PC

A Valve frissítette a Team Fortress 2 kooperatív módját. A Mann vs Machine új tapaszában két új Tours of Duty mutatkozik be: az Operation Oil Spill egy valamivel könnyebb küldetés, míg az Operation Gear Grinder jobban próbára teszi a játékosok képességeit. Ezek teljesítése után különleges tárgyakat kapunk, konkrétan az előbbiért rozsdás robotfejeket, még utóbbiért 24 karátos gyémántfejeket. Továbbá a fejlesztőcsapat javított a matchmaking rendszeren is.

Új képek jelentek meg a Dead Space 3-ból:

Dead Space 3 JátékképekDead Space 3 JátékképekDead Space 3 Játékképek

11 éves a Dark Age of Camelot! A jeles alkalmat új faj-kaszt felállásokkal ünneplik a készítők. Több mint egy évtized, nem semmi...

2012-ben egy kicsit talán furcsa, de a Creative Assembly marketingfelelősének meg kellett erősíteni azt, hogy a Total War: Rome 2 nem csak lemezes, hanem digitális formában is kapható lesz.

Októberben startol a Hawken első zárt bétatesztje. A lenyűgöző grafikával megáldott, és a megjelenése után ingyenesen játszható mechaszimulátor 26. és 29. között lesz kipróbálható egy pár szerencsés számára, akiket az itt feliratkozók közül válogatnak össze. A játék december 12-én jön ki.

Jövő héten végre egy új BioShock Infinite videó fog megjelenni, a hivatalos Facebook-oldalon pedig szavazhatunk is arról, hogy inkább Elizabeth vagy Songbird kapjon nagyobb szerepet. Az Irrational egyébként azt ígéri, hogy az új videóban közel végleges állapotban láthatjuk majd a játékot, mely 2013 februárjában fog a boltok polcaira kerülni.

Az XCOM: Enemy Unknownban több hírességet is elrejtett a Firaxis csapata. A játékosok eddig az Irrational alapítóját, Ken Levine-t, a képregény készítő Joe Kellyt, és a Civilization-sorozat atyját, Sid Meiert találták meg. A cég szerint még vannak meglepetések, de azt nem árulják, hogyan lehet őket megtalálni. Fontos tudni: ezek használatával elesünk az achievementektől, a speciális karaktereknek ugyanis minden képessége fel van turbózva.

Ez történt... (2012. - 41. hét)

Emlékeztek még a The Creative Assembly által készített, 2008-ban megjelent Viking: Battle for Asgard című külső nézetes hack & slash játékra? Ha nem, akkor most itt a tökéletes alkalom arra, hogy megismerkedjetek a programmal, hiszen jövő héten PC-re is meg fog jelenni. Az átiratot a SEGA West Midlands csapata készítette el, s az egyszerű portolás mellett felfrissítették a grafikát.



Megjelent a Magicka Dungeons & Daemons DLC-je, melynek ára csupán 4 euró Steamen. A játék egyébként is igen olcsó mulatság, érdemes vetni rá egy pillantást.

32 millió aktív játékosa van a League of Legendsnek, Koreában már akkora szó a játék, mint a StarCraft. Mindez egy hivatalos infógrafikonból derül ki, megannyi más érdekességgel egyetemben. A teljes anyagért kattintsatok az alábbi képre.

League of Legends Infographic


Elindult a Mass Effect 3 online közösségi szolgáltatása, az N7 HQ, melybe az Origin-fiókunk adataival tudunk belépni, hogy bárhol, bármikor menedzselhessük internetes karrierünket.

Sokan kérdezték, miért az Ultima IV világa kerül feldolgozásra az Ultima Foreverben, mikor a VII környezete sokkal jobb. Nos, a fejlesztők elég gyorsan rövidre zárták a vitát: nincs több pénz. Ennyi.

Néhány frissen előkerült álláshirdetés alapján úgy tűnik, hogy a Visceral Games egy DotA-szerű játékot készít. A csapat az EA Play4Free divízión keresztül közösségi koordinátort, tervezőt és rajzolót keres egy MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) játékhoz, mely PC-re jelenne meg.

Az NBA csalódott, amiért az EA sokadik alkalommal kaszálta el az ez évre tervezett NBA Live-ot. Ugyanakkor a marketingért felelős John Acunto elárulta, hogy most is jó kapcsolatot ápolnak a kiadóval, és bíznak a 14-es részben.

Of Orcs and Men launch trailer:



A Gearbox azt állítja, hogy az Aliens: Colonial Marines betölti majd az Aliens és az Alien 3 közötti sztorilyukakat. Mit mondhatnánk, így húsz év távlatában ideje lenne már.

