PC

A Shift 2: Unleashed befejezése után a Slightly Mad Studios gárdáját azonnal leépítések sújtották. A stúdió vezetője, Ian Bell a Gamesindustry.biz stábjának elmondta, hogy a kiadó az utolsó pillanatban mondta fel a szerződést, aminek következtében pár munkatársat el kellett bocsátani, s ami még ennél is rosszabb, jelenleg a csapatnak nincs szerződése senkivel, így nem is dolgoznak. Bell azt nem mondta, melyik kiadóról van szó, sem azt, hogy milyen játékon dolgoztak volna, a jövővel és a lehetséges üzletekkel kapcsolatban azonban optimista.

Újabb játékképek érkeztek a Dead Islandból.

Dead IslandDead IslandDead Island

A Crysis 2 PC-s verziójának beállításai eléggé fapadosra sikerültek, de a ~ karakter lenyomásával előhozható konzollal további 47 beállítási lehetőséget kapunk, amivel mindenféle finomhangolást végezhetünk, ezzel még több részletet előcsalogatva. Ezen az oldalon megtalálható valamennyi utasítás, de csak saját felelősségre használjátok!

A PC-s Crysis 2 multiplayer módja hibásan került forgalomba. A játékosok egy részétől azt kéri a program, hogy írja be az aktivációs kódját, holott azt már begépelte, de olyan is előfordult, hogy a számsor a rendszer szerint már használatban van. A Crytek természetesen már dolgozik a problémákon és hamarosan ki is adnak egy frissítést, ám addig is azt ajánlják a felhasználóknak, hogy kövessék ezeket a lépéseket:

  1. Töltsd be a Crysis 2-t, menj a multiplayer menüpontba és írd be a kódod.
  2. Lépj vissza a szólistamódba.
  3. Lépj be újra a többjátékos szekcióba és újra írd be a kódod.

Megérkezett a Left 4 Dead 2 Cold Stream című DLC-jének béta-kiadása PC-re és Macintoshra. Ha szeretnéd idő előtt kipróbálni az új pályacsomagot és úgy gondolod, vannak kreatív ötleteid, amikkel a fejlesztést tudod segíteni, ne habozz és töltsd le a csomagot!

A Deus Ex: Human Revolution PC-s portját nem az Eidos Montreal, hanem a Nixxes csapata készíti, természetesen a készítők felügyelete alatt.

A Deus Ex 3 legújabb játékmenet-videójában a fejlesztők bemutatják, hogy többféleképpen is megoldhatjuk a küldetéseinket, ezzel garantálva a többszöri újrajátszhatóságot.



Új trailerrel jelentkezett a Hunted is, amiben a véres és brutális csapatmunkán van a hangsúly.



A Battlestar Galactica sztárja, Tricia Helfer szerepelni fog a Mass Effect 3-ban, mégpedig újra a Normandy mesterséges intelligenciája, EDI szerepében.

Szeptember 23-án fog megjelenni PC-re, Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra az F1 2011. A polcokon majd az alábbi dobozt kell keresni:



A Frank Gibeau (EA) a CVG stábjának elmondta, hogy nem feledkeztek meg a régi franchise-okról, mint például a Road Rash, a Burnout, a Bullfrog, a Populous és a Magic Carpet, s gyakran terítéken is van ezek visszahozása, jelenleg azonban még nincs miről beszámolni.

Egy álláshirdetésen keresztül a Raven Software megerősítette, hogy kisegítő szerepben részt vesznek a következő Call of Duty fejlesztésében.

A 2009-es IRC bajnok, Kris Meeke ment egy kört a Dirt 3-mal.



Május 27-én fog megjelenni a F.E.A.R. 3!

A Warhammer 40,000: Space Marine pedig valamikor augusztusban.

A Battlestar Galactica Online volt a BigPoint történetének legsikeresebb startja -- árulta el a cég ügyvezető igazgatója, Nils-Holger Henning.

Ez az utolsó Ghostbusters: Sanctum of Slime tariler. A játék már tölthető potom tíz dollárért PC-re és konzolokra.



A Gamerzines felfedezte, hogy az EA megbízásából Los Angelesben egy multiplayer-orientált TPS készül a DICE új, Frostbite 2 grafikusmotorjára építkezve. Csak nem a Mercenaries 3 készül gőzerővel?

Egy új Diablo III koncepciórajz érkezett:



Az Aperture Science nem csak a portáltechnológiában jeleskedik, de kiváló panelokat is tud készíteni. Nézzétek csak!



Konzol

Tovább bonyolódik a Sony és George 'Geohot' Hotz közötti pereskedés. A hacker a napokban elhagyta az Egyesült Államok területét és Dél-Amerikába utazott, miután a Sony azzal vádolta, hogy az általa a bizonyítékok közé beadott merevlemezeket módosította a bíróság tudta nélkül. A japán cég által nemzetközi szökevénynek bélyegzett Geohot a blogján leírta, hogy csupán vakáción van, s folyamatosan kapcsolatban van az ügyvédjével, vagyis nem hátráltatja a szerinte nevetséges ügyet.

Doménregisztrációkból és egy LinkedIn profil alapján úgy tűnik, hogy a Quantic Dreams egy Fiv5 című játékon dolgozik. A néven kívül persze még nem tudni semmi konkrétat, a GDC-n azonban a cég vezetője, David Cage elárulta, hogy szeretne elmozdulni a sorozatgyilkos vonaltól, s egy a háborús játékot szívesen készítene.

