PC

Nagyon jót tett az előfizetéses rendszer eltörlése és a francia, lengyel, spanyol, valamint orosz lokalizáció, a Need for Speed World felhasználói bázisa ugyanis szeptember óta 2 millió regisztrált taggal bővült, s jelenleg 3 milliónál tart. Ennek örömére az EA egy tisztes frissítést adott ki a játékhoz, ami néhány hiba kijavítása mellett komolyabb tuningopciókat és egy dinamikus éj/nappal ciklust adott a játékhoz.

Őszinte meglepetésünkre a LEGO Star Wars 3 nem csak egy könnyed kis akciójáték lesz, hanem egészen jónak tűnő, leegyszerűsített valósidejű stratégiai elemeket is tartalmaz, melyben a főhősünkkel a csatatéren szaladgálva kell bázisokat felállítanunk, és személyesen megtizedelni az ellenfél erőit.



A Humble Indie Bundle 2 rövid idő alatt nagyon sok pénzre tett szert, Robert Bowling ugyanis 500 dollárért vette meg a felkínált játékokat, a Minecraft kitalálója pedig 2000 dollárt tett le az asztalra. Eddig összesen 935 105 dollár gyűlt össze.

A Paradox és a Digitial Development Management szeretne elkészíteni egy Conan, a barbár játékot, ám sem kiadót, sem fejlesztőcsapatot nem találtak még.

A Dragon Age 2 fejlesztői videójában jó sok játékmenet-jelenet társaságában fény derült arra, hogy két lehetőségünk van ha csatáról van szó: lassan, taktikusan végzünk az ellenfeleinkkel, vagy berobbanva közéjük a sebességünket kihasználva kaszaboljuk le őket.



A Total War: Shogun 2 is kapható lesz egy gyűjtői kiadásban. A csomag egy játszható Hattori frakciót, egy különleges Nagashino küldetést, egy ritka páncélt az online avatarod számára, illetve némi extra tapasztalati pontot tartalmaz.

A megjelenését követő 12 napban a CityVille már 26 millió felhasználóval büszkélkedhet, ezzel kiérdemelve a világ leggyorsabban gyarapodó játékának a címét.

A Might & Magic Heroes VI új képein a nyers erőre támaszkodó Stronghold frakcióval ismerkedhetünk meg.

Might and Magic Heroes VI JátékképekMight and Magic Heroes VI JátékképekMight and Magic Heroes VI Játékképek

A Google összeállította, hogy 2010-ben a YouTube-on mely játékokkal kapcsolatos videók voltak a legnépszerűbbek. Itt az első helyezett, a többit pedig a Kotakunál lehet megnézni.



A DarkSpore fejlesztői videójában bepillantást nyerhetünk a játék csapatalapú PvP küzdelmeibe.



A Section 8 Prejudice alcímet viselő folytatása kizárólag digitális formában fog megjelenni és csak 15 dollárba fog kerülni. A játék megjelenése a jövő év elején esedékes.

Miközben a Black Ops PlayStation 3-as verziója még mindig különböző hibáktól szenved, addig PC-re megjelent az 1.04-es verziószámot viselő frissítés, mely elsősorban a játék továbbra is problémás teljesítményén javít, illetve újabb hibákat orvosol és réseket töm be. A javítások teljes listája itt található.

A DICE kiadta a Battlefield: Bad Company 2 Vietnam utolsó videóját, melyben a Creedence Clearwater Revival klasszikus dallamainak ritmusára gyönyörködhetünk a kiegészítőben, ami PC-re már letölthető az EA hivatalos boltjából vagy a Steamről, 15 dollárért. A DLC konzolra holnap fog megjelenni.



A Crysis 2 legújabb videója minden lényeges okot felsorol arra, miért volt rossz ötlet az idegenek számára megtámadni a Földet.



Konzol

Az Atlus közölte, hogy a Demon's Souls szerverei legalább 2011 márciusáig működni fognak, így zavartalanul élvezhetjük a december 21-től 28-ig tartó Pure White Tendency eseményt, melynek során új karakterek és szörnyek jelennek meg, a szeretet ünnepe alkalmából pedig az ellenfelek kisebbet sebeznek, mi pedig nagyobbat, ezzel enyhítve a játék híres nehézségén.

A Junction Point egy 12 perces videóban mutatja be, hogyan készült el az Epic Mickey. Jó szórakozást!



A Bulletstorm gyűjtői kiadása 60 dollárba fog kerülni, s amellett, hogy 20 000 bónusz pontot, egy új ostort, páncélt, fegyvert és bakancsot kapunk, egy meghívó is lapul a dobozban, amellyel csatlakozhatunk a Gears of War 3 bétatesztelőihez.

A MotorStorm Apocalypse jövő tavasszal fog megjelenni.

