PC

A Ghost Recon: Future Soldier egy Facebookos mellékhajtást kap. A John Romero és Brenda Brathwaite által vezetett Loot Drop stúdió műhelyében készülő Ghost Recon: Commander egy körökre osztott stratégiai játék, melyben a Facebook-ismerőseinkből álló osztaggal hajtunk végre küldetéseket. A játék a stílusában valamelyest közel áll a régi XCOM-hoz, abban az értelemben, hogy ügyes navigáció és jó taktikai érzék kell a sikeres hadműveletekhez, ám lehetőség van arra, hogy a lépéseinket felgyorsítva egy valósidejű játékot kapjunk, ugyanis ha gyorsan pakolgatjuk az egységeinket, a MI is ugyanilyen gyorsan fog dolgozni.

A győztes mérkőzések után tapasztalati pontokat szerezhetünk, amit a Future Soldierben használhatunk fel, s addig játszhatunk, ameddig a virtuális katonánk bírja szuflával. Ha azonban az életereje lecsökken, várnunk kell, míg felgyógyul, vagy venni egy elsősegély csomagot, amit az alapbázisban tehetünk meg, ugyanitt pedig képességfokozó felszerelést is vásárolhatunk.



Új videóval jelentkezett a Sins of a Solar Empire: Rebellion.



Az a pletyka járja, hogy a Monolith Productions (F.E.A.R. 1-2, Gotham City Impostors) fogja elkészíteni a Hobbit-film játékváltozatát.

A Gabriel Knight sorozat atyja (vagy inkább anyja), Jane Jensen új, a híres szériához hasonló stílusú játékot készít -- már ha beválik a Kickstarter projektje, mellyel Jane belépett a rajongók által finanszírozott játékkészítők nemrég nyílt panteonjába. A hivatalos profil szerinteddig   97 ezer dollár gyűlt össze, a cél pedig 300 ezer, szóval aki szeretne egy új, Sierra-stílusú kalandjátékot, az nosza, adakozzon!

Új videó csillogtatja az Arma III grafikáját, animációit és fényeffektjeit. A Bohemia ígéri, hogy a második résszel ellentétben itt nem lesznek már játéktörő bugok, s hogy a fény-árnyék kezelés felér majd a legtöbb AAA-címhez. Alant a videó, tessék gyönyörködni.



Nem kevesebb mint 3200 MS pontért (27 font) megvásárolható az Ultimate Shortcut Bundle, amivel azon nyomban feloldható a Battlefield 3 összes fegyvere, kiegészítője és fegyverfejlesztése. A lusta játékosok PC-re, Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra is letölthetik a csomagot.

Az iPaden és iPhone-on hódító Superbrothers: Sword & Sworcery EP április 16-án PC-re és Macintoshra is meg fog jelenni. Az egyedi stílusú kalandjáték kissé átalakított, a platformhoz igazított kezeléssel, és javított hangeffektekkel érkezik.



A Blizzard bejelentette a 2012-es Arena Passt, melyet április 10-től lehet megvenni. A résztvevők egy különleges szerveren 85-ös szintű, a Cataclysmből átemelt epic felszereléssel rendelkező karakterekkel viaskodhatnak. Minden résztvevő kap egy páncélozott murlocot, az élmezőnyben végezett játékosok a Vanquisher címmel lesznek gazdagabbak, azok pedig, akik beszerezték a Mists of Pandaria kiegészítőt is, egy jobb felszereléssel teleszórt szerverre kapnak belépőt. Az Arena Pass ára még nem ismeretes, ám tavaly 20 dollár volt, s várhatóan most sem lesz ennél sokkal több, de kevesebb se.

Új multiplayer DLC-t kap a Mass Effect 3. Az ingyenesen letölthető (!) Resurgence Pack egy rakás új karaktert és két pályát ad az amúgy is igen sikeres többjátékos opcióhoz, mellyel igyekszik kinyújtani a módosított hordamód adta élményt. Lejjebb láthatjátok a csomaghoz kiadott trailert.