A UBM TechInsights kutatása szerint a 3DS alkotóelemei mindösszesen 101 dollárba kerülnek, ami azt jelenti, hogy a Nintendo jelentős profitot, mintegy 149 dollárt keres minden eladott konzolon -- nem számítva persze az összeszerelést és a szállítást.

A korábbi híresztelések igazak voltak és a 3DS valóban régiózáras, ami azt jelenti, hogy egy észak-amerikai konzol nem tudja lejátszani (sőt beolvasni sem) az Európában vagy a Távol-Keleten vett játékokat, és persze ugyanez fordítva is így működik.

A Silicon Knights megtörte a csendet és bemutatta az X-Men: Destiny egyik szereplőjét, Yoshida Aimit.



Aimi kalandos úton, egy teherhajón jutott San Franciscóba Japánból, ahol éppen hogy csak megmenekült a koncentrációs táborba zárástól, csak azért, hogy az Újvilágba érkezve rivális mutánsok és katonák ellen küzdjön az életéért.

X-Men: Destiny JátékképekX-Men: Destiny JátékképekX-Men: Destiny Játékképek

Ezeket az achievementeket és trófeákat szerezhetjük meg az áprilisban megjelenő Operation Flashpoint: Red Riverben.

Késni fog a Splinter Cell Trilogy kollekció! Az új megjelenési dátum június 21.

A Splinter Cell 3DS producere, Fabrice Cuny elújságolta a világnak, hogy képes futtatni az Unreal Engine-t a Nintendo 3DS-en, annak dacára, hogy az Epic szerint ez nem lehetséges. Később persze kiderült, hogy nem a legfrissebb Unreal technológia fut a kézikonzolon, hanem a jóval régebbi, 2-es sorszámot viselő motor, ami viszont már nem egy nagy kunszt.

A Japánt ért katasztrófa miatt kis késéssel ugyan, de március 31-én már a boltokban lesz a MotorStorm Apocalypse.

Az április elsején startoló WonderCon második napján a Beenox egy új Pókember-játékot fog bejelenteni.

Megjelent a WWE All Stars demója, Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra.

Ken Levine közölte, hogy a BioShock Infinite-ben nem lesz PlayStation Move támogatás, csak azért, hogy a Sony boldog legyen, a 3D-s térhatás azonban még szóba jöhet.

Pletyka

A PSM3 magazin szerint Kodzsima Hideo két játékot is be fog jelenteni az E3-on. A rajongói elképzelések szerint a Metal Gear Solid 5-ről és egy Zone of the Enders folytatásról van szó.

Egyéb

Úgy látszik sikerült a lehetetlen, Goel Shantanu ugyanis összeházasította a Kinectet és a PlayStation 3-at, így kontroller nélkül tud játszani a KillZone 3-mal -- igaz kissé esetlen még a dolog, és a szoftver is csak a pre-alfa verziónál tart, de azért ez is valami.



A Valve is szeretne segíteni Japánnak, ezért a Team Fortress 2-ben három, 8, 20 és 100 dollárért megvásárolható kalapot adott ki, melyek április 6-ig érhetőek el. Az ebből befolyt összeg egyenesen a Vöröskereszt számlájára kerül, onnan pedig a károsultakhoz.

A Hard Charger: Wide Open című videó képében egy újabb remekbeszabott GTA IV machinimát köszönthetünk.



A bezárt Bizarre Creationstól Peter Collier, Ben Ward, és Stephen Cakebread egy új stúdiót nyitott Északnyugat-Angliában, Hogrocket néven. A cég multiplatform játékok fejlesztésével fog foglalkozik, ám előbb az olcsóbb és egyszerűbb mobilplatformokat célozzák meg.

A DMA Design (később Rockstar) egykori munkatársa, Mike Dailly feltöltötte a Race'n'Chase, vagyis az első GTA tervezési dokumentumának 12 oldalát és néhány koncepciórajzot.

Idén 55 éves lenne Tommy Vercetti, a GTA: Vice City főszereplője.



D.J. Caruso állítása szerint még mindig úton van a Dead Space-film, amit jelen állás szerint a Twilight producerei fognak leszállítani.

A Duck Hunt 3D-ben fordul a kocka, és a kacsák vadásznak az emberekre.



És ha már a Duck Huntnál tartunk, itt egy informatív videó arról, milyen veszélyes is a Zapper.



Március 7-én elindult a Square Enix legújabb stúdiója, az okostelefonokra koncentráló Hippos Lab.

Mona Sax takarít.



Íme egy két és fél perces montázs videojáték-halálokról:





A héten az alábbi játékok fognak megjelenni

  • SHIFT 2: Unleashed (április 1.) - PC, Xbox 360, PS3
  • Ar Tonelico Qoga (április 1.) - PS3
  • WWE All Stars (április 1.) - Xbox 360, PS3, Wii, PSP, PS2
  • The 3rd Birthday (április 1.) - PSP
  • Tiger Woods PGA Tour 12: The Masters (április 1.) - Xbox 360, PS3, Wii
  • Bejeweled Twist (április 1.) - DS
  • Rabbids 3D (április 1.) - 3DS
  • Combat of Giants: Dinosaurs 3D (április 1.) - 3DS
  • Yu-Gi-Oh World Championship 2011: Over the Nexus (április 1.) – DS



A hét kérdése: Melyik a kedvenc fejlesztőcsapatod?