PC

A Good Old Games megújította a Ubisofttal kötött szerződését, így még több, a franciák jogkörébe tartozó klasszikus játék jelenhet meg az online bolt kínálatában. Az első adag már most elérhető, ez pedig a Might and Magic 7: For Blood and Honorból (6 dollár) és a Heroes of Might and Magic IV Complete Editionből (10 dollár) áll.

A Good Old Games továbbá egy versenyt is indított, melyen az első helyezett egy GOG emblémás kardot és pajzsot, illetve egy 150 dolláros vásárlási utalványt kap. Ahhoz, hogy részt vegyünk a játékban, nem kell mást tennünk, mint teljesíteni a cég által elénk állított kihívásokat. Az első az, hogy retweeteljük ezt az üzenetet.

A Blizzardtól Paul Sams a Gamasutrának elmondta, hogy a cég következő, Titan kódnevű MMOG-ja az eddigi legnagyobb projektjük, mely akár a World of Warcraftnál is népszerűbb lehet, nem egyszerűen csak átcsalogatva a játékosokat, hanem totálisan fölékerekedve.

Végre PC-re is megjelent a BioShock 2 Protector Trials DLC-je!

Az EA szeretné, ha a Dead Space-franchise olyan népszerű lenne, mint a Resident Evil-sorozat, így azt tervezik, hogy Isaac harmadik kalandját még több emberhez juttatják el, persze anélkül, hogy ez a minőség vagy a horrorelemek rovására menne.

A felhasználók állításával ellentétben a Dragon Age 2-ben mégsem kapott helyet a gyűlölt SecuROM másolásvédelem, csak egy Release Control nevű, szintén a Sony által fejlesztett program, melyek egyetlen célja, hogy a hivatalos megjelenés előtt blokkolja a játék elindulását, majd a feladata végeztével nyomtalanul eltűnik. A kavarodás abból származott, hogy a két program egyes helyeken ugyanabból a kódsorból dolgozik, így az avatatlan szem összekeverhette őket.

Befutott még egy Crysis 2 trailer.



A Riot Games végre kiadta a januárban bejelentett kooperatív módot tartalmazó frissítést a League of Legendshez. Az új játékmódban a játékosok a gép által irányított, fejlettebb mesterséges intelligenciával és jobb taktikával felvértezett gépi karakterek ellen vehetik fel a harcot.



A nagy népszerűségnek örvendő Tribes-széria az év végén egy új résszel tér vissza a Hi-Rez Studiosnak köszönhetően. Az Unreal Engine 3-mal meghajtott Tribes: Ascend egy kizárólag multiplayer módot tartalmazó letölthető játék PC-re és Xbox 360-ra, mely igyekszik megtartani mindent, amit a sorozat rajongói imádnak.



Az ohiói illetőségű The National egy új számot ír, csak a Portal 2-höz. Az anyagról még nem kaptunk információt, de itt egy korábbi alkotásuk, hogy nagyjából tudjátok, mire lehet számítani:



A két Portal között több száz év telt el, ám azon kívül, hogy az Aperture laboratóriumot belepte a sűrű növényzet, senki sem tudja, mi történt -- kivétel persze a fejlesztőket, akik még a második rész megjelenése előtt valamilyen, most még ismeretlen formában összekötik a két játék eseményeit.

A Funcom elindította a The Secret World hivatalos weboldalát, és egy új trailert is kiadott.



Az új Witcher 2 játékképek biztosítanak minket arról, hogy a játék gyönyörű lesz.

Ez történt... (2011 - 10. hét)Ez történt... (2011 - 10. hét)Ez történt... (2011 - 10. hét)

Az Epic által múlt héten bemutatott, Samaritan névre keresztelt techdemóból később akár egy teljes játék is lehet -- ezt a cég alelnöke, Mark Rein mondta.

A Grand Theft Auto IV-ből majdnem 20 millió példányt értékesítettek!

Facebookra is meg fog jelenni az Angry Birds, melyben új játékmenet-elemek kapnak helyet, s a disznóknak hangsúlyosabb szerep jut. Megjelenési dátumról még nincs szó.

A SHIFT 2 Unleashed legújabb videója a kanyarokra és az azokban rejlő veszélyekre koncentrál.



Konzol

Pár nappal ez előtt felbukkant egy oldal, ahol hiteles Xbox Live kódokat lehetett kapni, nem érdemes azonban keresni a címet, hiszen a trükkös oldalt a Microsoft bezáratta, miután az nagyjából 1,2 millió dolláros kárt okozott a cégnek. A redmondiak természetesen jogi lépéseket is tesznek majd a készítők ellen, de itt még nem állnak meg, és azt fontolgatják, hogy azokat is megbüntetik, akik az illegális kódokat használták.

Az Uncharted 3: Drake's Deceptionben a nagy főellenség Katherine Marlowe lesz, aki egy több mint 400 éves tikos szervezet vezetője. A hölgy feltett célja, hogy megszerezze Drake féltett gyűrűjét, mely Sir Francis Draké volt egykor, és egy nagy titkot lehet feltárni a segítségével.



A Capcom azon gondolkodik, hogy a Dead Rising 2-ben bemutatkozott modellt (egy DLC-vel láthattuk, mi történt közvetlenül a teljes játék eseményei előtt) más játékoknál is alkalmazzák, ám csak abban az esetben, ha érdekes történetet tudnak elmesélni.

Új trailerrel jelentkezett a Transformers: Dark of the Moon.



Tim Schafer legújabb, Trenched című játéka egy külső nézetes, tower defense típusú játék lesz, melyben Frank Woodroff-fal és a mobil lövészárkunkkal a tubes nevezetű, televíziókból álló idegen lények ellen fogunk harcolni egy alternatív, az első világháború utáni univerzumban.

