PC

A produktivitást legjobban veszélyeztető játék, a FarmVille visszatért: a FarmVille 2 már játszható Facebookon vagy a játék hivatalos oldalán. A játékmenet terén -- néhány hasznos újítás mellett -- nagyjából ugyanazt kapjuk, mint eddig, azzal a nagy különbséggel, hogy ez az első Zynga-játék, ami 3D-ben épült meg, ez használja először az Adobe Flash Player 11-et, s most már a jobb gombot is használhatjuk az egerünkön.

Egy új Epic Mickey 2: The Power of Two fejlesztői videó érkezett, melyben a vezető tervező, Warren Spector és a csapatának néhány tagja a játék zenei elemeiről beszél.



Ilyen gép kell az októberben megjelenő XCOM: Enemy Unknown-nak:

Minimum követelmények
  • Operációs rendszer: Windows Vista
  • Kiegészítő szoftver: Steam kliens
  • Processzor: 2 GHz-es, kétmagos CPU
  • Memória: 2 GB RAM
  • Merevlemez kapacitás: 20 GB
  • Videomemória: 256 MB
  • Videokártya: NVIDIA GeForce 8600 GT/ATI Radeon HD 2600 XT, vagy ezeknél jobb

Ajánlott követelmények

  • Operációs rendszer: Windows 7
  • Processzor: 2 GHz-es, kétmagos CPU (Intel Core 2 Duo 2.4 GHz, vagy Athlon X2 2.7 GHz)
  • Memória: 4 GB RAM
  • Merevlemez kapacitás: 20 GB
  • Videomemória: 512+ MB
  • Videokártya: NVIDIA GeForce 9000-es széria/ATI Radeon HD 3000-es széria, vagy jobb

Továbbá itt egy PAX-ról származó, zárt ajtók mögötti bemutató a játékról.



Az En Masse Entertainment összevonja a Tera 11 észak-amerikai szerverét.
A folyamat szeptember 18-án fog lezárulni, s összesen három gép marad majd talpon, egy a PvP-nek, egy a PvE-nek, egy pedig a szerepjátéknak. Részletek a hivatalos oldalon.

Várjátok a Borderlands 2-t? Ha igen, minden bizonnyal örülni fogtok, mert a Gearbox elérhetővé tette a flash alapú, online karaktergenerátort. A később még bővülő program a hivatalos fórumon érhető el.

A Kotaku mutatta be az alábbi videót, melyen a StarCraft II: Heart of the Swarm új egységei mutatkoznak be. Rajongóknak kötelező anyag.



Szeptember 11-én jelenik meg Steamen a Critter Crunch, jelentette be a Capybara Games. A PS3-ra már kapható program 6,99 dollárt / eurót kóstál majd.

A VG24/7 értesülései szerint a Tony Hawk's Pro Skater HD még ebben a hónapban PC-re is meg fog jelenni. A játék Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra már letölthető.

Közel négyezer aláírás összegyűjtése után a Gearbox beadta a derekát, és női karakterek is lesznek az Aliens: Colonial Marinesben. Az ellenkező nemmel a kompetitív és a kooperatív játékmódban is találkozhatunk majd.

A Hawken a megjelenésekor még nem fogja támogatni az Oculus Riftet, csak később, egy patch formájában fog megérkezni a periféria támogatása.

A Square Enix fejlesztői több mint egy teljes órán át ismertetik a Final Fantasy XIV újrakiadásának sosem látott újdonságait. A videó japán, de angol feliratot kapott.



Tíz új pályával gazdagodott a Mount and Blade: Warband többjátékos módja, hála a Napoleonic Wars DLC-nek. Továbbá a forráskód is frissült, hogy a moddereknek könnyebb dolga legyen a jövőben. Köszönjük!

