PC

A Battlefield 3 nem fog futni Windows XP alatt, illetve nem támogatja a DirectX 9-et. A játék igazán egy 64-bites operációs rendszeren érzi majd jól magát, s a legszebb látványt egy DirectX 11-es kártyával lehet majd előcsalni a Frostbite 2-ből.

Sajnos már hónapok óta nem hallottunk semmit a Fable 3 PC-s verziójáról, de a CES-en játszható volt az átirat, s egy képünk is van erről. Hurrá!

Ez történt... (2011 - 1. hét)

Röviddel azután, hogy Tyler Smith kiadta az Elder Scrolls III: Morrowindet grafikailag korszerűsítő, Morrowind 2011 névre keresztelt modpakkját, a csomag máris támadás alá került, de nem a fejlesztők felől, hanem a modderek voltak felháborodva, teljesen jogosan, Smith ugyanis jogtalanul használta fel a munkájukat, így az esetleges jogi következmények elkerülése végett a 4 GB-os pakkot ahonnan csak tudta eltüntette, de persze egy kis keresés után még most is le lehet tölteni.



A BBC-nek adott interjújában a Microsoft vezérigazgatója, Steve Ballmer elmondta, hogy a Kinect PC-re is meg fog jelenni, „ha eljön az ideje.”

Az ingyenesen játszható, mikrotranzakcióra támaszkodó Magic: The Gathering - Tactics január 18-án fog megjelenni.

A Bulletstorm produkciós vezetője, Tanya Jessen az OXM stábjának elárulta, hogy a játékuk eredetileg egy külső nézetes lövölde lett volna fedezékrendszerrel, vagyis egy újabb Gears of War-klón, de aztán rájöttek, hogy a bivalyerős fegyverekkel jobb testközelből felaprítani az ellenfeleket, ehhez pedig nem passzol a TPS nézet és a fedezékek.

A Bulletstormmal Cliff Bleszinskinek végre sikerült elérnie azt, hogy a nagyapja büszke legyen rá. És hogy miként? Nos, az az alábbi videóból kiderül.



Pár új kép és egy videó jelent meg a Dead Space 2-ből.



Dead Space 2 JátékképekDead Space 2 JátékképekDead Space 2 Játékképek

A legfrissebb Game Informer címlapján az Elder Scrolls V: Skyrim foglal helyet, a hátlapon pedig a játékban szereplő ősi nyelven írt szöveg, mely első pillantásra csak halandzsa, de egy rajongónak sikerült lefordítania, és az alábbi szöveget kapta:

Dragonborn Dragonborn
By His Honor Is Sworn
To Keep Evil Forever At Bay
And The Fiercest Foes Rout
When They Hear Triumph’s Shout

Dragonborn For Your Blessing We Pray And The Scrolls Have Fortold
Of Black Wings In The Cold
That When Brothers Wage War Come Unfurled
Alduin Bane Of Kings
Ancient Shadow Unbound
With A Hunger To Swallow The World



A játék ugyan még meg sem jelent, de a BioWare már be is jelentette a Dragon Age 2 első letölthető tartalmát. A The Exiled Prince névre keresztelt pakk egyelőre csak a gyűjtői kiadásban található meg, de a játék megjelenése után pár nappal, mindössze hét dollárért már bárki összetalálkozhat a bosszúszomjas Sebastian Vaellel.



Megjelent a Homefront harmadik fejlesztői videója.



Így kell játszani a Portal 2-vel, ha az embernek csak a Razer Sixense nevezetű Move/Wiimote hasonmása van:



A Mad Catz hamarosan piacra dobja a lehető legteljesebb röpszimulátor készletet. Az ötezer dolláros Pro Flightot a Saitek készítette, amely két botkormánnyal, 10 LCD panellel, egy háttérvilágítással felszerelt információs „fallal”, két rádióval és pedálokkal látta el a 18 USB foglalatot követelő monstrumot.



