PC

Jason Holtman, a Valve üzleti ügyekért felelős igazgatója úgy látja, hogy a vásárlók sokkal okosabbak annál, mint a legtöbb fejlesztő és kiadó gondolja. Állítja, hogy bár könnyű abba a hitbe ringatni magunkat, hogy mindig a legmenőbb dolgok iránt köteleződnek el a játékosok, holott valójában igenis keresik az eredetiséget, mi több, jutalmazzák azt -- erre bizonyíték az indie-szféra hirtelen sikere.

A Visceraltól Steve Papoutsis kísér végig miket a Dead Space 3 20 perces játékmenet-videóján.



A Valve érdekesnek találja a felhőrendszert és sok lehetőséget látnak ebben, a cégnek azonban nincs olyan terve rövid távon, melynek keretében egy hasonló, streamelő szolgáltatást indítanánk. A Team Fortress 2 tervezője ehhez hozzátette, hogy a Valve számára jelenleg nem prioritás új módot találni arra, hogy eljutasák a tartalmat az emberekhez.

A Resident Evil 6-ban négyszer annyi átvezető videót találunk majd, mint a Resident Evil 5-ben. Összesen négy óra és 15 perc lesz ezek hossza.

A brightoni Develop konferencián a Crytek bemutatta a Cryengine SDK egyik új funkcióját, melynek neve LODBaker. Az apró plugin gyakorlatilag ellehetetleníti a jelengenerációs játékok egyik nagy problémáját, az alacsony felbontású textúrák közeli felbukkanását. A Crysis első két részében gyakran előfordul, hogy a szemünk láttára válik részletgazdaggá egy szikla vagy fatörzs. A Crysis 3-ban ilyen már nem lesz.

A LEGO Batman 2: DC Super Heroes volt az első olyan LEGO-játék a Traveller's Tales gárdájától, amiben szinkronhangokat és egy nagy, nyitott világot találtunk. A játék mind kritikailag, mind pedig anyagilag sikeresnek tekinthető, így a TT a továbbiakban beszélő karakterekkel fog dolgozni, s a nyitott terepeket is szeretnék visszahozni. A következő játékok a Gyűrűk Ura-sorozatot fogja feldolgozni, s szinkron már biztosan lesz. Vajon szabadon bejárható terepet is kapunk?

Az EA és a BioWare bejelentette, hogy a Star Wars: The Old Republic a 15. szintig ingyenesen játszható időkorlát nélkül.

A Pro Evolution Soccer 2013 videójában az új játékmódokkal ismerkedhetünk meg.



Új képeket kaptunk a közelgő ArmA III-ból. A játék nagyszerűen fest, reméljük, a programhibák száma sem lesz túl magas.

Ez történt... (2012. - 28. hét)Ez történt... (2012. - 28. hét)Ez történt... (2012. - 28. hét)

Dean Hall, a DayZ ArmA II blog fejlesztője szerint hatalmas a nyomás a csapatán, mert minden egyes fejlesztés, amit eszközölnek, játékosok ezreit dühíti fel a szervereken. A szakmában csak Rocketnek becézett programozó úgy véli, hogy minden egyes patchnél fennáll az esélye, hogy a játék két-három órán belül összeomlik. Ugyanakkor ez nem olyan nagy baj, sőt, Dean ezt a feszültséget jelölte meg ihlete legfőbb forrásául.

Új trailert kapott a Firefall című MMO-hibrid. Az online szerepjátékok és shooterek legjobb elemeit ötvöző játék most épp a zárt bétatesztnél tart, a csapat tagjai pedig úgy látták, hogy jobb lenne pár dolgot megváltoztatni a premierre, így kiadtak egy videót a béta tapasztalatai alapján eszközölt fejlesztésekről.



Jön a Deadpool: The Game! A Marvel híres, humorban gazdag szuperhőse saját játékot kap 2013-ban, igaz, ennél többet még nem tudunk, így a pontos platformok listája sem ismert. Trailert viszont kaptunk, mely alapján a grafika kifejezetten szép, és vér is lesz, jó sok. A programon a High Moon Studios dolgozik, akiktől nagy meglepetést (Bourne) és leszereplést (Transofrmers: Dark of the Moon) egyaránt láttunk már.



PC-re is meg fog jelenni a 3DS-en már remekelt Renegade Kid's Mutant Mudds című 2D-s platformer. Sajnos dátumunk még nincs. Alant egy DS-es bemutatót láthattok.



Holnap kezdődik a Mass Effec 3 legújabb online eventje, az Operation Broadside.

Július 31-én érkezik az első nagyobb The Secret World javítócsomag.
Az Unleashed #1 pakkban új küldetéseket kapunk, az Ankh és a Hell Fallen dungeonök egy ultranehéz móddal gazdagodnak, és megjelenik a dimenziók közötti kereskedelem lehetősége is. Augusztusban is lesz ingyenes fejlesztés, Unleashed #2 címen.

