PC

A Global Agenda az április közepén érkező, 1.4-es sorszámot viselő frissítése után ingyenes lesz. Minden játékmód nyitva marad, ahogy a tárgyakért sem kell fizetni, az Elite Agent bónusz megvételén azonban érdemes lehet elgondolkodni. Ezzel a 20 dolláros csomaggal ugyanis extra tapasztalati pontokra tehetünk szert, illetve megnyílik előttünk az aukciósház, a játékon belüli levelező, ügynökségeket alakíthatunk, és kevesebb reklámmal találkozunk.

Megérkezett az első játékkép és koncepciórajz a Prey 2-ből, az öltönyös űrlény láttán pedig most már erősen megkérdőjelezhető lett a Prey név használatának jogossága.

Ez történt... (2011 - 14. hét)Ez történt... (2011 - 14. hét)

A Rocksteady egy ideig fontolgatta, hogy multiplayer módot is tegyen a Batman: Arkham Citybe, aztán letettek az ötletről, hiszen játékuk erősen történetorientált. A folytatásokban azonban nem elképzelhetetlen, hogy lesz valamilyen többjátékos mód.

Április 20-án fog megjelenni a Section 8: Prejudice.

A Capcom egy új játékot fog bejelenteni ezen a héten. A 1UP tippje szerint egy Dragon's Dogma című program lesz leleplezve.

Gyönyörű Witcher 2 játékképek érkeztek.

Ez történt... (2011 - 14. hét)Ez történt... (2011 - 14. hét)Ez történt... (2011 - 14. hét)

Ez történt... (2011 - 14. hét)Ez történt... (2011 - 14. hét)Ez történt... (2011 - 14. hét)


A Dungeon Siege 3 le fogja késni az eredetileg tervezett májusi megjelenését, s Európában csak június 17-én fog megjelenni. Öröm az ürömben, hogy ha a Steamről vásároljuk meg a játékot, ingyen megkapjuk a sorozat első két részét, ha pedig még most leadjuk a rendelést, azonnal letölthetjük az elődöket.

A Warhammer 40,000: Space Marine egy új videóval jelentkezett.



Az EA nem rejti véka alá, hogy le szeretnék gyűrni a Call of Duty-szériát.

„A Battlefield 3 úgy van megtervezve, hogy legyőzze a Call of Dutyt. Ha egy titánok harcát akarsz látni, olyat, mint a Red Sox kontra Yankees vagy Microsoft kontra Google, nem kell tovább keresned, ez lesz az ünnepi szezon csúcspontja.” -- John Riccitiello

Május 31-én új kiegészítőt kap a Sims 3. A Generations alcímmel ellátott expanzióban a gyermek-, a tinédzser- és a felnőttkor legjobb pillanatait élhetjük át a játszótéri fogócskáktól kezdve a szalagavató bálokon át a kapuzárási pánikokig. Mindehhez pedig természetesen új tevékenységek és drámai események tartoznak, sőt a játékban átélt élményeinket a Facebookon is megoszthatjuk majd.



A PC Gamer nemrég a Valve főhadiszállásán járt, és ezt a koncepciórajzot találták az egyik fejlesztő falán. Az tisztán látszik, hogy a karakterek nem kapcsolódnak egyik korábbi Valve-játékhoz sem, így csak két lehetőség maradt: vagy egy új játékon dolgozik a cég, vagy csak az egyik művész unatkozott.

Ez történt... (2011 - 14. hét)

A Super Meat Boyból eddig 600 ezer példány talált gazdára, ebből 200 ezret Xboxon értékesítettek.

Markus "Notch" Persson közölte, hogy eddig nagyjából 33 millió dollár profitot termelt számára a Minecraft.

A játék hivatalos oldalán lehet jelentkezni a Scrolls alfatesztelésére. Csupán a hírlevélre kell feliratkozni.

Új játékképek érkeztek a Battlefield 3-ból:

Ez történt... (2011 - 14. hét)Ez történt... (2011 - 14. hét)Ez történt... (2011 - 14. hét)

Ez történt... (2011 - 14. hét)Ez történt... (2011 - 14. hét)Ez történt... (2011 - 14. hét)

Na végre! Az Aperture Science már nemcsak a katonaság számára gyárt automata gépágyúkat.



