PC

A Telltale február 17-én öt játékot fog bejelenteni, egy homályosan fogalmazott meghívó alapján pedig sokan úgy gondolják, hogy az egyik program a The Walking Dead játékverziója lesz.

„...az egyik egy frissen indított IP a tévé- és képregényvilágból, mely népszerűsége átformálja az ismert világot.”

A The Walking Dead képregénysorozat 2003-ban indult útjára, az AMC csatorna pedig tavaly októberben mutatta be az erre alapozó sorozatot, mely rövid idő alatt hatalmas népszerűségre tett szert.

A Dead Space 2 valamennyi kiadásában egy különleges kód lapul, mellyel a Dragon Age II-ben megkapjuk Isaac jócskán átalakított páncélját, s ezzel mi lehetünk Ser Isaac of Clarke.



A Shift 2: Unleashed legfrissebb videójában közelebbről is megismerkedhetünk a gyűjtői verzió által kínált extrákkal.



A StarCraft 2 modkészletével a határ tényleg a csillagos ég, Ryan Winzellnek ugyanis sikerült egy MMOG-szerű játékot varázsolnia az RTS-ből, mely nem csak rajongók millióinak, hanem a Blizzardnak, az Activisionnek és a Riot Gamesnek (League of Legends) is felkeltette az érdeklődését. A Blizzard gratulált az elért eredményhez, miközben a Riot Games állást ajánlott az egyetemistának, egyedül csak az Activision aggódott egy esetleges rivális MMOG születése és szerzői jogsértés miatt, de végül nem lett pereskedés a modból, és mehet tovább a fejlesztés, persze egy új név alatt.



A Fallout 3 Wanderer's Edition mögött álló modderek most a Fallout: New Vegast vették célkeresztbe és elhatározták, hogy egy dinamikusabb játékot készítenek. A Project Nevada keretében többek között jobb időlassítás, sprintfunkció, közelharc és kibernetikus kiegészítők kerülnek beépítésre.



A fegyverek kórusát hallgathatjuk meg a Brink legújabb trailerében.



Még egy Bulletstorm játékmenet-videó:



A Deus Ex: Human Revolution játékideje hozzávetőlegesen 25 óra.

A Gran Turismo 5 versenymenedzselős B-Spec módját PC-re és mobiltelefonokra elhozó Gran Turismo Anywhere februárban fog elindulni.

Az Elder Scrolls V: Skyrimhez lesz modkészlet!

Az FPS játékstílus több mint 30 éves története kevesebb mint 5 percbe sűrítve:




Konzol

Ingyenes Xbox Live Gold hétvége lesz január 28. és 31. között, továbbá számos újdonsággal is bővül a Live kínálata az elkövetkezendő hetekben.

Január 24-től 30-ig tartó akciók (az alábbi Dance Central dalok 33 százalékkal olcsóbbak, tehát 160 MS pontba kerülnek):
  • Janet Jackson - Control
  • Sean Paul - Temperature
  • Ne-Yo - Because of You
  • Cameo - Word Up

Január 31-től február 6-ig tartó akciók:
  • Hydro Thunder Hurricane - 800 MS pont
  • Aqua - 400 MS pont
  • Hydrophobia - 400 MS pont

Xbox Games On Demand:
  • Január 25: The Chronicles of Riddick Assault on Dark Athena
  • Február 1: Dark Void

Xbox LIVE Avatar Marketplace:
  • Január 20: Cool Moves collection (Kung Fu moves, flipping, jumping, stb)
  • Január 20: Dead Space 2
  • Január 27: Military collection
  • Február 1: Call of Duty: Black Ops
  • Február 3: World Sports

Xbox LIVE Game Add-ons:
  • Január 26: Castlevania Harmony of Despair Playable Character Simon Belmont - 160 MS pont
  • Január 26: Castlevania Harmony of Despair Origins Stage Pack - 240 MS pont
  • Január 26: Bomberman Live: Battlefest Bomb-Up Pack III - 240 MS pont
  • Február 1: Call of Duty: Black Ops First Strike - 1200 MS pont
  • Február 2: Castlevania Harmony of Despair The Legend of Fuma Stage Pack - 240 MS pont
  • Február 2: Castlevania Harmony of Despair Playable Character Getsu Fuma - 160 MS pont

Xbox LIVE Arcade:
  • Január 26: Breach - 1200 MS pont
  • Február 2: Bionic Commando Rearmed 2 - 1200 MS pont

A Final Fantasy XIII-2 az angol nyelvű régiókban csak jövő télen fog megjelenni, jó hír viszont, hogy a játék bemutatkozó videója már angol nyelven is megtekinthető.



Miután George "GeoHot" Hotz feltörte a PlayStation 3 védelmét, szinte azonnal a Sony jogi osztályának első számú célpontja lett, ám ameddig tart a pereskedés, a Microsoft úgy döntött, egy kis borsot tör a rivális orra alá azzal, hogy egy ingyen Windows 7 telefont ajánl fel GeoHotnak, elismerve nem mindennapi teljesítményét, s egyúttal egy újabb kihívás elé állította a crackert: azt szeretnék ugyanis elérni, hogy elsőként törje fel a platformot. Az MS persze nem őrült meg, ennek a lépésnek ugyanis jókora biztonságpolitikai háttere van, hiszen ha sikerül a rést megtalálni, GeoHot bevonásával rövid idő alatt meg tudják azt szüntetni, ezzel elkerülve a későbbi problémákat.

