PC

Befutott a Team Fortress 2 legújabb frissítése, a Hatless Update, melyben sapkákat ugyan nem találunk, de újításokat igen. Ezek közül kiemelkedik a coaching, vagyis az a lehetőség, hogy egy barátunkat tanácsokkal láthatunk el játék közben azzal kapcsolatban, hogy miként játsszon. Abban az esetben persze, ha mi magunk sem vagyunk olyan veszett profik, sőt igazából azt sem tudjuk, hogyan kell jól játszani egy adott kaszttal, akkor sincs probléma, hiszen az új tréningekkel kitanulhatjuk a Demo Man, az Engineer és a Spy kasztok minden trükkjét.

A Hatless Update továbbá elhozta azt a lehetőséget, hogy szavazzunk a következő pályáról vagy a kirúgandó játékosról, javított a hangminőségen, a festett tárgyak megjelenésén, a botok teljesítményén, összekapcsolta szervereket és a Steam azonosítókat, és csökkentette a játék memóriaigényét.

A Visceral Games elkezdte toborozni az embereket az Army of Two- és a Dead Space-sorozatok számára, illetve egy MI-programozót is keresnek egy „új akciójátékhoz.”

Érkezett három percnyi játékmenet a Jurassic Park-játékból.



A Battlestar Galactica Online-ban most már az irányításunk alá vehetünk egy csillagrombolót, vagy egy Cylon anyahajót. Természetesen a Galacticát továbbra is Adama irányítja majd, de ha elegendő pontot gyűjtünk össze, akkor egy órára megkapjuk a Pegasus, vagy a másodlagos Cylon anyahajó kormányát.

A Dungeon Siege III legfrissebb videójában Reinharttal ismerkedhetünk meg.



Hivatalos bejelentés még mindig nem érkezett, de az Australian Classification Board oldaláról megtudtuk, hogy a Burnout Crash a fiktív Crash City városában játszódik, ahol a játékosoknak az a feladata, hogy minél nagyobb kárt okozzanak azzal, hogy 120-szal beleszaladnak a forgalomba.

A Triptych elnökétől, David Riegeltől megtudtuk, hogy milyen állapotban volt a Duke Nukem Forever a 3D Realms bezárásakor.

„Mikor a 3D Realms májusban bezárta a kapuit, a játék nagyjából 75-80 %-ban volt kész a mostani állapothoz viszonyítva. Érdekes azonban, hogy ez egy felemás 80 százalék volt. A mesterséges intelligencia teljesen kész volt, a fegyverek képességei pedig már 90-95%-ban megvoltak, ahogy a pályák nagy része is, sőt ezek még most is megvannak. Sok fontos dolog azonban hiányzott: nem volt átívelő történet, sem dialógusok, és semmi sem volt megírva a karaktereknek.

A szereplők nagy része nem létezett, nem volt leprogramozva az NPC-k viselkedése, a fej-, szem- és szájmozgás, semmi sem. Nem volt zene, nem volt semmi megvágva; volt ugyan egy befejezés, de az sem készült el.”

Új képek a Witcher 2-ből:

The Witcher 2: Assassins of Kings JátékképekThe Witcher 2: Assassins of Kings JátékképekThe Witcher 2: Assassins of Kings Játékképek

The Witcher 2: Assassins of Kings JátékképekThe Witcher 2: Assassins of Kings JátékképekThe Witcher 2: Assassins of Kings Játékképek

A Blizzard Entertainment munkatársakat keres egy még be nem jelentett játékhoz, melyről most még csak annyit tudunk biztosan, hogy nem a Titan kódnevű MMOG.

A Bulletstorm első letölthető tartalma, a Gun Sonata DLC konzolra már letölthető potom 10 dolláros áron, PC-re azonban csak valamikor később fog megjelenni a három új Anarchy-arénát és két új Echo-pályát tartalmazó csomag.

Itt az utolsó Section 8: Prejudice trailer:



A Fable 3 vezető tervezője, Josh Atkins a Rock Paper Shotgun stábjának azt nyilatkozta, hogy nem kíván egy összedobott átiratot kiadni.

