PC

Élőben streameli a War of the Roses startját a Paradox Interactive október 2-án. Gordon Van Dyke producer lesz a műsor házigazdája, a megjelenés után pedig rögtön kihívhatjuk majd a készítőket egy meccsre. A bemutatót itt lehet majd nyomon kísérni.

David Footman, a Splinter Cell: Blacklist fejlesztési igazgatója úgy véli, hogy sokan elhamarkodottan vonnak le következtetéseket a játékról, holott a program funkcióinak nagy része még mindig titok. Állítja: a Blacklist is igazi stealth-action cím lesz, a rajongók megnyugodhatnak.

A Far Cry 3 legfrissebb videójában a sziget két legveszedelmesebb, s egyúttal legérdekesebb karakterért, Vaast és Buckot ismerhetjük meg, miközben a játék pár izgalmas momentumát is láthatjuk.



A Runic Games Macintoshra is el fogja készíteni a Torchlight II-t, ám pár hónapot erre mindenképpen várnunk kell.

A DICE veteránja, Lars Gustavsson nagyon szeretné elkészíteni a Battlefield 2142 folytatását, ám a stúdiónak jelenleg nincsenek tervei arra vonatkozóan, hogy egy újabb futurisztikus lövöldét készítsenek.

A CD Projekt október 18-án egy különleges rendezvényt fog tartani, melyen néhány új részlet mellett megtudjuk a Cyberpunk végleges nevét, új információkat tudhatunk meg a The Witcher 2 Macintosh-átiratáról, illetve kiderül, hogy a Good Old Games melyik új operációs rendszerre terjeszkedik. A műsort a Facebookon és a GoG.com-on is élőben lehet majd követni.

Interaktív trailert kapott az XCOM: Enemy Unknown.



Októberben indul a Steam Linux bétája, jelentette be a Valve.

November 2-án jelenik meg a Football Manager 2013 Steamen. Az előrendelők bétahozzáférést is kapnak.

Megjelent GOG-on a Carmageddon Max Pack. Ára 9,99 dollár.

A Ubisoft fejlesztői azt állítják, hogy a Far Cry 3-hoz nagyon sok inspirációt merítettek a The Elder Scrolls sorozatból. Ugyanakkor el akarják kerülni, hogy a Skyrim "nyilat a térdembe"-mémje megismétlődjön, szóval nem fogjuk ugyanazokat a frázisokat hallani minden második NPC-től.

DX11-támogatással érkezik a Need for Speed: Most Wanted. A Criterionnak nagyon tetszik az "új" Microsoft API, mellyel "300%-os teljesítménynövekedést értek el a DX9 után". Elsősorban a fényeffektek terén várható látványos előrelépés.

A PC Gamer hívta fel a világsajtó figyelmét a Flare című, ingyenes akció-szerepjátékra, melynek 0.17-es alfaváltozatát bárki szabadon letöltheti, kipróbálás gyanánt. Alant trailer.



Már előrendelhető az Oculus Rift VR-sisak. A hivatalos oldalon 300 dollárért zsákolhatjuk be a terméket, melynek első szállítmányai januárban érkeznek meg.

November 18-án jelenik meg a World of Goo alkotóinak igen beteg, új játéka, a Little Inferno.



Megkapta tizedik karakterét az Awesomnauts. A DLC-ben érkező tank, Skølldir, saját videót kapott.



Konzol

A Halo 4 bejelentésekor még úgy volt, hogy a flood nem lesz jelen az új trilógiában, a 343 Industries azonban most közölte: mégiscsak találkozhatunk majd a zombivá változtató parazita fajjal. Szerencsére a sokak által utált negyedik faj csak a multiplayer módban lesz jelen, annak is csak egy kis szegletében, mégpedig a Flood játékmódban. Ez lényegében ugyanaz, mint a már ismert Infection játékmód: 10 játékos vehet részt egy meccsben, ezek közül azonban kettő fertőzöttként kezd, s nekik az a feladatuk, hogy a többi játékost átváltoztassák.

Ez történt... (2012. - 39. hét)

A Halo 4 nem támogatja a Kinectet, mivel a csapat szerint a periféria nem illik ehhez a játékoz, teljesen azonban nem zárkóznak el az eszköztől, s annak bizonyos képességeit a Halo Waypoint alkalmazásban fel fogják használni.

Az Injustice: Gods Among Us gyűjtői kiadásban is kapható lesz. A 100 dollárt kóstáló csomagban megkapjuk egy új DC Comics képregényt, letölthető formában a Justice League: Doom című filmet, illetve DLC útján a legfrissebb öltözékkel láthatjuk el Supermant, Batmant, és Csodanőt. Ja igen, egy részletesen kidolgozott, 33 cm magas, Batman és Csodanő küzdelmét megörökítő szobor is lapul a dobozban.

Ez történt... (2012. - 39. hét)

Az alábbi extrákat kapják azok a vásárlók, akik a Darksiders II Wii U portjába ruháznak be a gép november végi megjelenésekor:

  • Argul’s Tomb -- A játék első különálló DLC-je.
  • Death Rides Pack -- Három új mellékküldetés a kampányhoz.
  • Angel of Death & Shadow of Death packs -- Új legendary fegyverek és páncél, melyeket már a játék elején megszerezhetünk
  • Deadly Despair Pack -- Gyorsabb lesz a lovunk.

Új DLC-k várhatók a New Super Mario Bros. 2-höz. A kisebb csomagok októberben jelennek meg Japánban, és még az ősz folyamán az USA-ban (Európáról nem tudunk).

A Media Molecule titokzatos játékprojektje (melyről csak annyit tudunk, hogy egyszer megvalósul) "ijesztő" lesz az alapítók szerint. Csak nem lépnek az angol srácok a horror mezejére?

