PC

Nyolcvan dolláros árcédulával a Hitman: Absolution gyűjtői változatban is kapható lesz. A Professional Edition névre keresztelt csomag egy kemény fedeles képeskönyvet, „Így készült” DVD-t, valamint három különleges fegyvert: egy hangtompítós pisztolyt, illetve egy félautomata és egy automata gépfegyvert tartalmaz. Továbbá, attól függően, hogy hol rendeljük meg a gyűjtői kiadást, még egy spéci stukkert is kaptunk. Az Amazon egy Bartoli pisztolyt, a Best Buy egy Bronson 1928M gépfegyvert, a GameStop egy Kazo TRG típusú mesterlövészpuskát, a Walmart pedig Krugermeier pisztolyokat ad.

Ez történt... (2012. - 15. hét)

A Better Business Bureau arra a megállapításra jutott, hogy a BioWare a vásárlókat megtévesztő módon reklámozta a Mass Effect 3-at. Az érdekvédelmi hatósághoz hasonlatos, ám valódi hatalommal nem rendelkező polgári egyesület szerint a reklámok megfogalmazásával van a gond, hiszen a fejlesztők azt ígérték, hogy a döntéseink az elejétől a végig behatással lesznek arra, hogy milyen történetet élünk át.

A Diablo 3 új videójában a barbár kaszttal ismerkedhetünk meg...



...az IGN videójában pedig a sorozat evolúcióját tekinthetjük meg a második és a harmadik rész között.



A Resident Evil 6 vezető tervezőjétől megtudtuk, hogy jelenleg nincsenek terveik arra vonatkozóan, hogy Wii U-ra is elhozzák a sorozat új részét. Jelenleg az Xbox 360-as, a PlayStation 3-as és a PC-s verzióra koncentrálnak, ám egy átirat elkészítése még nem teljesen kizárt.

DiRT Showdown - Boost For The Win játékmenet-videó.



Konzolokra már megjelent, PC-re pedig hamarosan elérhető lesz a Sniper Elite V2 kipróbálható verziója.

Az Assassin's Creed 3 új játékképein a némileg átdolgozott kezelőfelületet csodálhatjuk meg.

Ez történt... (2012. - 15. hét)Ez történt... (2012. - 15. hét)Ez történt... (2012. - 15. hét)

Mike Laidlaw, a Dragon Age vezető tervezője a PAX Easten beszélt egy keveset a Dragon Age 3-ról, de persze virágnyelven, nehogy véletlenül is bejelentse, amit már mindenki tud. Állítása szerint a játék három dologban lép előre a Dragon Age 2-höz képest: elhagyjuk Kirkwallt és változatos környezetben kalandozunk majd (ha lesz is nagyváros, akkor jóval "franciább", mint amit eddig láttunk -- csak nem Orlézia?); az első két rész eseményei jelentősen kihatnak majd a harmadik felvonásban vázolt sztorira; társainkat végre mi magunk öltöztethetjük fel. Igaz, Mike szerint semmi sem olyan egyszerű, mint gondolnánk. Utóbbi megoldással például az a probléma, hogy ha bármilyen páncélt ráadhatunk hőseinkre, akkor leromboljuk az egyénileg kialakított vizuális dizájnt.



Ha már a BioWare-nél tartunk, jó hír lehet a Star Wars: The Old Republic játékosainak, hogy a vállalat ingyenes kisállattal és harminc nap extra játékidővel ünnepli a nemrégiben kiadott 1.2-es javítást. Sajnos az akció már lezárult: csak akkor járt a 30 napos bónusz és a cuki tauntaun lény, ha a játékosnak volt legalább egy 50-es szintű karaktere, mindez április 12-ig bezárólag. Azonban még nincs minden veszve! Ha egykor előfizető voltál, de már inaktív a profilod, a BioWare április 19-ig ingyen játékot biztosít, hogy saját szemeddel győződhess meg az 1.2-es változat jóságairól. Részletekért irány a hivatalos oldal!

Az alábbi videóban a Ghost Recon: Future Soldier egyik küldetését láthatjuk.



Plágiumbotrányba keveredett az EA, lévén lelkes Warhammer-rajongók rámutattak, hogy a Command & Conquer: Tiberium Alliances MMORTS-játék két egysége, nevezetesen a Bombard és a Grinder tankok, kísértetiesen hasonlítanak a Warhammer 40k ikonikus harckocsijaira. Az EA bejelentette, hogy kiveszi a vitatott egységeket a játékból. Mi inkább nem hoznánk ítéletet, inkább rátok bízzuk a döntést: szerintetek a képösszeállítás meggyőző bizonyíték, vagy csak rosszmájú konspiráció az EA ellen?