„Abban reménykedünk, hogy akik PC-re szerzik be a játékot, azt fogják mondani: igen, ez pontosan olyan, mint amilyennek szeretném, hogy legyen, nem olyan, mint egy félig kész átirat.

Nem szeretnék ujjal mutogatni, de vannak olyanok, akik sietve rakják össze a PC-s portokat, csupán a pénzre gondolva, ahelyett, hogy egy olyan játékot csinálnának, ami úgy irányítható, mint ahogy azt a platformon elvárnánk, s kihasználja annak képességeit.”

Garry Newman, a Garry's Mod megalkotója a napokban megpiszkálta játéka kalózverzióját, melyben most már az „Unable to shade polygon normals” hibaüzenet ugrik fel az illegális letöltők gépén. A kalózok természetesen nem örülnek a dolognak.

Nagyon jó Deus Ex: Human Revolution reklám érkezett, melyben a Sarif Industries termékeivel ismerkedhetünk meg.



Íme a Battlefield 3 legújabb, 12 perces játékmenet-videója:



Konzol

A Remedy egy új technológián dolgozik, amely szerintük „állva hagyja” az L.A Noire-féle animációkat. A fejlesztés alatt álló új eljárással milliméter pontossággal be tudják szkennelni a színész testét, ezzel hiteles mozgást elérve, majd az arckifejezéseket 64 referenciapont segítségével rögzítik, amivel a mérnökök szerint minden lehetséges érzelem megjeleníthető, sőt az utómunkálatok során csuszkákkal módosítani is lehet a mimikán, valamint különböző színezési effektekkel sérüléseket is könnyedén lehet ábrázolni.

Az új technológia valószínűleg az Alan Wake 2-ben fog bemutatkozni.

A tavaly júniusban megjelent első Backbreaker nem volt kiemelkedő siker, de már jön a folytatás, melyben a NaturalMotion csapata igyekszik elkerülni minden korábbi hibát.

Az augusztusban érkező Backbreaker Vengeance továbbra is egy könnyed amerikai focis játék lesz, ezúttal azonban már egy négy főt támogató multiplayer módot is kapunk, ami az Euphoria motor által nyújtott részletes fizikának köszönhetően garantáltan érdekes élmény lesz.



Áprilisi Xbox Live akciók:

Xbox Live Arcade
  • Section 8 Prejudice (április 20. 1200 MS Pont)
  • Fancy Pants (április 20. 800 MS Pont)

SEGA-vásár
  • A Sonic 4, a Crazy Taxi, és az Outrun Online Arcade fél áron kapható április 19. és 25. között

Capcom-vásár (április 12.-18.)
  • Marvel vs Capcom 2 - 600 MS Pont
  • Mega Man 10 - 400 MS Pont
  • Final Fight: Double Impact - 400 MS Pont
  • Bionic Commando: Rearmed - 400 MS Pont
  • Super Street Fighter II Turbo HD Remix - 600 MS Pont

Games on Demand
  • Fallout: New Vegas - április 19.
  • Mafia II - április 19. (Japánban, Koreában és Brazíliában nem ekkor jelenik meg)
  • Lost Planet 2 - április 19. (Japánban nem ekkor jelenik meg)

A Lord of the Rings: War in the North az eddigi legvéresebb Gyűrűk Ura-játéknak ígérkezik.



A Portal 2-vel PlayStation 3-ra is beteszi a lábát a Steam, ami az automatikus frissítéseken túl azt is jelenti, hogy a matchmaking, a barátlisták, a chat és szinte minden más összekapcsolódik, illetve a mentéseink felkerülnek egy szerverre.

A DICE szerint új grafikusmotorjuk az utolsó cseppet is kisajtolja az Xbox 360-ból és a PlayStation 3-ból, sőt a következő generációt is ki tudja majd szolgálni.

Két óriási nagyot bukó játék után az Activision még nem mondott le teljesen a Tony Hawk-szériáról, sőt maga Hawk azt nyilatkozta, hogy jelenleg azon dolgoznak, miként és mikor térjen vissza az egykor népszerű gördeszkás sorozat.

