PC

A Ubisoft megnyugtatott mindenkit arról, hogy az Assassin’s Creed III nem kizárólag Amerika dicsőítéséről fog szólni. A játék vezető tervezője, Steven Masters elmondta: a függetlenségi háború csak a körítés, a központban ugyanis a templomosok és az asszaszinok állnak, Connor pedig egy kívülálló szemszögéből látja az egész konfliktust, új főhősünk származása miatt ugyanis nem tartozik igazából sehova, így remek rálátása lesz az eseményekre.

Továbbá a csapat igyekszik a lehető leghitelesebb képet festeni, így valódi adatokra támaszkodva kiderítették, hogy milyen nemzetiségek éltek Bostonban, s ennek megfelelően alakították ki az NPC-k beszédstílusát, akcentusát, és az általuk használt szlenget.

Egy rakás új kép és művészi munka érkezett az Assassin's Creed III-hoz.

Ez történt... (2012. - 40. hét)Ez történt... (2012. - 40. hét)Ez történt... (2012. - 40. hét)

Ez történt... (2012. - 40. hét)Ez történt... (2012. - 40. hét)Ez történt... (2012. - 40. hét)


A Far Cry 3 még meg sem jelent, de az első DLC máris érkezőben van. A The Lost Expeditions 40 percnyi extra játékidővel ajándékozza meg az előrendelőket, azok pedig, akik a program beszerzését követően ruháznak be rá, egyelőre nem tudjuk, mennyit, de fizetniük kell. Alant egy trailer a pakkhoz -- szó mi szó, hangulatos anyagnak tűnik.



Hatalmas frissítés érkezett a DotA 2 bétájához csütörtökön. A csomag egy új hőst és kismillió javítást tartalmaz. Előbbihez egy videót is kaptunk (ezt alant láthatjátok), utóbbiakat pedig ezen a linken lehet átbogarászni.



És ha már méretes javítás: a Torchlight II is kapott egy gigászi patchet Steamen.

A Battlefield 3 Premium előfizetők számára öt új megbízatás érkezett:

L852 Specialist:
  • Ölj meg 100 játékost az L85A2-vel
  • Érj el 50 fejlövést az L85A2-vel
  • Szerezz 15 Assault Rifle Ribbont
  • Nyeremény: L85A2 Berkut fegyverfestés

LSAT Specialist:
  • Ölj meg 100 játékost az LSAT-tal
  • Ölj meg 25 játékost az M224 mozsárágyúval
  • Szerezz 15 Suppression Ribbont
  • Nyeremény: LSAT Digital Woodland fegyverfestés

MTAR Specialist:
  • Ölj meg 100 játékost az MTAR-21-gyel
  • Pusztíts el 10 ellenséges eszközt az EOD bottal
  • Szerezz 15 Anti Vehicular Ribbont
  • Nyeremény: MTAR Woodland Oak fegyverfestés

SKS Specialist:
  • Ölj meg 100 játékost az SKS-sel
  • Szerezz 25 asszisztot a lézeres célpontmegjelölővel
  • Szerezett 15 Accuracy Ribbont
  • Nyeremény: SKS Desert Stripe fegyverfestés

UMP-45 Specialist:
  • Ölj meg 25 játékost egy UMP-45-tel, Assault kasztot használva
  • Ölj meg 25 játékost egy UMP-45-tel, Support kasztot használva
  • Ölj meg 25 játékost egy UMP-45-tel, Engineer kasztot használva
  • Ölj meg 25 játékost egy UMP-45-tel, Recon kasztot használva
  • Nyeremény: UMP-45 Berkut fegyverfestés

Íme két friss játékmenet-videó a Black Ops II multiplayer módjából:





Komoly leárazást tart activisionös és sierrás játékokból a GOG. A neves webáruházban most megannyi legendás cím 60%-kal olcsóbban szerezhető be.