És ha már Mass Effect 3, akkor a befejezés körüli botrányról is ejtsünk pár szót. Nemrég adtunk hírt róla, hogy NEM jön új befejezés, csupán egy ingyenes DLC, amiben "elmagyarázzák", hogy mi történt a játék végén. Persze a fanatikus rajongók még mindig reménykednek az indoktrinációs elméletben -- lehetséges, hogy nem is ok nélkül? A PAX Easten a Kotaku újságírói megkérdezték a BioWare-t a dologgal kapcsolatban, a cég álláspontja pedig annyi, hogy "becsülik a rajongók elszántságát", de nem akarnak nyilatkozni, mert akkor "állást kéne foglalniuk". Annyit viszont megígértek, hogy az Extended Cut tartalma "egyértelmű lesz", szóval nyáron megtudjuk, hogy tényleg átmosták-e Shepard parancsnok agyát, vagy sem.

Íme a héten megjelent Confrontation premiervideója.



A Lich Kingtől és a Cataclysmtől eltérően a Mists of Pandaria könnyedebb történetnek ígérkezik, ám így is akad tragédia. Chris Metzen elmagyarázta, hogy a kiegészítőben gyakorlatilag tönkretesszük a pandaren faj otthonát, mely évszázadokon keresztül egy békés, csöndes hely volt. A szembenálló felek gyűlöletet és haragot hoznak a pandák földjére, ezzel harcra kényszerítve őket -- az ott lakók azonban nem haragból, hanem kényszerből szállnak síkra; ezzel kitűnnek az eddig megismert fajok közül, de annyira nem egyediek, hogy az alapvetően békés természetük átragadjon a többi népre, így a World of WarCraft-univerzumot mozgató központi konfliktus nem sérül.

Április 26-án Macintoshra is meg fog jelenni a Deus Ex: Human Revolution. A csomagban az alapjáték mellett a Missing Link, a Mission Enhancement és a Tactical Enhancement csomagokat, a játék zenéjét, egy képeskönyvet, „Így készült” dokumentumfilmet, mozgó képregényt és storyboardot, valamint egy CGI trailert találunk.

A Star Trek: TNG-ben a korlátlan hatalmú Q-t játszó John De Lancie csatlakozott a Quantum Conundrum fejlesztéséhez, s professzor Fitz Quadrangle-t fogja élettel megtölteni.



Konzol

A Harmonix bejelentette a Rock Band Blitz című játékát, ami egy újabb zenei program, de nem a Rock Band-széria feltámasztása. A Xbox Live Arcade-re és PSN-re megjelenő játék egyszerűsített játékmenettel érkezik: nem kellenek műanyag hangszerek, s egyedül is sikeresen tudjuk teljesíteni a több hangszert felvonultató számokat, hiszen csak az a dolgunk, hogy a különböző számok között szörfözve eltaláljuk a ritmusra érkező hangjegyeket.

A nyáron esedékes játék 25 számmal érkezik, de a felhozatal bővíthető, ugyanis hozzáférésünk lesz a Rock Band Music Store-hoz, ha pedig nagyobb kihívásra vagyunk, akkor a számokat importálhatjuk a nagy testvérbe, a Rock Band 3-ba. Ellenkező irányban azonban ez nem oldható meg, tehát a Rock Band 3 slágereket nem tudjuk eljátszani a Rock Band Blitzben.



Május 25-én, a filmmel egy időben érkezik a Men in Black: Alien Crisis, amelyben egy kiképzés alatt álló MIB-ügynököt alakítva az lesz a feladatunk, hogy lopakodással és jó öreg fegyveres harccal rátegyük a kezünket a Földet megszállni készülő idegenek terveire. A játék Xbox 360-ra, PlayStation 3-ra és Nintendo Wii-re fog megjelenni.

