PC

A Ubisoft hivatalos oldalán közzétett kérdőív nyomokat tartalmaz arra vonatkozóan, hogy milyen területeken fejlődhet az Assassin's Creed-széria következő része. A kérdés az volt, hogy mit látnál szívesen a folytatásban, a lehetséges válaszok között pedig az alábbi lehetőségek szerepeltek:

  • Egy továbbfejlesztett penge, amitől folyamatosabbak az akciók és könnyebb, így gyorsabb a futás.
  • Egy fejlettebb Eagle Vision, amivel láthatóvá válnak az őrök útvonalai, segítséget nyújt a komplex tájékozódási feladványok megoldása során, illetve segít megállapítani, hogy akit éppen faggatunk, hazudik-e vagy sem.
  • Egy könnyen kezelhető munkapad, amivel egyedi bombákat készíthetünk a játékban található tucatnyi összetevőből.
  • Több taktikai lehetőség a bombák használatára (egyedi bombák adott feladatra, például füst-, méreg-, villanó- vagy robbanógránát).
  • Több mellékküldetés, melyben te és céhtársaid a templomosok ellen küzdenek egy város irányításának megszerzéséért, negyedről negyedre.
  • Egy új főszereplő, egy új történelmi időszakban.
  • Ezio történetének folytatása az assassinok vezetőjeként, Itálián kívül.
  • Komolyabb összefüggés a különböző Assassin's Creed projektek között, például a Facebook játékkal feloldott extrák befolyásolják a "rendes" játék eseményeit, vagy ennek története és a képregény sztorija utalnak egymásra.
  • Online kooperatív mód.
  • Offline kooperatív mód.
  • Új multiplayer pályák.
  • Új multiplayer módok.
  • Új multiplayer kasztok új képességekkel.
  • Komolyabb csapatalapú multiplayer játékélmény (céhek/osztagok közös feladattal, új eszközök a klánok menedzselésére, stb.).
  • A multiplayer élmény személyre szabása (logók, avatarok, csapatnevek, tárgyak).

A Shogun 2 vezető tervezője, Jamie Fergusson és a Total War elsőszámú művésze, Kevin McDowell a CVG-nek elmondta, hogy még nem született döntés népszerű stratégiai játékuk jövőjét illetően, de rengeteg elképzelésük van, köztük egy modern korban játszódó epizód.

„Ha egy modern hadviselésről szóló játékot készítenénk, az mindenképpen rengeteg munkával és hosszú fejlesztési idővel járna együtt, de nem lehetetlen, rajta van a listánkon.” -- Kevin McDowell.

A Google keményen fel fog lépni a kalózok ellen. A mamutcég eltünteti a keresési találatokból a torrent-oldalakat, illetve az illegális tartalmakra vonatkozó kulcsszavakat, valamint megakadályozza, hogy az AdSense hirdetések megjelenjenek a The Pirate Bay és az ehhez hasonló oldalakon, ezzel elvágva a tulajdonosokat az egyik fő bevételi forrásuktól.

A Flying Lab Software eltörölte a Pirates of the Burning Sea előfizetési rendszerét, és egyúttal bevezették a Captain's Club szolgáltatást, mely havonta 15 dollárért extra tartalmakhoz, bónusz loothoz és különböző kedvezményekhez juttatja az egyszeri kalózokat.

A Lara Croft and the Guardian of Light hamarosan egy új letölthető tartalomban részesül, mely lecseréli Larát és Totecet Kane-re és Lynchre, vagy Razielre és Kainre a Legacy of Kain-sorozatból.

Ez történt... (2010 - 48. hét)

Kis késéssel ugyan, de megjelent az ArmA II: Operation Arrowhead Private Military Company DLC-je, mely egy tíz küldetésből álló szólistakampányt, egy két főt támogató kooperatív módot, egy új kasztot (Private Military Company), új karaktermodelleket, fegyvereket (AA-12, XM8), járműveket (Ka-60 „Kasatka”, páncélozott helikopter és terepjáró) és pályákat tartalmaz, illetve azt a lehetőséget, hogy a program a kiválasztott fegyvereink függvényében egy véletlenszerűen generált küldetést készítsen. A csomag ára 10 dollár.



Felkerült az internetre a Sarif Industries hivatalos oldala. A cég a Deus Ex: Human Revolution világában testrészek és szervek felturbózásával foglalkozik, a weblapon pedig mindent meg is tudhatunk a folyamatról, egy kis „hackelés” után pedig a játékban felkínált lehetőségekkel is megismerkedhetünk.

