PC

A War Z bétatesztelésére 24 óra alatt több mint 100 ezer játékos jelentkezett. A hivatalos oldalon, a Pre Order menüpont alatt lehet jelentkezni, nem kell azonban aggódni, fizetés nélkül, minden problémától mentesen jelezhetjük részvételi vágyunkat, csupán az e-mail címünket kell megadni.

Új kiegészítőt kap az Anno 2070. A Deep Ocean az óceán mélyére kalauzol el bennünket, 150 új küldetéssel és új kooperatív lehetőségekkel. A csomag ára 29,99 euró, megjelenésére október 4-én lehet számítani.



Viktor Antonov azért hagyta ott a Valve-ot, mivel a csapat túl nagy lett. A tervező sokkal jobban szereti a kicsi, családias környezetet és az olyan stúdiókat, akik mernek kockázatokat vállalni, így esett a választása az Arkane-re.  Antonov akkor hagyta ott a korábbi munkahelyét, mikor „abbahagyták az epikus játékok készítését”, hozzátette azonban, hogy a Valve egy remek hely, csak a fejlesztési módszereik nem tetszenek neki.

A Sleeping Dogsszal már sokat foglalkoztunk a PGO-n, és nem titok, hogy a PC Guru szerkesztősége a Darksiders II mellett ezt a játékot várja legjobban az augusztusi felhozatalból. Most új videót kaptunk róla, melyben nem az akcióé, hanem a nyomozásé a főszerep, álruhákkal, beszélgetésekkel, tartalmas átvezető videókkal.



A világ minden táján vágatlanul fog megjelenni a Borderlands 2, ám akit zavar a játékban megjelenő vér, annak ott a Gore Toggle opció.

Bár a Skyrim első DLC-je, a Dawnguard már megjelent Steamen is, fontos kiemelni, hogy a Valve online áruházának új felhasználói szerződése szerint a hamis IP-címről való bejelentkezés kitiltást vonhat maga után -- erre az eredeti hírben nem hívtuk fel a figyelmet, mondván, hogy az új feltételeket mindenki elfogadta, és hát előtte azért el szokás olvasni őket (azok, akik nem olvassák el a feltételeket, nézzék meg a South Park HumancentiPad című részét). Mindenesetre a Dawnguard megvásárlását ajánlott egy külföldi baráton keresztül intézni.

Az alábbi videóban a War of the Roses távolsági harcra berendezkedett kasztja mutatkozik be, illetve a Twitch.TV oldalára látogatva egy több mint 4 órás bajnokság is megtekinthető.



9,1 millió World of Warcraft előfizető van -- a játékosok száma egymillióval csökkent május óta a Blizzard hivatalos jelentése szerint.

Íme a Darksiders II hivatalos tévéreklámja. Akarjuk!



Várható volt, de azért nem árt tisztázni: a WWE 13 sem PC-re, sem Wii U-ra, sem pedig hordozható konzolokra nem fog megjelenni. A THQ csak a PlayStation 3-at, a Wii-t és az Xbox 360-at célozza.

Megjelent Steamen a GoldenEye: Source 4.2-es változata, melyben végre már botok ellen is játszhatunk. Aki esetleg nem tudná, miről van szó: a GoldenEye: Source a híres Nintendo 64-es FPS többjátékos módjának felújított verziója. A 4.2-es verzió trailere alant tekinthető meg.



A Lord of the Rings Online: Riders of Rohan kiegészítőjének zenei aláfestése az alapjátékhoz mérten remek lesz. Akik szeretik a komolyzenét, az alant látható "így készült" videóban bepillantást nyerhetnek a játék zenei munkálataiba.



A WRC 3 fejlesztői videója szerint "a minden idők legjobb ralijátéka" lesz az új rész. Hát izé.



Augusztus 14-től ingyenes lesz a The Vanguard Saga of Heroes, jelentette be a Sony. Az F2P-re váltás márciusban volt esedékes, eddig csúszott.

Marcus "Notch" Persson nem számít arra, hogy minden egyes játékuk akkora siker lesz, mint a Minecraft. Szerinte ez egy fellángolás volt, a következő programjuk pedig nem fogja megismételni ezt a teljesítményt.

Konzol

A FIFA 13 Wii U-ra is meg fog jelenni, s természetesen nagymértékben használni fogja a konzol egyedi perifériáját. Az átiratban az érintőképernyőn hozhatunk taktikai döntéseket a felállással, a formációval és a cserékkel kapcsolatban, de itt cselezhetünk, passzolhatunk és lőhetünk is, utóbbiba beleértve a szabadrúgásokat és a tizenegyeseket is.

A fejlesztést vezető Matt Priortól megtudtuk azt is, hogy a játék a grafika terén nagyjából egy szinten van az Xbox 360-as és a PlayStation 3-as testvérével, ám bizonyos területeken sikerült felülmúlni a jelenlegi konzolokat, bár azt már nem tudtuk meg, hogy milyen téren szépült meg a játék.

