PC

Lesz multiplayer mód is a Duke Nukem Foreverben, de, hogy pontosan mire számíthatunk, azt még nem tudni. Randy Pitchford csak annyit árult el, hogy egy könnyed és igen csak komolytalan játékélményre kell számítani, amely nem kívánja felvenni a versenyt a piac nagyágyúival, csupán szórakoztatni akar.

A Gearbox szeretne minél több olyan embert feltüntetni a Duke Nukem Forever stáblistáján, aki részt vett a játék fejlesztésében, ám mivel a lista óriási, és nincs idejük mindenkit felkutatni, ezért egy külön oldalt indítottak, ahol le lehet adni a jelentkezést mindazoknak, akik ténylegesen hozzájárultak a DNF elkészüléséhez.

Az Epic Games jelen lesz a 2011-es Games Developers Conference-en, ahol zárt ajtók mögött egy lélegzetelállító bemutatót fognak tartani az Unreal Engine 3-mal a főszerepben. A prezentáció a cég elnöke, Michael Capps szerint akár egy generációs ugrásnak is felfogható, olyan magas szintre emelték a motorral megjeleníthető karakterek és effektek minőségét.

Kiszivárogott az első promóciós kép a Saint’s Row 3-ból.

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

A Dragon Age 2 zenéjét az elismert zeneszerzők, Inon Zur és Steve Schnur készítik, Jack Joseph Puig hangmérnök közreműködésével. A csapat dinamikus dallamokat ígér, de misztikus és lírikus szerzeményekre is számítani kell, illetve a Grammy-díjra jelölt Florence + The Machine-nek köszönhetően meghallgathatjuk az I’m Not Calling You A Liar című szám átdolgozott változatát is.

Az album első része március 8-án fog megjelenni, majd a kimaradt részek április 12-én, illetve május 10-én kerülnek a boltokba.

Ezen az oldalon belehallgathatunk a Hawke Family Theme és a Qunari on the Rise számokba.

Az Activision társalapítója, Alan Miller szerint kicsit erősek a játékosok reakciói a cég döntéseire.

„Kiadóként kockázatokat vállalunk, nem csak a fejlesztést, hanem a marketinget illetően is. Sok pénzről van szó, és nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy egy olyan terméket dobjunk piacra, amiről azt gondoljuk, hogy nem fog jól teljesíteni és profitálni.

A játékosok reakciói szerintem egy kicsit erősek. Nehéz kiadónak lenni. A célunk az, hogy elegendő pénzt termeljünk ahhoz, hogy újabb játékokat készíthessünk. Tudom, hogy nem vagyunk egy extravagáns cég, és sokunknak nincs óriási irodájuk, de megpróbáljuk a lehető legjobb játékokat elkészíteni.”

A Test Drive Unlimited 2 első prémium letölthető tartalma ingyenes lesz, ezzel kárpótolva a játékosokat a program döcögős indulása miatt. A The Exploration névre keresztelt pakk egy Lancia Stratos version Rallye-t és egy 1969-es Dodge Chargert tartalmaz.

Megérkezett a Team Fortress 2 legújabb frissítése, a Community Map Pack! A csomagban három pálya kapott helyet: az Aaron 'Psy' Garcha és Paul Good által készített Payload Race pálya, a Nightfall, a második egy mezei Payload aréna Patrick 'MangyCarface' Mulholland és Arhurt keze alól, a címe Frontier. És végül a sort a Lakeside című King of the Hill pálya zárja, mely Valentin '3DNJ' Levillain keze munkáját dicséri.

A Battlefield 3 Back to Karkand DLC-je a Wake Island, a Strike at Karkand, a Gulf of Oman és a Sharqi Peninsula pályák felújított változatát, illetve néhány Battlefield 2 fegyvert és járművet, valamint egyedi jutalmakat és achievementeket tartalmaz.

Az Electronic Arts megerősítette, hogy a Victory Games valóban egy új Command & Conquer-játékon dolgozik, és megígérték, hogy a későbbiekben előállnak az első részletekkel is.

Íme az első játékkép a bejelentése óta nagy csöndben lévő Thief 4-ből.

Ez történt... (2011 - 8. hét)

A Steamcast stábjával folytatott beszélgetése során a Valve alapítója elárulta, hogy a cég indulásakor Mike Harringtonnal egy tengeralattjárókról szóló játék elkészítését fontolgatták.

„Mike meg volt győződve arról, hogy fantasztikus víz alatti tájakat és játékmenetet tudnánk készíteni, szóval ha tudni szeretnétek, ez a név nélküli tengeralattjárós játék a legrégebbi projektünk, amit végül nem adtunk ki.”