Ez történt... (2012. - 15. hét)  Ez történt... (2012. - 15. hét)

Ingyenes DLC-t kapott a Wargame: European Escalation. A New Battlefields nevű csomag hét soha nem látott pályát és kooperatív játékélményt ad az eddig is eléggé teljes programhoz, ezzel további órákkal nyújtva meg az élményt. Fontos: egy apróbb bug miatt a csomag csak akkor működik, ha a játék Steam könyvtárából eltávolítjuk vagy átnevezzük az appcache könyvtárat.

A Baldur's Gate: Extended Editiont fejlesztő Beamdog fejese, Trent Oster Twitteren köhintette el, hogy ha a Baldur's Gate újrakiadása sikeres lesz, akkor van esély az Icewind Dale felújítására is. Reméljük, így lesz, sok retrósnak dobban most hatalmasat a szíve.

Nem lesz Max Payne 3 demó egyik platformra sem, az achievementek listája azonban már megérkezett, néhány új játékkép társaságában.
 
Max Payne 3 JátékképekMax Payne 3 JátékképekMax Payne 3 Játékképek

Tetszett a Blood Bowl? Ha igen, minden bizonnyal örülni fogsz a Dungeonbowl bejelentésének. A játék a híres Warhammer-foci karaktereit szerepelteti, csak épp a gyep helyett veszélyes tömlöcökben kell helytállnia a sport királyainak. Az ok egyszerű: pár varázsló összekapott, hogy melyikük iskolája jobb, és most szerencsétlen szörnyetegek kárán akarnak döntésre jutni. Megjelenés július környékén, kizárólag PC-re, alant az első pár képet is megtekinthetitek.

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

A PAX Eeasten élőben prezentálták a Spec Ops: The Line-t a fejlesztők. A bemutatóról felvétel készült, amit alant tekinthettek meg. A játék jól néz ki, reméljük, nem kell csalódnunk.



Konzol

Nem tartalmazza majd a Metal Gear Solid: Peace Walker című PSP-s játékot a Vitára érkező MGS HD pakk. Igaz, az eredeti, korábban sokáig csak Japánban elérhető MSX2-es Metal Gear 1-2 helyet kap a csomagban, afféle 8-bites nosztalgia kedvéért. Alant láthattok pár képet a kiadásból, elég impozánsan néz ki.

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

Bejelentik a God of War 4-et? A Playstation Facebook-oldalán az alábbi kép jelent meg pár napja -- az üzenet szövege ("A bosszú megváltást hoz?") és a sárgás színvilág sokaknak a régóta pletykált God of War 4-et juttatta eszébe. A dátum 19-re szól, azaz csütörtökre. Meglátjuk.

Ez történt... (2012. - 15. hét)

Angliában ebben a hónapban startol el a piros színű PS3. A 320 gigás csomag 250 font körüli áron lesz kapható, ami átszámítva nagyjából 90 ezer forint -- hát igen, a stílust meg kell fizetni. A gép szép, meglátjuk, hányan rendelnek belőle kis hazánkból.

Ez történt... (2012. - 15. hét) 

A Nintendo regisztrálta a SuperMario4.com domént. Az oldal jelenleg a hivatalos Nintendo portálra dob, de a névválasztás minden bizonnyal szándékos. Csak nem a Super Mario Bros. 4 érkezik? A harmadik számozott epizód 1988-ban jelent meg Japánban.

Négy Street Fighter X Tekken Vita videó érkezett:









Érdemes még tudni, hogy a Street Fighter X Tekken Vita multiplayer módja kompatibilis a PS3-as nagy testvérrel, vagyis a két konzol játékosai egymás ellen is harcolhatnak.

A Forget the Box információi szerint a Wii U összetevői 180 dollárba kerülnek, amiből 50 dollárt a kontroller tesz ki. Ha ehhez hozzáadjuk az összeszerelési-, reklámozási- és szállításai költségeket, akkor azt kapjuk, hogy a konzol legalább 300 dollárba fog kerülni.

A Bethesda idén nyáron Xbox 360-ra újra kiadja a Quake 4-et. A 2005-ben megjelent, meglehetősen meleg fogadtatásban részesült lövölde 20 dollárért lesz megvásárolható azok számára, akik annak idején esetleg kimaradtak volna a mókából.

Inafune Keidzsi jelenleg több játékon is dolgozik. Részleteket ugyan nem árult el, de azt mondta: szeretne rendszeres időközönként kiadni nagyobb kaliberű játékokat, továbbá fontosnak tartja, hogy minden platformon jelen legyenek, illetve azt ígérte, hogy a rejtélyes projektjeivel elsősorban a nyugati felhasználók lesznek elégedettek.