Újabb infók láttak napvilágot a Romero-Hall-Brathwaite trió nevével fémjelzett Old School RPG-ről mely nem is egy, hanem mindjárt két játék lesz. Amennyiben összegyűlik 1,9 millió dollár, Brathwaite egy Connelly nevű időutazó sztoriját regéli el, aki egy középkorra hajazó dimenzióban ragadt, Hall pedig egy ugyanebben a világban játszódó sztorit dolgoz fel Darien Cole főszereplésével, melynek alapjai nagyon hasonlóak Brathwaite játékához. Amennyiben csak a kért egymillió dollár jön össze, akkor Hall játéka készül el egyedül. A projektet egyébként nagyon sok kritika érte a napokban, meglátjuk, mi sül ki belőle.

A Paradox Interactive bejelentette, hogy a nemrég elstartolt War of the Roses egy stabilan fennálló fejlesztőcsapatot kap, melynek feladata, hogy a "franchise" játékait folyamatosan frissen tartsa -- magyarán nem ez lesz a rózsák háborújának első és utolsó csatája.

2013 tavaszára csúszott az Omerta. Eredetileg idén novemberre tervezték kiadni.

Megjelent a Carrier Command PC-s demója. A hivatalos oldalról le is lehet tölteni.

A Creative Assembly egyelőre nem tervezi azt, hogy folyamatos internetkapcsolatot igénylő másolásvédelemmel lássák el a Total War: Rome 2-t, de nem is szeretik azt, ha ellopják a játékukat, így nem zárják ki a szigorú DRM lehetőségét. Most még csak a Steam kell ahhoz, hogy játszani tudjunk.

A Gearbox Software alapítója, Randy Pitchford lehűtötte a kedélyeket, mondván a Borderlands 3 fejlesztése még nem kezdődött el. Az továbbra is igaz, hogy a csapat elkezdte gyűjtögetni az ötleteket, tényleges munkába azonban még vágtak bele, mindenki a Borderlands 2-n, vagy éppen az Aliensen dolgozik.

Így működik majd a Project: Eternity harcrendszere.



Így játszik Justin Bieber az NBA 2K13-ban -- nem, nem vicc, ez tényleg ő!



Véget ért a Humble Bundle 6, melynek során több mint kétmillió dollárt sikerült összegyűjteni. A csomagban a Torchlight, a Shatter, a S.P.A.Z., a Vessel, a Rochard, a Dustforce, Bit.Trip Runner, a Jamestown, a Gratuitous Space Battles és a Wizorb volt megtalálható, illetve valamennyi játék zenéje.

Konzol

Rob Pardo (Blizzard) szerint a következő konzolgeneráció lesz az utolsó, melyben hagyományos felépítésű gépek kapják a főszerepet. A cég alelnöke úgy véli, hogy az asztali konzolok mindig jelen lesznek, de ugyanakkor fejlődni is fognak a piac változásait szem előtt tartva, s szerinte elsősorban a táblagépek fogják befolyásolni ezt a fejlődést, amint sikerül leküzdeni ezen gépek teljesítménye által támasztott korlátokat.

A Bad Piggies a Rovio eddigi legnépszerűbb játéka. Sajnos eladási adatokat még nem tudunk, de azt igen, hogy az App Store élére három óra alatt verekedte fel magát a játék.

A Namco Bandai egy új Pac-Man játékot készít, ám azt még nem sikerült eldönteniük, hogy milyen legyen a játék stílusa, így a rajongókhoz fordultak. A cég Facebookon kérdezte meg az embereket, hogy az alábbi négy lehetőség közül melyik tetszik nekik a legjobban, illetve arra is kíváncsiak, hogy milyen platformon játszanak a legtöbbet.

Ez történt... (2012. - 40. hét)

Immár digitálisan is megvásárolható pár legendás AAA-cím 3DS-re, például a Super Mario 3D Land, a StarFox 64 3D, vagy a Zelda: Ocarina of Time 3D.

Érdekel, milyen a legújabb PS3 szétszerelve? Akkor erre tessék!

November 15-től lesz kapható a 3DS XL Circle Pad Pro kiegészítője, előreláthatólag 20 dolláros / eurós áron.

