PC

A Telltale közölte, hogy a Bill Willingham által kitalált Fables képregénysorozat játékverziója csak valamikor 2012 elején fog megjelenni, ám addig nem leszünk Telltale-játékok nélkül. Érkezik ugyanis a Puzzle Agent 2, melyben visszatérünk Scogginsba, hogy megoldjuk a Minnesota népességét terrorizáló gnómok ügyét. Továbbá a cég feltámasztja, és egyúttal újraindítja a legendás King's Quest-szériát, kiadja az első Puzzle Agentet PSN-re, valamint PC-re, Macintoshra, illetve iPadre is elhozza a Hector: Badge of Carnage-sorozatot, melynek első része tavaly jelent meg iPhone-ra.



Európában az eredetileg tervezett időponthoz képest egy héttel később, vagyis március 31-én fog megjelenni a Shift 2: Unleashed, jó hír viszont, hogy ebben a játékban „vezethetjük” először a Pagani legújabb szuperkocsiját, a Zonda-vonal utódját, a 700 lóerős Huayrát.



A Relic augusztusban egy új RTS-t fog bejelenteni.

A Sledgehammer Games nagyon szeretne egy bugmentes Call of Dutyt készíteni, amely legalább egy 95%-os átlagot érne el a kritikusok körében, így jelenleg játéktesztelőket keresnek.

Megérkezett a harmadik Alice: Madness Returns videó. Jó szórakozást!



Ha a játékosok március elsejéig egymillió alkalommal töltik le a február 22-én megjelenő Dragon Age 2 demót, a teljes játékban több tapasztalati pontra vagy pénzre tehetnek szert egy különleges könyv elolvasása után. Fontos tudni, hogy csak akkor számít a demó letöltése, ha játék közben be vagyunk jelentkezve az EA profilunkkal.

Habár a Mirror's Edge 2 fejlesztése leállt, az Electronic Arts nem mondott olyat, hogy a franchise-nak annyi lenne, sőt közölték, hogy a DICE újszerű parkour-játéka fontos számukra. Reméljük, előbb-utóbb elkészül a folytatás.

Így néz ki egy férfi Demon Hunter a Diablo III-ban:

Ez történt... (2011 - 7. hét)

Újabb remek tarilerrel jelentkezett a Bulletstorm:



Ha március 8-ig a Games for Windows Marketplace-en keresztül vásároljuk meg a Bulletstormot, ingyen megkapjuk a Gears of Wart.

A Starbreeze több évre megvásárolta az Unreal Engine 3-at. Valószínűleg az Epic díjnyertes motorjával fog elkészülni a svéd stúdió Project RedLime című játéka, mely a pletykák szerint a Syndicate-sorozat feltámasztása lesz.

A Red Faction: Armageddon borítója jó eséllyel az idei legszebb alkotás.

Ez történt... (2011 - 7. hét)

A THQ gondozásában február 22-én dobozos formában is meg fog jelenni az Amnesia: The Dark Descent, 20 dolláros áron.

Több mint százezren jelentkeztek az APB: Reloaded zárt bétatesztelésére. A Gamersfirst azt ígéri, hogy hamarosan elindulnak a szerverek.

Négy új Batman: Arkham City játékkép.

Ez történt... (2011 - 7. hét)Ez történt... (2011 - 7. hét)Ez történt... (2011 - 7. hét)Ez történt... (2011 - 7. hét)

Konzol

Hamarosan három új DLC fog megjelenni a Need for Speed Hot Pursuithoz. Az első, Armed and Dangerous névre keresztelt csomag február 22-én érkezik és pár új achievementet, illetve két új multiplayer játékmódot tartalmaz. A Most Wanted során rendőrként a nyitott világban egy adott versenyző megtalálása, míg versenyzőként ennek a személynek a megvédése a célunk. Az Arms Race módban pedig csak annyi a feladatunk, hogy az arzenálunk minden elemét bevetve elsőként érjünk a célba.

Március elsején érkezik a Lamborghini Untamed, amiben az olasz autógyártó három legendás járgányát találjuk (Lamborghini Diablo SV, Lamborghini Countach LP5000 QV, Lamborghini Sesto Elemento) civil és rendőri színekben, illetve tíz új verseny és pár achievement is vár minket.

