PC

Az EA Games feje, Frank Gibeau az Industry Gamersnek adott interjújában elmondta, hogy a közelgő Star Wars: The Old Republic a rajongói tábor méretét tekintve a valaha készült legnagyobb MMOG, valamint hozzátette azt is, hogy az ő játékuk sokkal érdekesebb és izgalmasabb, mint a nagy rivális World of WarCraft, melyben a legtöbb küldetés száraz és unalmas, akárcsak egy bevásárlólistán az elemek kipipálása.

A Blizzard természetesen nem hagyta szó nélkül a dolgot, ám jóval kedvesebbek voltak. Frank Pearce szerint ha jól csinálják, sikeres lehet az Old Republic, így ez egy nagyon fontos játék, nem csak az EA, hanem a teljes ipar számára.

A játék zárt bétatesztjére egyébként másfél millió ember jelentkezett.

A Valve készített egy jó kis tévéreklámot a Portal 2-höz, elsősorban a játék kooperatív módjára koncentrálva:



Karl Magnus Troedsson elárulta, hogy a Battlefield 3 konzolos verzióit a hardveres korlátok miatt le kellett butítani, de még így is gyönyörűen fog festeni a játék, miközben a PC-s kiadás a lehető legszebb, illetve a tartalom és az extrák tekintetében a legjobb lesz.

A DICE még nem hozott végleges döntést, de nagyon erősen gondolkodnak azon, hogy a Battlefield 3 támogassa-e a 3D-s effekteket és a Sony mozgásérzékelőjét, a Move-ot.

Három új játékkép érkezett a Techland csodásan festő zombis játékából, a Dead Islandből.

Ez történt... (2011 - 11. hét)Ez történt... (2011 - 11. hét)Ez történt... (2011 - 11. hét)

A Darkspore-nak eredetileg március végén kellett volna megjelennie, ám a játék késni fog, mégpedig nagyjából egy hónapot. Az új megjelenési dátum április 28., jó hír viszont, hogy a jövő hónapban az eddig zárt bétateszt minden érdeklődő számára megnyitja a kapuit.

Jó ideje nem hallottunk már a projektről, de a Blizzard társalapítója, Frank Pearce a héten megnyugtatott mindenkit, mondván a StarCraft 2 marketplace még mindig úton van, jelenleg azonban semmi konkrétumot nem tud mondani a szolgáltatásról, mely egyszer a közösség és a fejlesztők által készített tartalmakkal lesz feltöltve.

A F.E.A.R. 3 legújabb videója, központban a játék kooperatív módja.




A Homefront meglehetősen vegyes értékeléseket kapott, aminek az lett az eredménye, hogy a THQ részvényei 26%-ot zuhantak, majd valamelyest normalizálódtak, miután kiderült, hogy a játékból az első nap -- csupán Észak-Amerikában -- 375 ezer példány kelt el.

Az Angry Birds játékokat 100 millió alkalommal töltötték le az emberek!

A Crytek azt tervezi, hogy a modderek számára egy ingyenes, persze lebutított CryEngine-t fog kiadni, hasonlóan, mint ahogy azt az Epic tette az Unreal 3-mal.

„Már van egy üzleti modellünk, amiről azonban még nem tudok részletekbe menően beszélni, de azt biztosíthatom, hogy nagyon felhasználóbarát lesz.” -- Anvi Yerli, a Crytek társalapítója.

Időközben befutott két új Crysis 2 trailer is, íme:





Íme pár nagyon szép Batman: Arkham City koncepciórajz

Ez történt... (2011 - 11. hét)Ez történt... (2011 - 11. hét)Ez történt... (2011 - 11. hét)

A Jagex (Runescape) 2012-ben egy akciódús és izgalmas Transformers MMOG-t fog kiadni PC-re. A részletek egyelőre még nem ismertek.

Új előzetessel jelentkezett a Prototype 2:



Varázslatos Dungeon Siege 3 játékképek.

Ez történt... (2011 - 11. hét)Ez történt... (2011 - 11. hét)Ez történt... (2011 - 11. hét)


Konzol

Játék készül az Angliában és az Egyesült Államokban nagy népszerűségnek örvendő Wipeout című ugrálós, sárba fejjel beleesős vetélkedő alapján. A Kinect-exkluzív Wipeout In the Zone megpróbálja a lehető leghitelesebben visszaadni a műsorban látható kihívásokat, így nekünk is ugrálni, kúszni és mászni kell, hogy sikeresen célba érjünk. Az Activision műhelyében készülő játék még az idén nyáron meg fog jelenni.