Lassított felvételen sokkal szebb a Crysis 2.



Konzol

A borzasztó Shaq Fút elkövető Paul Cuisset a Lexis Numérique stúdió zászlaja alatt egy ígéretes túlélőhorrort készít PSN-re. Az AMY névre keresztelt játék 2034-ben játszódik, amikor a globális felmelegedés következtében mindenféle vírusok és katasztrófák tizedelik a népességet, és ha ez még nem volna elég, Nyugat-Amerikában egy idegen életformát hordozó meteorit is becsapódik, ami Silver City szinte teljes lakosságát zombikká változtatja.

A játék főszereplője Lana lesz, akinek a nyolcéves, autista, de különleges képességekkel bíró Amyre kell vigyáznia a katasztrófa kellős közepén. Útjuk során sok lopakodásra, menekülésre és feladványokra kell számítani, némi harccal megfűszerezve, az AMY igazán fontos része azonban a két karakter közötti érzelmi kapcsolat lesz, hiszen nem csak az a célunk, hogy megmentsük a kislányt, hanem az, hogy bármi áron elnyerjük a bizalmát.

Az AMY júniusban fog megjelenni.

Ez történt... (2011 - 14. hét)Ez történt... (2011 - 14. hét)Ez történt... (2011 - 14. hét)

A Deadliest Warrior: The Game jó fogadtatása után az MTV Networks Entertainment új stúdiót nyitott 345 Games néven, ahol a Deadliest Warrior: Legends és az Ugly Americans: Apocalypsegeddon fejlesztését fogják segíteni.

A Pipeworks Software csapatával közösen készülő Deadliest Warriorban jobb kezelést, több harcost és arénát találunk majd, illetve egy, a műsorban látott csataszimulátorhoz hasonló kampánymódot, míg a Backbone stúdiójában formálódó Ugly Americans-játék egy négyfős, kooperatív, felülnézetes lövölde lesz, amelyhez a műsor író adták történetet, a grafikusok a pályaelemeket és karaktereket, a színészek pedig a szinkront.

A Deadliest Warrior: Legends júniusban fog megjelenni XBLA-ra és PSN-re tíz dolláros áron, az Ugly Americans: Apocalypsegeddon pedig augusztusban, szintén csak konzolokra, és szintén tíz dollárért.

Az új Twisted Metal október 4-én fog megjelenni, ennek örömére pedig van is egy új trailerünk.



A Rise Of Nightmares lesz az első 18-as karikával ellátott játék, ami a Kinect platformra jelenik meg. A játékban turistaként az a feladatunk, hogy megmentsük csapdába esett feleségünket, akit egy őrült tudós fogott el. A játék során belső nézetben az öklünket, valamint szúró- és vágófegyvereket használva kell átverekednünk magunkat a doktor kreálmányain, hogy eljussunk kedvesünkhöz.

A Gears of War projektvezetője, Rod Fergusson a CVG stábjával folytatott beszélgetésében igyekezett megnyugtatni a széria rajongóit, mondván: a Gears 3 lesz Marcus Fenix történetének a cliffhanger-mentes lezárása, ezzel azonban nincs vége magának sorozatnak, amely a jövőben tovább fog folytatódni.

A Sega bejelentette a Sonic Generations névre keresztelt új Sonic-játékot, amiről egyelőre nem árultak el semmit, csak ezt a videót adták ki:



A Rebellion bejelentette, hogy az 505 Games közreműködésével elkészíti a 2005-ben megjelent Sniper Elite folytatását, a rajongókat azonban az hidegzuhanyként érheti, hogy a Sniper Elite V2 csak konzolokra fog megjelenni.

A 2012-ben Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra esedékes program ismét a második világháborúban játszódik, ahol a játékosok pontos célzásán múlik egy-egy csata sikeres végkimenetele.

Ez történt... (2011 - 14. hét)

A Remedy pályatervezőt keres egy horrorjátékhoz. Csak nem az Alan Wake 2 készül?

A Japánt ért katasztrófa ellenére az NGP a korábban kitűzött időpontban fog megjelenni -- közölte a Sony.