Ha minden a tervek szerint halad, az APB szerverei februárban indulnak újra. Reméljük ezúttal hosszabb életű lesz a játék.

Wolfgang Herfurtnernek sikerült a Kinectet úgy átalakítania, hogy az használható legyen a RUSE PC-s verziójával.



Egy másik úriembernek pedig a Call of Duty 4-et és a Rainbow Sixet sikerült a Kinecttel összepárosítania, igaz, ő már egy Wiimote-ot is használt.





Konzol

Az SSX-széria legújabb részében 17 régió és nagyjából 70, a játék által részben véletlenszerűen, részben pedig valódi topológiai adatok alapján felépített, szabadon bejárható hegycsúcs kap majd helyet, ahol különböző veszélyekkel kell szembenéznünk a ritka levegőtől az extrém hidegig, ám ha ne adj isten hibázunk és az arcunkkal szántjuk fel a Kilimandzsáró vagy éppen az Alpok oldalát, a GRID-ben és a Forza 3-ban is megtalálható idővisszatekerő funkcióval korrigálhatunk a hibánkon.

A Gun tanácsadócég szerint a Dead Rising: Case Zero sikerei után a jövőben más, nagyobb sorozatok is átvehetik azt a modellt, miszerint még a teljes játék megjelenése előtt DLC formájában kiadnak egy előzményt.

Az iPhone feltörésében is segítő kezet nyújtó George 'Geohot' Hotznak a napokban sikerült feltörnie a PlayStation 3-at, megtalálta ugyanis a konzol root key nevezetű kódsorát, amivel nem hitelesített programokat lehet futtatni.

A kódon elméletben nem lehet módosítani az operációs rendszer és az azon futó alkalmazások radikális átírása nélkül, vagyis jelenleg úgy tűnik, hogy a kalózok győzedelmeskedtek, s megkezdődhet az ipari warez a PlayStation 3-ra is.

Íme a konzol legfrissebb, 3.55-ös operációs rendszere, mely a Sony állítása szerint meggátolja a másolt játékok futtatását, ám a videó másról tanúskodik.



Az MX vs. ATV-szériából eddig összesen tízmillió példány kelt el, s ennek örömére a THQ február 8-án be is jelenti a következő játékot, mely valószínűleg az MX vs. ATV Alive lesz, amiről leginkább azt érdemes tudni, hogy a kiadó új gazdasági modelljének kísérleti alanya lesz. A program 40 dolláros áron fog megjelenni, ám csonkított tartalommal, amit majd DLC-kkel lehet kiegészíteni.

Februárban elözönlik a játékok az Xbox Live Arcade-ot. Megjelenik a Torchlight, a Beyond Good and Evil HD (ez PlayStation 3-ra is),18-án a Contra: Hard Corp előzménye, a Hard Corp Uprising, majd ezt követően a Bejeweled Blitz Live és a Full House Poker.

A Microsoft bejelentette az Avatar Kinect nevű új szolgáltatását, ami lényegében egy virtuális chat-szoba, melyben az avatarjaink beszélgetnek, miközben a Kinect figyeli a mimikánkat, és a lehető legjobban próbálja leutánozni azokat virtuális másunkon.



A szolgáltatás valamikor tavasszal fog megjelenni, s csak a Gold tagsággal rendelkező felhasználók vehetik igénybe.

A Nintendo Virtual Boy nevű, szemkiégető konzolja talán a játékvilág legnagyobb bukása, ám a cég vezérigazgatója, Ivata Szatoru szerint volt haszna, hiszen ez inspirálta őket egy 3D-s konzol elkészítésére. Már a Game Boy Advance idejében is kísérleteztek a technológiával, s majdnem piacra is dobták a terméket, de végül inkább kivárták a jobb panelek érkezését.

A PlayStation Network 60 millió felhasználónál tart. Összehasonlításképpen az Xbox Live „csak” 50 milliónál.

