PC

Azoknak, akik a Team Fortress 2-t pénzért vásárolták meg, egyáltalán nem tetszik, hogy a játék ingyenes lett, így kidolgoztak egy modot, ami automatikusan bannol minden olyan játékost a privát szerverekről, aki nem fizetett a játékért. Jelenleg van egy kiskapu, amivel el lehet kerülni a bannhammert, s ez csupán annyi, hogy venni kell valamit a hivatalos boltban, így a felületes vizsgálat során fizetős tagnak tűnünk, ám a mod készítői szerint lehetséges úgy beállítani a szűrést, hogy ezt is figyelje. Mivel privát szerverekről van szó, a Valve tehetetlen.

A Valve ingyenessé tette a Source fejlesztői készletet -- igaz, eddig sem volt nagyon bonyolult vagy költséges ennek beszerzése, hiszen csak annyi volt a követelmény, hogy legyen a birtokunkban legalább egy olyan játék, ami ezt a motort használja.

Július 11-én a Games for Windows Marketplace átköltözik az Xbox.com oldalra, de más változásra nem kell számítani a szolgáltatással kapcsolatban.

Nem kevesebb mint 12 percnyi játékmenet a Batman: Arkham Cityből:



Megünnepelve a játék második születésnapját, a Battlefield Heroesban is elérhetővé válik a sorozat legnépszerűbb pályája, a Wake Island. Továbbá azok, akik július 7-ig bejelentkeznek a játékba, két ingyenes Party pakkot kapnak, egyet a Royal, és egyet a National frakció számára. A csomagokban 77 Battlefund, 25 Festive Flare, egy Party kalap, és egy jegy található, amivel hét napra kibérelhetjük a Birthday Suit ruhát.

Megjelent a mikrotranzakciós rendszer a DC Universe Online-ban is. A szolgáltatás egyelőre még kezdetleges, hiszen csak Proto Repair-Botokat és Vault Ticketeket vásárolhatunk, ám ez előjele lehet annak, hogy ez a játék is szakít az előfizetésekkel.

Robert Bowling közölte, hogy a Modern Warfare 3-ben teljesen átdolgozták a killstreak rendszert, a részletekről azonban még nem beszélhet.

A BioShock Infinite zárt ajtók mögött bemutatott 15 perces prezentációját július 7-én mi is megtekinthetjük, ám addig is íme egy kis ízelítő:



A hárommillió felhasználónál tartó Battlestar Galactica Online ezen a héten egy új frissítést kap. Amellett, hogy két új szektor (Nilfhel, Muspell) és ezzel együtt új küldetések érkeznek, lehetőségünk lesz kihívni egy játékost egy privát meccsre, vagy a matchmakinget használva a képességeinkhez leginkább passzoló pilótával megmérkőzni. Az ütközetek során nem kapunk közvetlenül semmilyen jutalmat, de a teljesítményünk feljegyzésre, majd rangsorolásra kerül, hogy kiderüljön, ki a legjobb pilóta az adott szerveren. A százas lista első helyezettje megkülönböztető jelzést kap.

Új játékképek a Call of Juarez: The Cartelből.

Ez történt... (2011 - 26. hét)Ez történt... (2011 - 26. hét)Ez történt... (2011 - 26. hét)

Ez történt... (2011 - 26. hét)Ez történt... (2011 - 26. hét)Ez történt... (2011 - 26. hét)

Egy barcelonai játékostalálkozón megtudtuk, hogy a Mojang új játéka, a Scrolls ugyanazt a modellt követi majd mint a Minecraft, tehát a fejlesztés közepén már hozzáférhetünk a játékhoz, ami aztán folyamatos frissítések útján épül és szépül, míg el nem éri a teljes változatot.

Íme a Deus Ex: Human Revolution gyönyörű városai:



A Sledgehammer Games társalapítója, Glen Schofield a Call of Duty öregecske grafikusmotorjának védelmére kelt. A fejlesztő elmondta, hogy rengeteg területen fejlesztették a motor, beépítettek például egy versenyképes audio-rendszert, s képesek konzolon 60 FPS-sel futtatni a játékot, amire Schofield véleménye szerint nem sok vetélytárs képes.

A Sterne Agee elemzője, Arvind Bhatia szerint a Blizzard titkos MMOG-je, a Titan egy casual játék lesz, ezt az elképzelést pedig azzal magyarázza, hogy a cégnek meg kell nyugtatnia a befektetőket afelől, hogy nem szűkült be a látóterük, s minél több játékost akarnak megnyerni. A Blizzard és az Activision sem kommentálta a dolgot.

Megérkezett a Minecraft legújabb, 1.7-es frissítése, ami egyebek mellett elhozta a dugattyúkat és jó pár hibajavítást.