A PlayStation 3-ra érkező Splinter Cell kollekció a PC-s játékokat veszi alapul, és nem a gyengébb PS2-es átiratokat, multiplayer mód azonban így sem lesz.

Új Burnout-játék készül, az Australian Classification Review Board ugyanis PG besorolást adott egy bizonyos Burnout Crashnek. Az EA és a Criterion még nem reagált.

Megérkezett az első játékmenet-videó a Spider-Man: Edge Of Time-ból.



Egyéb

A Gearbox elnöke, Randy Pitchford szerint a kiadók sokszor ráerőltetik a multiplayer módot az olyan játékokra, melyekben semmi keresnivalója az ilyennek, csupán annak érdekében, hogy visszahozzák a fejlesztésre költött pénzt.

„Vegyük például a Dead Space 2-t, aminek megvan a felső határa. Sosem fog 20 millió eladott példányt elérni. A legjobb esetben a plafon 4-5 millió, ez is csak akkor, ha minden körülmény kedvező. Hogy lehetne akkor mégis feljebb emelni a határt? Példát venni a multiplayer móddal ellátott játékokról!

Ez természetesen tévedés. A jó megoldás e helyett az lenne, ha a fejlesztők és a kiadók megbarátkoznának a határral, és igyekeznének minél közelebb kerülni ahhoz; minden lehetséges erőforrást belefektetni abba, amit el szeretnének készíteni.”
 
Nem kell várni a Capcomra, hogy elhozzák a Resident Evil 4 grafikailag korszerűsített változatát. A PC-s verziót a modderek már rég felpimpelték.



(A videó leírásában megtaláljátok a csomagok letöltési linkjeit.)

A Konami és a Musterbrand közösen Metal Gear Solid: Peace Walker ruhadarabokat adott ki, és nem csak a játék logójával ellátott pólókról beszélünk, hanem a játék fontosabb karaktereinek ruháiról. A kollekció darabjait április 11-től lehet megvenni, egyelőre csak Észak-Amerikában.

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

A BioShock kitalálója, Ken Levine szerint még nem kellene szexjeleneteket tenni a játékokba.

„Ha a játékokban lévő meztelenségre gondolsz, nem is igazán beszélhetünk pucérságról. Olyanok, mint babák ruha nélkül. És vannak egyéb problémák is. Most még butaság ilyen jeleneteket tenni a játékokba, a meztelen babák dolog miatt.”

A Resident Evil-széria 15. évfordulója alkalmából a Capcom akciófigurákat, CD-kollekciókat, sőt Chris Redfield Samurai Edge típusú pisztolyának 250 dolláros airsoft változatát is eladásra kínálja, egyelőre azonban csak Japánban. Ezen az oldalon lehet szemezgetni.

Dwayne "The Rock" Johnson az MTV-nek adott interjújában elmondta, hogy szívesen szerepelne még egy videojáték-adaptációban. Szerinte a Black Opsból kemény filmet lehetne készíteni.

A katasztrófa ellenére idén is meg lesz tartva a Tokyo Game Show, mégpedig a menetrendnek megfelelően, szeptember 15. és 18. között. A játékok kiállítása mellett idén egy adománygyűjtő aukció is lesz.

Április 12-én, vagyis holnap fog elstartolni a Mortal Kombat websorozat. A trailer már itt is van!



A Visceral Games számos dedikált Dead Space tárgyat kínál eladásra az Ebayen keresztül. Az így befolyt összeget a Vöröskeresztnek adják, hogy segítsék Japánt.

A Mega64 csapata most a Limbót vette kezelésbe:





A héten az alábbi játékok fognak megjelenni:

  • Midnight Mysteries: The Edgar Allen Poe Conspiracy (április 14.) - DS
  • Theatre of War 3: Korea (április 15.) - PC
  • Michael Jackson (április 15.) - Xbox 360, PS3
  • Fantastic Pets (április 15.) - Xbox 360
  • Bookworm (április 15.) - DS
  • LEGO Ninjago (április 15.) - DS
  • Elements of War (április 15.) - PC
  • Spongebob Squigglepants (április 15.) - Wii
  • Serious Sam HD: The 1st & 2nd Encounters (április 15.) - Xbox 360



A hét kérdése: Melyik a kedvenc autós játékod?