PC

A Blizzard szerint a StarCraft II akár működhetne a Wii U-n, de nem valószínű, hogy valaha is elkészül az átirat. Dustin Browder elmondása szerint a probléma abban keresendő, hogy a játékosok nem csak egérrel, hanem az egér és billentyűzet párosával játszanak, a Wii U tablet-perifériája pedig csak egy limitált játékélményt tenne lehetővé. A cég számára nagyon fontos az irányítás precizitása, s ha egy periféria nem képes erre, akkor nem próbálkoznak ezzel -- ugyanakkor egy teljesen új IP az érintőképernyőre optimalizálva nem elképzelhetetlen.

Browder elmesélte azt is, hogy régebben a Sony megmutatta nekik a StarCraft II Move-támogatással ellátott változatát. A modot készítő szakember nagy rajongója a sorozatnak, és sokat is dolgozott a projekten, de a végeredmény katasztrofális volt.

Megtudtuk továbbá azt is, hogy jelenleg senki sem dolgozik a Starcraft: Ghoston. Browder szerint ennek annyi esélye van, mint hogy a cég elkészítse a Lost Vikings 3-at.

A BioWare kiadott pár, eddig nem látott koncepciórajzot a Mass Effect 3-ból.

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

Augusztus 31-től Windows XP SP1-re nem fog több Steam-frissítés megjelenni. A Valve felmérései szerint a felhasználóik kevesebb mint egy százaléka használja az operációs rendszernek ezt a változatát. Akik Windows XP SP2-t, vagy ennél frissebb kiadást futtatnak, továbbra is megkapják a rendszerfrissítéseket.

Laurent Detoc (Ubisoft) elmondta: a cég évente egy vagy két új szellemi tulajdonnal szeretne jelentkezni. Elmondása szerint ez nagyon fontos üzleti szempontból.

Június 27-én délután Guild Wars II stressztesztet indít az ArenaNet. Akik valaha szerepeltek a bétában, most frissíthetik a klienst és tehetnek egy négyórás kört a látványos MMORPG fantasyvilágában. A fejlesztők célja a program szervereinek teljesítménymérése, minél többen csatlakoznak tehát, annál relevánsabb eredményt kap a csapat.

Asztalokat is borogathatunk majd a World of Warcraft: Mists of Pandariában. A meglehetősen mókás új skill magas fokú főzési ismeretek birtokában érhető el a bétában. Alant egy videó, hogy mire is lehet számítani.



Új Diablo III javítás közeleg, mely száműzi a 72 órára korlátozott online vásárlók szintkorlátját. A Blizzard szerint minden más marad a régiben, de a 13-as maximum szint csak egy programhiba, amit ki fognak küszöbölni.

És még egy kicsi Diablo III: Dél-Koreában sokan panaszkodtak a játék szervergondjai miatt, és mivel az ottani törvények lehetővé teszik a nem megfelelően működő szoftverek visszacserélését, a Blizzard is rábólintott a dologra. Igaz, akad egy csavar: csak azok kaphatják vissza a pénzüket, akik elérték a 40-es szintet. A többieknek csak becserélés jár, bár ez is több a semminél egy online regisztrálandó játék esetében.

A Penny Arcade's On the Rain-Slick Precipice 3 tovább késik. A játék eredetileg június 10-én érkezett volna meg, de a fejlesztők a premiert június 25-re tolták, s most megint késéről számoltak be. A játék konzolos kiadásában találtak egy hibát, ami a program teljes összeomlásához vezet, ha mentés közben távolítjuk el a memóriakártyát. Mivel most újabb hét napig nem nyújthatják be ellenőrzésre a terméket, várnunk kell. PC-re maradt a június 25-i dátum.

Új videót kapott a The Amazing Spider-Man, melyben a híres horrorikon, Bruce Campbell népszerűsíti a hálószövő közelgő játékát.



Új játékmenet-videó érkezett a Resident Evil 6-ból, mely az egyetemi élet nem épp pozitív aspektusaira hívja fel a figyelmet. Bizony, a túl sok tanulás könnyedén zombit csinálhat az emberből!





A Valve két fontos újítást fog bemutatni a DotA 2 második nemzetközi bajnokságán, s mindkettő a szervezett bajnokságoknak és profi szintű játékosoknak fog igazán kedvezni. Az egyik hamarosan bemutatkozó lehetőség, hogy egy bizonyos összeg fejében, a játékon belül követhetjük egy nagyobb meccs menetét, akár élőben, akár felvételről. A DotA 2 nézőmódja nagy szabadságot biztosít a használó számára, értve ez alatt a különböző kameranézeteket. A szolgáltatásból befolyt összeg egy része az adott bajnokság szervezőihez fog visszakerülni, de nem az a cél, hogy a hagyományos közvetítéseket kiszorítsák ezzel.