Új háziállatokat lehet kapni a World of WarCraftban. A Lil’ Ragnaros egy tűzelementál, ami mindent megéget, ami a közelébe kerül, a Moonkin Hatchling pedig egy nagyon aranyos kis madárka, ami kapható barna (Horde) és lila (Alliance) színekben. Mindkét állat 10 dollárba kerül.

Ez történt... (2010 - 48. hét)

A Battlefield: Bad Company 2 Vietnam DLC-je egy rejtett bónuszpályát tartalmaz, amit csak akkor kapnak meg a játékosok, ha teljesítenek 69 millió csapatakciót. A mini kiegészítő december 21-én fog megjelenni, és 15 dollárba fog kerülni.



A korábban csak az előrendelők számára elérhető négyrészes Cradle of Civilization DLC pakkot most már minden Civilization V tulaj megkaparinthatja mindössze 10 dollárért, vagy darabonként 3 dollárért.

Új képek jelentek meg a SHIFT 2 Unleashedből:

SHIFT 2 Unleashed JátékképekSHIFT 2 Unleashed JátékképekSHIFT 2 Unleashed Játékképek

Konzol

A Terminal Reality másfél évvel a játék megjelenése után végre kiadta a Ghostbusters hibajavítását, aminek köszönhetően végre elérhető az a négy achievement, amiket eddig nem lehetett feloldani -- illetve ez csak papíron van így, a valóságban ugyanis a PayDay! és a No Job Too Big öcsi még mindig el van zárva, hiába teljesíti valaki a kívánalmakat. Talán jövőre már ez a probléma is megoldódik...

Aki illegális forrásból szerzi be a Michael Jackson: The Experience című játékot, egy kellemetlen meglepetésben részesül, a játék másolásvédelme ugyanis blokkolja a program megfelelő működését, s ráadásképpen folyamatosan vuvuzela „zenét” játszik.



A Twisted Pixel Games egy humoros sajtóközleményben bejelentette a Splosion Man folytatásának készítését. A Ms. Splosion Man névre keresztelt játék megtartja a jól betanult játékmechanizmusokat, és új, az eddigieknél jóval keményebb pályákkal állítja szembe a játékosokat. Megjelenés: jövő ősszel.



A NASCAR The Game 2011-ben többek között az alábbi versenyzők fognak szerepelni: Jamie McMurray, Juan Pablo Montoya, Jimmie Johnson, Mark Martin, Kyle Busch, David Reutimann, Martin Truex Jr., Kurt Busch, Travis Kvapil, David Gilliland, Jennifer Jo Cobb, Denny Hamlin, Joey Logano, Marcos Ambrose, Sam Hornish Jr., Brian Vickers, Jeff Burton, A.J. Allmendinger, Elliott Sadler, Carl Edwards, Ryan Newman, Aric Almirola.

A megjelenése óta a New Super Mario Bros Wii-ből több mint 4 millió példány kelt el!

A Microsofttól Dennis Durkin elmondta, hogy a 25 millió Xbox Live-felhasználó közül nagyjából 12,5 millió rendelkezik Gold tagsággal.

A Figure Four Online stábjának adott interjújában az EA Sports projektvezetője, Jeff Ecker elmondta, hogy a gyengécske eladások és a nem túl kiemelkedő értékelések ellenére is bíznak a frissen indított MMA-sorozatukban, amelyből biztosan el fog készülni egy második rész.

A Yakuza 4 legújabb trailerében megismerkedhetünk a játék egyik főszereplőjével, Akiyama Shunnal.



Egyéb

A Parker Brothers Choppers elkészítette a Tron filmekben látható Light Cycle életnagyságú, működőképes, a forgalomban is használható mását. A 215 kg-os, 2,5 m hosszú és 58 cm széles mociból összesen tíz darabot készítettek, amiket egyenként 55 ezer dollárért bárkinek odaadnak.



Elindult a Titan Books legújabb fantasy könyvsorozata a RuneScape-játékokra támaszkodva. Az első, Betrayal at Falador alcímmel ellátott kötet a népszerű játéksorozat világának háttértörténetét meséli el.

Vajon az online játékok során tapasztalható zavaró beszólások befolyásolni tudják egy profi katona harctéri teljesítményét? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi videó:



A sokadik Kinect-moddal Predator módra láthatatlanná válhatunk.



Remek Mass Effect 2 poszterek, elsősorban férfi játékosoknak.

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja



A héten az alábbi játékok fognak megjelenni:

  • World of WarCraft: Cataclysm (december 7.) - PC
  • Last Half of Darkness: Tomb of Zojir (december 10.) - PC
  • Golden Sun: Dark Dawn (december 10.) - DS
  • House (december 10.) - DS