Megjelent még egy DLC a Portal 2-höz, ám ez még mindig nem az új játékmódokat tartalmazó ingyenes csomag a Valve-tól, hanem egy felhasználói kreálmányokból összeállított pakk. A Summer Mapping Initiative versenyből három pálya (Patent Pending, Infinifling, Edifice) került ki győztesen, amiket az alábbi mód használhatunk:

  1. Töltsd le a pályákat a ThinkingWithPortals.com oldalról
  2. Csomagold ki a .zip állományokat és másold be a .bsp kiterjesztésű fájlokat a Portal 2 maps mappájába. (C:\Program Files\Valve\Steam\steamapps\common\portal 2\maps)
  3. Indítsd el a játékot, és az Options / Keyboard and Mouse menüpontban kapcsold be a Developer Console funkciót.
  4. Játék közben nyomd le a „~” gombot és írd be: map „pálya neve”

A Blacklight Tango Down PC-re is megjelenő, ingyenesen játszható folytatása, a Blacklight Retribution DirectX 11 támogatással fog megjelenni. Itt egy videó arról, hogy fog kinézni a játék annak a pár embernek, akinek elbírja a gépe:



A lengyel Flying Wild Hog egy új, PC-exkluzív játék fejlesztésébe kezdett bele, amiről egyelőre nem árultak el semmit, viszont kiadtak három képet. Lehet találgatni.

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja


Konzol

A Bethesda hajlandó támogatni a Nintendo új asztali konzolját, ha a hardver elég erősnek bizonyul ahhoz, hogy megbirkózzon a cég játékaival, mint például a Skyrimmel, a Rage-dzsel vagy a Prey 2-vel.

„Mindig is az volt a célunk, hogy a lehető legtöbb játékoshoz hozzuk el a játékainkat, a lehető legtöbb platformon. Tehát ha az új konzolok technológiai szempontból passzolnak azokhoz a típusú játékokhoz, amilyeneket készítünk, akkor támogatni fogjuk ezeket. A Wii esetében ez szóba sem jött, hiszen alapvetően meg kellett volna változtatnunk azokat a programokat, amiket PC-re, Xbox 360-ra vagy PlayStation 3-ra írtunk. Szerencsére a Wii U-val és a PlayStation Vitával már jobb a helyzet, hiszen ezek jóval erősebbek mint az elődeik. ” -- Pete Hines, a Bethesda marketingosztályának alelnöke.

A Nintendo idén is különböző csecsebecséket oszt szét a szorgos Club Nintendo tagok között. Akiknek sikerült elérni az Arany státuszt, tehát legalább 300 aranytallért gyűjtöttek össze, azok egy Mario tematikájú 2012-es naptárt kapnak, míg azok, akik több mint 600 tallért szereztek, s ezzel a Platinum klub tagjai, egy 21 kitűzőből álló, természetesen szintén mariós csomagot kapnak.

A Nintendo-termékek és -játékok regisztrálásával, illetve a hivatalos oldalon kihelyezett kérdőívek kitöltésével gyűjthető pontokat egyéb ajándékokra is be lehet váltani, például játékokra, kártyapaklikra, poszterekre vagy képernyővédőkre. Az ajándékokat a Nintendo ingyenesen kiküldi azoknak, akik igényt tartanak ezekre.

A Media Molecule nem csinál több LittleBigPlanetet! A cégtől Siobhan Reddy az Edge magazinnak elmondta, hogy a csapata jelenleg egy új projektre koncentrál.

Ahogy az várható volt, a Project Milo nem halt meg, csupán átalakult. A Kinect képességeit bemutató techdemó bizonyos részeit a Fable: The Journeyben láthatjuk majd viszont.

A Final Fantasy Tactics: The War of the Lions iOS átirata késni fog. iPhone-ra valamikor júliusban, iPadre pedig valamikor augusztusban fog megjelenni.

A Resistance 3 fejlesztői videójában az Insomniac a mesterséges intelligenciáról és az új ellenfelekről ejt néhány szót.



A Sega Mexico sajtóeseményén kiderült, hogy a 2007-ben megjelent Sonic and the Secret Rings és a 2009-es Sonic and the Black Knight egy úgynevezett Sonic Storybook trilógia részét képezik, s már úton van a név, dátum és célplatformok nélküli harmadik rész, illetve egy új Sega Superstars-játék is készül.

A Double Fine új játéka, a Trenched Európában komoly akadályba ütközött. A program nem kerülhet forgalomba egy hasonló nevű, szintén az első világháborúban játszódó portugál táblajáték, a Trench miatt, amire a kitalálója egy olyan szabadalmat kötött, ami a számítógépes és konzolos programokra is kiterjed. A fejlesztők már dolgoznak az ügyön.

