PC

A Blizzard a közeljövőben visszahozza a játékok indításának limitálását a Diablo III-ban. A cég sokat kísérletezett a korábban visszavont módszerrel, s most már magabiztosak abban, hogy a korlátozás csak a felhasználói szabályokat megsértő játékosokat érinti majd. A rendszer azok miatt kell, akik botokat használnak, hogy egymás után több játékot indítsanak, ez ugyanis nem csak a szerverek stabilitását veszélyezteti, de a játékosok által hajtott gazdaságot is megbolygatja. A Blizzard azon lesz, hogy a korlátozás bevezetése után finomhangolják a rendszert, így várják a játékosok visszajelzéseit, hogy hibaüzenetet ne kapjon olyan játékos, aki nem érdemli meg.

Augusztus 2-án a Hero Academy játékosai megkapják a Team Fortress 2 csomagot, melyben az FPS kasztjai mellett egy új pályát és egy avatar csomagot is találni.

  • Spy: Álcázott egység, amit messziről nem lehet kilőni. Ha hátulról támad, óriásit sebez.
  • Scout: Gyorsan mozgó egység, melynek megölése után AP-pontot kap a másik csapat. Ha megtámadják, automatikusan hátraugrik.
  • Sniper: Távolról, sorban tudja becélozni az áldozatokat, a kör végén pedig elbújik.
  • Medic: Gyógyítja és feltámasztja a társait, egy másik egységhez csatlakozva növeli annak erejét.
  • Engineer: Védekező egység, távolsági támadással. Képes felturbózni társai fegyvereit.
  • Heavy: Távolról egy egész területet érintő támadást képes bevinni. Minden sikeres támadás nagyobbat sebez, miközben a fegyvere felpörög.
  • Pyro: Ha zsinórban két célpontot támad, teljes sebzést visz be. Képes az álcázott kémeket is megsebezni.
  • Demoman: Távolról, gránátokkal támad. Extra sebzést visz be, ha kristályokat céloz.
  • Soldier: Rakétáival távolról támad, s visszaveri a másik csapat tagjait.

Aki ezt a csapatot használja, az a Relentless Action bónuszban részesül, ami azt jelenti, hogy az ellenfelek eltaposása után extra akciópontok járnak.

A közelgő Guild Wars II fajonként más és más intrót kap, melyek közül hármat már most előre megcsodálhatunk. Remek videók, kedvcsinálónak mindegyik tökéletes.

Ember:


Nord:


Charr:


John Riccitiello szerint a PC-s ipar növekszik a leggyorsabban, így most érdemes csak igazán befektetni rá. Az EA elnöke igen aktívan nyilatkozgatott az utóbbi időben, holott épp ellenkezőjéről híres -- eddig amikor mondott is valamit, azt is csak sűrű anyázás követte. Csak nem igazak a leváltását előrejelző pletykák?

Bemutatkozik a remeknek tűnő Mechwarrior Online Centurion egysége. Az új trailer valódi hangulatbomba, és mivel a konzolos Steel Battallion: Heavy Armor szó szerint játszhatatlan lett, nagyon ki vagyunk éhezve egy igényes mechaszimulátorra. A másfél perces jóság alant tekinthető meg.



Új videókon mutatkozik be a Firefall engineer és biotech karakterosztálya. Az F2P online shooter bétájára itt lehet jelentkezni.

Engineer:


Biotech:


Október 12-én fog megjelenni a WRC 3 PC-re, Xbox 360-ra, PS3-ra és PS Vitára. A hivatalos raliszimulátor 50 hivatalos autót tartalmaz a 2012-es év minden licencével egyetemben. Alant a hivatalos trailer.



A Star Trek Online új hajviseletekkel ünnepli a Star Trek: The Next Generation 25. évfordulóját. Július 24-én kapunk majd egy üzenetet, hogy beszéljünk Worffal a holodecken. A jutalmunk egyedi frizura, első évados TNG egyenruha és Worf első évados szíja lesz. Kissé szexista, hogy a női karakterek nem kapnak hajat, de ez van...

Új képeket kaptunk a The Sims 3 Supernatural című kiegészítőből, melyben a természetfeletti segítségével tehetjük rémesebbé a derék simek életét.

Ez történt... (2012. - 29. hét)Ez történt... (2012. - 29. hét)Ez történt... (2012. - 29. hét)

És ha már képek, itt van négy új felvétel a South Park: The Stick of Truthból is!

South Park: The Stick of Truth JátékképekSouth Park: The Stick of Truth JátékképekSouth Park: The Stick of Truth Játékképek

Igen hosszú várakozás után végre PC-re is megérkeztek a vitás Street Fighter X Tekken karakterek. Micsoda? Hogy nem látod őket a steames változatban? Nos, ennek oka minden bizonnyal ama szomorú helyzet, hogy a DLC egyelőre csak a dobozos Games for Windows Live verzióval kompatibilis, a steamesre még várni kell. Állítólag a "jövő hét elején" mindenki megkapja a pakkot.

A Panzer Generalra hajazó Panzer Corps című, PC-exkluzív körökre osztott stratégiai játék új, Afrika Korps című kiegészítője egy trailerben csillogtatja meg az új egységeket. Harcra fel!



