy új résszel fog jelentkezni az Xboxon, ezen felül pedig egy, FIFA-tanácsokkal ellátó másik műsor is érkezik The Boot Room címen, illetve egyéb, egyelőre ismeretlen videókat is kapunk majd.

Szépen lassan, de azért készülget a Pikmin-sorozat harmadik része: a Nintendo tervei szerint a játék 2013 tavaszán fog megjelenni.

Megjelent pár kép a Final Fantasy XIV: A Realm Rebornból, konkrétan annak PlayStation 3-as verziójából.

 Ez történt... (2012. - 42. hét)Ez történt... (2012. - 42. hét)Ez történt... (2012. - 42. hét)

Technikai okok miatt a Jet Set Radio Vita Európában és Észak-Amerikában is késik. Új dátum még nincs.

A héten három új letölthető tartalom jelent meg a Dead or Alive 5-höz, de sajnos egyik sem tartalmazott új harcosokat, vagy mondjuk új arénákat, csupán új ruhákat. A Kitty Pack Helena, Christie, Tina és Lisa számára új ruhákat és macskafüleket hozott, a What a Character DLC Hitomi, Mila, Rig és Lisa ruhatárát bővítette ki, míg a Special Set Kasumit, Leifangot, Hayabusát és Lisát öltözteti fel. Mindhárom csomag öt-öt dollárba kerül, de együtt is beszerezhetőek a Round 2 Costumes DLC formájában, s így csak 13 dollárt kell fizetnünk.

Dead or Alive 5 JátékképekDead or Alive 5 JátékképekDead or Alive 5 Játékképek

Noha már megjelent a The Unfinished Swan, a fejlesztők még kiadtak egy utolsó fejlesztői videót, melyben a játék megtervezéséről és kinézetéről beszélnek egy keveset.



Története is lesz a LittleBigPlanet Kartingnak? Nos, az alábbi videóból kiderül...



A Microsoft búcsút intett az Xbox Live Facebook és Twitter alkalmazásainak. A közösségi funkciók a beépített böngészőből lesznek elérhetők.

Két új videót kaptunk a Yakuza 5-ből.





Egyéb

A PC Gamer összegyűjtötte a 25 legjobb Minecraft-pályát, amit amatőrök készítettek. Vannak igen impozáns darabok is -- íme a teljes lista, beillesztett videókkal!

És ha már Minecraft, ilyen lenne, ha a Dishonoredet a Mojang készítette volna.



Az angol Rice University elindította "Scandinavian Fantasy Worlds: Old Norse Sagas and Skyrim" című kurzusát, mely a The Elder Scrolls V-öt ért kulturális behatásokkal foglalkozik.

Chris Avellone, a Project Eternity atyja fél tőle, hogy a Kickstarter-lufi előbb-utóbb kidurran. Úgy véli, hogy a már most is csökkenő adakozási tendenciák addig-addig süllyednek, míg végül a weboldal teljesen kitikkad.

A GoG.com hivatalos közleménye szerint az Interplay "Fizess, amennyit jónak látsz!" akciója során 24 óra alatt 100 ezer játékot adtak el. A legkisebb felajánlható összeg 0,99 dollár volt, ezért 8 cím járt.

60 dollárért kapható az alábbi videóban bemutatott Portal Gun minireplika. Ki kér ilyen karácsonyra?



A Revuln felhívta a Valve figyelmét a Steam sebezhetőségeire. A számítógépes hálózatok védelmével foglalkozó cég kutatásai szerint lehetséges úgy manipulálni a Steam Browser Protocolt, hogy azzal károkat okozzunk a rendszerben, illetve a Source és az Unreal Engine is tartalmaz olyan kiskapukat, amiket egy ügyes hacker ki tud használni. Egyelőre persze nincs közvetlen veszélynek kitéve a rendszer, de a Revuln szerint ezek jó kiindulási pontok lehetnek.

Az Apple október 23-án tartja meg az őszi konferenciáját, melyen a promóciós anyag alapján várhatóan a régóta pletykált iPad Minit fogják bejelenteni.

Ez történt... (2012. - 42. hét)

Megházasodtál? Achievement feloldva!

Esküvői achievement 



A jövő héten az alábbi játékok fognak megjelenni:

  • Professor Layton and the Miracle Mask (október 26.) - 3DS
  • Euro Truck Simulator 2 (október 26.) - PC
  • Super Monkey Ball: Banana Splitz (október 26.) - Vita
  • Street Fighter X Tekken (október 26.) - Vita
  • Medal of Honor: Warfighter (október 26.) - PC, Xbox 360, PS3
  • Forza Horizon (október 26.) - Xbox 360
  • FIFA Manager 13 (október 26.) - PC
  • Moshi Monsters: Moshlings Theme Park (október 26.) - DS
  • Imagine Babies (október 26.) - 3DS
  • Imagine Fashion World (október 26.) - 3DS
  • Under Defeat: HD Deluxe Edition (október 26.) - Xbox 360, PS3
  • River Simulator 2012 (október 26.) - PC



A hét kérdése: szerinted melyik volt a legviccesebb játék?