A másik új funkció a szervezett csapatoknak szól, amiről a játék részletes statisztikát fog vezetni, s a keresőben fel is tünteti őket, hogy más csapatok könnyebben találjanak nekik való mérkőzést. A Team System is először tesztelésen megy át, s majd csak később lesz elérhető a publikum számára.

Pénteken a Krater is megkapta a maga hétvégi trailerét. A játék amolyan RTS-RPG keverék PC-re, a hibrid műfajok rajongóinak megéri odafigyelni rá.



Mozgásban a Civilization V: Gods and Kings kiegészítő! Az alant látható játékmenet-videóban a vallási és kémkedési opciók mutatkoznak meg – aki szereti a sorozatot, az minden bizonnyal ezzel a felvonással is meg lesz elégedve.



Konzol

Dél-Koreában új törvények léptek életbe, aminek következtében az országban szüneteltetni kell a PlayStation Store működését. A Game Industry Promotion Act kimondja, hogy a 18 év alatti személyektől a Sony nem kérheti el a valós adataikat (név, kor, stb,). A törvény július elsejétől hatályos, de ez túl rövid idő arra, hogy a Sony végrehajtsa a megfelelő módosításokat, így szüneteltetik a PSN-t.

Az Amazonon feltűnt egy bizonyos Ubisoft Xbox Live Hits Collection. A csomagban a From Dustot, az Outlandet és a Beyond Good & Evil HD-t találjuk, egyetlen lemezen, 18 fontért. A Ubisoft még nem erősítette meg a kollekció érkezését, de az áruház szerint szeptember 22-én válik elérhetővé.

A God of War Ascension 80 dolláros gyűjtői kiadásában a játék zenéjének digitális kiadását, PS3 dinamikus témát és avatar csomagot, dupla XP-t a multiplayer módban, letöltő kódot a jövőben érkező DLC-hez, illetve egy 20 centis Kratos-szobrot találunk, mindezt egy prémium fémdobozban.

A Walmartnak köszönhetően megtudtunk néhány információt a Call of Duty: Black Ops: Declassifiedról. Az E3-on bejelentett játék a hordozható konzolokhoz jobban passzoló, kisebb, Spec Ops küldetéseket fog tartalmazni, de lesz a PS Vitára optimalizált multiplayer mód is. Azt még nem tudni, hogy pontosan miről fog szólni a történet, de az biztos, hogy egy új sztorit kapunk, ami valószínűleg kapcsolódni fog a nagy testvér eseményeihez.

Az a pletyka járja, hogy Willem Dafoe is feltűnik a Quantic Dream legújabb játékában, a Beyond: Two Soulsban. A játék főszereplője egy másik hollywoodi szár, Ellen Page.

A Nintendo 3DS 8-bit Summer akciójában az alant látható trailer klasszikus játékai lesznek kaphatók jó olcsón. A retrósok a mennyben érzik majd magukat – persze jó kérdés, hogy ehhez minek a drága 3DS, mikor elég egy olcsó GameBoy is.


 
A New Super Mario Bros. 2 kap majd egy rakás Coin Rush nevű pályatriót, melyek természetesen fizetős DLC-k lesznek. Hát igen, a jóságos Nintendo is kezdi megérezni az új idők szelét… mármint a 2008-as új időkét.

Megkapta a hőn áhított javítást a FEZ – kár, hogy azóta a játék még bugosabb lett. A fejlesztők türelmet és elnézést kérnek, mert Gomez a játékban sokszor végtelen halálciklusba kerül.

Michael Pachter szerint jövőre még nem, de 2014 elején már meg fog jelenni a következő Xbox. Azt elemző azt mondta: ez volna az ésszerű döntés, hiszen az ünnepi szezonban csak pár millió eladott példányt tudnának pluszba termelni. Pachter továbbá úgy véli, hogy az új konzol még több, nem játékokhoz kapcsolódó szolgáltatással fog megjelenni. Az elképzelése az, hogy a gép set top boxként fog funkcionálni, az internetről streamelve a különböző tévécsatornák adását, s mivel Windows architektúrára épül, a SmartGlass segítségével a tévén és a kiegészítő periférián más és más program mehet.