Végül pedig március 8-án a Porsche Unleashed pakkot tölthetjük le, melyben újabb tíz versenyt és achievementet találunk, és persze új kocsikat. A felhozatalhoz az 1982-es Porsche 911 Turbo, a Porsche 959 és a 911 Speedster csatlakozik.

Mindhárom pakk 560 MS pontot kóstál.



A Crytek szeretné, ha minél több ember próbálhatná ki a Crysis 2-t, így már fontolgatják, hogy a játék demóját PlayStation 3-ra is megjelentetik, még a teljes verzió boltokba kerülése előtt, pontos dátum azonban még nincs.

A játék produkciós vezetője, Nathan Camarillo hozzátette, hogy az Xbox 360-as és a PS3-as verzió között a teljesítmény tekintetében nem lesz különbség, valamint megerősítette, hogy a megjelenés után ki fognak adni letölthető tartalmakat.

Ilyen tartalmakkal frissül az Xbox Live a jövő héttől:

Február 21-től kezdődő hét:
  • Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter 2 Co-op Collection, 200 pont
  • Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter 2 Co-op Collection 200 pont
  • Tom Clancy's Splinter Cell Conviction Deniable Ops: Insurgency 400 pont
  • Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter Chapter 2, 300 pont
  • Tom Clancy's H.A.W.X. Air Supremacy, 400 pont
  • Tom Clancy's H.A.W.X. 2 All-in-one Pack, 400 pont
  • Tom Clancy's EndWar Escalation, 200 pont
  • Tom Clancy's Splinter Cell Chaos Theory, 600 pont
  • Tom Clancy's Splinter Cell Conviction Outfit, 200 pont

Február 28-tól kezdődő hét:
  • Pac-Man Championship Edition DX, 400 Pont

Xbox Live Arcade - House Party
  • February 23: Bejeweled Blitz LIVE, 800 Microsoft Pont
  • Március 2: Beyond Good & Evil HD, 800 Microsoft Pont

Xbox Live Avatar Marketplace:
  • February 22: Homefront Collection

Games on Demand
  • Bayonetta (Sega) - február 22.
  • Need for Speed Shift (Electronic Arts) - március 1.
  • Red Dead Redemption (Rockstar Games) - március 1.
  • Transformers: War for Cybertron (Activision) - március 1.
  • Prince of Persia: The Forgotten Sands (Ubisoft) - március 1.

A Double Fine legújabb játéka a Szezám utca című sorozat feldolgozása lesz. A Sesame Street: Once Upon a Monster egy Kinect-exkluzív gyerekjáték lesz, melyben a sorozat híres és közkedvelt figuráival járhatjuk be a Once Upon a Monster című mesekönyv oldalait új barátokra szert téve, és mindenféle táncolós, ugrálós kalandokban részt véve.

 

A Guitar Hero-széria lezárása után a RedOctane vezérigazgatója, Kelly Summer úgy döntött, kiteregeti a szennyest, bár semmi olyat nem mondott, amiről már évek óta ne tudtunk volna:

„Az Activision túl gyorsan, túl sokat akart a franchise-tól, kihasználta azt. Nincs semmilyen ok arra, hogy a Guitar Hero-szériát le kellett volna állítani. Egy remek sorozat. Úgy érzem, még mindig van egy jelentős piac a játék számára.”

„Nem minden sorozat termelhet egymilliárd dollárt, de talán az Activision ezt szeretné. Meglepődnék, ha eladnák a jogokat, mert azzal csak azt bizonyítanák, hogy még mindig van kereslet a zenei játékokra. Nézzétek meg a Take-Two-t! Ők nem árasztották el a piacot GTA-részekkel, hanem éveken át jól bántak vele, s ennek az lett az eredménye, hogy a sorozat még most is nyereséges.”

A Blizzard szeretné konzolra is átköltöztetni a Diablo 3-at, a cég ugyanis egy olyan projektvezetőt keres, aki legalább négyéves tapasztalattal rendelkezik, és már „világra hozott” egy AAA-kategóriájú játékot, tehát alkalmas lenne a D3 konzolos átiratának elkészítésére. Ne legyünk azonban nagyon izgatottak, a cég szóvivője ugyanis közölte, hogy ez nem egy bejelentés, s a csapat jelenleg minden erejét a PC-s és macintoshos verzióba fekteti.

A Sony elkezdte bannolni azokat a játékosokat, akik feltörték a PlayStation 3-ukat. Ha az alábbi üzenet fogadott a konzol bekapcsolása után, te is a banhammer alá kerültél.

