PC

A Valve szeret kísérletezni azzal milyen, a hagyományostól radikálisan eltérő módszerekkel lehetne irányítani a játékokat, a GDC-n pedig be is mutatták, hol tartanak. A Left 4 Dead 2-ből például van egy olyan verzió, mely figyeli a játékos reakcióit, és annak függvényében növeli vagy csökkenti a zombik számát, hogy mennyire izgul az alany. Van továbbá egy módosított Alien Swarm is, ami hasonlóképpen működik, mint a L4D2-ben bemutatott rendszer, csak itt az időzítőt csökkenti vagy növeli aszerint, hogy mennyire stresszes a játékos. És végül a Portal 2-höz is készült egy mod, amiben a szemünkkel irányíthatjuk a célkeresztet.

Tízpercnyi Witcher 2 játékmenet:



A DICE általános menedzsere, Karl Magnus bocsánatot kért, amiért korábban elhanyagolták a PC-s játékosokat.

„Úgy érzem, túlságosan is háttérbe szorítottuk a PC-t. Már korábban is elmondtam a nagyközönség előtt, hogy nagyon bánjuk a Battlefield: Bad Company PC-s átiratának elmaradását, de nem volt hozzá elég emberünk. Egyszerűen bukta volt az egész. Máig sajnáljuk a dolgot, de sajnos nem volt mit tenni.

A Bad Company 2-vel azonban már javítottunk a dolgon, a Battlefield 3-mal pedig megadjuk a PC-s közösségnek azt, amit megérdemelnek. Hiszünk a PC-s játékokban. Két vagy egy éve még azt harsogták az emberek, hogy haldoklik ez a platform, de ez marhaság.”

A Multiplayer.it stábjának sikerült kiszivárogtatni egy újabb Battlefield 3 játékmenet-videót. A felvétel ugyan kamerás, de még így is látszik, hogy a játék egyszerűen csodásan néz ki.



A Battle: Los Angeles alapján a TimeShiftet jegyző Saber Interactive egy kis költségvetésű, multiplatform játékot készít, melyben a március 17-én érkező film eseményeit élhetjük át egy bátor katona szemszögéből. A fejlesztők pörgős és izgalmas játékmenetet ígérnek, melyben változatos idegen lényeket lyuggathatunk ki a hadseregben fellelhető szinte valamennyi fegyver segítségével. És ha mindez még nem volna elég, akkor tegyük hozzá azt is, hogy rombolható környezetet és 5.1-es hangeffekteket is kapunk az áprilisban XBLA-ra, PSN-re és PC-re megjelenő játékban.

Battle: Los Angeles  JátékképekBattle: Los Angeles  JátékképekBattle: Los Angeles  Játékképek


A Magicka első kiegészítője a háború tépázta Vietnamba viszi a négy nagy hatalmú varázslót, ahol az a feladat vár majd rájuk, hogy varázslatokkal hozzanak békét és stabilitást az országba.



Az áprilisban érkező expanzióban természetesen változatlan maradt a játékmenet, ezúttal azonban elszánt vietkongokkal kell harcolnunk.

Élőszereplős Homefront trailer:



Március 3-án egy ingyenes pályacsomag és egy Polinézia kiegészítő fog megjelenni a Civilization 5-höz. Az öt dolláros Polyneisa DLC-ben a Paradise Found küldetést találjuk, melyben Polinézia vezető hatalmává kell válnunk, miközben három rivális uralkodóval harcolunk. A polinéz nép vezetője Kamehameha, aki maori harcosoknak parancsol.

Az ingyenes pályacsomagban a Ring nevezetű, kétszemélyes pálya kapott helyet, illetve az Ancient Lake, amiben egy kis titkot is felfedezhetünk.

Az EA ismét megerősítette, hogy a Mirror's Edge franchise-nak még nincs vége, sőt a cég elnöke, Frank Gibeau elmondta: jelenleg is aktívan dolgoznak azon, hogy folytatódjon a széria, hiszen ez még mindig fontos a számukra.

A Mass Effect 2 következő, Arrival névre keresztelt DLC-je a Dragon Age 2 dobozában is feltűnt. A letölthető tartalom érkezését most egy szórólap erősíttette meg, hivatalos bejelentés azonban még mindig nem történt.