Az eddig WWE- és UFC Undisputed-játékokat fejlesztő, oszakai székhelyű Yukes megszerezte a Lingerie Football League licenceit. A csapat az ígéri, hogy igyekeznek megfogni a sport intenzivitását, gyorsaságát és szépségét, azt azonban még nem árulták el, hogy mikorra várható az első program. És hogy mi a Lingerie Football League? Nos, amerikai foci, csak férfiak helyet nők játsszák, fehérneműben.



Az Anarchy Reigns Japánban jövő hónapban fog megjelenni, az észak-amerikai és európai játékosoknak azonban 2013-ig kell várniuk a Platinum Games verekedős játékára.

A Nintendo kezébe került a Fatal Frame franchise jogainak fele. Hogy mihez kezd a híresen (vagy inkább hírhedten) családbarát konzolgyártó minden idők egyik legfélelmetesebb játéksorozatával, kérdéses, bár egy Wii U-s Fatal Frame 5-öt, gondolom, sokan megnéznének.

Kissé Nintendo-központú hét volt ez: szeptember 16-án érkezik a Kirby’s Dream Collection, mely az alábbi játékokat tartalmazza Wii-re: Kirby's Dream Land 1-3; Kirby's Adventure; Kirby Super Star; Kirby 64. Persze a dátum amerikai, de valószínűleg nálunk sem kell már sokat várni a csomagra.

Ingyenes DLC-t kap a Forza 4: a 2013-as SRT Viper GTS bárki számára elérhető lesz, pontos dátum viszont még nincs.

A Battlefield 3 egy gyönyörű játék, ám a Frostbite 2 még ennél is lehet szebb, hiszen a fejlesztés a következő konzolgenerációt tartották szem előtt, így a rendszer skálázható. A kiadó így magabiztosan várja a váltás, hiszen már van a tarsolyukban egy olyan motor, ami készen áll az új gépekre.

Mobil

Június 28-án jelennek meg a Cthulhu Saves the World iOS-es és androidos változata. A játék ára minden mobilplatformon 1,99 dollár/euró lesz, azaz kicsit kevesebbe kerül majd a PC-s verziónál.

A Spy vs. Spy is megkapja a saját mobilporját, igaz, egyelőre csak iOS verziót jelentettek be belőle. Az online multival is megáldott kémkedős program valamikor a nyáron érkezik, de pontos dátumot még nem tudunk.

A Gameloft mobilokra is elhozza a My Little Pony őrületet, méghozzá egy játék képében. Sajnos a bejelentésen túl még semmi infónk nincs, bár nem tudjuk eldönteni, hogy ez most jó, vagy rossz.

Érdekes próbálkozás jelent meg a Kickstarteren Rainbow gyűrű néven: a különleges kütyü az ujjunkra szerelve segítene a játékok és egyéb alkalmazások irányításában. A kért összeg 100 ezer dollár, de 45-ért már mi is kaphatunk egyet az egyelőre csak Androidot, de a jövőben iOS-t is támogató eszközből.

Ez történt... (2012. - 25. hét)

Egyéb

A Fortune információi szerint a Gaikai vevőt keres: a cég felbecsültette saját értékét, mely most nagyjából félmilliárd dollár. Kérdés, hogy ki fizetne ennyit a streamelős játékszolgáltatásért.

Nem a Rainbow gyűrű az egyetlen furcsa Kickstarter-projekt a hétről: a Trackball Gamepad egy módosított PS3 kontroller, mely a készítői szerint forradalmasíthatja a konzoljátékokat -- ezt egy videóval igyekeznek alátámasztani, melyen a furcsa eszközzel a Diablo III-at irányítják, gyakorlatilag zökkenőmentesen. A projekt persze most még csak PC-t támogat, révbe éréséhez pedig 125 ezer amerikai zöldhasú kell.



Emlékeztek még Seamanre? Neeem, nem semen, az más… Seaman. Tudjátok, a Dreamcast beszélő halacskája, aki gyakorlatilag mindmáig forradalmi munkának számít. Nos, a méltatlanul elfeledett „játék” alkotója nemrég egy új képet postolt Twitterre, melyen Télapó Seaman látható -- nem, nem csak szerintetek bizarr. A furcsa fotót egy rejtélyes szöveg is követi: „nem árt előre tervezni az év végére”. Csak nem egy új Seaman-játék van készülőben?

Ez történt... (2012. - 25. hét) 

A Namco Bandai egy versenyt hirdetett, amiben arra kíváncsiak, hogy mennyire kreatívak a Tekken-sorozat rajongói. A feladat az, hogy a sorozat karakterei vagy helyszínei alapján készítsenek egy művészi munkát, vagy dolgozzanak át egy számot a hat felkínált lehetőségből. A pályamunkákat a kiadó hivatalos Facebook-oldalán elhelyezett appban lehet beküldeni, majd kiválasztásra kerül a győztes.