Ez történt... (2011 - 10. hét)Ez történt... (2011 - 10. hét)Ez történt... (2011 - 10. hét)

Arvind Bhatia elemzőt nem érné meglepetésként, ha a Nintendo az idei E3-on bejelentené a következő, az eddiginél jóval erősebb asztali konzolját, vagyis a Wii utódját.

A Chair Entertainment mindenképpen el fogja készíteni a Shadow Complex folytatását, sőt már van is pár ötletük a második részt illetően, így már csak az a kérdés, hogy mikor fog megjelenni a program.

Ueda Fumito állítása szerint a The Last Guardian is kisajtolja az utolsó erőtartalékokat a PlayStation 3-ból.

A Microsoft a Mountain View-i kutatóintézetébe olyan mérnököket keres, akik képesek megtervezni a következő generációs konzoljukat.

A Dragon Age 2 xboxos változtában így lehet könnyen sok aranyra és tapasztalati pontra szert tenni.



Itt pedig a játék valamennyi szexjelenetét meg lehet nézni.







Pletyka

A Guitar Hero bukása, majd leállítása után az Activision továbbra is kitart a zene biznisznél -- legalábbis a Kotaku által megtudott, nem hivatalos információk szerint. A pletyka úgy szól, hogy a kiadó egy táncolós játékot készít Dance Hero néven, melyben többek között az alábbi számok szerepelnek majd:

  • "2012" by Jay Sean (feat Nicki Minaj)
  • "Out Of Space" by The Prodigy.
  • "The Way I Are" by Timbaland (feat Keri Hilson and D.O.E.)
  • "Take Over Control" by Afrojack (feat Evan Simon)

Az NGP november 11-én fog megjelenni Európában.

A francia Joystick magazin (nem összekeverendő a Joystiq nevű portállal) szerint a Bethesda Softworks a 2006-os Prey folytatásán dolgozik, mely 2012-ben már a boltokban is lesz.

Tavasszal érkezik a PlayStation's Home update 1.5, a FourPlayerCoOp csapata pedig azt állítja, hogy már van is három képük a felújított Central Plazáról.

Ez történt... (2011 - 10. hét)Ez történt... (2011 - 10. hét)Ez történt... (2011 - 10. hét)

Egyéb

A Sony és az LG között kirobbant pereskedés egy kicsit lecsendesült a legújabb bírósági rendelet után, miszerint az Európába Hollandián keresztül érkező konzolokat a vámosok már nem foglalják le, ám ez még nem a végleges döntés. Az még midig kérdéses, hogy a Sony megsértette-e az LG blu-ray technológiákra vonatkozó szabadalmait.

A per korábbi szakaszában a bíróság elrendelte, hogy Hollandiában 300 ezer PlayStation 3-at foglaljanak le, sőt -- a The Guardian értesülései szerint -- azokat a gépeket is kobozzák el, melyeket már megvásároltak.

A Red Faction Armageddon írója, Drew Holmes a CVG stábjának adott interjújában elárulta, hogy a játék Origins alcímmel ellátott filmadaptációja van olyan jó, mint a Battlestar Galactica.

„Fantasztikus forgatókönyvünk van, és már láttam is részleteket az eddig felvett jelenetekből, amik egyszerűen fenomenálisak. Olyan minőségűek, mint a Battlestar Galactica.”

Az Entertainment Earth ezekkel a 15 cm-es, 31 dolláros figurákkal próbál egy kis pénzt keresni a közelgő Batman: Arkham Cityn. A játékokat már elő lehet rendelni, a megjelenésük pedig júliusban várható.

Ez történt... (2011 - 10. hét)

TrueOneMoreUser a Törvénytisztelő állampolgár után a Sötét lovagot is Team Fortress 2 kezelésnek vetette alá, a végeredmény pedig most is csodás lett.



A Bethesda megbízásából a Dark Horse Comics egy három részes RAGE képregénysorozatot fog indítani június 22-én. A történetet Arvid Nelsion (Rex Mundi) írja, míg az illusztrációkért Andrew Mutti (Preacher) a felelős.



Itt egy újabb zenei alkotás a Minecraftban. Grande1899 a Rekviem egy álomért főcímdalát készítette el a játékban.



Ilyen lenne a Super Mario Bros. hogyha a valóságnak megfelelő hangeffekteket használt volna.



Japánban ezzel a trélerrel, mármint utánfutóval reklámozták volna a Kinectet.





A héten az alábbi játékok fognak megjelenni:

  • Shogun 2: Total War (március 15.) - PC
  • Playstation Move Heroes (március 18.) - PS3
  • Warriors: Legends of Troy (március 18.) - Xbox 360, PS3
  • Gods Eater Burst (március 18.) - PSP
  • Monster Jam: Path of Destruction (március 18.) - Xbox 360, PS3, Wii, NDS
  • Okamiden (március 18.) - NDS
  • Yakuza 4 (március 18.) - PS3
  • MotorStorm: Apocalypse (március 18.) - PS3
  • Homefront (március 18.) - PC, Xbox 360, PS3
  • Top Spin 4 (március 18.) - Xbox 360, PS3, Wii
  • MotoGP 10/11 (március 18.) - Xbox 360, PS3
  • Winter Sports 2011: Go for Gold (március 18.) - Xbox 360, PS3, Wii
  • My Fitness Coach Club (március 18.) - PS3, Wii
  • Dance on Broadway (március 18.) - PS3
  • Hop (március 18.) - NDS
  • Bejeweled Twist (március 18.) - NDS
  • Bookworm (március 18.) - NDS
  • Serious Sam HD: The 1st & 2nd Encounters (március 18.) - Xbox 360



A hét kérdése: Szerinted melyik játékban volt a legjobb a zene? A Guitar Hero és társai nem számítanak!