A TGS-en bemutatott Metal Gear Rising: Revengeance trailer most már angol nyelven is megtekinthető.



A Persona 4 Arena legfrissebb javítása végre kiküszöbölte az achievementeket elérhetetlenné tevő programhibát.

Demóverziót kap a PS Vitára megjelenő Silent Hill: Book of Memories.

A Call of Duty: Black Ops II PlayStation 3-ra írt változatában lehetőségünk lesz arra, hogy a konzol merevlemezére telepítsük fel a játék textúráit. A telepítés nem javítja a játék kinézetét, hanem azért kell, hogy a hosszúra nyúló multiplayer meccsek során a konzol olvasója ne legyen annyira megterhelve. A csapat azt nem árulta el, hogy mekkora helyet kell csinálnunk a fájlnak, de az biztos, hogy nem egy apró telepítés lesz.

Az a pletyka terjed, hogy a Capcom felkérte a Lost Planet 3-at fejlesztő Spark Unlimitedet arra, hogy készítsék el az Onimusha 4-et, mely a 2006 óta pihenő sorozat rebootja lenne.

A héten megjelent Angry Birds Trilogy kimaxolásához Xbox 360-on legalább 330 óra kell majd a Rovio szerint. Az egyik achievement azt kéri a játékosoktól, hogy mind a 700 pályát teljesen romboljuk le a Mighty Eagle segítségével. Lesz, aki képes erre?

Mobil

75%-os leárazást tart az Android Google Play áruház. Így most a Cut the Rope például csak 55 forintba kerül.

Egyéb

A Texasi Egyetemen kifejlesztett UT 2004 botok átmentek a Turing-tesztnek hívott mesterséges intelligencia szintfelmérőn: élethűbben játszottak, mint maguk az emberek, így az ellenük küzdő játékosok azt hitték, valódi emberekkel játszanak. Bár ez még kis lépés, elképzelhető, hogy a jövőben egészen élethűen viselkedő NPC-kel találkozhatunk a videojátékok világában.

Chet Faliszek, a Valve vezető írója elárulta, hogyan dolgozhatunk a videojáték-iparban: "A válasz egyszerű: munkát adsz magadnak!" -- fogalmazott az Eurogamer Expón tartott előadásában. Chet arra célzott, hogy a játékvilág a kreatív embereket jutalmazza, szóval senki se várja, hogy a sült galamb egy nap a szájába repül.

Trent Oster egykori BioWare dolgozó szerint a két alapítótag azért hagyta el a csapatot, mert elegük lett az őket ért állandó támadásokból -- elsősorban a Mass Effect 3 vége miatti negatív kritikák tették be a kulcsot Ray Muzykánál és Greg Zeschuknál. Oster szerint a rajongók túl messzire mentek a petíciókkal és a tüntetőleges megmozdulásokkal, így most az ipar egy buta botrány okán két zseniális játékfejlesztővel lett szegényebb.

Október 30-án fog megjelenni a Portal 2: Songs To Test By gyűjtői kiadása. A csomag összesen négy lemezt és egy exkluzív, online akár most is elolvasható képregényt tartalmaz. A kollekció első három lemeze még mindig ingyenesen letölthető a hivatalos oldalról, de a negyedik, az első játék slágereit tartalmazó korong, csak ebben a csomagban lesz elérhető.

Ez történt... (2012. - 39. hét)

4 millió angol fontot költött a Ubisoft az Assassin's Creed III reklámkampányára. Hát igen, a franciák nagyon bíznak a játék sikerében.

Az OnLive alapítói attól tartanak, hogy be fognak dőlni, derült ki az Eurogamer Expón tartott előadásukból. A cég fejesei úgy látják, hogy a tabletek és az online alkalmazások világa már nem kényelmes az olyan ambiciózus ötletek kibontakoztatására, mint az OnLive, így kénytelenek lesznek "változtatni, ha nem akarnak meghalni" -- hogy ez alatt mit értettek, egyelőre csak ők tudják.

Tony Goodman, az Ensemble egykori alapítója állítja, hogy a Halo Wars sosem tetszett a Bungie-nak, sőt, a projekt eleinte nem is Halónak készült, csak a Microsoft ráerőszakolta a játékra a népszerű FPS licencét.

Emberi hús utánzatát árulja a Capcom a közelgő Resident Evil 6 ünneplése okán. A zavarbaejtően élethű alkotások sertéshúsból készültek. Ti megkóstolnátok őket?



Kiderült, hogy Inafune Keidzsi kedvenc játéka The Legend of Zelda: A Link to the Past. A tervező ezt a Tokyo Game Show-n árulta el a Joystiq stábjának.

Az Electronic Arts felvásárolta az ESN-t. Ők készítették el a Battlefieldhez, s majd az új Medal of Honorhoz is használt Battlelog szolgáltatást.

Egy meglepően jó Black Ops paródia videó, melyben okos kutyák mentik meg a katonát.



Íme egy összeállítás arról, hogy az évek során hány különböző formában láthattuk a Rockstar logóját.



Így kellett volna befejeződnie a Mass Effect 3-nak?





A jövő héten az alábbi játékok fognak megjelenni:

  • War of the Roses (október 2.) - PC
  • Resident Evil 6 (október 2.) - Xbox 360, PS3
  • Dragon Ball Z for Kinect (október 5.) - Xbox 360
  • NBA 2K13 (október 5.) - PC, Xbox 360, PS3, Wii, PSP
  • Just Dance 4 (október 5.) - Xbox 360, PS3, Wii
  • Angry Birds Trilogy (október 5.) - 3DS
  • Anno 2070: Deep Ocean (október 5.) - PC
  • Command & Conquer: The Ultimate Collection (október 5.) - PC



A hét kérdése: melyik a kedvenc fegyvered?