Az első helyezett az alábbiakat nyeri:
  • 500 euró pénznyeremény
  • Avid Fast Track C400 audio interface és Pro Tools MP szoftverkészlet 250 euró értékben
  • Vestax VCI-380 kontroller 700 euró értékben
  • Novation Impulse 61 kontroller 300 euró értékben
  • 12 hónapos SoundCloud Pro előfizetés 250 euró értékben
  • 200 eurós Juno-kupon
  • Mixed In Key és Platinum Notes szoftverkészlet 100 euró értékben
  • Tekken Tag Tournament 2 'We Are Tekken' gyűjtői kiadás 50 euró értékben
Ha a győztes munka zenei anyag, annak profik által átdolgozott változata a többi remixszel együtt rajta lesz az ingyenesen letölthető kislemezen.

A második, harmadik és negyedik helyezett az alábbiakat nyeri:
  • 250 euró pénznyeremény
  • 12 hónapos SoundCloud Pro előfizetés 250 euró értékben
  • 50 eurós Juno-kupon
  • Mixed In Key és Platinum Notes szoftverkészlet 100 euró értékben
  • Tekken Tag Tournament 2 'We Are Tekken' gyűjtői kiadás 50 euró értékben
Ha a győztes munka zenei anyag, annak profik által átdolgozott változata a többi remixszel együtt rajta lesz az ingyenesen letölthető kislemezen.

A zsűri ezeket a játékokat jelölte a Game Critics Awards különböző kategóriáiban. A show legjobb játékának díjára az Assassin's Creed III, a Dishonored, a Halo 4, The Last of Us és a Tomb Raider esélyes.

A Tencent Holdings kisebb részesedést vásárolt az Epic Gamesben. Nem kell aggódni, a cég működése zavartalanul fog folytatódni, s ez a lépés mindkét fél számára kedvező, hiszen a Tencent tovább terjeszkedhet Észak-Amerikában, az Epicnek pedig lett egy befolyásos partnere a Távol-Keleten, ahol nagyon szeretnék megvetni a lábukat.

A Ubisoft lefoglalta a Watch Dogs filmváltozatához kapcsolódó doménneveket, de persze ez még nem jelenti azt, hogy a munkálatok megkezdődtek volna, valószínű, hogy csak óvatosságból regisztrálták be a címeket.

Hasonlóan a GTA-játékokhoz, a Just Cause is előbb kapott multiplayer módot a rajongóktól, mint a fejlesztőktől. A 2010-es Just Cause 2 premierje óta keményen dolgozik egy ausztrál modder-csapat azon, hogy a többjátékos őrület elérhető legyen a játék PC-s verziójában. Sajnos megjelenési dátumot nem tudtak még mondani, de egy videóban bizonyították, hogy a mod már működik. Íme:





A jövő héten az alábbi játékok fognak megjelenni:

  • Jonah Lomu Rugby Challenge (június 29.) - Vita
  • Jewel Quest IV: Heritage (június 29.) - 3DS
  • Spec Ops: The Line (június 29.) - PC, Xbox 360, PS3
  • Harvest Moon: The Tale of Two Towns (június 29.) - DS, 3DS
  • The Amazing Spider-Man (június 29.) - Xbox 360, PS3, Wii, DS, 3DS
  • Test Drive: Ferrari Racing Legends (június 29.) - PC, Xbox 360, PS3
  • London 2012: The Official Video Game of the Olympic Games (június 29.) - PC, Xbox 360, PS3
  • Metal Gear Solid: HD Collection (június 29.) - Vita
  • Ratchet & Clank Trilogy (június 29.) - PS3
  • Project Zero 2: Wii Edition (június 29.) - Wii
  • Tour de France 2012 (június 29.) - Xbox 360, PS3
  • Ice Age 4: Continental Drift - Arctic Games (június 29.) - PC, Xbox 360, PS3, Wii, DS, 3DS
  • Spirit Camera: The Cursed Memoir (június 29.) - 3DS
  • Battlefield 3: Close Quarters (június 29.) - PC
  • Deponia (június 29.) - PC
  • To-Fu Collection (június 29.) - DS
  • Just Dance: Greatest Hits (június 29.) - Xbox 360
  • Tom Clancy's Ghost Recon: Advanced Warfighter 1 & 2 (június 29.) - PC
  • Tom Clancy's Ghost Recon: Future Soldier (június 29.) - PC