PC

Az év végén egy új játékot fog kiadni az Avalanche Studios. A Renegade Ops névre keresztelt PC-re, XBLA-ra és PSN-re megjelenő programban egy különleges kommandós egység tagjaként azt a feladatot kapjuk, hogy pusztító járgányunk segítségével festő helyszíneken átrobogva állítsuk meg a világ pusztulását akaró csúnya-gonosz Infernót.

A játékban a szólista mód mellett egy két főt támogató osztott képernyős és egy négy fős online kooperatív mód is helyet kap.

Ez történt... (2011 - 13. hét) 

Április 6-án egy 7,5 dolláros csomag formájában tovább bővül a Warhammer 40,000: Dawn of War II – Retribution. A Dark Angels Pack nyolc új karaktermodellt tartalmaz, új színsémákat kapnak a járművek, a Tactical Marine, a Scout Squad, az Assault Marine Squad és a Terminators egységek, illetve a The Force Commandert lecseréli a Dark Angels Company Master.

A PSM3 magazinnak adott interjújában a Prey 2 vezető tervezője elmondta, hogy a játékban sem gravitációra, sem portálokra épülő feladványok nem kaptak helyet.

A Max Payne 3 végre életjelet adott magáról, igaz csak két új játékkép jelent meg.

Ez történt... (2011 - 13. hét)Ez történt... (2011 - 13. hét)

Mark Rein biztosított mindenkit arról, hogy a jelenlegi csúcs Unreal Engine és a készülő utód nem csak konzolokon és PC-ken érzi jól magát, de iOS ketyeréken és androidos mobilokon, illetve táblagépeken is képes futni.

Az áprilisban Xbox-ra, PS3-ra és Wii-re megjelenő Virtua Tennis 4 nyáron PC-n is tiszteletét teszi, mégpedig fejlettebb multiplayer móddal kiegészítve, ami azt jelenti, hogy közösségi klubházat és online ranglétrákat kapunk. Továbbá az átirat a könnyebb kezelés érdekében támogatja az Xbox 360 kontrollerjét.

Hat új kép érkezett az Elder Scrolls V: Skyrimből!

Ez történt... (2011 - 13. hét)Ez történt... (2011 - 13. hét)Ez történt... (2011 - 13. hét)

Ez történt... (2011 - 13. hét)Ez történt... (2011 - 13. hét)Ez történt... (2011 - 13. hét)

A Gamasutra szorgos dolgozói észrevették, hogy az EA webmestert keres egy új, forradalminak titulált MMOG-hez, mely a kaliforniai Redwood Cityben készül.

Néhány bolt kínálatában megjelent a Mafia 2 Director's Cut. A 30 dolláros csomagban az alapjáték mellett megtaláljuk a korábban csak az előrendelők számára elérhető ruhapakkokat, illetve a Betrayal of Jimmy, a Jimmy's Vendetta és a Joe's Adventures DLC-ket.

Ez történt... (2011 - 13. hét)

A Valve a Team Fortress 2 segítségével eddig 300 ezer dollárt gyűjtött össze a szökőár áldozatai számára. A sapkákat még szerdáig meg lehet venni, 8, 20 vagy 100 dolláros áron.

Doug Lombardi az AusGamers stábjának adott interjújában elmondta, hogy igen, még találkozni fogunk Gordon Freemannal, de jelenleg csak ennyit mondhat el. Köszönjük.

A PSM3 magazin kiderítette, hogy a Portal-széria főszereplőjét, Chellt Alesia Glidewellről mintázták. A hölgy korábban a Starfox-szérián dolgozott, illetve ő volt Alma hangja a F.E.A.R. 2-ben.

Ez történt... (2011 - 13. hét)

A Super Meat Boy PC-s verziójához is megjelent a Teh Internets kiegészítő, ami lényegében egy csatorna a közösség számára, amin keresztül megoszthatják a kreációikat. A csomaggal együtt 140 új pálya is érkezett.

A Sony Online Entertainment bezárta a denveri, a seattle-i és a tucsoni stúdióját, ezzel 205 dolgozójától megválva, illetve leállította a The Agency fejlesztését is.