Új multiplayer módokat lepleztek le az Assassin's Creed III-hoz. A Dominationben négyfős csapatok harcolnak a pálya három kitüntetett pontjáért, a Wolfpackben pedig időre menő gyilkosságokat kell minél látványosabban kiviteleznünk a barátaink közreműködésével.

Terry Pratchett lánya, Rhianna Pratchett írja a Tomb Raider reboot történetét. A hölgytől nem idegen a játékvilág, hisz a Prince of Persia sorozat, az Overlord játékok, és a Mirror's Edge története is az ő nevéhez fűződik.

Ez történt... (2012. - 28. hét)

Konzol

Az Xbox360Achievements oldalán megjelentek szerint a CyberConnect2 nem csak a Jojo's Bizarre Adventure: All Star Battle-ön dolgozik, hanem ez eredeti Jojo's Bizarre Adventure játékon is, ami HD kiadásban újra meg fog jelenni.

Új videót kapott a Zombie U. Elég rémisztő és gusztustalan, reméljük, hogy igazak a pletykák, és nem csak a Wii U tulajdonosok kapnak az élőhalottakból.



Július 18-tól ingyenes extrákat kapnak az Xbox 360-as Minecraft és a Trials Evolution játékosai -- a Microsoft így ünnepli az ötödik Summer of Arcade-et.

Az Assassin's Creed 3 Liberation új videójában az új karakterrel, Aveline-nel ismerkedhetünk meg.



Nem kevesebb mint 160 színész dolgozik a PS3 exkluzív Beyond: Two Soulson. A forgatókönyvet egy teljes évig írta David Cage, máskor egész hollywoodi szuperprodukciók scriptje elkészül három hónap alatt. Ez ám a nem mindennapi vállalkozás, alig várjuk, hogy magunk is kipróbálhassuk a PS3 legszebbnek ígérkező játékát.

Gyönyörű Okami HD képek érkeztek:

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

A Comic-Conon a Sega bejelentette, hogy idén ősszel újra kiadja a Sonic Adventure 2-t PSN-en és XBLA-n. Alant egy videót is megtekinthettek a leleplezésről, persze szörnyű, telefonkamerás minőségben.



Gyűjtői kiadást kap a népszerű rajzfilmsorozat alapján készülő Adventure Time: Hey Ice King! Why'd you steal our garbage?, legalábbis a GameStop listája szerint. A DS-re érkező program különleges kiadása mindössze 40 dollárt kóstál majd. Képünk sajnos nincs.

Úgy látszik, az Activision Leeds mégsem fog mobil Call of Duty játékokat készíteni. Kiderült, hogy a stúdió első projektje az 1982-ben megjelent Pitfall felújítása hordozható készülékekre.

A Tiny Wings 2 valójában nem is egy folytatás, hanem egy ingyenes frissítés az eredetihez. A Tiny Wings 2.0 nagy újdonsága a 15 kézzel készült pályából álló Flight School, amiben három másik madárral versenyezhetünk a legjobb idő megszerzése érdekében.



Új, látványos mozdulatsorok tekinthetők meg a Tekken Tag Tournament 2 legfrissebb videóiban.





Egyéb

A Los Angeles Times megtudta, hogy a Microsoft nagyjából 5-10 millió dollárt költött a Halo 4 reklámozását segítő, október 5-én startoló élőszereplős kisfilm elkészítésére. A Forward Unto Dawn öt, 15 perces epizódokra lesz lebontva, később viszont egyben, extra jelenetekkel egy 90 perces verzió is letölthető lesz.

A Kickstarter eddig az Észak-Amerikában dolgozó fejlesztőnek kedvezett, hiszen az öreg kontinensről csak nagyon körülményesen lehetett egy projektet elindítani, s ugyanígy nehéz támogatni is azt. Mindez azonban idén ősszel megváltozik, hiszen Európába is eljön az egyre inkább népszerű Kickstarter.

Második évadot kap a népszerű Mortal Kombat: Legacy websorozat, még több vérrel és speciális effekttel. Alant a hivatalos bejelentés látható.



Élőszereplős sorozatot kap a Street Fighter széria. A Street Fighter: Assassin's Fist a Capcom és a remek kisfilmmel is jelentkező Assassin's Fist Limited közös produkciója lesz, és bár egyelőre nem hivatalos, minden bizonnyal websorozatról van szó. Az első részt jövő szeptemberre ígérik.

Elkelt a világ talán legnagyobb játékkollekciója. Az 1,32 millió dollár kóstáló szett az összes Sega konzolra megjelent játékot és a Gamecube-bal bezárólag az összes Nintendo konzolra megjelent játékot tartalmazza. Ez több mint 6000 játék, 11 konzolon.

Ilyen lesz a Mass Effect anime:





A jövő héten az alábbi játékok fognak megjelenni:
  • Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance (július 22.) - 3DS
  • Boulder Dash XL 3D (július 22.) - 3DS
  • Tank Simulator (július 22.) - PC



A hét kérdése: melyik pihenőre küldött sorozatnak készítenéd el a folytatását?