Új frissítést kap a Guild Wars 2 a Mindenszentek témájában. A Shadow of the Mad King még a hónap végéig megjelenik.

Konzol

A Halo 4 megjelenés előtti utolsó videója október 18-án fog megjelenni, de nem akármilyen anyag lesz, hiszen a gyártásvezető a legendás David Fincher, a rendező pedig Tim Miller. A páros egy kétperces videóban igyekszik elmesélni Master Chief történetét, természetesen nem mellőzve a drámai pillanatokat a sok akció mellett. A videót a Late Night with Jimmy Fallon során láthatjuk majd először, de még aznap este a YouTube-on és a Halo Waypointon is megtekinthető lesz.

Halo 4

Így néz ki a Yakuza 5 különleges kiadása. A csomagban a játék mellett egy 250 GB-os Super Slim PlayStation 3, egy 8 GB-os pendrive, és egy aranyszínű kontroller található. Mindez nagyjából 450 dollárba kerül.

Yakuza 5 PlayStation 3 csomag

A Rocksteady Studios friss videójában miden lényeges információt megtudhatunk a Batman: Arkham City Wii U-ra írt változatáról.



Így néz ki a Wii U menüje:



Furcsa programhiba bosszantja a PS3-as The Walking Dead vásárlóit: a játék negyedik, Around Every Corner című felvonása hajlamos eltüntetni a korábbi mentéseket, ezzel több óra játékidőt dobva a kukába. A Telltale bejelentette, hogy keresi a hiba okát, és igyekszik megoldást találni rá.

Olyan Move kontrollert védett le a Sony, mely játék közben hűti, vagy épp melegíti az ember kezét, attól függően, hogy a bőrünknek mire van szüksége éppen. Alant egy képet is megcsodálhattok a koncepcióról.

PlayStation Move

Jön a ZombiU-s Wii U bundle. A doboz egy 32 gigás modellt és egy Pro kontrollert tartalmaz, na meg persze a játékot. Ára előrendelésben 330 és 350 font között alakul (természetesen brit pakkról van szó).

ZombiU Premium Pack

És ha már angol boltok: Európába is megérkezett az ultracuki, Pikachuval díszített 3DS XL. A gép 180 fontot kóstál -- nem olcsó, de rajongóknak valószínűleg minden pénzt megér.

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

Az Xbox Live Gold tagok a mai naptól kezdve játszhatják az XBLA ingyenes kompetitív multijátékát, a Happy Warst.

Az Injustice: Gods Among Us hivatalos dobozképének köszönhetően megtudtuk, hogy a játékban Joker és a Zöld Lámpás is játszható karakter lesz.

Injustice: Gods Among Us dobozkép

Injustice: Gods Among Us játékkép

Megjelent a PlayStation-exkluzív The Unfinished Swan legújabb fejlesztői videója, melyben a fejlesztőcsapat a játék gyönyörű zenéjéről ejt néhány szót.



Akik szeretnek digitálisan vásárolni, azok számára jó hír: az Epic Mickey: Power of Illusion nem csak kártyás, hanem letölthető formában is elérhető lesz. Ez az első olyan játék a Nintendo konzoljára, amit nem a gép gyártója ad ki digitálisan.

Egyéb

A Microsoft angliai kutatócsoportja egy olyan eszközt fejlesztett ki, ami precízen követni tudja az ember kézmozgását. Noha a gép még csak egy prototípus, rengeteg mozdulatot felismer, s számos területen használható lehet majd.



Sonicos gyerekkönyv jelent meg, melyben a lelkes gamer-növendékeknek egy rakás karakter között kell megkeresniük a Sega kék sündisznóját. Amazonon mindössze 3,5 font, ha valaki úgy érzi, muszáj beszereznie.

Hol van Sonic?

A hét aukciója: nagydobozos Fallout került fel az eBayre, persze jó drágán. Az érdeklődőknek erre tessék!

Elkészült, s már meg is tekinthető a Red Sand című Mass Effect rajongói kisfilm, melynek főszerepében Shepard parancsnok hangját, Mark Meert találjuk. Jó szórakozást!





A jövő héten az alábbi játékok fognak megjelenni:

  • Lord of the Rings Online: Riders of Rohan (október 15.) - PC
  • Rocksmith (október 19.) - PC
  • Rollercoaster Tycoon 3D (október 19.) - 3DS
  • 007 Legends (október 19.) - PC, Xbox 360, PS3
  • Skylanders Giants (október 19.) - Xbox 360, PS3, Wii, 3DS
  • Dance Central 3 (október 19.) - Xbox 360
  • Train Simulator 2013 (október 19.) - PC



A hét kérdése: karácsonyi ajándéknak tervezel valamilyen játékot venni magadnak vagy szeretteidnek?