Kiderült, hogy a Bungie oldalhajtásának, a Bungie Aerospace-nek az a célja, hogy segítse a független, mobil eszközökre és közösségi hálózatokra fejlesztő csapatok munkáját. Az első partneri kapcsolatot Jordan Weisman cégével, a Harebrained Schemesszel kötötték meg, akik jelenleg a Crimson című iOS/Android-játékon dolgoznak.

Ez történt... (2011 - 26. hét)

A 343 Industries ismét közölte, hogy a Halo: Anniversary megjelenése nem jelenti azt, hogy a Microsoft ezentúl mindegyik legendás játékát újra kiadja felújított grafikával és extrákkal. Noha ez egy jól működő, és egyre több stúdió által alkalmazott módszer, Xbox 360 csak a Halo kap ilyen kezelést, és csak a 10 éves évforduló alkalmából.

Az I Am Alive úgy látszik még életben van, az Australian Game Ratings Boardtól ugyanis 15+-os besorolást kapott, a kemény erőszak miatt. A játékot még 2008-ban jelentették be, de azóta -- egy trailert leszámítva -- nem sokat tudtunk meg, csupán annyit, hogy a Ubisoft valamikor 2011 második és 2012 első felében tervezi a megjelenést.

A Tokióban megtartott Game Tools and Middleware konferencián a Sony bemutatta a PlayStation Vita új funkcióját, a Face Controlt. Ennek segítségével a képernyőn megjelenő avatarunk valós időben utánozza le az arcmozdulatainkat és fejmozgásunkat.



Késik a Splinter Cell HD-kollekció. A csomag csak szeptember 23-án fog megjelenni.

Nyugat-Európában, Ausztráliában, Új-Zélandon és a Közel-Keleten a THQ fogja a boltokba segíteni a Witcher 2 Xbox 360-as átiratát.

Íme 11 percnyi játékmenet az Uncharted 3 bétájából:



Egyéb

Egy alapos megnyirbálás után a Pure-t és a Split/Secondöt jegyző Black Rock bezárja a kapuit. A Eurogamer értesülései szerint a bezárás elsősorban a Disney miatt következett be, mivel mostohán bántak a stúdióval, olyan projektektől megfosztva őket, amik remekül passzoltak a stúdióhoz, illetve nem reklámozták eleget az egyébként jól sikerült játékaikat.

A Bethesda lefoglalta a Dishonored nevet.

A Calibur11 csapata egy igazán epikus Xbox 360 keretet készített a Gears of War 3 tiszteletére. A vérvörös, fertőzött ómen logóval (ez a karakterünk halála esetén világít is), és egy kontrollertámasszal ellátott keret szeptemberben kerül a boltokban 75 fontos áron.

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

Egy AAA-kategóriájú projekt leállítása után a Red Fly (Mushroom Men, és a Ghostbusters: The Video Game valamint a Star Wars: The Force Unleashed II Nintendo DS átirata) kénytelen volt elküldeni 30 dolgozóját.

Új Halo-regény készül, mely a Ghosts of Onyx folytatása lesz, s betömi a hézagokat a Halo 3 és jövőre esedékes Halo 4 között. Az október 25-én megjelenő Glasslands című könyvet Karen Traviss írja.

Ez történt... (2011 - 26. hét)

Songs to Test By: Volume 2 néven megjelent a Portal 2 zenei albumának második része. A hivatalos oldalról ingyenesen le lehet tölteni mind a két csomagot, és érdemes később visszanézni, hiszen úton van a harmadik adag.

Na, ilyen az igazi cosplay:



A Dead Island csodálatos bemutatkozó videója díjat nyert a Cannes-i Lions International Festival of Creativityn.



Néhány kép a Silent Hill: Revelation forgatásáról:

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

Az iPhone-t és a PlayStation 3-at feltörő cracker, George "GeoHot" Hotz a Facebooknál kapott állást. A beosztásáról pontos információ még nincs, de állítólag a közösségi oldal iPad alkalmazásán fog dolgozni.

Na igen, a női harcosok páncélja sosem nyújtott különösebb védelmet, de a látvány kárpótol.





Az alábbi játékok fognak megjelenni ezen a héten:

  • Challenge Me: Brain Puzzles 2 (július 8.) - Wii
  • Air Conflicts: Secret Wars (július 8.) - PC, Xbox 360, PS3
  • Mechanic Master 2 (július 8.) - DS



A hét kérdése: Ha hirtelen megnyernéd az ötös, a hatos és a hetes lottót, melyik már lelőtt sorozatot támasztanád fel?