A Media Molecule a fején találta a szöget a LittleBigPlanettel, az emberek ugyanis nagyon szeretnek pályákat készíteni, de még ennél is jobban szeretik személyre szabni a kis zokniemberkéket. Ezt kihasználva a Sony már kiadott nem is egy jelmezcsomagot a játékhoz, s most egy újabb, ezúttal Marvel tematikájú pakkal készülnek. Július 7-től kedve négy héten át, hetente egy új, öt jelmezt (itt a teljes lista) tartalmazó csomagot fognak kiadni, illetve egy Marvel Level Kit is meg fog jelenni, mely új tárgyakat, matricákat és építőelemeket tartalmaz, hogy megalkothassuk a magunk szuperhőskalandját. Az árak még nem ismeretesek.

A Capcom közölte, hogy a Dead Rising 2 a vártnál később fog megjelenni. Európában október elsején, Észak-Amerikában pedig szeptember 28-tól kell keresni a cuccot.

Mindannyian tűkön ülve várjuk már a World of Warcraft filmet, ám azon hír hallatán, hogy a forgatókönyv még nincs kész, finoman szóval is aggódni kezdtünk. Sam Raimi, a film producere azonban közölte, hogy a munkálatok a látszat ellenére haladnak, csak nagyon lassan -– a forgatókönyvből még csak 40 oldal van kész!

A sokak által kedvelt (de a feministák által utál) PlayStation-exkluzív Fat Princess kedden egy nagyobbacska kiegészítőt kap. Az öt dolláros csomagban új karaktereket (nindzsa, kalóz, stb.) és négy új pályát kapunk, ám akik nem akarnak pénzt költeni, azok sem maradnak üres kézzel, érkezik ugyanis egy ingyenes frissítés, mely a hibajavítások mellett egy négy fős, osztott képernyős kooperatív módot is ad a játékhoz.



Az EA E3-as sajtókonferenciáján a Crytek egy látványos trailerrel igyekezett meggyőzni a közönséget arról, hogy a Crysis 2-re érdemes lesz pénzt költeni, a szóban forgó videót pedig végre mi is megcsodálhatjuk, természetesen kiváló minőségben.



A hardcore játékosokat megcélzó PlayStation Move és a forradalmi Kinect az EEDAR felmérései szerint nem valami keresett perifériák, hiszen még a Top 20-as listájukra sem kerültek fel, ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy kevesen is fogják megvenni.

A Split/Secondot és a Pure-t jegyző Black Rock Studio egy új versenyjátékot készít -– derült ki a cég honlapján elhelyezett álláshirdetésből.

A God of War Collectionre érkezett pozitív visszajelzések után a Sony a jövőben még több klasszikus játékot fog korszerűsített formában kiadni. A sort a Sly Collection folytatja, amit a pletykák szerint a felújított Ico/Shadow of the Colossus pakk követ majd.

A Nintendo of America vezérigazgatója, Reggie Fils-Aime nemrég Jimmy Fallon műsorában vendégeskedett és elárulta, hogy a Nintendo 3DS valamikor 2011 elején fog megjelenni.

Az E3 előtt felbukkant rejtélyes Assassin's Creed illusztrációról kiderült, hogy egy már régóta készülő Assassin's Creed képeskönyv része. A kötet megtöltésében számos elismert és kevésbé ismert művész vesz részt, de a játékosok is beküldhetik a munkájukat augusztus 15-ig, és ha elég jó a rajzuk, helyet kap a könyvben, azt azonban még nem tudni, mikor fog megjelenni a gyűjtemény.

Brian Jarrard (Bungie) az MTV Multiplayer stábjának elárulta, hogy egy ideig fontolgatták, a Halo 4 elkészítését, elvégre pontosan ezért hagyták lezáratlanul a trilógiát (ha a Halo 3-at legendary nehézségen játszottátok végig, tudjátok miről beszélek), ám végül úgy döntöttek, jobb ha így hagyják Master Chief történetét.

Focilázban ég a világ, a minden egyes mecset végigkísérő, rémesen idegesítő vuvuzela pedig hihetetlen népszerű lett, s most már mindenhol találkozhatunk ezzel a fröccsöntött műanyag hangszerrel -- még a DOOM-ban is, ahol hatásosabb fegyvernek bizonyult a szörnyek ellen, mint a legendás BFG-9000.



Többek között a Bloomberg Businessweek is úgy tudja, hogy az elsősorban sorozatepizódokra specializálódott videoportál, a Hulu PlayStation 3-ról is elérhető lesz. A magazin persze konkrétumokat nem tud, de a különböző pletykák szerint a szolgáltatás havidíj alapú (10 dollár) lesz, és a jövő héten fogják hivatalosan bejelenteni.

Egy japán üzlet szerint a Sony még idén piacra fogja dobni a legújabb PSP-t (PSP-4000), bár a dolog kissé sántít, hiszen az óriáscég az E3-on nem tett említést egy új konzolról.

A Pokemon-széria legújabb darabja, a Black and White, Japánban szeptember 18-án fog megjelenni, Észak-Amerikában jövő tavasszal, az európai megjelenésről pedig még nem tudni semmit.

A hatalmas népszerűségnek örvendő, Castlevania-széria kooperatív móddal megbolondított Harmony of Despair című legújabb felvonása jelenleg csak Xbox 360-ra érhető el. A PlayStation 3 tulajoknak azonban még nem kell feladni a reményt, hiszen a játék producere, Igarasi Kodzsi azt mondta, hogy lehetséges egy átirat elkészülte.

A remekre szabott 'Splosion Mannel ismerté vált Twisted Pixel fű alatt szövetkezett a Turbine Entertainmentel, s közösen egy új MMOG fejlesztésébe kezdtek, de hogy pontosan mit készítenek, azt még nem tudni.

Danny Bilson (THQ) az IGN-nek adott interjújában közölte, hogy hamarosan megjelenik az Xbox Live Arcade és PSN hálózatán a Red Faction Arcade, majd rá 3-4 hónapra a Red Faction: Armageddon is a boltokba kerül.

A Konami cáfolta azt a pletykát, miszerint Kodzsima Hideo nem készít több Metal Gear Solid-játékot. Van, aki ezen meglepődik?

Ezen a héten az alábbi játékok fognak megjelenni:
  • All Points Bulletin (július 1.) - PC, Xbox 360
  • ARMA 2: Operation Arrowhead (július 2.) - PC
  • Sniper: Ghost Warrior (július 2.) - PC, Xbox 360
  • Deathsmiles (június 29.) - Xbox 360
  • N3II: Ninety-Nine Nights (június 29.) - Xbox 360
  • Junior Classic Books & Fairy Tales (június 29.) - Nintendo DS
  • Just Sing! (június 29.) - Nintendo DS
  • Vampire Legends: Power of Three (június 29.) - Nintendo DS
  • Hot Shots Tennis: Get a Grip (június 29.) - PSP