PC

A Paragon Studios szeptember 26-án kezdi meg a City of Heroes játékosainak kártérítését. Akik szeptember elseje óta rendezték az előfizetésüket, vagy augusztus 24-e óta vettek Paragon pontokat, azok az általuk használt fizetési módszerrel kapják vissza a pénzüket, míg akik Game Time kártyát vettek, azok az ügyfélszolgálattal rendezhetik az ügyet banki átutalással vagy csekkel. A szerverek novemberi leállítása előtt még lesz egy nagy ünnepség játékon belül, de erről majd később tudunk meg bővebb információkat.

Egy sikeres kickstarteres gyűjtést követően a Chivalry: Medieval Warfare című Half-Life 2 mod saját játékká avanzsált. A középkori környezetben játszódó, realista akciójáték október 16-án jelenik meg, kizárólag PC-re. Alant látható a hivatalos trailer.



A Dishonored fejlesztői szerint a tesztelők sokszor elakadtak a játékban, így itt-ott muszáj volt megkönnyíteni a dolgukat. Reméljük, ez nem jelenti azt, hogy kimarad a programból a kellő szintű kihívás.

A Steam Workshop Left 4 Dead 2-höz készülő változatában egy részletes scriptszerkesztő is helyet kap -- részletek a hivatalos blogon.

Már tölthető a Torchlight II ingyenes demója. Ha érdekel, irány a hivatalos fejlesztői oldal! A Runic egyébként egyelőre nem tervezi azt, hogy konzolokra is elkészítsék a játékot, de ha mégis a port mellett döntenek, ezúttal nem olyan munkát fognak végezni, mint az első rész esetében.

Alapos késéssel, de végre PC-re is megjelent a Tony Hawk’s Pro Skater HD. A játékot a Steam kínálatából tölthetjük le, mégpedig október elsejéig akciósan, 10,8 euróért.

A Superannuation csapata által feltúrt, mostanra már eltüntetett életrajzok szerint a The Workshop egy Borderlands 2 kiegészítőn dolgozik Torgue kódnéven.

Szeptember 20-án megjelent a The Testament of Sherlock Holmes. Íme a játék utolsó videója:



Friss játékképek a Crysis 3-ból.

Crysis 3 JátékképekCrysis 3 JátékképekCrysis 3 Játékképek

Új, kissé spoileres trailert kapott a Resident Evil 6. A videót a TGS japán közönségének szánták, így ne lepődjetek meg a feliratokon. Megjelenés októberben konzolokra, PC-re valamivel később.



Hamarosan véget ér a DICE azon kezdeményezése, hogy megtalálják a Battlefield 3-ban végrehajtott legőrültebb, leglátványosabb mutatványokat. A csapat a beérkezett 1200 pályamunka közül már kiválasztotta a végső tízet, hamarosan pedig azt is megmondják, hogy ki volt a legjobb 2012-ben.

A TGS-en is levetítettek egy látványos trailert a Final Fantasy XIV újra kiadásához. Hogy a játék megéri-e majd a visszatérést, egyelőre kérdéses -- az első kiadás tele volt hibával, van hát mit javítani.



Steamen is megvásárolhatóvá vált az Anna című indie horrorjáték. Ára október 5-ig mindössze 6,29 euró.

A Killing Floor és a Red Orchestra is bekerül a Steam Workshop programba. Előbbi már működik, így kedvünkre csemegézhetünk a hozzá készült modok között, utóbbi később lesz elérhető. Ennek örömére mindkét játék 66%-os kedvezménnyel vásárolható meg ezen a hétvégén.

Killing Floor JátékképekEz történt... (2012. - 38. hét)Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad Játékképek

Konzol

A Nintendo a belső és külső csapatai számára licencelte a Unity grafikusmotort, melyet a Wii U-ra érkező játékokhoz fognak használni. A technológia mögött álló cég vezérigazgatója, David Helgason elmondta: egy hosszú távú, több évre szóló kapcsolatról van szó, mindez pedig a számukra egy nagy esemény.