Iain Smith, a GRID 2 producere az OPM-nek beszélt csapata ama célkitűzéséről, hogy az autóverseny-sorozat második részét a játékvilág egyik "szentesített pillanatává" emeljék. Iain szerint erre minden esélyük megvan, mert a Codemasters semmin sem spórol -- ez lesz az az autós játék, amit a haldokló műfaj rajongói igazán akarnak.

Szeptember 12-én kiegészül a Ghost Recon Online. Az Arctic pakk 300 hibát javít ki a még mindig bétaállapotban leledző shooterben, egy új, Tomsk-9 nevű Conquest-pályát tartalmaz, és hat, a havas, orosz terephez tervezett fegyvervariánst is hoz magával.

Ghost Recon: Online JátékképekGhost Recon: Online JátékképekGhost Recon: Online Játékképek


Konzol

Míg PC-re csak nemsokára jelenik meg a Trials Evolution, addig Xbox 360-on jön egy nagyobb DLC is a játékhoz. Az Origin of Pain ősztől lesz kapható 400 pontért.

A Halo 4-ről egy hosszú, részletes ismertető lesz olvasható a következő Game Informerben, legalábbis ezt állítja egy GAF-fórumozó. A cikk legérdekesebb része, hogy kitér majd a sztorira és az új ellenfelekre is.

Vadonatúj Halo 4 fejlesztői videó érkezett, melyben nem csak a kulisszák mögé nyerünk újabb betekintést, hanem láthatjuk az egyik új multiplayer pályát is.



Lassan már nevetségessé válik a Skyrim Dawnguard DLC-jének PS3-as portolása körül keveredett kálvária. Most már a fél Sony együtt dolgozik a Bethesdával, hogy kiadásra kerüljön a vámpíros pakk.

Szeptember 11-én az alábbi PlayStation 3-csomag fog megjelenni Kanadában, melyben a 300 dollárunkért egy 320 GB-os PS3 Slimet, egy hónapnyi PSN Gold előfizetést, és az NHL 13 egy kópiáját találjuk.

Ez történt... (2012. - 36. hét)

A Joe Danger 2: The Movie, a sorozat utolsó része szeptember 14-én fog megjelenni Xbox 360-ra 15 dolláros áron.



Két és fél percnyi játékmenet-videó érkezett a 3DS-re írt Paper Mario: Sticker Starból.



A Double Fine berkeiben készülő új Ron Gilbert-játék, a The Cave Wii U-ra is meg fog jelenni -- a fejlesztő ezt a PAX Prime-on jelentette be.

A Counter-Strike: Global Offensive-ot az európai PlayStation 3 tulajok már harmadik hete nem tudják letölteni, a Sony pedig még nem adott megnyugtató magyarázatot a késésre.

Holnap indul a harmadik Indie Games Uprising, melynek célja, hogy felhívja a játékosok figyelmét az XBLA kínálatában található érdekes, innovatív programokra. A promóció szeptember 20-ig tart, s az elkövetkezendő napokban kilenc játékkal ismerkedhetünk majd meg.



A Mass Effect 3-at Wii U-ra portoló csapat két másik játékon is dolgozik a Nintendo új gépére. Az egyik egy új IP, a másik pedig egy neves sorozat jövőre debütáló része. A csapat szerint nagy címről van szó -- csak nem a Metroid tér vissza?

A Tribute Games fejlesztette Mercenary Kings Ouyára is megjelenik majd.

Így fog kinézni a Zone of the Enders HD Edition:



A Mutant Mudds PC-s extrái (mint a különösen nehéz, új pályák) ingyenesen letölthetők lesznek a 3DS-es eredeti változat tulajdonosai számára.

Jön az Ace Attorney 5! A neves sorozat új része 3DS-exkluzív lesz, és egy évvel az Apollo Justice után veszi fel a fonalat. Eleinte úgy volt, hogy csak Japánban adják ki, de szerencsére mi, európaiak is kapunk belőle, és persze az amerikai játékosoknak sem kell aggódniuk. Dátum sajnos még nincs, ahogy képek sem, de azt már tudjuk, hogy a széria történetében először teljesen 3D-s grafikát kapunk.