Kérdésed van a Splinter Cell: Blacklisttel kapcsolatban? Jó, mert nem vagy egyedül, és a Ubisoft szeretne minél több játékost boldoggá tenni. Nem, ezúttal nem Jade Raymond közreműködésével (gonoszkodó mód /OFF), hanem egy kérdezz-felelek videósorozattal, melynek első részét nemrég tették elérhetővé a francia kiadó munkatársai. Az angol nyelvű videót ezúttal nem feliratoztuk, de dióhéjban ennyi hangzik el: lesz nem halálos kimenetelű küzdelem (leütés, fojtás); a játék jutalmazza majd az észrevétlen viselkedést, ami nagyon fontos a csapat szerint; a sötétség visszakapja a szerepét, lesznek éjszakai pályák is; a csapat figyeli a rajongói reakciókat, lehet őket bombázni minden létező fórumon.



Konzol

A Gearbox nem csak a PlayStation Vitára, hanem a Wii U-ra is szeretné elhozni a Borderlands 2-t. Tervek egyelőre még nincsenek, de csapat nagyon izgatott a lehetőség miatt, különösen a kezelőfelülettel kapcsolatban, ami nagyon érdekes lenne a felszerelés menedzselése szempontjából. A cég társalapítója, Brian Martel azonban hozzátette: eddig csak a Nintendo tudott pénzt keresni a konzolján, így ez mindenképpen hátráltatja a port terveit.

A Wii U-ra megjelenő Mass Effect 3 már alapból tartalmazni fogja a többi platformra csak később megjelent Extended Cut DLC-t, az eredeti befejezés tehát itt nem lesz jelen.

A 343 Industries olyan szakembereket keres, akik képesek megteremteni a Halo következő generációs látványvilágát.

Japán videókat és képeket kaptunk a Capcom Lost Planet mellékágából, az EX Troopersből. Megjelenés PS3-on és 3DS-en várható.

Ez történt... (2012. - 29. hét)Ez történt... (2012. - 29. hét)Ez történt... (2012. - 29. hét)

Baba Hideo producer szerint nem lesznek nagy eltérések a japán és a nyugati Tales of Xillia verziók között. A 2013-ban megjelenő szerepjátékkal "területtől függetlenül akarnak ugyanolyan élményt nyújtani", nyilatkozta Baba a PS Blognak. Reméljük is, hogy igaza van, ennyi idő után igényes konverziót várunk.

David Perry biztos abban, hogy egyszer el fog készülni egy új Earthworm Jim, csak éppen azt nem tudja, hogy mikor. A csapatának tagjai mind nagyon szeretnék elkészíteni a folytatást, de mindenki valami más dologgal van elfoglalva.

Új trailerrel jelentkezett a Persona 4 Arena:



Irigyelhetjük a japán játékosokat: akik megveszik 3DS-re a digitálisan terjesztett New Super Mario Bros. 2-t vagy a Demon Traininget, ingyen másolatot tölthetnek le a klasszikus Donkey Kongból.

A szép és tehetséges színésznő, Ellen Page David Cage társaságában beszéli ki a PS3-exkluzív Beyond: Two Soulst.



Iavata Szatoru Nintendo elnök szerint "semmit sem jelent", hogy cége elsőként lép be a nextgen képek korába a Wii U-val. Állítása szerint nem a konkurenciával vívott harc számít, hanem a világnak adott ajándék -- hát nem édes? Meglátjuk, hogy a PS4 és az új Xbox bejelentése után a világ mennyire értékeli majd a még mindig kissé homályos specifikációkkal szerelt új N gépet.

A klasszikus Double Dragon felújított változata, a Double Dragon Neon PlayStation 3-ra szeptember 11-én, Xbox 360-ra pedig szeptember 12-én fog megjelenni 10 dolláros áron.



Nem kevesebb, mint 50 új trófeát kap az Uncharted 3 augusztus 14-én. Pontos infókért irány a hivatalos oldal.

Egyéb

Láttátok már azt a fotót, ami Gabe Newellről készült még a középiskolában? Nem? Akkor tessék:

Ez történt... (2012. - 29. hét)

A Peter Molyneux-t parodizáló Peter Molydeux ismét lecsapott, mégpedig a fejlesztő legújabb játékának hamis trailerével. Az egész nagyon profi munka, remekül figurázva ki Molyneux igazából sosem betartott nagyszerű ígéreteit.



Íme a PC-s játékok evolúciója két és fél percben:



A GTA IV- és Skyrim modder, Hayssam Keilany egy DirectX 11-es Raytracing techdemót mutatott be. Az alábbi videó egy i7-es Intel processzor és egy Radeon 5870 segítségével készült.





A jövő héten az alábbi játékok fognak megjelenni:

  • Prototype 2 (július 27.) - PC
  • Inversion (július 27.) - PC
  • Pokemon Conquest (július 27.) - DS
  • Boulder Dash XL 3D (július 27.) - 3DS
  • One Piece: Unlimited Cruise SP 2 (július 27.) - 3DS
  • Mensa Academy (július 27.) - PC, Wii, 3DS
  • New Art Academy (július 27.) - 3DS
  • Freakyforms Deluxe: Your Creations, Alive! (július 27.) - 3DS
  • 1953: KGB Unleashed (július 27.) - PC



A hét kérdése: melyik játékuniverzumra alapozva látnál szívesen egy MMOG-t?