A Zone of the Enders HD Collection október 30-án fog megjelenni Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra. A lemezen a játék mellett a Metal Gear Rising: Revengeance demóját is megtaláljuk, mely később letölthető formában is elérhető lesz mindkét konzol piacterén.

Íme a Halo 4: Forward into Dawn című élőszereplős sorozatának első része.



Reggie Fils-Aime a Kotakunak árulta el, hogy személy szerint szívesen látná a Wii U Virtual Console kínálatában a GameCube játékait. Mi is Reggie, mi is.És ha már Wii U: a GameStop előrendelői készletét két nap alatt kifosztották.

Gravity Rush folytatás jöhet a fejlesztők szerint -- elkélne, a Vitának nem sok saját franchise-ja van.

Az ünnepi szezonban fog megjelenni a Midway Arcade Origins kollekció, amiben több mint harminc klasszikus játékot találunk. A 30 dolláros csomag Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra érkezik, achievement/trófea támogatással, illetve néhány játék esetében kooperatív móddal és ranglistával.



A Resident Evil 6 Xbox 360-ra két lemezen fog megjelenni, a második korongon azonban csak lokalizált tartalmak vannak, így hacsak nem szeretnénk angoltól eltérő nyelven élvezni a játékot, ügyet sem kell vetnünk erre.

Európában a Batman: Arkham City „Év játéka” kiadás Xbox 360-on és PlayStation 3-on késik. A kiadó döntése szerint ebben a régióban a legmegfelelőbb premierdátum november 2.

Már ötödik hete késik PlayStation 3-ra a Counter-Strike: Global Offensive. A Sony újfent bocsánatot kért, a késést azonban még nem indokolták, illetve a játék megjelenésének időpontját sem adták meg.

Itt egy friss játékmenet-videó a Forza Horizonból:



Mobil

Íme a Real Racing 3 legújabb fejlesztői videója, melyben a grafikáé a főszerep.



Miután rekordidő alatt két millióan rendelték elő az iPhone 5-öt, az Apple részvényei minden eddigi rekordot megdöntöttek, hiszen darabját 700 dollárért árulták.

Egyéb

Ismeritek a dörgést: újabb hét, újabb állatos GTA IV mod. Ezúttal egy zsiráf mutatkozik be.



A Microsoft meghosszabbította a Killer Instinctre vonatkozó licenceket, ez azonban még nem jelenti azt, hogy úton van a folytatás, a remake vagy reboot.

Érdekes mod van készülőben a Skyrimhez: alkotói kíváncsiak voltak, hogy néznének ki a Morrowind helyszínei az új motor alatt, és az eredmény több mint lenyűgöző. Alant két videó és az első adag kép -- hogy mikor jön a mod, persze rejtély.





GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja



A jövő héten az alábbi játékok fognak megjelenni:

  • World of Warcraft: Mists of Pandaria (szeptember 25.) - PC
  • Of Orcs and Men (szeptember 25.) - PC, Xbox 360, PS3
  • New Little King's Story (szeptember 27.) - Vita
  • Dungeon Lords MMXII (szeptember 28.) - PC
  • Carrier Command: Gaea Mission (szeptember 28.) - PC, Xbox 360
  • Rocksmith (szeptember 28.) - PC, Xbox 360, PS3
  • LittleBigPlanet (szeptember 28.) - Vita
  • Dead or Alive 5 (szeptember 28.) - Xbox 360, PS3
  • Shifting World (szeptember 28.) - 3DS
  • FIFA 13 (szeptember 28.) - PC, Xbox 360, PS3, Wii, DS, 3DS, PSP, Vita
  • Thundercats (szeptember 28.) - DS
  • Camping Manager 2012 (szeptember 28.) - PC
  • Inazuma Eleven Strikers (szeptember 28.) - Wii
  • Mugen Souls (szeptember 28.) - PS3



A hét kérdése: mit szeretnél szívesen látni a Dragon Age-sorozat folytatásában?