Megjelentek az első kiegészítők a Ninja Gaiden 3-hoz. Az első, ingyenes csomagban a Ryu Hayabusa által a Ninja Gaiden 2-ben elkészített Falcon Talonokat használhatjuk, valamint új multiplayer pályát kapunk, s a maximálisan elérhető fejlettségi szintet is megemelték. Ezzel szemben a Ninja Pack 1 már fizetős, a 10 dollárunkért a multiplayer meccsekben is használhatjuk a Metal Claws nevezetű fegyvert, illetve új nehézségi szinteket kapunk, úgymint Acolyte, Mentor, Leader és Master, április 24-től pedig az Ultimate Ninja nehézségi szint is elérhető lesz, de ez már ingyenesen -- legalábbis egy hónapig. Fontos még tudni, hogy a Ninja Pack 1 részletekben is megvásárolható, ebben az esetben azonban nem tudjuk, miként alakul az árazás.



Tovább bővül a Final Fantasy XIII-2. A Mass Effectes N7 páncélok után most az asszaszinok ruháit ölthetjük magunkra -- igaz, csak akkor, ha Japánban élünk. A DLC április 10-én debütál a szigetországban 300 jenért és 240 MS pontért. Bízzunk benne, hogy előbb-utóbb mi is megkapjuk, vicces lenne látni, ahogy Noel Ezio gúnyájában aprítja a szörnyeket.

 

Új Double Dragon játék érkezik! A két évtizedes múltra visszatekintő beat 'em up sorozat XBLA-ra és PSN-re tér vissza a nyáron, Neon alcímű epizódjával. A fejlesztők nem teketóriáztak, a bejelentést követő napon már ki is adták az első trailert, mely... hát, izé... "enyhén" megosztotta a rajongókat. Nekünk mondjuk tetszik, meglátjuk, mi sül ki belőle.



Cortana szexisebb és érettebb lesz a Halo 4-ben, sőt, keblei is nőnek, fő az eladhatóság... akarom mondani nőiesség ünneplése, na. Mindenki kedvenc digitális barátnőjének modern külsejét a Game Informer leplezte le.



DLC-ket kap a Resident Evil: Operation Raccoon City. A Spec Ops hét új küldetést tartalmaz majd, melyeket új karakterekkel teljesíthetünk, így mutatva be a sztorit az amerikai különleges erők szemszögéből. A szereplők: Harley, Dee-Ay, Tweed, Willow, Shona, vagy Party Girl; az első misszió ingyenes lesz, a többiért fizetni kell, igaz, megjelenési dátum és árszabás egyelőre nincs. A pakk csak PS3-ra és Xbox 360-ra lett bejelentve.

Így kell használni a Battlefield 3 "Rent a server" funkcióját:



A City Interactive egy új játékot készít, ezúttal az Unreal Engine 3-t használva. Az Alien Fear címre keresztelt program egy arcade FPS lesz XBLA-ra és PSN-re. A programban egy elit kommandóst testesítünk meg, aki mélyen az ellenséges vonalak mögött, mindenféle veszélynek kitéve igyekszik szabotálni az idegeneket.

Jasuhara Hirokazu, a Sonic the Hedgehog egyik kitalálója csatlakozott a Nintendóhoz, pontosabban a szoftvertechnológia részleghez. Ez egy amerikai second-party stúdió, mely DSi és DSiware koncentrál.

Íme az első képek az Epic Mickey: Power of Illusionból:



A Draw Somethingot már több mint 50 millióan töltötték le, ami azt jelenti, hogy ez a legnépszerűbb mobilos játék, megelőzve még az Angry Birds Space-t is.

A MotorStorm RC megkapja az első kiegészítőjét. A Carnival DLC 24 versenyt, hat új pályát (Funhouse, Side Show, Beach Party, Bite Size, Aquaplane, Splash Down), négy kocsit, 72 medált és 4 trófeát hoz.



A PlayStation Blogon megtudtuk, hogy a Way of the Samurai 4 vágatlan változatban Észak-Amerikában is meg fog jelenni, bár megjelenési dátum egyelőre nincs, ahogy az európai tervekről sem hallottunk semmit.

Megjelent a PS Vita 1.66-os frissítése mely egyebek mellett elvileg megoldja a PlayStation Mini-játékokkal kapcsolatos problémákat.