Ilyen lesz a csak Japánban kiadott One Piece PSP bundle.

Ez történt... (2012. - 40. hét)

A Free Radical egykori dolgozói elárulták, hogy 2008-ban elkezdődtek a munkálatok a csapat népszerű játéka, a TimeSplitters 2 felújított változatán. A játék HD-kiadása letölthető formában jelent volna meg, ám ahogy a stúdió, úgy a projekt is a süllyesztőben végezte.

Íme az október 16-án megjelenő (Xbox 360, PS3) 007 Legends intrója.



Nem lehet megállítani Xboxon sem a Minecraftot: a portot elkészítő 4J a minap újságolta el, hogy négymillió példányban kelt el a játék. Ezt azt jelenti, hogy a május 9-i megjelenése óta naponta 27.000 játékot adtak el.

Íme a Nights into Dreams és a Sonic Adventure 2 utolsó videója, egy anyagba tömörítve.



Európában november 2-án fog megjelenni a Silent Hill: Book of Memories.

A Media Create adatai szerint Japánban még mindig a 3DS vezet a hordozható konzolok eladási versenyében. A szeptember 30-án zárult időszak számai azt mutatják, hogy a 3DS XL-ből 55 ezer fogyott, a szimpla 3DS-ből pedig 24 ezer. Mögöttük a PSP kullog 23 ezerrel, leghátul pedig a PS Vita 14 ezerrel.

Nem lesznek zombik a PS Vitára készülő Black Ops: Declassifiedban. Kár.

Hála az Xbox Live Rewardsnak, minden Live-os kap 20 MS pontot a születésnapján. Négy év, és vehetünk egy új kalapot az avatárunknak. Hurrá!

Október 10-én jelenik meg a Joe Danger 2 PSN-en.

Érdekel, hogy PS3-on, avagy Xbox 360-on néz-e ki jobban a Resident Evil 6? A Eurogamer Digital Foundry blogjának összehasonlító cikkéből mindenre választ kapsz.

Egyéb

A Capcom elindította a Street Fighter sorozat hivatalos twitch.tv csatornáját, melyen élőben követhetjük nyomon a profik meccseit. Érdeklődőknek erre tessék!

A Resident Evil 6-ban nem csak komolyság és ijesztgetés van, hanem akadnak olyan jelentek is, amik már olyan hihetetlenek, hogy mosolyt csalnak a játékosok arcaira. Íme négy perc ezekből.



Nem gondoltam volna, hogy a Mass Effect és a Dragon Age ennyire kompatibilis egymással, de Mordin és Tali jól passzol a fantasy világba.

Ez történt... (2012. - 40. hét)

Elkészült az első Crysishez egy mod, amiben különböző sci-fi filmekből, játékokból és sorozatokból összeollózott, körülbelül nyolc órás történetet kapunk. Ahogy az az alábbi videóból is látható, a készítők imádták a Csillagkapu-szériát, ám nem vetik meg a Csillagok háborúját és a Csillagközi rombolót sem. Aki szereti ezeket, érdemes lehet tenni vele egy próbát, elvégre semmibe sem kerül.





A jövő héten az alábbi játékok fognak megjelenni:

  • Wargame: European Escalation (október 12.) - PC
  • Secret Files 3 (október 12.) - PC
  • Dishonored (október 12.) - PC, Xbox 360, PS3
  • XCOM: Enemy Unknown (október 12.) - PC, Xbox 360, PS3
  • Pokemon Black Version 2/Black Version 2 (október 12.) - DS
  • Heavy Fire: Afghanistan (október 12.) - PS3
  • Harry Potter for Kinect (október 12.) - Xbox 360
  • Smart As (október 12.) - Vita
  • SpyHunter (október 12.) - Vita
  • WRC: FIA World Rally Championship 3 (október 12.) - PC, Xbox 360, PS3, Vita
  • Of Orcs and Men (október 12.) - PC, Xbox 360, PS3



A hét kérdése: van kedvenc MMOG-d, és ha igen, melyik?