Az Age of Empires Online fejlesztését már nem az Ensemble Studios romjaiból alapult Robot Entertainment végzi, hanem a Chris Taylor által vezetett Gas Powered Games. A Robot Entertainment elnöke, Patrick Hudson elmondta, hogy a munka kezdete óta ez volt a terv.

A Red Faction Armageddon június 3-án fog megjelenni.

Konzol

A Sony nem viccel, ha kalózkodásról van szó. Németországban a rendőrség bevonásával lefoglalták a graf_chokolo nevet használó hacker számítógépét és PlayStation 3 konzolját, hogy ezeket majd bizonyítékként használják a bírósági tárgyaláson. A tisztek azonban nem voltak elég alaposak, graf_chokolónak ugyanis fél órával a „látogatás” után sikerült feltöltenie az internetre a munkáját -- ez persze nem segíti majd a bíróságon.

Április közepén fog elkezdődni a Gears of War 3 publikus multiplayer bétatesztje, melynek során három Versus Multiplayer módban tehetjük próbára magunkat négy pályán, de az már rajtunk múlik, melyik lesz az a négy aréna, amit idő előtt próbálhatunk ki. A játék hivatalos Facebook oldalán még leadhatjátok a szavazatotokat.

Ha március 7-től bármelyik 576 KByte boltban vagy az 576 webshopban legalább 2100 MS pontot vásároltok, automatikusan kaptok egy Gears of War 3 bétakulcsot.

Röviddel a konzol japán premierje után a 1UP stábjának sikerült beszereznie egy Nintendo 3DS-t, és nem is voltak restek felvenni videóra, mit tartalmaz a doboz.





A Super Meat Boy Xbox-os verziója 80 új pályával bővült, teljesen ingyen.

Expert Remix (by Team Meat)
Fejezet: Meat Boy
Nehézség: Nagyon nehéz
Pályák száma: 20

Cramps (by NovaSilisko)
Fejezet: Meat Boy
Nehézség: Közepes
Pályák száma: 20

Sewers of Dross (by Team Meat)
Fejezet: Gish
Nehézség: Nehéz
Pályák száma: 20

The Butcher Boy (by Team Meat)
Fejezet: 8bit Meat Boy
Nehézség: Közepes
Pályák száma: 20

A későbbiek folyamán még öt fejezetet szeretnének kiadni a fejlesztők, melyekben híres tervezők által készített pályák és különleges karaktermodellek kapnak majd helyet, illetve a The Internets kiegészítőnek köszönhetően még több, felhasználók által kreált pálya is úton van.

A multiplayer módra koncentráló trailerrel jelentkezett a Conduit 2.



A Kung Fu Factory által készített Supremacy MMA című, konzolexkluzív verekedős játék nem csak azzal próbál kitűnni a tömegből, hogy a küzdősport amatőr oldalát mutatja be a játékosoknak, hanem azzal is, hogy ez az első MMA-játék, amelyben női harcosokkal is ringbe szállhatunk. A júniusban érkező játék gyors, vad és csak kevés szabály által visszafogott küzdelmeket ígér, melyek során többek között Felice "Lil Dog" Herrig és Michele "Diablita" Gutierrez ellen is harcolhatunk.





A Guerrilla Games bejelentette a Killzone 3 első letölthető tartalmát. A Steel Rain Map Pack két, a szólistakampány által inspirált pályát tartalmaz. A Junkyard a 16 főt támogató Guerrilla Warfare játékmódhoz készült, míg a Stahl Arms a 24 fős Warzone felhozatalát bővíti. A fejlesztők még nem közölték a DLC árát és megjelenési dátumát.

A Virtua Tennis 4 május 10-én érkezik.

A Patapon 3 április 12-én fog megjelenni, 20 dolláros áron. A játékot a PSN hálózatról lehet majd letölteni, de UMD-n is kapható lesz.



A második Halo: Reah DLC, a Defiant Map Pack március 15-én fog megjelenni és 10 dollárba fog kerülni.

Halo Reach Defiant Map Pack Halo Reach Defiant Map Pack Halo Reach Defiant Map Pack

Új kedvcsináló videóval jelentkezett a Prototype 2, íme:



A Minecraft fejlesztője, Mojang közölte, hogy a játék nem csak iPhone-ra és iPadre, hanem Android alapú telefonokra is meg fog jelenni, sőt, a későbbiekben talán konzolokon is tiszteletét teszi.

A Child of Eden 2011 második negyedévében fog megjelenni.