Nos igen, Duke nem egy úriember.



A Rocksteady Studiostól Dax Ginn elmondta, hogy az Arkham City 80%-a az utcán játszódik, míg a belső terek a különleges küldetéseknek vannak fenntartva.

A rengeteg baleset után leállított Group B ralicsoport ma már csak a Dirt 3-ban aktív.



A Magicka: Vietnam április 12-én fog megjelenni 5 dolláros áron. Ennek örömére íme néhány új játékkép:

Magicka Vietnam DLCMagicka Vietnam DLCMagicka Vietnam DLC

A Pi Studios bezárta a kapuit, a szélnek eresztett dolgozók pedig új céget alapítottak Category 6 Studios néven. A srácok már be is jelentették az új játékukat, a Blackout című, Unreal motorral hajtott túlélőhorrort PC-re és konzolokra.

Megérkezett az első Saints Row: The Third trailer!



Konzol

A Mortal Kombat csatlakozik azon játékok sorához, melyek multiplayer módja addig el van zárva a játékosoktól, míg azok be nem írnak egy kódot. Az egyszer használatos online passt minden újonnan vett játék tartalmazza, de ha használtan szerezzük be a programot, és mindenképpen online szeretnénk játszani, 10 dollárt kell fizetnünk egy új kódért.

Kiszivárgott az első Forza Motorsport 4 promóciós videó tele játékmenet-jelenetekkel.



A Heavy Rain alkotója, David Cage szerint az L.A. Noire-ban használt technológia nagyon érdekes, de egy zsákutca.

„Szerintem egy érdekes megoldás, de ugyanakkor ez egy érdekes zsákutca is. Ez a technológia elképesztően drága, ráadásul sosem fogják megoldani azt, hogy a színészek arcát és testét egyszerre rögzítsék. Mi viszont már ezt csináljuk, a következő játékainkban pedig még jobb lesz a színészi munka rögzítése.

Hatalmas különbség van a fej és a test különböző időpontokban való rögzítése és aközött, hogy mindent egyszerre veszünk fel. Az utóbbi megoldással folyamatos alakítást kapunk, akik viszont a MotionScan technológiát használják, sosem látnak majd ilyet.”

Érkezett egy Gears of War 3 játékmenet-videó a program bétatesztjéből.



Xbox Live akciók:

Xbox Live Arcade:
  • április 6: The Dishwasher: Vampire Smile - 800 MS Pont ($10)

Akciók április 4-ig:
  • A World of Keflings - 400 MS Pont
  • Worms 2: Armageddon - 400 MS Pont
  • Worms 2: Battle Pack - 200 MS Pont
  • Raskulls - 400 MS Pont ($5)

Akciók április 5-tól április 11-ig:
  • Battlefield: Bad Company 2 "Vietnam" add-on - 600 MS Pont
  • Battlefield: Bad Company 2 "Onslaught Mode" add-on - 200 MS Pont
  • Battlefield: Bad Company 2 "Kit Shortcut Bundle Pack" - 600 MS Pont
  • Battlefield: Bad Company 2 "Specact Upgrade Bundle" - 240 MS Pont
  • Battlefield 1943 - 600 MS Pont

Xbox Avatar Marketplace
  • április 7: Section 8: Prejudice

DLC:
  • április 6: Stacking "Lost Hobo King" add-on - 400 MS Pont

Egy Japánban megtartott adománygyűjtő gálán Suda 51 elmondta, hogy szívesen elkészítené a No More Heroes harmadik részét, ám ez nem mostanában lesz. A játék karaktertervezője, Kozaki Juszuke hozzátette azt is, hogy olyan sok szereplőt készített, amivel még két No More Heroest meg lehetne tölteni.

A Ninja Gaiden III-ban egy sötétebb, komolyabb Ryu Hyabusával ismerkedhetünk meg, s a történet során mi is átérezzük majd, milyen gyilkolni és kibelezni valakit, a fejlesztők ugyanis érzékeltetni szeretnék, hogy a játékuk nem csak a vérről szól.