Pazar új képek jelentek meg az L.A. Noire-ból.

Ez történt... (2011 - 11. hét)Ez történt... (2011 - 11. hét)Ez történt... (2011 - 11. hét)

Pont mikor a zenei játékok kimentek a divatból, a Ubisoft bejelentette a Rocksmith című programot, mely nem egy újabb partijáték, hanem egy „élmény”. A program műanyag gitárok helyet valódi hangszereket használ, amiket egy különleges adapterrel lehet hozzákapcsolni a konzolunkhoz, így eljátszva többek között David Bowie, a Nirvana, a Rolling Stones és az Animals slágereit.

A PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra szeptemberben érkező játékot a kiadó tervei szerint egy 200 dolláros Gibson gitár/játék kombóban is meg lehet majd venni, de ez még nincs kőbe vésve.



Az Electronic Arts is úgy gondolja, hogy a Nintendo hamarosan bejelenti a következő generációs HD konzolját.

„Ha megnézed a Nintendót, a Wii-vel egy ideig az övék volt a legnagyobb szórakoztatóipari platform, amivel a piac egy jókora részét lefoglalták, aztán lassan eltűntek, de most visszatérnek a következő felvonással.” -- Frank Gibeau.

A Homefront konzolos verziói fagyogatnak, mind a multiplayer, mind pedig a szólista mód során. A fejlesztő Kaos Studios természetesen már vizsgálódik az ügyben, és azt ígérik, hogy hamarosan megoldják a problémákat.

Ki gondolná, hogy a vicckategóriába tartozó lópáncél DLC az Elder Scrolls IV: Oblivionhoz még ma is kelendő -- pedig így van! Pete Hines elárulta, hogy a héten volt pár olyan ember, aki megvette a haszontalan csomagot!

A Square Enix elkaszálta a Gun Loco című külsőnézetes lövöldéjét. A kiadó nem mondta el, miért döntött így, hiszen a játék egészen jól nézett ki -- legalábbis az első videó alapján.



Március 21-ig lehet jelentkezni a InFamous 2 pályakészítő bétatesztjére. A jelentkezést a játék hivatalos oldalán lehet leadni, majd a határidő után a fejlesztők kiválasztanak pár (most még ismeretlen számú) játékost, akik április elején megkapják a kódokat.

Szépre sikeredett a Shadows of the Damned borítója:

Ez történt... (2011 - 11. hét)

A Crysis 2 producere, Nathan Camarillo a PlayStation blogon felszólította a játékosokat arra, hogy találjanak valamilyen lényeges különbséget a játék két konzolos kiadása között, hiszen ő nem lát ilyet.

A rengeteg technikai probléma miatt a Sony és az EA eltávolította a Crysis 2 PS3-as multiplayer demóját, csupán három nappal azután, hogy megjelent.

A Mortal Kombat legújabb videójában Raiden lép színre, és megmutatja, hogyan is kell harcolni.



A MotorStorm Apocalypse Észak-Amerikában és az Egyesült Királyságban is késni fog, ráadásul a Sony még nem közölte az új időpontot.

A Beyond Good & Evil HD májusban PlayStation 3-ra is meg fog jelenni, s ha a premiert követő első két héten vásároljuk meg a játékot, két PSN avatarikont (Jade és Pey'j) is kapunk.

A Square Enix 2012-ben egy száz főt foglalkoztató új stúdiót nyit Kanadában, ahol a dolgozók a Sony, a Microsoft és a Nintendo következő generációs konzoljaira fognak fejleszteni.

A Castlevania: Lords of Shadow második, Reverie című DLC-je március 30-án fog megjelenni.



Pletyka

Az NGP 3G adapterrel felszerelt változata 350 dollár, a csupán wifis kiadás pedig 250 dollár lesz.

Egyéb

A Valve az utóbbi időben nem szívesen beszél az őket legendássá tévő Half-Life-szériáról, a cég legfrissebb podcastjában azonban mégis szó esett Freemanről, mégpedig egy esetleges mozifilm kapcsán. Gabe Newell véleménye szerint csak akkor készülhet el egy HL-film, ha már van egy izgalmas és megvalósítható ötlet, hiszen nem szeretnék egy újabb rettenetes filmadaptációval sokkolni a világot.