A Tiger Woods PGA Tour 12 demója március 18-án fog megjelenni.

A Crysis 2 legújabb videójában megerősítést kaptunk arról, hogy PlayStation 3-ra is lesz multiplayer demó, de, hogy mikor, az még rejtély. A PC-s próbaverzió március elsején jön, s ugyanekkor újra elérhető lesz az Xbox 360-as kiadás is.



Egyéb

A Microsoft mérnökeinek a Kinect érzékelőit és néhány egyedi programot felhasználva sikerült egy új avatar létrehozása, mely gond nélkül fel tud olvasni bármilyen szöveget, és megpróbálja a lehető leghitelesebben, embermódjára visszaadni annak tartalmát.



A technológia természetesen még gyermekcipőben jár, de a fejlesztést vezető Craig Mundie szerint semmi akadálya annak, hogy ezt az eljárást a Kinecttel kiterjesztve az egész testet bemutató fotorealisztikus avatarokat készítsenek.

Ezek még nem a Mass Effect 3 koncepciórajzai, de attól függetlenül nagyon szépen sikerült munkák.

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

Red Ring of Death easter egg a Bulletstormban.



Pete Hines (Bethesda) arra bíztatja a leendő szülőket, hogy ha a gyermekük a The Elder Scrolls V: Skyrim megjelenésekor születik meg, nevezzék a csemetét Dovahkiinnek, vagyis Dragon Bornnak. Annak, aki így tesz, egy jutalmat ígér a stúdió, ám bevallották, hogy ez valószínűleg nem fogja kárpótolni a gyereket a várható vég nélküli cukkolás miatt.

A True Crime: Hong Kong elkaszálása után a fejlesztést végző United Front Games munkatársai egy részét elbocsátotta. A cég LinkedIn profilján megfigyelt változások alapján nagyjából 25 ember távozott.

A Bizarre Creations egykori főnöke, Pete Wallace egy új stúdiót alapított Lucid Games néven, s abban bízik, hogy legalább 50 munkatársa csatlakozik hozzá, így a megszokott csapat egy része tovább folytathatja együtt a munkát.

A Legend of Zelda-sorozat 25. évfordulójának alkalmából készült egy gyönyörű poszter, amelynek születését az alábbi 15 perces videóban tekinthetjük meg.



A vietnami Kommunikációs és Információs Minisztérium azt szeretné elérni, hogy az internetszolgáltatók este tíz órától reggel nyolcig blokkolják az online játékok hozzáférését. A kormány ezzel azt reméli, hogy mérsékelhetik a játékok okozta erőszakos bűncselekmények számát.

A 2 Player Productions elhatározta, hogy elkészít egy Minecraft dokumentumfilmet Minecraft: The Story of Mojang címmel. Van viszont egy probléma: a stúdiónak nincs elég pénze a projekt befejezéséhez, ezért gyűjtésbe kezdtek. A Kickstarter portálon nyitott oldalukon bárki adományozhat, s aki így teszt, az majd dedikált DVD-t és posztert kap, aki pedig 2500 dollárnál többet ad, az egy csákányszobrocskával is gazdagabb lesz. A csapatnak 150 ezer dollárra van szüksége, amiből eddig kicsivel több mint 17 ezer jött össze.

Íme a dokumentumfilm eddig leforgatott 20 perce:



Mit nekünk Heavy Rain film! Itt a játék végigjátszása 2 órásra és 44 percesre vágva!



Ezek Will Wright kedvenc YouTube videói.


Játszható Angry Birds torta.





A héten az alábbi játékok fognak megjelenni:

  • Final Fantasy XIV (március 4.) - PS3
  • Warriors: Legends of Troy (március 4.) - Xbox 360, PS3
  • Pokemon White Version (március 4.) - NDS
  • Pokemon Black Version (március 4.) - NDS
  • Theatre of War: Korea (március 4.) - PC
  • Fight Night Champion (március 4.) - Xbox 360, PS3
  • Crash Time 4 (március 4.) - PC, Xbox 360
  • Warhammer 40.000: Dawn of War II - Retribution (március 4.) - PC
  • uDraw Pictionary (március 4.) - Wii
  • Hyperdimension Neptunia (március 4.) - PS3
  • uDraw Dood's Big Adventure (március 4.) - Wii
  • Rift (március 4.) - PC
  • Hidden Photo (március 4.) - NDS
  • We Dare (március 4.) - PS3, Wii
  • Busy Scissors (március 4.) - Wii, NDS
  • Elements of War (március 4.) - PC


A hét kérdése: Ki a kedvenc játékkaraktered?