A Disney Interactive bezárta a Turokot és a Tron: Evolutiont jegyző Propaganda Gamest.

Miután az Activision nem talált vevőt a Bizarre Creations számára, arra a döntésre jutott, hogy hamarosan bezárja az egyébként remek kis stúdiót.

Noha a Killzone 3 már aranylemezen van, a Sony és a Guerrilla Games elhatározta, hogy még egy utolsó bétatesztet tartanak. Az esemény február 3-án veszi kezdetét; egyetlen multiplayer pályába kóstolhatunk bele, három különböző játékmódban.

A Killzone 3 egyes, SOCOM 4 dögcédulás matricával ellátott kiadásaiban belépőt kapunk a Zipper Interactive játékának multiplayer bétatesztjébe.

A Nintendo hivatalosan még nem, de utalást már tett arra vonatkozóan, hogy a 3DS régiózáras lesz. A cég közleményében az olvasható, hogy a masina három változatban (Japán, Észak-Amerika, Európa) fog megjelenni, s a felépítésüket tekintve mindegyik gép egy kicsit eltér a másiktól. Továbbá a régiónként eltérő korhatárszabályok, nyelvi akadályok és törvények miatt „előfordulhat, hogy egy Japánban vett játék nem fog tökéletesen működni egy amerikai vagy európai konzolon.”

Február 15-én fog megjelenni a Gears of War Triple Pack, mely a trilógia első két felvonását, illetve a második rész Road to Ruin kiegészítőjét tartalmazza. A pakk 30 dollárba fog kerülni.

Megjelent a Trance Anthem Mix Pack a DJ Hero 2-höz. A 640 MS pontot kóstáló csomag az alábbi számokat tartalmazza:

  • Imagine - Armin van Buuren Mixed With "Punk" by Ferry Corsten
  • Not Over - Paul Oakenfold ft. Ryan Tedder (Remix by FSG)
  • 9PM (Till I Come) - ATB Mixed With "For An Angel" by Paul van Dyk

Bejelentésre került a Final Fantasy Type-0 (leánykori nevén Final Fantasy Agito XIII), ám a Square Enix roppant szűkszavúan nyilatkozott a játékot illetően. Csupán annyit tudtunk meg, hogy Japánban valamikor nyáron fog megjelenni, és a 30, szinkronnal ellátott karakter, valamint a rejtélyes multiplayer komponens miatt csak két UMD lemezre fér rá a program.



Japánban a 3DS-sel egy időben érkezik a Professor Layton előzménytrilógia első része, a Professor Layton and the Miracle Mask.



A GameStop által felvásárolt Kongregate az androidos telefonokra is kiterjesztette a szárnyát, ám nem sokkal a megjelenés után a Google eddig tisztázatlan okok miatt eltávolította a programot. A Kongregate Arcade app több mint 300 flash-alapú játékot tartalmazott, melyeket csakúgy, mint a weboldalon, értékelhettünk és kommenteket fűzhettünk hozzájuk, no meg achievementeket is gyűjthettünk.

Kiszivárogtak az első képek az X-Men: Destinyből

X-Men: Destiny JátékképekX-Men: Destiny JátékképekX-Men: Destiny Játékképek

X-Men: Destiny JátékképekX-Men: Destiny JátékképekX-Men: Destiny Játékképek

Április 18-án fog megjelenni a Mortal Kombat.

A ModNation Racers hamarosan egy új DLC-t kap. A három dolláros Career Unlock All Key mindent felold a játékban. A lusta játékosok örülhetnek.

Új L.A. Noire játékképek:

L.A. Noire JátékképekL.A. Noire JátékképekL.A. Noire Játékképek

Pletyka

A GameFly úgy tudja, hogy március 22-én fog megjelenni a Prince of Persia Trilogy HD.

Egyéb

Isaac Hannaford, a Halo-széria tervezője új, eddig sosem látott koncepciórajzokat pakolt ki az oldalára. Érdemes megnézni őket!

A legújabb Kinect-hacknek köszönhetően jó pár szár órát spórolhatunk meg ha elhatározzuk, hogy elkészítjük a képmásunkat a rendkívül népszerű Minecraftban, a kamera ugyanis megépíti helyettünk a szobrot.



Két év után végre elkészült a Beyond Black Mesa című 12 perces rövidfilm.



A Red Faction: Origins tévéfilmben Alex Mason szerepét Robert Patrick (Terminator 2) fogja eljátszani, míg Mason elrabolt lányát Tamzin Merchant (Tudors), a fiát pedig Brian J. Smith (Stargate: Universe) kelti életre. A mellékszereplők között Gareth David-Lloydot (Torchwood), Kate Vernont (Battlestar Galactica), Danielle Nicoletet (The Starter Wife) és Devon Graye-t (Dexter) találjuk.

A Tritex989 nevet használó őrültnek sikerült a Minecraftban lejátszani a Still Alive-ot. Nice!





A héten az alábbi játékok fognak megjelenni:

  • Dead Space 2 (január 28.) - PC, Xbox 360, PS3
  • Yogi Bear: The Video Game (január 28.) - Wii, NDS
  • Inazuma Eleven (január 28.) - NDS
  • Bejeweled Twist (január 28.) - NDS
  • Bookworm (január 28.) – NDS



A hét kérdése: Mi volt az első játék, amivel játszottál és mikor, illetve milyen platformon?