Egyéb

Vinvectrex, a Retroist.com játékgyűjtője a szülei cuccai között talált egy dobozt, benne húsz éves PC-s remekművekkel, melyeket az alábbi videóban mutat be a nagyközönségnek. Ezek a címek igazi legendák, dobozosan fellelni őket szinte lehetetlen, így aki egy kicsit is kedveli a retro játékokat, garantáltan élvezni fogja a bemutatót. (Bár a videó angolul van, a lényeg kellő nyelvtudás hiányában is átjön.)



Csodálatos művészi munkákat hozott nyilvánosságra Terada Katszuja, melyek az első pár Zelda játékhoz készültek. A képek nagyon szépek, jól érzékeltetik, hogy a 8-bites éra alig pár pixelből álló karaktereit hogyan is képzelték el a játékosok a valóságban.



Gabe Newell nézi a My Little Ponyt -- úgy gondoljuk, hogy ezzel eleget mondtunk. Aki nem hisz nekünk, hát hallgassa meg az alábbi részletet a Geek a Week podcast legújabb részéból. Most már legalább értjük, hogy mi tart ennyi ideig a Half-Life 2: Episode Threen: nehéz lehet lemodellezni a cuki kis pónikat a Source motorral.



New Yorkban 3580 játékost bannoltak online. Az Operation: Game Over lényege a szexuális zaklatók kiebrudalása volt az internetes játszóterekről. Az akcióban a Sony, a Microsoft, és az Apple is közreműködött, a vállalatok pedig sikerként könyvelték el a becses zárszámot. S hogy most mit tesz majd a sok ezer szexuálisan túlfűtött szobaharcos? Nos, reméljük, hogy nem a közeli játszóterek és óvodák felé veszik az irányt hirtelen támadt szabadidejükben...

A Microsoft limitált példányszámban, 55 dolláros áron krómozott Xbox 360 kontrollereket kezdett árusítani. A korábban bevezetett, javított D-paddal felszerelt perifériákat kék-, piros- és ezüstszínben lehet megszerezni.



A hét PC modja: Dan McGrath egy Thermaltake Level 10 GT házat alakított át azték-stílusúra.



Szupercukiság: egy kilenc hónapos gyerkőc a Kingdoms of Amalur: Reckoninggal játszik.



Bemutatva, hogy mennyire részletes a Guild Wars 2 karakterkészítője, sikerült előállítani Liam Neeson, Clint Eastwood, Megan Fox és Scarlett Johansson digitális mását.



Jacob Granberry és csapata szépen halad azon tervével, hogy a Minecraftban lemásolják Westerost.



Az Arena Homme+ magazin legfrissebb számában hús-vér modellek helyett a Final Fantasy XIII-2 karakterei tartanak ruhabemutatót. Az újság hasábjain Lightning, Noel, Snow, Sazh és Hope pózol a Prada tavaszi/nyári férfi kollekciójában.



Az Association of Teachers and Lecturers társaság szerint a játékok okolhatóak azért, mert a gyerekek verekednek az iskolákban. A megoldás szerintük az lenne, ha bevezetnének valamilyenfajta törvényt, ami megvédené a gyerkőcöket az agresszív játékoktól, melyek nem mellesleg erősen addiktívak is.

A Codemastersnek jól megy a szekere, hiszen 100 dolgozót terveznek felvenni; ezek közül 25 az így is 120 embert számláló birminghami stúdióba kerül, ahol az F1 2012 készül.

A Super Marióba oltott portál hamarosan egy hat főt támogató multiplayer módot kap. A fejlesztést végző Stab Yourself csapata még nem közölte, hogy mikorra várható a kiegészítés, de már megmutatták, mire lehet számítani. Röviden: káoszra.





A jövő héten az alábbi játékok fognak megjelenni:

  • Pandora's Tower (április 13.) - Wii
  • Sanctum (április 13.) - PC
  • Supremacy MMA Unrestricted (április 13.) - Vita
  • Hard Reset: Extended Version (április 13.) - PC
  • MUD - FIM Motocross World Championship (április 13.) - PC, Xbox 360, PS3
  • Rotastic (április 13.) – PC


A hét kérdése: Melyik napszakban szoktál játszani?