Habár nem sikerült túl jól a Michael Jackson: The Experience, a név eladta a játékot, melyből eddig 2 millió példány talált gazdára.

A Tomb Raider Legendet, az Anniversaryt és az Underworldöt tartalmazó PlayStation 3-exkluzív Tomb Raider Trilogy március 22-én fog megjelenni 40 dolláros áron.

Új képek jelentek meg az L.A. Noire-ból:

L.A. Noire JátékképekL.A. Noire JátékképekL.A. Noire Játékképek

Az első és második Dead Space közötti időt lefedő játék fog megjelenni iPhone-ra, mégpedig január 25-én.

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

Aki a megjelenés napján vagy február 23-a előtt veszi meg a Mass Effect 2 PlayStation 3-as átiratát, az ingyen töltheti le a korábban csak az előrendelők számára elérhető Terminus pajzsot és M-490 Blackstorm Projector fegyvert.

A Bionic Commando Rearmed 2 15 dolláros árcédulával február elsején fog megjelenni PlayStation 3-ra, majd másnap Xbox 360-ra is megérkezik.

Két új játékmenet-videó az Uncharted 3-ból:





Egyéb

A Harmonix és a Viacom szakítása az All Things Digital információi szerint mindössze 50 dollárból valósult meg, na persze ennél azért bonyolultabb a dolog. A fejlesztők ugyanis minden felelőséget átvállaltak, beleértve a licencelést és az esetlegesen raktáron maradt játékok költségét, arról nem is beszélve, hogy komoly átalakítások várhatóak a cégen belül.

A Viacom 150 millió adótámogatást kapott az üzlet megkötése után.

A Sega visszatért a konzolpiacra, ám nem fogtok találkozni az új géppel a helyi elektronikai boltokban, a Toylet névre keresztelt masina ugyanis csak a japán WC-kben található meg, s nem kell különösebben élénk fantázia ahhoz, hogy kitalálja az ember, miként kell használni a piszoárba épített gépet, de ha mégis, akkor itt egy videó:



A beépített szenzor figyeli a vizeletsugár erejét és irányát, majd ezeket az adatokat olyan csodálatos játékokban használja fel, melyben az a célunk, hogy egy telegrafitizett falat letisztítsunk, vagy minél erősebben vizeljünk.

A Writers Guild of America éves díjátadójának játékok kategóriájában az alábbi programok kaptak jelölést:

  • Assassin's Creed: Brotherhood
  • Fallout: New Vegas
  • God of War III
  • Prince of Persia: The Forgotten Sands
  • Singularity
  • Star Wars: The Force Unleashed II

Megjegyzés: A Mass Effect, a Heavy Rain és társaik azért hiányoznak a listáról, mivel akik írták a sztorit, nem tagjai a Writers Guild of Americának.

A Dark Horse Comics legújabb Mass Effect képregényében, a Mass Effect Evolutionban az ME2 és 3 vezető írójának tolmácsolásában megtudhatjuk, hogyan lett az Illusive Man az, aki most.

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja


Megjelent a Halo-széria előzményeit, azon belül is a forerunner-flood háborút boncolgató Halo: Cryptum könyv. Az első fejezetet a Tor Books hivatalos oldalán lehet elolvasni, a másodikat pedig a Halo Waypointon.

A Cracked stábja remekül rámutatott a háborús FPS-ek összes kliséjére:



A Razer bejelentette a Switchblade nevű, kísérleti 7 inches táblagépét, melynek különlegessége, hogy a billentyűzet kiosztása a játék függvényében változik.



Így készült a Game Informer legutóbbi, Lara Croftos borítója:





A héten az alábbi játékok fognak megjelenni:

  • DC Universe Online (január 11.) - PC, PS3
  • Ghost Trick: Phantom Detective (január 14.) - NDS
  • Kingdom Hearts: Re:coded (január 14.) - NDS


A hét kérdése:
Mi volt számodra 2010-ben a legnagyobb csalódás és a legnagyobb meglepetés játékos szempontból?