Notice: Access to the PlayStation(R)Network and access to Qriocity(TM) services through your PlayStation (R)3 system has been terminated permanently due to the use of unauthorized circumvention devices and unauthorized or pirated software on your PlayStation(R)3 system.

This use violates the terms of both the "System Software License Agreement for the PlayStation(R)3 System" and the "Terms of Services and User Agreement" for the PlayStation(R)Network/Qriocity(TM) and its Community Code of Conduct provisions. In the unlikely event that this termination was in error, contact your local consumer support centre.

A Castlevania: Lords of Shadow's Reverie DLC-je csak márciusban fog megjelenni.

Liu Kang tiszteletét teszi a legújabb Mortal Kombat trailerben.



Pletyka

A Variety értesülései szerint a The Sean Daniel Company és a Union Entertainment lépéseket tett afelé, hogy lefoglalja a Dead Island filmes jogait. A produkciót Sean Daniel vezényelné, Dmitri Johnson és Richard Liebowitz közreműködésével.

Az angol Official PlayStation magazin pletykaszekciójában az olvasható, hogy az Infinity Ward berkeiben készülő Modern Warfare 3 egy előzmény lesz Ghost főszereplésével. Itt továbbá az is olvasható, hogy már fejlesztés alatt áll a Dead Space 3, s a PlayStation 2-es játékok hamarosan elérhetőek lesznek PSP-re.

Egyéb

A Telltale egy érdekes videóban mutatja be, hogy hol tart és merre fejlődhet a digitális terjesztés a jövőben. Érdemes megnézni.



Na, ilyen az igazi cosplay:



A képet egy Jenn nevű rajongó készítette, aki már lassan tíz éve öltözik be a régészkisasszonynak. A DeviantArt profilján még több képet nézhettek meg róla.

Így készült a Dead Space: Aftermath animációs film.



Kendall Anderson megölte alvó édesanyját, miután az asszony elvette tőle a PlayStation konzolját. A srác először azt mondta a rendőrségnek, hogy az anyja eltűnt, a bíróságon azonban már bevallotta, hogy előbb egy kalapáccsal, majd egy széklábban agyonütötte őt, majd megpróbálta elégetni a sütőben.

A LucasFilm lefoglalta a Star Wars Detours nevet.

Két videó arról, hogyan nézne ki a Minecraft a való életben:





A 2011-es Tokyo Game Show szeptember 15. és 18. között kerül megrendezésre.

Elég sok idő kellett hozzá, de végre megtörtént az első lánykérés a Minecraft segítségével. Íme:



A BOOM! Studios közölte, hogy a DuckTales képregénysorozat májusi számát Warren Spector fogja írni, ami kissé talán furcsa lehet, de manapság bármi megtörténhet, elvégre Will Wright a tévés biznisszel ismerkedik a Bar Karma című sorozatban.

Az első Dragon Age: Redemption trailer:





A héten az alábbi játékok fognak megjelenni:

  • Tropico 4 (február 24.) - PC, Xbox 360
  • Gray Matter (február 25.) - PC, Xbox 360
  • Two Worlds II (február 25.) - PC, Xbox 360, PS3
  • Killzone 3 (február 25.) - PS3
  • Bulletstorm (február 25.) - PC, Xbox 360, PS3
  • Knights Contract (február 25.) - Xbox 360, PS3
  • de Blob 2: The Underground (február 25.) - Xbox 360, PS3, Wii, NDS
  • Darkspore (február 25.) - PC
  • Cities in Motion (február 25.) - PC
  • Surgery Simulator (február 25.) - PC
  • uDraw Dood's Big Adventure (február 25.) - Wii
  • Rango (február 25.) - Xbox 360, PS3, Wii, NDS
  • Tactics Ogre: Let Us Cling Together (február 25.) - PSP
  • Winter Sports 2011: Go for Gold (február 25.) - Xbox 360, PS3, Wii
  • Pucca Power Up (február 25.) - NDS
  • Dreamcast Collection (február 25.) - PC, Xbox 360
  • Jewel Link Chronicles: Legend of Athena (február 25.) - NDS
  • Lost Identities (február 25.) - NDS
  • Painkiller: Redemption (február 25.) – PC



A hét kérdése:  Melyik a kedvenc multis játékod?