A TIME véleménye szerint az Alan Wake volt az év játéka, míg az ezüstérmet az Angry Birds, a bronzot pedig a Red Dead Redemption érdemelte meg. Íme a teljes lista:

  1. Alan Wake
  2. Angry Birds
  3. Red Dead Redemption
  4. Halo: Reach
  5. Super Mario Galaxy 2
  6. Limbo
  7. Super Meat Boy
  8. Super Street Fighter IV
  9. Starcraft II
  10. Mass Effect 2

Xboxra már letölthető a Force Unleashed 2 első mini kiegészítője, az Endor DLC, melyben szentségtörő módon változtathatunk a Jedi visszatér fináléján.

A Need for Speed Hot Pursuit utolsó kedvcsináló videójának nem sikerült elérni a megadott határidőn belül az egymillió megtekintést, a Criterion azonban így is kiadja a beígért Bentley Continental Supersports Convertible-t, a Lamborghini Murciélago LP 650-4 Roadstert és a Dodge Viper SRT10 Convertible-t.

A Yakuza 4 másik három főszereplőjével ismerkedhetünk meg az alábbi trailerekben:







Ha valaha is elgondolkoztál azon, hogy vajon miért nem kapni már egyedi előlapokat Xbox 360-ra, a válasz egyszerű: a Microsoft leállította a gyártást, mivel egyszerűen a kutyának sem kellettek a többnyire ízléstelen műanyag vackok.

Két új DLC jelent meg a Fable 3-hoz. A 240 MS pontot kóstáló Dog Breed Packben három új kutyafaj található (uszkár, németjuhász, dobermann), míg az ingyenes Free Yule Hat csomagban egy mikulássapkát találunk.

Ha eddig nem lett volna, most itt az indok arra, hogy újra megnézd a Resistance 3 nagyszerű trailerét, a fejlesztők ugyanis kiadták a hosszabb, rendezői verziót.



A Fight Night Champion új videói a főhősünk segítőire koncentrálnak, akik kulcsfontosságú szerepet játszanak majd a csúcsra jutásunk során.





Tíz új kép jelent meg a Killzone 3-ból:

KillZone 3 JátékképekKillZone 3 JátékképekKillZone 3 Játékképek

Befutott a Fallout: New Vegas első DLC-jének bemutatkozó trailere:



Egy érdekes kis statisztika a Halo: Reach eddigi pályafutásáról:



Pletyka

A Eurogamer értesülései szerint a Microsoft frissítések útján pontosabbá fogja tenni a Kinectet. A periféria 3D érzékelője jelenleg 320x240 pixel felbontással üzemel 30 FPS mellett, a frissítéssel azonban 640x480-ra nőne az érzékelő pontossága, s ezzel a kamera a felhasználó ujjait, s a kezek forgását is fel tudná ismerni.

A Game Informer úgy tudja, hogy a PSP 2-re egy Uncharted mellékszál készül.

Egyéb

A Fallout-fanatikusokból álló Wayside Creations bemutatta új kisfilmjük első trailerét. A Fallout: Nuka Break a sorozat posztapokaliptikus világában játszódó road movie, melyben a három kalandor szeme előtt az az egyszerű cél lebeg, hogy szerezzenek egy jéghideg Nuka-Colát.



Ha nem tetszik a Kinect egyszerű fekete kinézete, akkor jó hírünk van: csupán 632 dollárért a tied lehet ez az 5000 Swarovski kristállyal díszített verzió.



A Hothead Games folytatva az augusztusban kezdett sorozatát bemutatja, hogyan is néznek ki egy fejlesztőstúdió mindennapjai. Az első és második rész itt és itt található.



A Valve megrendelésére a Weta Workshop elkészítette a Team Fortress 2-ből ismerős automata gépágyú életnagyságú modelljét. A szobadísz mozgásérzékelővel és beépített hangszórókkal van felszerelve, egyedül csak pár száz töltény hiányzik, és akár bevethető is lehetne.



Az európai parlament egyik tagja a Mafia 2 kitiltását szeretné elérni az öreg kontinensen. Sonia Alfano szerint a sebek még túl frissek ahhoz, hogy egy ilyen játék kapható legyen. Alfano apját 1993-ben a maffia megölte, s azóta hevesen kampányol a szervezett bűnözés ellen, valamint a hozzá hasonlóan járt áldozatokat tömörítő Familiari Vittime di Mafia elnöke is.

Az Atlus és a Blizzard csapata így kíván boldog karácsonyt.

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

Mario és Luigi egy kicsit másképpen, Liberty City utcáin.



Lego Call of Duty: Black Ops. Mást azt hiszem, nem is kell mondanom.



Kissé spoileres ugyan, de nagyon jól sikerült ez az Assassin’s Creed zenei videó.





A héten az alábbi játékok fognak megjelenni:
Európában semmi



Kellemes ünnepeket és játékokban gazdag boldog új évet kívánunk! Idén ez volt az utolsó "Ez történt...". Ha szeretnétek, hogy folytatódjon a rovat, akkor kérlek jelezzétek azt a kommentekben!