Új Dragon's Dogma képek és trailerek érkeztek:



 Dragon’s Dogma JátékképekDragon’s Dogma JátékképekDragon’s Dogma Játékképek



 Dragon’s Dogma JátékképekDragon’s Dogma JátékképekDragon’s Dogma Játékképek

Megjelent az első ingyenesen játszható program PlayStation Vitára. A Bejeweled-klón Treasures of Montezuma Blitzben az a feladatunk, hogy egy sorba vagy oszlopba rendezzünk legalább három egyforma színű ékkövet. Egy nap csak öt játéklehetőséget kapunk, de ha várunk, újra próbálkozhatunk, illetve egy dollárért vehetünk játéklehetőségeket, illetve a játékban fizetőeszközként funkcionáló kristályokat vagy kaparós sorsjegyeket is, amikkel kristályokat lehet nyerni, a kristályokkal pedig különleges képességeket lehet venni.

A Tekken Tag Tournament 2 valamikor szeptemberben fog megjelenni. A fejlesztők megreformált játékmenet mellett innovatív multiplayert is ígérnek, ám erről majd csak az E3-on beszélnek részletekbe menően.

A konzolokra megjelent Amy egy katasztrofálisan sikerült horror-játék lett, ám a fejlesztők igyekeznek a lehető legtöbbet kihozni a fáradtságos munkával elkészített játékukból, így, meghallgatva a közösséget, számos ponton javítottak a játékon. A minap megjelent frissítésben finomítottak a checkpoint-rendszeren, eltávolították a harcok során használt kameranézetet, és lehetővé tették, hogy játékközben állítható legyen a fényerősség. A fejlesztők szerint ezen változtatásokkal már könnyebben elkészíthető az ötödik fejezet, már ha valaki még kíváncsi erre.

A Capcom Captivate rendezvényén egyebek mellett egy új DMC-videó is megjelent.



Az Atlus május 31-én leállítja a Demon's Souls észak-amerikai szervereit. Ez annyiban befolyásolja a játékmenetet, hogy a többi felhasználó nem hagyhat figyelmeztető üzeneteket a számunkra.

A Namco Bandai bejelentette, hogy októberben egy új Dragon Ball-játék fog megjelenni, mégpedig Kinectre. A kiadó elmondása szerint a játékosoknak lehetősége nyílik több mint 200 mozdulat elsajátítására, 50 játszható karakter közreműködésével, ráadásul az új karakterkészítővel a saját harcosukat is életre kelthetik.

Ilyen lesz a Resistance: Burning Skies többjátékos módja:



Egyéb

A CryEngine 3 újabb SDK-fejlesztést kapott. Az alant látható, egészen döbbenetes videóban a motor legújabb képességeit csillantják meg a fejlesztők. Azért megnéznénk ezt a látványorgiát élőben, ha már úgyis jön a Crysis 3...



Mégiscsak konzolt fejleszt a Valve? A cég új álláshirdetései alapján könnyen feltételezhetjük, hogy igen, hisz a vállalat most épp mérnököket keres, hogy "hardverekkel fokozza az eddig nyújtott élményt". Az egyetlen bökkenő, hogy Gabe Newell nemrégiben cáfolta a SteamBoxszal kapcsolatos pletykákat. Szerintetek mi lehet a háttérben?

Szeretitek a Call of Dutyt? Imádjátok a Battlefield 3-at? Egyszerre szeretnétek élvezni mindkettőt? Ha a válasz igen, igen és igen, akkor a remek Battle Duty: Modern Field 3 a ti játékotok. Nem, nem megkésett áprilisi tréfáról van szó, hanem egy valójában is létező iOS és Android alkalmazásról, mely... nos, izé... Tudjátok mit? Inkább nézzétek meg a videót alant, az úgyis felér ezer szóval.



A ZeniMax levédette a Fus Ro Dah kiáltást, mégpedig programokra, ruhákra és kiegészítőkre.

Az Achron álnevet használó Hard Forum-tag közel három évnyi munka után végre elkészült az egyedi HTPC-jével, a végeredmény pedig egészen csodás lett. Az elkészítés részletes menete ezen az oldalon található.

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

Rajongói Mass Effect 3 launch trailer:



Michael Craugh elkészítette a Devil May Cry-szériában látott Rebellion kardot. Az 1:1 méretarányban készült fegyver 15 kg-ot nyom.



Ez történt... (2012. - 15. hét)

A Kotaku kedveskedett kicsit a Lego-fanatikusoknak, hisz összeállítást készített a legjobb legóból épített űrhajókból.

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

A Battlefield 3- és a Modern Warfare 3-rajongóknak küldeném szeretettel.









A jövő héten az alábbi játékok fognak megjelenni:

  • The Witcher 2: Assassins of Kings (április 17.) - Xbox 360
  • Disgaea 3: Absence of Detention (április 20.) - Vita
  • Battleship (április 20.) - Xbox 360, PS3, Wii, DS, 3DS
  • Pole Position 2012 (április 20.) - PC
  • Cats & Dogs: Pets at Play (április 20.) - DS




A hét kérdése: Melyik játékból látnál szívesen filmet?