Jack Wall nem készít zenét a Mass Effect 3-hoz. A zeneszerző öt évnyi együttműködés után hagyta ott a BioWare-t, mivel egyszerűen új feladatokra vágyott. A helyét a Black Swan zeneszerzője, Clint Mansell vette át, aki Sam Hulickkal, David Katesszel és Jimmy Hinsonnal közösen dolgozik majd a harmadik ME aláfestő dallamain.

A Minecraft készítője, Markus "Notch" Persson 5 díjjal (közönségdíj, indie nagydíj, legjobb letölthető játék, innováció és legjobb újonc) távozott a GDC-ről, aminek örömére a Kotaku gyorsan készített is vele egy vicces kis interjút, amiből egyebek mellett kiderült, hogy nem lesz Minecraft 2.



A Battlefield Play4Free zárt bétatesztjében 600 ezer ember vett részt, az április 4-én startoló nyílt teszteléshez azonban várhatóan még többen csatlakoznak majd.

A BF: Play4Freenek egyébként valószínűleg nem lesz macintoshos átirata, a játék grafikusmotorja és a későbbi frissítések körüli várható problémák miatt.

Facebookra is lesz egy Saints Row-játék, de a THQ még hallgat a részleteket illetően.

Új Risen 2 képek.

Risen 2: Dark Waters  Koncepciórajzok, mûvészi munkákRisen 2: Dark Waters  Koncepciórajzok, mûvészi munkákRisen 2: Dark Waters  Koncepciórajzok, mûvészi munkák

Risen 2: Dark Waters  Koncepciórajzok, mûvészi munkákRisen 2: Dark Waters  Koncepciórajzok, mûvészi munkákRisen 2: Dark Waters  Koncepciórajzok, mûvészi munkák

A Visceral Games egy ígéretes új IP-n dolgozik, melyből a reményeik szerint egy teljes sorozatot tudnak összehozni!

A Crysis 2 legújabb videójában a játékban fellelhető fegyverekkel ismerkedhetünk meg.




Konzol

A Gears of War 3 multiplayer bétatesztje április 25-én veszi kezdetét, ám aki a Bulletstorm Epic Editionjét vásárolta meg, az egy héttel hamarabb, vagyis április 18-ától élvezheti a harmadik GoW-ot. A béta során az új Team Deathmatch módba kóstolhatunk bele, a Thrashball, Checkout, Trenches és Old Town pályákon, továbbá lángoló és aranyozott fegyvereket, spéci karaktermodelleket és egy bétatesztelő medált is feloldhatunk. A tesztelésnek május 15-én lesz vége.

A 343 Industries kreatív vezetője, Frank O'Connor a CVG-nek elmondta, hogy a Halo Wars folytatása működhetne a Kinecttel, a csapat azonban jelenleg nem dolgozik a játékon, még annak ellenére sem, hogy az Ensemble Studios alkotása túlszárnyalta a becsült eladási mutatókat, s jelentős kritikai sikereket ért el.

A Double Fine nem lustálkodik, s egy újabb játék fejlesztéséhez láttak hozzá. A Trenched című XBLA-exkluzív játék egy könnyed külsőnézetes lövölde lesz, melyben óriási lépegetőket irányítunk majd a földönkívüli támadók ellen.



A Quantic Dream két új projekten dolgozik, melyek közül az egyik a háborús játékok zsánerét fogja felfrissíteni -- legalábbis ezt szeretné elérni a cég vezérigazgatója, David Cage.

„Egy új stílust akarok létrehozni. Meg akarom győzni az embereket arról, hogy az érzelmekre alapuló játékok az ipar jövője, s megmutatni nekik, hogy ezzel a formátummal bármilyen történetet el lehet mesélni.

Nagyon szeretnék egy másfajta játékstílussal dolgozni. Jó lenne látni, hogy amit létrehoztunk működhet-e mondjuk egy FPS-ben. Nem tudom még pontosan, de talán egy háborús játékot jó lenne készíteni, megnézni, milyen közel tudunk kerülni a filmekhez; nem olyan játékot akarok csinálni, ami dicsőíti a háborút, hanem egy olyat, ami egy valóságos szempontból mutatja be azt.”

A Gran Turismo 5-höz hamarosan érkezik egy új patch, amivel már verseny közben is menthetünk.

