PC

Vannak olyanok, akik nemcsak a fórumokon írogatnak arról, mennyire utálják a Call of Duty Black Opsot, hanem a tettek mezejére is lépnek -- de talán ezúttal jobb lett volna a nyugalom. Egy 17 éves kis hackert ugyanis letartóztattak, miután a Phenom Booter nevű programot használva DDoS támadást indított a játék szerverei ellen, ezzel lehetetlenné téve az online játékot számos felhasználó számára. A tettes büntetése még nem ismeretes.

A Deus Ex: Human Revolution legújabb trailere 5 percnyi CGI gyönyörűség, ami után garantáltan meg kell keresned a leejtett álladat.



A The Wonderful End of the World és az AaaaaAAaaaAAAaaAAAAaAAAAA!!! - A Reckless Disregard for Gravity készítői bejelentették a legújabb -- ismét zseniálisan elkeresztelt -- játékukat, a 1... 2... 3... KICK IT! (Drop That Beat Like an Ugly Baby)-t.

A Dejobaan Games új játékában szabadesésben kell minél közelebb kerülnünk a különböző tárgyakhoz, vagy szét kell lőnünk azokat, a lényeg pedig az, hogy minél több pontot gyűjtsünk be az általunk választott zene ritmusára kiépített pályákon.

A program már előrendelhető 10 dolláros áron, s ha így teszünk, rögtön kipróbálhatjuk a játék alfaverzióját.



Röviddel a pályakészítő megjelenése után, körülbelül január végén dobozos verzióban is meg fog jelenni a Super Meat Boy. A 20-25 dolláros csomagban Steam-kódot, „Így készült” videókat, rajzokat és egyéb finomságokat találunk, a lényeg azonban a doboz borítója, ami így néz ki. Zseniális.

Ez történt... (2010 - 49. hét)

Újabb videóval jelentkezett a Battlefield: Bad Company 2. Ezúttal a Hill 137 és a Vantage Point névre keresztelt pályákat nézhetjük meg közelebbről.



A Tomb Raider művészeti vezetője, Brian Horton elmondta, hogy az új játékban nem lesznek szexi feloldható ruhák vagy bikinik, csupán szakadt ruhák, melyek a Lara által megélt nehézségeket szemléltetik majd. Sebaj, úgyis lesz nude mod...

December 16-án egy újabb letölthető tartalom fog megjelenni a Civilization 5-höz. A 7,5 dolláros Double Civilization and Scenario Packban Spanyolország és az Inka Birodalom szerepel, illetve egy különleges küldetés, amelynek során az Új Világ meghódítása a cél.

Ez történt... (2010 - 49. hét)Ez történt... (2010 - 49. hét)Ez történt... (2010 - 49. hét)

A Black Ops novemberben az Egyesült Államok területén 33%-kal felülmúlta a korábbi csúcstartó Modern Warfare 2 teljesítményét. Összesen 8,4 millió példány talált gazdára.

Minden lehetséges hibát kihasználva a DemonStrate nevet használó játékos 10 perc alatt végigjátszotta a Portált.



A Dragon Age 2 első fejlesztői videójában betekinthetünk a játék kulisszái mögé, és persze láthatunk pár játékmenet-jelenetet is.



A Dead Space 2 legújabb videójában a mészárszékké változott Sprawllal ismerkedhetünk meg.



Konzol

A Kinect-modokban élenjáró PrimeSense kiadta az első nyílt forráskódú meghajtó programot, amivel a periféria legtöbb funkciójához hozzáférhetünk, illetve a beépített szerkesztővel saját magunk változtathatunk a ketyere operációs rendszerén. A Microsoft még nem kommentálta az esetet, de esélyes, hogy nem nézik jó szemmel a dolgot.

És ha már a Kinectnél tartunk, tegyünk említést a legújabb modifikációról is. A müncheni egyetem hallgatói egy laptoppal és egy különleges, a DARPA Urban Challenge során megépített MuCAR-3 vezérlőprogramjának módosított változatával feltöltött Kinecttel szereltek fel egy kiskocsit, a végeredmény pedig az lett, hogy a járgány emberi beavatkozás nélkül tud közlekedni.



A Forza Motorsport 3 legújabb DLC-jének tartalmáról a játék közössége döntött. A december 14-én megjelenő, öt dolláros Community Choice Classics az alábbi tíz kocsit tartalmazza:

  • 1957 Ferrari 250 California
  • 1970 Chevrolet El Camino SS 454
  • 1971 AMC Javelin-AMX
  • 1971 De Tomaso Pantera
  • 1973 BMW Motorsport 2002 Turbo
  • 1978 Saab 99 Turbo
  • 1982 DeLorean DMC-12
  • 1983 Volvo 242 Turbo Evolution
  • 1987 Ford Sierra RS500 Cosworth
  • 1990 Mercedes-Benz 190E 2.5-16 Evolution II

Egy 149 Mb-os frissítésnek köszönhetően a Gran Turismo 5 törésmodellje egy kicsivel részletesebb lett, a nagy ütközések ugyanis most már befolyásolják a kocsi teljesítményét. Ha a light opciót választjuk, a sérülések maguktól „begyógyulnak,” míg a heavy fokozaton csak a bokszutca meglátogatása után tűnnek el. Fontos megjegyezni, hogy a jobb törésmodell csak a multiplayer módban használható.

Új képek jelentek meg az L.A. Noire-ból:

Ez történt... (2010 - 49. hét)Ez történt... (2010 - 49. hét)Ez történt... (2010 - 49. hét)

A Marvelous Japánban március 24-én kiadja a legújabb, Balance Board-exkluzív játékát, az Ikenie no Yorut (Night Sacrifice), melyről egyelőre kevés információnk van, csak annyi, hogy egy horrorjáték lesz. Érdekes.

Újabb bizonyíték arra, hogy a LittleBigPlanet 2-vel bármi lehetséges. A RAPHAEL nevet használó bétatesztelő elkészítette a Wolfenstein 3D-t zokniemberkékkel!



Így néz ki a Super Mario All-Stars: Limited Edition kicsomagolva:

Ez történt... (2010 - 49. hét)Ez történt... (2010 - 49. hét)Ez történt... (2010 - 49. hét)

A Halo Wars-közösség elérte a célját, a Microsoft beadta a derekát: a cég az eredeti tervekkel ellentétben továbbra is indexelni fogja a játékosok teljesítményét és karbantartja az eredménytáblát.

Európában a Mass Effect 2 PlayStation 3-as átirata január 21-én fog megjelenni.

Pletyka

A Raven Software egy jól ismert katonai FPS-sorozat új részén dolgozik.

Egyéb

Az ír komikus, Dara O’Briain a legutóbbi fellépésén töredelmesen bevallotta, hogy ő bizony egy igazi gamer és nem érti, miért nem szabadna élveznie egy felnőtt embernek a világ legnagyobb szórakoztatóipari ágát. Érdekes mondandó és még vicces is, ám kissé nehezen érthető az akcentus miatt, így jó fül és még jobb angoltudás kell hozzá.



Nagyon jó lenne a Nintendo of Japannál dolgozni, a cég alkalmazottjai ugyanis 11 ezer fontnak megfelelő karácsonyi bónuszt kapnak.

Egy játékosnak sikerült egy 149-es kombót kicsalnia Chun-Liből a Super Street Fighter IV-ben.



It's-a me, Mario!

Ez történt... (2010 - 49. hét)



A héten az alábbi játékok fognak megjelenni:

Európában semmi...