A harmadik részben egyébként valamivel könnyebb lesz a kezelés, illetve lesz egy „izgalmas multiplayer” mód is.

A Super Meat Boy után egy újabb érdekes indie játék, a Fez sem fog megjelenni a WiiWare hálózatán. A játék kitalálója, Phil Fish szerint nem éri meg erőt fektetni a szerinte gyászos rendszerbe.

A Resistance 3 Move támogatással és 3D térhatással fog megjelenni, sőt mindezt hamarosan egy új demóban kis is próbálhatjuk.

Az Angry Birds Riót tíz nap alatt tízmillióan töltötték le.

A THQ kiadta a Homefront konzolos verziójának első nagyobb frissítését, mely elméletben megoldja a fagyási problémákat. A patch megjelenésével egyidőben a kiadó azt is közölte, hogy hamarosan izgalmas DLC-k fognak megjelenni a játékhoz.

A Ratchet & Clank és Resistance-szériát jegyző Insomniac egyelőre nem fog semmit se fejleszteni az NGP-re, ugyanis jelenleg minden erejüket az asztali konzolokra fordítják.

Az Adhesive Games kiadta az első játékmenet-videót multiplayer orientált mech FPS-ükből, a Hawkenből.



Pletyka

A BBFC információi szerint a Super Street Fighter 4 Arcade Edition június 24-én fog megjelenni.

Egyéb

A Silicon Knights és az Epic Games között négy éve folyó jogi vita hamarosan a bíróság elé is kikerül. A Silicon Knights azzal vádolja a Gears of War készítőit, hogy a szerződésüket megsértették, miután nem adtak egy működőképes Unreal 3 motort a Too Human fejlesztéséhez, sőt mi több, a szoftverkészlethez nem adtak ki frissítéseket, a licencdíjakat pedig a Gears of War munkálataira használták fel. A felperes kártérítést követel.

Az oroszok tudják, hogy kell stílusosan megszabadulni egy elromlott Xboxtól.



Kodzsima Hideo április elsejétől már a Konami Digital Entertainment alelnöke és vállalati tisztviselője, de nem csak ő, hanem Sindzsi Enomoto, a Pro Evolution Soccer-széria projektvezetője is megkapta ugyanezt a posztot.

A Nintendo 2012-ben egy 1500 főt foglalkoztató, kutatásra és fejlesztésre koncentráló irodaházat nyit Kiotóban.

Miután a Ubisoft Montreal több fontos fejlesztője is átigazolt a THQ-hoz, a kiadó bírósági úton megakadályozta a további dolgozók távozását a riválishoz, mégpedig azzal az indokkal, hogy csak így tudják biztosítani a cég jövőjét.

A Mario testvérek visszatértek Liberty Citybe.



A THQ elbocsátotta a Volition és a Kaos Studios munkásállományának 33%-át, ami azt jelenti, hogy a Saint's Row-széria fejlesztőitől 16-an távoztak, míg a Homefrontot jegyző stúdióból 17-en.

A Rockstar Gamest érte a megtiszteltetés, hogy elkészítsék az Esquire magazin 20 éves ünnepi borítóját. A kép állítólag tele van mindenféle utalásokkal, szóljatok, ha találtok egyet is!



Hogy otthon már ne próbáljátok ki, íme szétszedve a Nintendo 3DS, illetve a második videóban azt is láthatjátok, mi történik, ha a mikróba tesszük a konzolt.





Az elmúlt 11 évben ezekből az országokból származtak a fontosabb FPS-ek főgonoszai.



Így kellett volna véget érnie a Halo Reachnek:





A héten az alábbi játékok fognak megjelenni:

  • Duke Nukem: Critical Mass (április 8.) - DS
  • Dynasty Warriors 7 (április 8.) - Xbox 360, PS3
  • Brunswick Pro Bowling (április 8.) - Xbox 360, PS3
  • Tales of Monkey Island (április 8.) - PC
  • Rio (április 8.) - Xbox 360, PS3, Wii, DS



A hét kérdése: Melyik a kedvenc kiadód?