Az Activision az NPD, a ChartTrack és a GfK által begyűjtött adatokra támaszkodva kijelentette, hogy a Call of Duty: Black Ops az eddigi legtöbb példányban eladott PlayStation 3-as játék.

PlayStation 3-ra is megjelent a Call of Duty: Black Ops First Strike DLC-je, amit egy aranyos kis videóval ünnepelt meg a Treyarch.



A THQ Core Games osztályának alelnöke, Danny Bilson a GDC-n elmondta, hogy Guillermo del Toro játékát továbbra is trilógiának tervezik, de abban az esetben, ha az első rész nem lesz sikeres, nem fogják befejezni a sorozatot.

A Retro Studio jelenleg nem tervezi, hogy elkészíti a rendkívül sikeres Donkey Kong Country Returns folytatását, a későbbiekben azonban ez megváltozhat.

Az Epic nagyon szeretné PlayStation 3-ra is kiadni a Gears of War-trilógiát, ám a piszkos anyagiak miatt maradnak a Microsoftnál.

A The Last Guardian is új játékképeket kapott.

The Last Guardian  JátékképekThe Last Guardian  JátékképekThe Last Guardian  Játékképek

The Last Guardian  JátékképekThe Last Guardian  JátékképekThe Last Guardian  Játékképek

A Microsoft elkezdte feloldani a régóta nem használt Xbox Live Gamertageket, így ha korábban lemaradtál az áhított névről, talán most már megszerezheted. Érdemes azonban tudni, hogy a csere 10 dollárba, azaz 800 MS pontba kerül.

A Valve közzétette a Portal 2 achievementjeit, melyek közül a legérdekesebb a Ship Overboard nevezetű, melyet akkor kapunk meg, ha „megtaláljuk az elveszett kísérletet”. Csak nem egy Episode 3 utalással állunk szemben?

A MadWorldből ismerős Mathilda is tiszteletét teszi az Anarchy Reignsben.




Egyéb

Az ötödik Resident Evil-film 2012. szeptember 14-én fog megjelenni, természetesen 3D-ben és Milla Jovovich főszereplésével.

A Resident Evil-sorozatot sikeresen adaptáló Screen Gems most a Devil May Cry-széria felé fordította a figyelmét, s már meg is vásárolták a filmes jogokat. A forgatókönyvet Kyle Ward (Kane & Lynch, Uncharted) írja, aki egy bosszúsztorit álmodott meg, melyben Dante démonok százait legyilkolva próbál elégtételt venni anyja haláláért.

Kiderült, hogy a múlt héten felbukkant FindMakarov.com oldalnak hivatalosan semmi köze sincs a Call of Duty-szériához, csupán rajongók készítettek egy videót a sorozat legemlékezetesebb pillanatai alapján. A filmet a We Can Pretend csapata készítette, a különleges effektekért pedig a Junction VFX volt a felelős.



A 2012-es GDC március 5. és 9. között kerül megrendezésre.

Ezt a PC-t használta a DICE a Battlefield 3 bemutató során.

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

Street Fighter a való életben. Azt hiszem, nem is kell mást mondanom.









A héten az alábbi játékok fognak megjelenni:

  • Homefront (március 11.) - PC, Xbox 360, PS3
  • Theatre of War: Korea (március 11.) - PC
  • Dragon Age II (március 11.) - PC, Xbox 360, PS3
  • Crash Time 4 (március 11.) - PC, Xbox 360
  • Yoostar 2: In the Movies (március 11.) - Xbox 360, PS3
  • Brunswick Pro Bowling (március 11.) - Xbox 360
  • Challenge Me: Word Puzzles (március 11.) - Wii, NDS
  • Challenge Me: Brain Puzzles 2 (március 11.) - Wii, NDS
  • Hidden Photo (március 11.) - NDS
  • Hollywood Files: Murder on the Scene (március 11.) - NDS
  • Youda Safari (március 11.) - NDS
  • Trapped Dead (március 11.) - PC
  • Stoked: Big Air Edition (március 11.) - Xbox 360
  • We Dare (március 11.) - PS3, Wii
  • Stoked: Big Air Edition (március 11.) - PC
  • PopCap Hits Vol. 2 (március 11.) - Xbox 360
  • Natalie Brooks: The Treasures of the Lost Kingdom (március 13.) – NDS



A hét kérdése: Melyik játékban volt szerinted a legjobb a történet?