Egy kis multiplayer játékmenet az Operation Flashpoint: Red Riverből.



Itt pedig közel nyolc percig csodálhatjuk a Resistance 3-at mozgás közben:



Idén márciusban 28 százalékkal több Xbox 360 fogyott, mint tavaly ugyanilyenkor. Ez azt jelenti, hogy a Microsoft 433 ezer konzolt értékesített, s ezzel Amerikában ez a masina volt a legnépszerűbb.

Új képek érkeztek a Silent Hill: Downpourból.

Silent Hill: DownpourSilent Hill: DownpourSilent Hill: Downpour

Silent Hill: DownpourSilent Hill: DownpourSilent Hill: Downpour

A Blazblue: Continuum Shift 2 Nintendo 3DS-re és Sony PSP-re csak május 31-én fog megjelenni.

A Castlevania: Lords of Shadow második, Reverie DLC-je ezen a héten már tényleg meg fog jelenni -- közölte a játék projektvezetője, David Cox.

A Forza 3 játékosok ezt a 99 kocsit imádják a legjobban a játékból. Arra kérdésre pedig, hogy miért a Datsun 510 szerepel a második helyen, válaszoljon az alábbi videó:



Íme 8 percnyi játékmenet a Street Fighter X Tekkenből:



Így fog kinézni a Sonic: Generations és a még be nem jelentett Mario & Sonic at the London 2012 Olympic Games logója:

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

Az Angry Birds következő célpontja a Windows Phone 7 platform, melyet május 27-én fog meghódítani.

A Madden NFL 12 augusztus 30-án fog a boltokba kerülni, úgy látszik tehát, hogy az EA-t nem zavarja az NFL-ben mostanában folyó komoly vita, mely a játékosok bére körül alakult ki.

Két új inFamous 2 videó érkezett.





Pletyka

A német GameStop szerint 2012. január 15-én fog megjelenni a GTA V.

Az Xbox 360 soron következő frissítésével mikrotranzakcióra támaszkodó játékok érkeznek, illetve Avatar Kinect és Hulu Plus szolgáltatások jelennek meg a főmenüben.

Egyéb

A következő Grammyn a játékok már hangsúlyosabb szerepet kapnak. A „vizuális médiához írt zene”, a „vizuális médiához írt zenei kollekció”, a „vizuális médiához írt legjobb egyedi zenei kollekció”, illetve a „vizuális médiához írt legjobb zeneszám” kategóriában már játékok is szerepelhetnek a tévés és filmes alkotások mellett.

Finanszírozási problémák miatt idén nem kerül megrendezésre a Games Convention Online.

Tíz év börtönbüntetést kapott az a 34 éves anyuka, aki hagyta megfulladni 13 hónapos kisgyermekét. A nő egy Facebook-játékkal játszott, miközben a gyerek a fürdőkádban pancsolt.

A DC Unlimited ezt a két Killzone figurát dobta piacra. A 20, illetve 25 dolláros, 16,5 cm-es bábukat az Amazon kínálatában lehet megvenni.

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

Május 21-én, illetve május 25-én lehet majd megvásárolni a BlizzCon jegyeket, melyek 175 dollárt kóstálnak.

A Minecraft illusztrációkat sosem lehet megunni.



Letartóztatták Billy Murrayt (Captain Price), miután állítólag megtámadta feleségét és 27 éves lányát.



A héten az alábbi játékok fognak megjelenni:

  • Mortal Kombat (április 21.) - Xbox 360, PS3
  • Portal 2 (április 21.) - PC, Xbox 360, PS3
  • Operation Flashpoint: Red River (április 21.) - PC, Xbox 360, PS3
  • SOCOM: Special Forces (április 22.) - PS3
  • The Conduit 2 (április 22.) - Wii
  • The Next BIG Thing (április 22.) - PC
  • Black Mirror III (április 22.) - PC
  • Puzzle Bobble Universe (április 22.) - 3DS



A hét kérdése: Melyik a kedvenc szingli FPS-ed?