A koreai MMOG király, az NCsoft felajánlotta japán leányvállalatának egyhavi bevételét a szökőár és földregés sújtotta országnak, annak reményében, hogy így gyorsabban mehet az újjáépítés. Az összeg nem kevesebb mint 6,4 millió dollár, ami több mint ami a Sony és a Nintendo együttes adománya.

A Dave Cortes által készített, tavaly rövid időn belül elfogyott Batman-bábu most újra megvásárolható. A 18 cm magas, gyönyörűen megmunkált figura 80 dollárba kerül.



A Dark Horse Comics újabb játékon alapuló képregényt készít, ezúttal a patinás Dungeon Siege-széria harmadik része a célpont. A háromrészes sorozatot Jeremy Barlow írja, míg az illusztrációkért Iban Coello és Sergio Abad a felelős. A füzeteket ingyen le lehet majd tölteni a játék hivatalos oldaláról, vagy a Dark Horse online boltjából.

A Ubisoft a legújabb közvéleménykutatásában arra kíváncsi, hogy a rajongók mit látnának szívesen egy esetleges Ghost Recon vagy Assassin's Creed mozifilmben. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy hamarosan elindulnak e két projekt munkálatai, de jó tudni, hogy a franciák gondolkodnak ezen.

Egy egészen jó Splinter Cell rajongói kisfilm bukkant elő a semmiből.



A Disney Interactive újabb 80 dolgozójától vált meg, így idén már összesen 250 munkatársukat rúgták ki. A cég célja, hogy a négyezer fős összlétszámot hét százalékkal csökkentsék.

A BioWare egyik fejlesztője tökéletesre értékelte a Dragon Age 2-t a Metacritic című oldalon. A turpisság persze gyorsan kiderült, s nagy felháborodást váltott ki a játékosok körében, az EA azonban a védelmébe vette a fejlesztőt, mondván:

„Ez már csak így megy. Az Oscar- és a Grammy-gálán is így csinálják, s lefogadom, hogy még Barack Obama is magára szavazott.”



A héten az alábbi játékok fognak megjelenni:

  • Dissidia 012: Final Fantasy (március 25.) - PSP
  • Crysis 2 (március 25.) - PC, Xbox 360, PS3
  • Sword of the Stars II (március 25.) - PC
  • Lego Star Wars III: The Clone Wars (március 25.) - PC, Xbox 360, PS3, Wii, DS, 3DS, PSP
  • The First Templar (március 25.) - Xbox 360
  • The Sims 3 (március 25.) - 3DS
  • Ridge Racer 3D (március 25.) - 3DS
  • Tom Clancy's Splinter Cell 3D (március 25.) - 3DS
  • Samurai Warriors: Chronicles (március 25.) - 3DS
  • Super Street Fighter IV: 3D Edition (március 25.) - 3DS
  • PilotWings Resort (március 25.) - 3DS
  • Super Monkey Ball 3D (március 25.) - 3DS
  • Deep Black (március 25.) - Xbox 360, PS3
  • The Sims Medieval (március 25.) - PC
  • Raiden Fighters: Aces (március 25.) - Xbox 360
  • Brunswick Pro Bowling (március 25.) - Xbox 360, PS3
  • Rise of Nightmares (március 25.) - Xbox 360
  • Pro Evolution Soccer 2011 (március 25.) - 3DS
  • Asphalt 3D (március 25.) - 3DS
  • Tom Clancy's Ghost Recon: Shadow Wars (március 25.) - 3DS
  • Battle vs. Chess (március 25.) - PC, Xbox 360, PS3, Wii, DS, 3DS, PSP
  • Naruto Shippuden: Kizuna Drive (március 25.) - PSP
  • Tomb Raider Trilogy Pack (március 25.) - PS3
  • Johnny Test (március 25.) - DS
  • Challenge Me: Word Puzzles (március 25.) - Wii, DS
  • Lost Treasures of Alexandria (március 25.) - DS
  • IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (március 25.) - PC
  • Rayman 3D (március 25.) - 3DS
  • Nintendogs + Cats: Golden Retriever & New Friends (március 25.) - Wii, DS, 3DS
  • Yu-Gi-Oh World Championship 2011: Over the Nexus (március 25.) - DS
  • Arcania: Fall of Setarrif (március 25.) - PC
  • Starpoint Gemini (március 25.) - PC



A hét kérdése: melyik a kedvenc sportjátékod?