A RollerCoaster Tycoon 3D Európában októberben fog megjelenni. Ez lesz az első alkalom, hogy a PC-n népszerű, több mint 11 millió példányban elkelt sorozat beteszi a lábát egy hordozható konzolra.

A Sony rengeteg, 50 játékot fog kivinni a szeptember 20-án startoló Tokyo Game Show-ra. A felhozatalban többek között a Soul Sacrifice, a Lost Planet 3, a Metal Gear Rising Revengeance, az Assassin's Creed III és az Injustice: Gods Among Us szerepel.

Noha a FIFA-sorozat közösségi funkciói működnek a különböző platformok között, arra belátható időn belül sosem lesz lehetőség, hogy egy Xbox 360-on játszó rajongó megmérkőzzön egy PC-s virtuális focistával.

Mobil

A svéd Simogo csapata bejelentette legújabb játékát. Az iOS operációs rendszert futtató eszközökre érkező Year Walk egy belső nézetes horror, mely a 19. századi Svédországban játszódik. A fejlesztők azt ígérik, hogy a kaland során elmosódik majd a két- és három dimenzió, valamint a valóság és a paranormális közötti határ, miközben különböző feladványokat kell megoldanunk a környezetünkkel és a tárgyakkal való interakció útján. A játék valamikor télen fog megjelenni.



Az Apple szeptember 12-én fogja bejelenteni az új iPhone-t.

Egyéb

Az EA Labels elnöke, Frank Gibeau büszkén jelentette be, hogy ő egyetlen játék fejlesztését sem engedélyezi addig, ameddig az nem tartalmaz valamilyen formában multiplayer módot. Számítsunk tehát arra, hogy a jövőben még több olyan játékot fogunk kapni, ami ok nélkül tartalmaz többjátékos szekciót.

Notch reagált a Minecraftet pofátlanul másoló Guncraftre, per helyett viszont elismerésének adott hangot. A svéd játéktervező állítja, hogy kifejezetten szereti a klónokat, mert úgy tartja, hogy a játékok fejlődéséhez elengedhetetlen a másolás, és néha az egészen apró eltérések vezetnek a legnagyobb revelációkhoz.

Október 8-tól a Kinect for Windows többek között végre Magyarországon is elérhető lesz, valamint a Microsoft kibővíti a fejlesztők által elérhető lehetőségeket, mégpedig olyan módon, hogy a periféria kezelje a Windows 8-at, a Microsoft .NET 4.5-öt és a Microsoft Visual Studio 2012-t, valamint megnyitják a kamera eddig elzárt részeit, hogy több adathoz jussunk.

Nem csak pixelhalmazok a Space Invaders ellenfelei.




Emily Matthew, egy statisztikus a Pricecharting blogon tette közzé nem reprezentatív (a mintavételezés viccnek is rossz) kutatásának eredményét, mely szerint a 874 válaszoló női játékos 63%-át érte már valamilyen szexista megjegyzés vagy verbális sértés, miközben online videojátékokkal játszott. Matthew munkája persze nem teljesen releváns, és ezt a kutatónő is tudja, ugyanakkor rámutat, hogy ezek az eredmények így is jelzésértékűek: a játékosok között sok az agresszív, szexista férfi.



A jövő héten az alábbi játékok fognak megjelenni:

  • Secret Files 3 (szeptember 14.) - PC
  • Tekken Tag Tournament 2 (szeptember 14.) - Xbox 360, PS3
  • NHL 13 (szeptember 14.) - Xbox 360, PS3
  • Disney Princess: My Fairytale Adventure (szeptember 14.) - PC, Wii, 3DS
  • Camping Manager 2012 (szeptember 14.) - PC
  • Joe Danger 2: The Movie (szeptember 14.) - Xbox 360



A hét kérdése: melyik a kedvenc játékvilágod?