A FIFA 13 Wii U-ra a konzol megjelenésekor már kapható lesz, csak azt még nem tudni, hogy ez a premier mikor lesz.

 GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

Nem volt nagy siker a SoulCalibur V. A neves verekedős széria legújabb felvonása 1,38 millió példányban talált gazdára június 30-ig bezárólag, míg a negyedik részből ugyanennyi idő alatt 2,3 millió fogyott. Kérdéses, hogy így megéri-e folytatásban gondolkodni.

Az Amazon hivatalos vásárlói tájékoztatója szerint az NBA 2K13 Xbox 360-as verziója Kinect-támogatást kap. Ugrálunk majd a tévé előtt, vagy mi?

A Sony hamarosan új DualShock 3 gamepadokat fog a piacra dobni -- na nem a funkciók vagy a formaterv terén lesz változás, hanem a színskálában. A cég már eddig is több változatban jelentette meg a perifériát, most azonban mi is beleszólhatunk a dologba. Augusztus 15-ig ezen az oldalon elküldhetjük az ötletünket, illetve itt szavazhatunk az eddig beérkezett javaslatokra.

A Grand Theft Auto III-nak már meg kellett volna jelennie a PlayStation 3 digitális kínálatában, ám az utolsó pillanatban egy nem várt dolog miatt el kellett halasztani a megjelenést. A probléma a játékban használt zenék jogaival kapcsolatos, ugyanis nem kaptak meg minden engedélyt. A Rockstar már dolgozik az ügyön.

Deadlight launch trailer:



David Jaffe bemutatta a Twisted Metal két kivágott befejezését. A felvételek meglehetősen kezdetlegesek, de akik kíváncsiak, mi lett Sweet Tooth-szal, nézzék meg mindenképpen.





Noha bezárt a Zipper Interactive, az általuk fejlesztett SOCOM-szériának nem fellegzett be, egyszerűen csak pihenőre vonult -- ezt a SCE Worldwide Studios elnöke közölte.

Az Egyesült Királyságban jól kezdett a Nintendo 3DS XL, hiszen egy nap alatt 10 ezer konzol talált gazdára, ez azonban eltörpül a Japánban feljegyzett teljesítményhez képest: a szigetországban, szintén 24 óra alatt 193 ezer példány fogyott.

Mobil

iOS-re is megjelent a Team17 klasszikus Alien Breedje. A játék 22 pályát számlál, ezekből négy új. 5 dollárba kerül.

ICS update-et kap az ARM PC Raspberry Pi. A miniszámítógép elboldogul a 4.0-s Androiddal is, alant egy videót láthattok az operációs rendszer teljesítményéről.



Egyéb

Az ESA felmérése szerint a játékosok átlag életkora 30. A kutatás során kiderült, hogy a vizsgált csoport 32 százaléka 18 év alatti, 31 százaléka 18 és 35 év közötti, 37 százaléka pedig 36 évnél idősebb. A játékosok 47 százaléka nő, míg 53 százaléka férfi.

A számok továbbá megdöntik azt a sztereotípiát is miszerint játszani inkább csak tinédzserek szoktak, hiszen a vásárlók 30 százaléka 18 vagy annál idősebb nő, míg a 18 év alatti férfiak csak 18 százalékot képviselnek.

Egyre népszerűbb a DayZ, hiszen az előző hónapban még 500 ezer aktív felhasználója volt, mostanra pedig már majdnem egymillió.

Az titok marad, hogy pontosan milyen megállapodás született az Activision és az Infinity Ward két egykori vezetője között, a Cowen & Company elemzője szerint azonban több tízmillió dolláros összegről lehet szó.

Az Egyesült Királyságban a korhatár besorolásokat ezentúl nem a British Board of Film Classification (BBFC) végzi, hanem a PEGI. Ez egyrészt egységesített jelzésrendszert hoz, illetve szigorítást, konkrétan börtönbe is kerülhetnek (maximum hat év) azok az eladók, akik fiataloknak adnak el olyan játékot, amit a besorolás szerint nem vehetnének meg.

A Tyrannicon álnevet használó játékos a Creation Kit segítségével a Skyrimben megalkotta a 300 című film végső csatajelenetét.



Ha van elfekvőben 1,3 millió dollárod, máris leadhatod a rendelésed egy valódi, működő lépegetőre. A japán Suidobashi műhelyében készülő Kuratas nevű, valóban figyelemre méltó szerkezet különböző kiegészítőkkel és színvariációkban kapható a cég hivatalos oldalán, azt azonban senki se várja, hogy ezzel ugorhat le a közértbe.







A jövő héten az alábbi játékok fognak megjelenni:

  • Euro Truck Simulator 2 (augusztus 10.) - PC
  • The Amazing Spider-Man (augusztus 10.) - PC



A hét kérdése: te hány éves korodtól játszol aktívan?